Legg til datoer

Neue Nationalgalerie

Neue Nationalgalerie

Neue Nationalgalerie: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Berlin: WelcomeCard All Inclusive

1. Berlin: WelcomeCard All Inclusive

Utforsk stemningen til en veldig spesiell by! Berlin har en helt egen karakter: Tysklands hovedstad i hjertet av det europeiske fastlandet, en magnet for millioner, et legendarisk sted for kunst og kultur, rammen for utallige arrangementer – 365 dager i året, 24 timer i døgnet! Det er så mye å gjøre i Berlin, men uansett hva du har planlagt, sikrer Berlin WelcomeCard all inclusive at du kan nyte oppholdet til det fulle. Prisen inkluderer allerede sightseeingturer og adgang til museer – og gir deg fantastiske rabatter på noen flotte attraksjoner og restauranter. En uforglemmelig ferie med Berlin WelcomeCard all inclusive Berlin WelcomeCard all inclusive er et populært CityCard for de som ikke vil bekymre seg for noe når de er på farten. Nyt gratis inngang til over 30 attraksjoner, aktiviteter og museer. Gratis inngang med Berlin WelcomeCard all inclusive er også tilgjengelig for barn. Barna dine reiser fritt med deg på ditt Berlin WelcomeCard all inclusive med offentlig transport, så de trenger ikke sitt eget offentlig transportkort. De økonomiske barnepassene starter fra 59 EUR og tilbyr alle adgangsfordeler med voksenpasset. Med over 150 rabatter sparer du også penger på restauranter, kafeer og når du handler. Dette er den beste måten å oppleve Berlin på.

Berlin: Kulturforum endagsbillett

2. Berlin: Kulturforum endagsbillett

Berlins Kulturforum står som et vitnesbyrd om byens rike kunstneriske og kulturelle arv. Med Kulturforum One-Day Access Ticket får du et pass for å utforske dette sentrum av kreativitet og historie. Kulturforum ligger i hjertet av byen og er en samling av institusjoner som huser noen av Europas mest betydningsfulle kunstverk og historiske dokumenter. Begynn din kunstneriske reise ved New National Gallery. Designet av den anerkjente arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, er dette modernistiske mesterverket hjem til en imponerende samling av kunst fra det 20. århundre. Fra Picasso til Kandinsky, fordyp deg i verkene til noen av forrige århundres mest innflytelsesrike kunstnere. Deretter kan du gå tilbake i tid i Picture Gallery, hvor europeiske malerier fra 1200- til 1700-tallet er utstilt. Beundre mesterverkene til artister som Rembrandt, Botticelli og Rubens, som hver forteller en historie fra en svunnen tid. Men Kulturforum tilbyr mer enn bare malerier. Dykk inn i en verden av dekorativ kunst på Museum of Decorative Arts, hvor alt fra tekstiler til keramikk viser utviklingen av design gjennom århundrene. Museet for trykk og tegninger tilbyr et unikt innblikk i verden av skisser, trykk og grafisk kunst, mens kunstbiblioteket står som et av verdens mest betydningsfulle depoter for litteratur om kunsthistorie, arkitektur og design. Avslutt besøket med en følelse av tilfredsstillelse, etter å ha gått gjennom århundrer med kunst og kultur, alt under taket til Berlins ikoniske Kulturforum.

Privat drosjetur gjennom Berlin Ost und West und Kiez ca. 3-4 t.

3. Privat drosjetur gjennom Berlin Ost und West und Kiez ca. 3-4 t.

På turens første dag henter jeg deg fra overnattingsstedet eller hotellet ditt. Det er også mulig å bli hentet på flyplassen innenfor Berlins S-Bahn-ring uten ekstra kostnader, men da velger du heller vår velkomsttur (eller avskjedstur, hvis du ønsker å reise videre). Du trenger ikke å vente utenfor, men kan vente til jeg sender deg en tekstmelding på mobilen din. Etter en kort oversikt over turen vår, la oss starte. Hele turen foregår i en luksuriøs SUV-bil, med skinnseter, AC og all komfort. Du sitter på en høyere posisjon, spesielt i fondet for bedre sikt. Fra utsiden er du ikke synlig. Turen din er individuell, men jeg har selvfølgelig forberedt en rundtur med de mest spektakulære og interessante stedene i Berlin. Dette er viktig, ellers får du ikke med deg historien om Berlin, med dens fremgang fra de prøyssiske kongene og senere keiserne, og det dype fallet med nazitiden og andre verdenskrig. Berlin ble ødelagt opp til 80 prosent i sentrum, men mye ble rekonstruert i ettertid. Og så ble byen delt i fire sektorer, som senere dannet Øst- og Vest-Berlin. Med en delvis forskjellig, delvis lik utvikling i begge deler. Men forankret i to forskjellige og helt motsatte systemer, kapitalisme og kommunisme. Og så det fantastiske med gjenforeningen etter en fredelig revolusjon i 1989. Siden den gang har byen vokst, i retning av det tidligere grenseområdet, som var en dødssone, og der det nye parlamentet og regjeringssenteret er etablert. Og den vokser i antall og tiltrekningskraft, med et svært levende og ungt kulturliv, fra den etablerte operakunsten til partyscenen. Og alt dette får du oppleve, ikke bare fra din bekvemme plass, men også på korte spaserturer til noen av de viktigste severdighetene eller interessante stedene. La oss for eksempel begynne med Potsdamer Platz. Dette var en del av dødsstripen mellom øst og vest. Hvorfor dødssone? Her var det bokstavelig talt ingenting igjen fra tiden før krigen. Ruinene etter ødeleggelsene var visket ut på begge sider, og her var stripen mellom den fremre, vestlige muren og den andre, bakre muren 80 meter bred. På nittitallet ble området utviklet og rekonstruert med moderne bygninger, det såkalte Sony Center og Mercedes-Benz Quarter. Nå finner vi her nye hoteller og underholdningssteder, kontorer og boliger. Vi starter herfra og går nordover, forbi den tidligere ministerhagen, mot Brandenburger Tor. Og før vi passerer denne for første gang, ser vi de 2711 stelen til holocaust-minnesmerket over de 6 millioner myrdede jødene i Europa. Også Brandenburger Tor var en del av muren, uten noe sjekkpunkt, som ved Potdamer Platz. Men den var allerede i barokken en port til den gamle byen. Dette er grunnen til at den gamle byen var en del av Øst-Berlin, fordi byen spredte seg ut til alle kanter og spesielt mot vest for 150 år siden. Jeg pleier derfor først å vise deg høydepunktene i vest, med flere rideturer innimellom, og deretter de historiske severdighetene i øst.

