Legg til datoer

Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Napoli: Adgang til og omvisning av byen under jorden

1. Napoli: Adgang til og omvisning av byen under jorden

Nyt en unik underjordisk opplevelse med den offisielle underjordiske Napoli-omvisningen. Guiden din tar deg gjennom 2400 år med historie, fra de gamle grekerne til moderne tid, og avslører Napolis opprinnelse, fra et arkeologisk, historisk, antropologisk og geologisk synspunkt. Omvisningen inkluderer et besøk til den gresk-romerske akvedukten, restene av det romerske teateret og Summa Cavea, et nytt fragment av det romerske teatret som nylig ble avdekket.  Guiden snakker engelsk eller italiensk, eller du kan følge besøket på andre språk, takket være den gratis flerspråklige appen som du kan laste ned ved starten av besøket ditt.  I tillegg leveres det alltid ut en brosjyre på flere språk, for at du skal kunne følge med bedre. Du kan også ta bilder underveis. Velg omvisningen som inkluderer pizza, for å nyte velsmakende pizza på slutten av omvisningen i underjordiske Napoli.

Napoli: Underjordisk omvisning i Spanish Quarters

2. Napoli: Underjordisk omvisning i Spanish Quarters

Dykk inn i det historiske stedet Underground Naples med inngang og en guidet tur. Bli med på et eventyr fra de spanske kvarterene inn i de skjulte dypet av byen. Utforsk de svingete tunnelene og passerer den gamle napolitanske akvedukten. Ta deg til de spanske kvarterene for å møte din vennlige guide og gruppe for dagen. Nyt å lytte til en kort introduksjon mens du forbereder deg på å gå inn i tunnelene inn i det underjordiske Napoli. Gå under gatene mens du lærer om byens historie fra dens første transformasjoner i hendene på grekerne til utviklingen av den napolitanske akvedukten til et tilfluktsrom under andre verdenskrig.

Napoli: San Lorenzo Maggiore og Neapolis Sotterrata-billett

3. Napoli: San Lorenzo Maggiore og Neapolis Sotterrata-billett

Utforsk komplekset San Lorenzo Maggiore, i det geografiske sentrum av det gamle Napoli, og de underjordiske skattene som ligger under det. Se fargerike fresker i Sisto V Hall, den gotiske sjarmen til Chamber Hall, og utgravde relikvier i museet. Beundre skjønnheten til San Lorenzo Maggiore-kirken og dens fransiskanske fresker før du ser på de fantastiske takfreskene i Sisto V Hall. Gå gjennom klosteret og besøk Chapter Hall, dekorert med en gotisk portal fra slutten av det fjortende århundre. Gå deretter ned 10 meter under jorden og oppdag de gamle ruinene av Neapolis, den gamle gresk-romerske byen som ble grunnlagt i 470 f.Kr. Oppdag det gamle kommersielle hjertet av byen, Macellum (markedet) . Avslutt besøket med litt tid i museet, som presenterer en tverrsnitt av Napolis historie fra den klassiske tidsalder til det nittende århundre.

Napoli: Gåtur med inngangsbillett til romerske ruiner

4. Napoli: Gåtur med inngangsbillett til romerske ruiner

Fordyp deg i den spennende sjarmen til Napoli. Fra kystlinjen kan du nyte den fortryllende skjønnheten til Napolibukta og utsikten over øya Capri og Vesuv. Besøk den eldste delen av byen og vandre i de trange gatene, fylt med karakter og livlighet. Se kirken Gesù Nuovo og dens mesterverk, klosteret Santa Chiara og gå gjennom den mest kjente "Spaccanapoli" med sine enestående barokk- og renessansepalasser, utallige sjarmerende små butikker, kaffebarer og pizzeria. Utforsk de underjordiske romerske ruinene, begravet under byen. Se den monumentale delen av byen med dets mest kjente landemerke - Castel Nuovo, et 1200-tallsslott, det kongelige palasset, Teatro di San Carlo og Galleria Umberto, et elegant kjøpesenter fra 1800-tallet.

