Våre mest anbefalte ting å gjøre i Neum

Fra Dubrovnik: Tur i liten gruppe til Mostar & Kravicafossen

1. Fra Dubrovnik: Tur i liten gruppe til Mostar & Kravicafossen

Se Kravica-fossene som ligger gjemt i skogene i Bosnia-Hercegovina på en dagstur. Besøk byen Mostar og lær historien til regionen med en profesjonell guide. Reis fra Dubrovnik og fortsett til grensen mellom Kroatia og Bosnia-Hercegovina. Fortsett til den lille kystbyen Neum, og beundre den vakre naturen ved Adriaterhavskysten underveis. Ankom Kravica-fossene for å se tufkaskadene i elven Trebižat falle 25 meter gjennom skogen. Om våren kan du se de dramatiske fossene, mens om sommeren og høsten kan du ta en svømmetur i de grunne bassengene. Deretter kjører du til den historiske byen Mostar for å utforske gamlebyen og se den berømte gamle broen over Neretva-elven. Ta en kort spasertur med en lokal guide og lær mer om byen før du nyter fritiden.

Fra Dubrovnik: Heldagstur til Mostar og Medjugorje

2. Fra Dubrovnik: Heldagstur til Mostar og Medjugorje

Forlat travle Dubrovnik for å besøke de ikoniske byene Pocitelj, Medjugorje og Mostar på en busstur. Gå gjennom Mostars sjarmerende brosteinsgater og lær om dens rike historie. Oppdag de andre byene i ditt eget tempo, og nyt severdighetene. Dra fra Dubrovnik til byen Neum, hvor du kan strekke på beina med en kort pause for morgenkaffen. Fortsett deretter gjennom det pittoreske deltaet av elven Neretva til den lille byen Pocitelj. I Pocitelj kan du nyte ledig tid til å oppdage denne sjarmerende byen i ditt eget tempo. Pocitelj er en vakker, kulturell og historisk severdighet med bygninger fra 1400-tallet. Fortsett deretter til Medjugorje og nyt mer tid til sightseeing. Denne byen er et åndelig og religiøst sted, og er et av de mest kjente pilegrimsdestinasjonene i den katolske verden. Siden åpenbaringen av Our Lady of Peace i 1981, har den blitt besøkt av pilegrimer og turister fra hele verden. Fortsett til Mostar og nyt tid på egen hånd til å utforske denne pittoreske byen. Gjennom århundrer var Mostar et møtested for ulike kulturer og religioner. Under omvisningen kan du se avtrykkene som er etterlatt av dens varierte og rike historie. I tillegg til den gamle broen – symbolet på byen – kan du besøke moskeen Mostar, et tyrkisk hus og mer. På ettermiddagen kan du lene deg tilbake og slappe av på bussturen tilbake til Dubrovnik.

Dubrovnik: Mostar og Kravice-fossene smågruppetur

3. Dubrovnik: Mostar og Kravice-fossene smågruppetur

Legg ut på en dagstur til Mostar og Kravice-fossene  fra Dubrovnik. Beundre panoramautsikten mens du kjører gjennom Kroatia. Nyt en dag utendørs i Bosnia, se ikoniske steder, og lær om historien og kulturen fra guiden din. Bli hentet fra hotellet eller leiligheten din, start fra Dubrovnik og reis med et kjøretøy med klimaanlegg langs den vakre kysten i Kroatia. Dra nordover langs kystveien og passer landsbyene rundt Adriaterhavet. Få panoramautsikt over Elafitiøyene og ta en kaffepause i byen Neum. Etter en kaffe på vei til Kravice-fossene kan du beundre tufa-kaskadene i Trebižat-elven før du drar videre til Mostar. Vandre de brosteinbelagte gatene i Bazaar og opplev byens multikulturelle atmosfære på nesten hvert hjørne. Beundre de slanke minaretene i den midtre moskeen. Ta inn de utsmykkede trebalkongene til hverdagshusene, og nyt litt autentisk mat på en av de lokale restaurantene. Sent på ettermiddagen går turen tilbake til Dubrovnik.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Mostar og Kravice Falls

4. Fra Dubrovnik: Dagstur til Mostar og Kravice Falls

Kryss grensen til Bosnia-Hercegovina og opplev den naturlige skjønnheten til Kravice-fossene på denne dagsturen fra Dubrovnik. Kjør i et romslig og luftkondisjonert kjøretøy og oppdag de beste severdighetene i Mostar på en guidet tur. Bli hentet fra komforten av din innkvartering i Dubrovnik. Slapp av i kjøretøyet med god plass til å strekke deg ut. Kjør langs kysten til Neum og stopp for et kort bad og kaffepause. Ankom Kravice-fossene hvor du kan kjøpe en billett inn i dette eventyrlignende landskapet hvor mange fosser stuper ned i en turkis innsjø omgitt av frodig vegetasjon. Fortsett til den gamle byen Mostar hvor en lokal guide vil hilse på deg. Spaser gjennom gatene for å se en fascinerende kombinasjon av italiensk, osmansk og dalmatisk arkitektur. Tilbring tre timer med fritid på shopping eller stopp for å kjøpe lunsj etter din guidede tur før du returnerer til overnattingsstedet ditt i Dubrovnik.