Privat drosjetur gjennom Berlin forlenget og avslappet ca. 5-6t

4. Privat drosjetur gjennom Berlin forlenget og avslappet ca. 5-6t

Når turen starter, henter jeg deg fra overnattingsstedet eller hotellet ditt. Det er også mulig å bli hentet på flyplassen, men da velger du heller vår velkomst- og avskjedstur. Du trenger ikke å vente utenfor, bare vent til jeg sender deg en tekstmelding. Etter en kort oversikt over turen vår, kan vi begynne. Nyt turen i en luksuriøs SUV-bil med skinnseter, AC og all komfort. Du sitter i en høyere posisjon, spesielt i fondet, slik at du får et bedre utsyn. Turen din er individuell, men jeg har selvfølgelig forberedt en rundtur med de mest spektakulære og interessante stedene i Berlin. Dette er viktig for å få med seg hele historien om Berlin, med utviklingen fra de prøyssiske kongene og senere keiserne, og deretter det dype fallet med nazitiden og andre verdenskrig. Berlin ble ødelagt opp til 80 prosent i sentrum, men mye ble rekonstruert i ettertid. Og så ble byen delt i fire sektorer, som senere dannet Øst- og Vest-Berlin. Med en delvis forskjellig, delvis lik utvikling i begge deler. Men forankret i to forskjellige og helt motsatte systemer, kapitalisme og kommunisme. Og så det fantastiske med gjenforeningen etter en fredelig revolusjon i 1989. Siden den gang har byen vokst, i retning av det tidligere grenseområdet, som var en dødssone, og der det nye parlamentet og regjeringssenteret er etablert. Og den vokser i antall og tiltrekningskraft, med et svært levende og ungt kulturliv, fra den etablerte operakunsten til partyscenen. Og alt dette får du oppleve, ikke bare fra din bekvemme plass, men også på korte spaserturer til noen av de viktigste severdighetene eller interessante stedene. Det spesielle med denne "Extended & Relaxed"-turen er at vi tar det med ro. Vi har tid til flere (foto)stopp, men også til en pause med kafé eller en øl. Eller vi tar en skikkelig lunsjpause i en veldig koselig restaurant i en original, gammel bygning. Innvendig ser den ut som en gammel pub, og serverer tyske retter som Schnitzel (men også pizza eller salat, hvis du foretrekker det). Du velger selv! Slapp av og utforsk den tyske kjøkkenkulturen. Eller ta en kortere pause med en Berliner Currywurst (Bratwurst i karrisaus). La oss for eksempel begynne på Potsdamer Platz. Dette var en del av dødsstripen mellom øst og vest. Hvorfor dødssone? Ruinene etter ødeleggelsene ble slettet på begge sider, og her var stripen mellom den fremre muren og den andre, bakre muren 80 meter bred. På nittitallet ble området utviklet og rekonstruert med moderne bygninger, det såkalte Sony Center og Mercedes-Benz-kvartalet. Vi starter herfra i retning nord, forbi de tidligere ministerhagene, mot Brandenburger Tor. Foran oss ser vi de 2711 bautaene til Holocaust-minnesmerket over de 6 millioner myrdede jødene i Europa. Også Brandenburger Tor var en del av muren, uten kontrollpunkt. Men det var allerede en port i den gamle byen, så den gamle byen var helt og holdent en del av Øst-Berlin. Jeg viser deg først høydepunktene i vest, og deretter de historiske severdighetene i øst.

5 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Du vil kanskje like...

De beste severdighetene i nærheten av Neue Nationalgalerie

Flere reisetips for Neue Nationalgalerie

Vil du vite mer om aktiviteter i Neue Nationalgalerie? Trykk her for full oversikt