Napoli: By- og Lapis museumstur med en arkeolog

5. Napoli: By- og Lapis museumstur med en arkeolog

Napoli er en av de eldste byene i Italia og bevarer verdens største underjordiske sti: mellom greske sisterner, romerske akvedukter og lufttilfluktsrom fra andre verdenskrig er 45 % av byens undergrunn praktisk talt tom. Det er forskjellige måter å få tilgang til undergrunnen i Napoli, og opplevelsen tar deg gjennom en ekte skjult perle. Legg ut på en ekte arkeologisk reise i undergrunnen (turen er LAPIS-museets sti). Turen starter fra piazza San Gaetano, det gamle gresk-romerske torget, hvor du vil gå gjennom gater og lokal kultur for å forstå "de underjordiske kultene i Napoli." Beundre en gotisk kirke og se gjennom glassgulvet på restene av en tidligere gammel mosaikk. Gå deretter 40 meter under folkemengdene i Napoli gjennom en ringeklokke i en av de eldste kirkene i byen: Santa Maria Maggiore. Kirken, bygget på et hedensk romersk tempel dedikert til Diana, har fortsatt romerske strukturer. Fortsett å reise nedover for å se de greske sisternene hugget inn i den tøffe steinen. Når du kommer til det laveste punktet på ruten, gå gjennom tunnelene for å nå tankene som ble brukt til oppsamling av vann i romertiden. Denne stien ble også brukt i middelalderen som en hemmelig passasje av tempelridderne og i 1943 som et flytilfluktssted. Mange av badene, kjøkkenene og minnene er fortsatt bevart den dag i dag.

Napoli: LAPIS Museum guidet besøk på italiensk

6. Napoli: LAPIS Museum guidet besøk på italiensk

Vannmuseet er knutepunktet for den underjordiske stien til Basilica of Pietrasanta. Dette fantastiske hydrauliske ingeniørprosjektet bringer de gamle gresk-romerske sisternene i drift igjen. Dette komplekset, som ligger i det historiske sentrum av Napoli, ble bygget av arkitekten Cosimo Fanzago på midten av det syttende århundre, på restene av det gamle tempelet til gudinnen Diana. Basilikaen i Pietrasanta, i dag LAPIS-museet, har en suggestiv underjordisk sti, en "nedsenket Decumanus". I dag finner sisternene vann og avrenning, og er forbedret med et teknisk lyssystem som fremhever volumer og hvelv takket være lys og farger. Et betydelig skritt ble tatt ved å installere den første arkeologiske heisen i det historiske sentrum, som er i stand til å forbinde kryptens miljø med undergrunnen på bare 20 sekunder, ned til en dybde på 35 meter og 2000 år tilbake i tid.

Napoli: Gåtur i sentrum med underjordisk inngang

7. Napoli: Gåtur i sentrum med underjordisk inngang

En vandring i det historiske sentrum gjennom smug og gater, historier og opplevelser, smaker og tradisjoner. En "full fordypning" i den napolitanske byen der hvert trinn er et møte og kunnskap, og avslører et ekstraordinært multikulturelt Napoli som kan leses gjennom stedene "over og under". Faktisk består det historiske sentrum ikke bare av historiske palasser, fortryllende torg, votivspir, kirker med overraskende klostre, men også av håndverkerverksteder, den berømte S. Gregorio Armeno med sine julekrybbe, gatekunstnere og atmosfærer som endrer seg kl. hvert hjørne. Det vil være overraskende å gå ned 121 trappetrinn og finne den andre siden av byen, den underjordiske byen med Napoli undergrunnstur.

Napoli: Spaserkvarter og underjordisk Napoli-vandring

8. Napoli: Spaserkvarter og underjordisk Napoli-vandring

De spanske kvartalene og underjordiske Napoli En labyrint av trange gater fulle av gatekunst, votive helligdommer og dedikasjoner skrevet på hjerter som henger fra karakteristiske smug. De spanske kvartalene er blant byens mest karakteristiske steder. Bygget på 1500-tallet for å huse spanske tropper, ble de unngått i århundrer; nylig har nabolagets innbyggere gitt et nytt ansikt til dette hjørnet av byen, som nå formidler en sterk følelse av tilhørighet. Derfra vil vi flytte til det historiske sentrum hvor vi vil oppdage en by under byen som består av underjordiske passasjer og sisterne. Møtepunkt nær Toledo Station Linje 1 som ligger i Via Toledo

