Opplevelser i
Napoli

Pizzaens livlige hjemby forfører med panoramisk utsikt over bukten og arkeologiske vidundere.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Napoli

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Napoli?

Høydepunkter i Napoli

Napoli er en moderne by med 4 millioner mennesker. Byen ligger på kysten av Campania, og er en av Europas best bevarte hemmeligheter.

 • Amalfikysten

  1. Amalfikysten

  Kjør langs Amalfikysten og bli blendet av middelhavets juveler.

 • Pompeii & Herculaneum

  2. Pompeii & Herculaneum

  Opplev de uforglemmelige gamle byene Pompeii og Herculaneum som ble kastet ut i død og ødeleggelse under Vesuvs vulkanutbrudd i år 79.

 • Teatro di San Carlo

  3. Teatro di San Carlo

  Napolis operahus har et variert program som også omfatter ballettforestillinger mellom april og juni. Selv om opera eller ballett ikke skulle være noe for deg, er selve huset vakkert å se på.

 • 4. Nasjonalt arkeologisk museum

  Elsker du historie har du kommet til rett sted. På det arkeologiske museet i Napoli kan du se statuer og kunstverk fra begynnelsen av Europas rike historie.

 • Gesu Nuovo

  5. Gesu Nuovo

  Den usedvanlige arkitekturen i denne kirken som ble bygget for "Nye Jesus" dateres tilbake til 1470. Kirken står på et av Napolis store torg. Innsiden av kirken er rikt utsmykket med flotte freskomalerier og er vel verdt å se.

 • Castel dell'Ovo

  6. Castel dell'Ovo

  På halvøyen Megaride, ligger dette "eggeslottet" som dateres helt tilbake til romerske tider og har vært vitne til normanniske, sarasenske, spanske og franske innvasjoner. Det er en god idé å se slottet på en større guidet tur i Napoli, for å bedre forstå historien.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lenge bør jeg være i Napoli?

  Fire dager skulle være nok for å se de største severdighetene i Napoli. Det er en god idé å sette av hele dager for turer utenfor Napoli, som til Pompeii og Herculaneum.

 • Hvor lett er det å komme seg rundt til fots i Napoli?

  Det er veldig lett å komme seg rundt til fots, og spesielt i sentrum av byen. Man kan reise med kollektivtransport fra sentrum og ut til forstedene, samt ta kabelbane slik at du også kommer deg opp i høyden.

 • Når bør jeg besøke Napoli?

  Hele året, men reis gjerne mellom oktober og mars for å unngå folkemassene og det svært varme været.

 • Ytterligere tips

  I Italia er enkelte butikker og attraksjoner stengt rundt lunsjtid eller om ettermiddagen, så sjekk åpningstidene før du drar av sted.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (EUR)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Året rundt, men reis mellom oktober og mars for å unngå alle turistene og det svært varme været.

Flere reisetips for Napoli

Vil du vite mer om aktiviteter i Napoli? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Napoli

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 26 995 vurderinger

Denne turen er den perfekte måten å besøke Pompeii og Vesuv fra Napoli. De henter deg i en hyggelig buss og tar deg rett til Pompeii, hvor du får en 2 timers tur til høydepunktene i Pompeii (den er kort nok og interessant nok til at guttene mine på 11 og 13 år var interessert og hadde det gøy). Du tar deretter bussen halvveis opp Vesuv hvor du spiser en herlig lunsj med utsikt over Napoli. Til slutt blir du ført til toppen av Vesuv hvor du går en kort vei til toppen og kan se kilometervis. Utrolig skjønnhet og barna mine klaget ikke en gang. En utrolig dag, bare perfekt.

Godt organisert busstur til Pompeii inkl. inngangsbillett. Stoppet underveis for en rundtur i Napoli på ca. Likte utsikten under busstur fra Roma til Pompeii. Vi gikk selvstendig gjennom Pompeii med et kart og tips som vi fikk fra reiselederen. Veldig bra å gjøre. Kan se mye - spesielt høydepunktene - på ca 4 timer. Det var virkelig fantastisk. God veiledning under turen, klare forklaringer. Anbefalt.

Et sted som absolutt er verdt et besøk, to timer er for kort til å nyte det vakre stedet fullt ut. Vår guide Alex nummer 1

Sjåføren var hjelpsom og presis. Vi ble kontaktet søndag kveld for å bekrefte hentested. Turen tur-retur Vesuv gikk fint.

Pompei er et must å se. Omvisningen er veldig bra og viser oss det viktigste.