Fra Dubrovnik: Omvisning av Mostar, Kravicafossen og Kajtaz

5. Fra Dubrovnik: Omvisning av Mostar, Kravicafossen og Kajtaz

Bli med på en guidet dagstur til Mostar, med avreise fra Dubrovnik. Du reiser i en bil med klimaanlegg og stopper underveis for å se Kravicafossene. Reis tilbake i tid, med en billett til det tyrkiske huset i Mostar. Dra fra Dubrovnik, og reis langs Adriaterhavskysten i en luksuriøs minibuss. Stopp for kaffe (på egen regning) i kystbyen Neum og fortsett videre til de vakre Kravicafossene, der du kan beundre de dramatiske tufa-fallene i Trebižat-elven. Fortsett til den historiske byen Mostar og bli med på en omvisning til fots, for å se severdigheter så som den gjenoppbygde 1600-tallsbroen Stari Most. Lær mer om byens kultur og beundre minareter ved Cejvan Cehaj-moskeen og Koski Mehmed Paša-moskeen. Gå inn i det tyrkiske huset (Kajtaz) for å få innsikt i hvordan en tradisjonell bolig så ut, og få tid på egenhånd til å utforske stedet. Deretter kan du spise lunsj på egen regning, før du returnerer til Dubrovnik.

Fra Makarska: Heldagstur til Dubrovnik

6. Fra Makarska: Heldagstur til Dubrovnik

En behagelig panoramisk kjøretur tar deg med til Makarska Rivieraen, Baćina innsjøen, dalene rundt elven Neretva, Elaphites passasjen og slutter med perlen blant byene ved Adriaterhavet – Dubrovnik. I løpet av reisen stoppes det også i Neum for å ta en pause. Dubrovnik er et historisk- og kulturelt unikt sted og står på UNESCOs verdensarvliste. Folkene som har holdt til bak den enorme, velbevarte bymuren har vært med på en rik og omveltende historie. Ved ankomst får du en omvisning i gamlebyen. Nyt litt tid på egen hånd til lunsj, shopping eller utforsking i ditt eget tempo. Lær om historien under en sightseeing av de eldre delene av byen, etterfulgt av tid på egen hånd som du kan tilbringe med å spasere gjennom de smale smugene, trappene og torgene. Etterpå er det avreise fra Dubrovnik, med ankomst i Makarska omkring kl. 19:30.

Fra Dubrovnik: Privat tur til Mostar og Kravice-fossene

7. Fra Dubrovnik: Privat tur til Mostar og Kravice-fossene

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt av et luftkondisjonert kjøretøy og møtt sjåføren/guiden din, nyt turen nord for byen, og passerer gjennom vakre kystlandsbyer på Dubrovnik-rivieraen. Reis langs kystveier og nyt fin utsikt over Elafite-øyene. Stopp i byen Neum, Bosnias eneste kystby for en kaffepause. På vei til Mostar besøker du middelalderbyen Pocitelj. Etter litt fritid i Pocitelj, fortsett turen mot Mostar. Mostar er byen der nord møter sør og vest møter øst, en by der Neretva-elven delte kulturer og religioner gjennom århundrene og hvor forskjellene og kontrastene kan sees på hvert hjørne. Se den dominerende innflytelsen fra århundrer langt tyrkisk styre, se høye, slanke minareter som strekker seg mot himmelen, gå i de brosteinsbelagte gatene i basaren med rytmisk banking av hammere mot kobberplater som blir forvandlet til vakre suvenirer og beundre hus med utsmykkede trebalkonger. minner deg om svunne tider. Nyt autentisk mat i en av de mest pittoreske lokale restaurantene. På vei tilbake til Dubrovnik, stopp for å besøke Kravice-fossene. Den naturlige prakten til Kravice må sees for å bli trodd. En kjølig forfriskende tåke motsier skjønnheten til et krystallklart akvatisk vidunder som er vel verdt å se. På sen ettermiddag kommer du tilbake til hotellet ditt. Verten din kan overraske deg med noen flere steder å besøke i Kroatia, og du vil kunne bestemme med ham avhengig av hvor mye tid du har.