Napoli historiske sentrum med ugravede ruiner omvisning

9. Napoli historiske sentrum med ugravede ruiner omvisning

Du vil først bli tatt med på en vandretur av den sertifiserte reiselederen for å oppdage det monumentale området, og ta den historiske og kommersielle gaten Via Toledo. En berømt napolitansk handlegate nær de spanske kvartalene og Maradona-veggmaleriet, det hellige og profane alteret til den napolitanske fotballlegenden. Her vil vi besøke den gamle Galleria Umberto I i Napoli, utsiden av Castel Nuovo kjent som 'Maschio Angioino', San Carlo-teatret, det kongelige palasset og den ikoniske Piazza del Plebiscito. Byens knutepunkt samt et møtested for nasjonalt anerkjente arrangementer og konserter. Deretter går vi til det historiske sentrum av Napoli, det levende og bankende hjertet av byen. Når vi går ned fra Via dei Tribunali og passerer byens historiske pizzeriaer, kommer vi til San Gregorio Armeno-gaten, "krybbens gate", julekrybbekunsten som representerer kunsthåndverket fra den napolitanske tradisjonen som er best kjent over hele verden. Folklore, tradisjon og "cornicelli" vil deretter fortsette på Spaccanapoli, gaten som bokstavelig talt deler byen i to, og besøker hele det kunstneriske komplekset av torg og kirker. Fra San Domenico Maggiore fra 1700-tallet til middelalderens Santa Chiara. Den guidede turen avsluttes med besøket til "Undreground Napoli" i San Lorenzo Maggiore-kirkens monumentale kompleks. Den eldste Napoli underjordiske området hvor synkende 10 meter er det synlig det arkeologiske det er restene av den antikke byen Neapolis: agoraen av den greske tidsalder, for det første, og det sivile og religiøse Forum av romertiden, for det andre. Et skue for ikke å miste.

Napoli: Omvisning i det historiske sentrum med underjordisk inngang

10. Napoli: Omvisning i det historiske sentrum med underjordisk inngang

Opplev Napoli på riktig måte på denne lille gruppeturen med en lokal guide. Spaser gjennom det sjarmerende kaoset i det UNESCO-plasserte historiske sentrum før du dykker under jorden for å se hvordan det hele startet. Giuseppe, en av våre ekspert lokale guider, sier: "Denne turen er en flott blanding av Napolis fortid og nåtid. Du vil lære om byens romerske ruter og utforske det som nå er et av de største historiske sentrene i Europa. Det er også helt unikt – du vil ikke se menn synge neolodisk musikk fra balkongene deres noe annet sted.» Lytt til suset fra den lokale dialekten mens du beundrer kirker, elegante torg og historiske bygninger i det historiske sentrum. Se tradisjonell hurtigmat som sfogliatella-bakverk og Pizza Portafoglio – sammenbrettet pizza å ta med. Beundre arkitekturen til kirken San Gregorio Armeno og gå nedover dens forbindelsesgate. «Denne gaten er kjent for Presepe – julekrybbe – som er håndlaget. Du vil se utallige skikkelser fra religiøse og historiske til moderne ikoner og fotballspillere, sier lokalguiden Giuseppe. Neste opp, en nedstigning på 121 til Underground Napoli. Fra eldgamle akvedukter til tilfluktsrom for luftangrep og skjulte rømningsveier, tunnelene har mange års historie. Oppdag en gammel vanntank ved levende lys og se et snev av modernitet med den første underjordiske grønnsaksplassen. Turen avsluttes ved restene av et gammelt gresk-romersk teater. "Restene ble oppdaget på slutten av 1800-tallet, og de kan nås gjennom en falldør under sengen til et privat hus", sier Giuseppe.

Tilgjengelige aktiviteter

14 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Flere reisetips for Napoli Sotterranea

Vil du vite mer om aktiviteter i Napoli Sotterranea? Trykk her for full oversikt