Mostar og Međugorje heldags privat tur fra Dubrovnik

8. Mostar og Međugorje heldags privat tur fra Dubrovnik

Unngå kjas og mas i Dubrovnik på denne heldags private turen til de små byene Pocitelj, Medjugorje og Mostar i Bosnia og Herzogovina. Avreise via Dubrovnik-broen - stopp for å ta panoramabilder - kjør langs Adriaterhavskysten til Neum, den eneste kystbyen i Bosnia og Herzogovina, og stopp for morgenkaffe. Fortsett gjennom det pittoreske elven Neretva-deltaet til den lille byen Pocitelj, en av de vakreste bosetningene på 1400-tallet. Fortsatt bemerkelsesverdig intakt, nyt tiden med shopping eller vandre i de kuperte gatene før du kjører videre til Medjugorje. Medjugorje er et av de mest kjente pilegrimsstedene i den katolske verden etter en kontroversiell opptreden av Vår Frue av Fred i 1981. Utforsk i ditt eget tempo, og opplev byens åndelige atmosfære. Siste stopp er den historiske byen Mostar. Mostar er et møtested for kulturer og religioner i århundrer, og er en av de viktigste byene i Hercegovina-regionen. Oppdag symbolet på byen ved den gamle broen fra den osmanske tiden. Den sto i 427 år til den ble bombet under Balkankrigene, og har nå blitt kjærlig restaurert til å bli en av de mest eksemplariske delene av islamsk arkitektur på Balkan. Du vil også besøke moskeen i Mostar, og beundre tradisjonell osmansk arkitektur. Vandre i de atmosfæriske gamle gatene, og opplev byens bohemske og kunstneriske atmosfære.

Fra Dubrovnik: Mostar heldagstur

9. Fra Dubrovnik: Mostar heldagstur

I ordets sanneste betydning er Mostar byen der vest møter øst og hvor nord møter sør. Mostar er en by med poesi, en by av stein og søvnige, trange, svingete gater. Balkanbyen er et sted hvor reisende fra nord føler de første skvettene av middelhavsluft gjennomsyret av dufter av sitrus og hav, og den reisende fra sør når de første glimt av kontinentet bortenfor. Byen er eksepsjonell for sine boliger og monumenter samlet harmonisk gjennom århundrene takket være gunstige geografiske forhold og et sunt økonomisk klima. Opplev severdigheter som den gamle basaren, det tyrkiske huset og noen av byens mange historiske og vakre moskeer. Etter en guidet tur gjennom byen, kan besøkende fritt rusle rundt og bla gjennom de mange gamle håndverksbutikkene eller spise lunsj på en pittoresk lokal restaurant.

Fra Dubrovnik: Heldagstur i Mostar

10. Fra Dubrovnik: Heldagstur i Mostar

Etter å ha opplevd ulik historisk utvikling gjennom århundrene, har dette området forblitt møteplassen for kulturer og religioner, med spor som fremdeles er godt synlige i dag. Kjør til Neum langs kysten, deretter innover gjennom det pittoreske elvedeltaet opp til Mostar. Under den tyrkiske regelen ble byen Mostar utviklet ved elvenes bredder som et viktig handelssenter på campingvogneruter. Besøk den gamle byen Mostar, inkludert i UNESCOs verdensarvliste i 2005, med sin nydelige enkeltspændte Old Bridge, og den fargerike basaren med tradisjonelt kunsthåndverk. For å slappe av, vil du besøke den vakreste naturplassen i Herzegovina, fossen Kravica, hvor du kan nyte den ville, intakte naturen, ta en svømmetur i den krystallklare elven, eller bare rusle rundt og nyte lokale restauranter ved elvebredden.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Neum

Neum
14 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Neum

Utforsk alle

Flere reisetips for Neum

Vil du vite mer om aktiviteter i Neum? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Neum

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 1 630 vurderinger

Guiden vår Marco var veldig punktlig (7:10 på hotellet), veldig vennlig, kjørte varebilen veldig bra og fortalte oss mye om Jugoslavias historie. Vi måtte passere grenseoverganger flere ganger, noe vi klarte veldig raskt i varebilen (vi var 7 gjester pluss Marco). Vi var ved fossene rundt 9:50, det var fortsatt noen turister der, noe som var flott. Så dro vi til Mostar, det var ca 38 grader varmt. Mostar er en søt liten by. Maten var veldig god, mye billigere enn i Dubrovnik. Vi likte ekskursjonen, vi forsto også ganske mye.. (det hele var på engelsk).

Guiden vår var flott: mye forklaringer og historie om Kroatia, men også Bosnia, veldig knyttet til hverandre. Denne ekskursjonen må virkelig gjøres etter min mening, for Bosnia er ikke et land jeg skal reise for på ferie, så dra nytte av å være i Kroatia for å dra dit. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke har hatt 1 eller 2 ekspressstopp for å ta bilder av det praktfulle landskapet som ble observert under varebilturen!

For en dag ! Føltes som om Marco var den mest kunnskapsrike mannen i hele Kroatia. Turen til fossefallene var flott, vi hadde 2 timer på å svømme og nyte den rene skjønnheten til dem. Etter en kort kjøretur til Mostar fikk vi ytterligere et par timer til utforske gamlebyen og nyt historien og god mat. Alt i alt 5 stjerner for dette et must mens du er i Dubrovnik

God og informativ guiding. Både på bussen og i Mostar. Veldig trivelig sjåfør og guide. Anbefales på det sterkeste.

We had a very good guide and driver, Josh. The tour was fantastic and we can really recommend it to anyone.