Våre mest anbefalte ting å gjøre i Napoli

Napoli: Adgang til og omvisning av byen under jorden

1. Napoli: Adgang til og omvisning av byen under jorden

Nyt en unik underjordisk opplevelse med den offisielle underjordiske Napoli-omvisningen. Guiden din tar deg gjennom 2400 år med historie, fra de gamle grekerne til moderne tid, og avslører Napolis opprinnelse, fra et arkeologisk, historisk, antropologisk og geologisk synspunkt. Omvisningen inkluderer et besøk til den gresk-romerske akvedukten, restene av det romerske teateret og Summa Cavea, et nytt fragment av det romerske teatret som nylig ble avdekket.  Guiden snakker engelsk eller italiensk, eller du kan følge besøket på andre språk, takket være den gratis flerspråklige appen som du kan laste ned ved starten av besøket ditt.  I tillegg leveres det alltid ut en brosjyre på flere språk, for at du skal kunne følge med bedre. Du kan også ta bilder underveis. Velg omvisningen som inkluderer pizza, for å nyte velsmakende pizza på slutten av omvisningen i underjordiske Napoli.

Pompeii: Inngangsbillett med valgfri lydguide

2. Pompeii: Inngangsbillett med valgfri lydguide

Gå tilbake i tid med denne billetten til det arkeologiske stedet Pompeii med en valgfri lydguide. Opplev spenningen ved å gå nedover gater som ble bevart av vulkansk aske. Oppdag templene, teatrene, elegante villaene og offentlige bygninger. Gå komfortabelt rundt på stedet med gratis bagasjeoppbevaring. Vis billetten din ved døren og begynn utforskningen av et av de mest kjente arkeologiske stedene i verden. Audioguider kan kun hentes og returneres ved parkens offisielle lydguideskranke i Porta Marina Superiore. Om morgenen den 24. august år 79 e.Kr. overrumplet Vesuv-utbruddet Pompeiis 11 000 innbyggere. Den dramatiske hendelsen tok livet av innbyggerne og byen ble begravet under aske. Føl spenningen ved å se hvor romerne hentet lunsj på markedsplassen. Se de intrikate mosaikkene i de offentlige badene. Se hellenistiske steder som Faunens hus. Tenk deg å sitte blant publikum i amfiteatret eller beundre den freskomalerien Villa of the Mysteries. Spaser til templene til Venus, Apollo og Jupiter. Ta bilde av byen med Vesuv i bakgrunnen. Ha tid til å utforske siden i ditt eget tempo og hopp over stresset med å bestille billetter til denne populære attraksjonen. Vennligst merk: denne billetten inkluderer ikke tilgang til Suburban Villas (Villa dei Misteri)

Pompeii: Omvisning i liten gruppe med en arkeolog

3. Pompeii: Omvisning i liten gruppe med en arkeolog

Transporter deg tilbake til romertiden på en guidet tur i Pompeii ledet av en arkeolog. Utforsk UNESCOs verdensarvliste i 2 timer med hjelp av din ekspertguide, som tar deg rundt i byen bevart av vulkansk aske fra Vesuvs utbrudd i 79 e.Kr. Velg opplevelsen du vil ha, med valget mellom enten en delt liten gruppetur eller en privat tur for deg og gruppen din alene. Gå inn i byen ved Porta Marina Superiore, en av den gamle byens 7 porter, og gå gjennom hovedgatene og vandre rundt i Forum, det gamle hjertet av byen og sentrum av det offentlige livet. Herfra kan du se Vesuv med utsikt over byen. Oppdag høydepunkter som basilikaen (forretnings- og juridisk senter), termalbad, templer, bakeri og det flotte Pompeii-teatret. Lytt til interessante anekdoter fra din arkeologiske guide, som vil fortelle deg om mennesker som bodde i Pompeii. Se på gips av de som var i byen på tidspunktet for utbruddet. Se godt vedlikeholdte kunstverk, mosaikker og fresker og reis tilbake nesten 2000 år. Høydepunkter inkluderer House of the Vetti og Lupanar Bordell. Finn ut hvordan dette berømte bordellet fikk navnet sitt, og se de bevarte steinbedene og fresker. Få gode tips fra guiden din på slutten av turen om hvordan du kan tilbringe resten av dagen, eller velg å bli lenger inne på det arkeologiske området for å utforske på egen hånd. Få veibeskrivelse til helligdommen dedikert til Vår Frue av den hellige rosenkrans, den lokale katedralen som ligger nær utgravningsstedet. Du kan også bli henvist til amfiteateret og Orto dei Fuggiaschi.

Napoli: Billett og omvisning i katakombene i San Gennaro

4. Napoli: Billett og omvisning i katakombene i San Gennaro

Reis tilbake i tid og utforsk katakombene i San Gennaro for å lære mer om Napolis skytshelgener. Oppdag hva som ligger under gatenivå mens du ser fantastiske freskomalerier og bysantisk kunst fra 800- og 900-tallet. Utforsk historien om oldkirkens gravsted med en engelsk- eller italiensktalende guide. Få forklaringer om utvidelsen på 300-tallet etter overføringen av restene av St. Agrippinus til den underjordiske basilikaen som er dedikert til ham. Se den store dåpskriften bestilt av biskop Paul II, som tok tilflukt i katakombene på 700-tallet under de ikonoklastiske kampene mot billeddyrkelse. Ta en nærmere titt på detaljene i den øvre katakomben, dekorert på begynnelsen av 200-tallet i såkalt pompeiansk stil, og nå hjem til noen av de tidligste kristne maleriene i Sør-Italia. La deg forbløffe av den dyrebare krypten til biskopene og dens mosaikk fra det 400-tallet, inkludert en som skildrer biskopen av Kartago, St. Quodvultdeus.

Fra Napoli: Heldagstur til Sorrento, Positano og Amalfi

5. Fra Napoli: Heldagstur til Sorrento, Positano og Amalfi

Fordyp deg i 3 fantastiske, italienske byer på denne dagsturen fra Napoli. Handle i butikker, smak på limoncello og nyt en lett lunsj på denne avslappende, uforglemmelige dagen. Dra fra Napoli til Sorrento og beundre det vakre landskapet underveis. Lytt til informative kommentarer under reisen. Stopp for å smake på den lokale limoncellolikøren laget av sitroner. Deretter tar du en vandretur i de trange gatene i opptil 1 time. Gå inn i håndverksbutikker og smak på lokale delikatesser. Fortsett til Positano hvor du får omtrent 1 time får å gå til stranden eller beundre de fargerike blomstene om sommeren. Shop etter tradisjonelle Moda Positano-klær, før du besøker en hyggelig restaurant på kysten og spiser lunsj på en terrasse med fantastisk utsikt over havet. Deretter kan du nyte opptil 1,5 time på egen hånd i Amalfi, hvor du kan besøke katedralen eller slappe av på stranden med en gelato (iskrem).

Fra Napoli: Dagstur til Pompeii-ruinene og vulkanen Vesuv

6. Fra Napoli: Dagstur til Pompeii-ruinene og vulkanen Vesuv

Gjenopplev den katastrofale dagen i 79 e.Kr., da Vesuv brøt ut og begravde den romerske byen Pompeii under aske, på en dagstur med minibuss eller buss. Følg din lisensierte guide gjennom restene av dette bemerkelsesverdige UNESCO verdensarvstedet, som nesten er en 2000 år gammel tidskapsel. Nyt en lokal pizzalunsj underveis. Hør historier om Forum Romanun, termiske bad, Lupanare (bordell), det greske teatret og gipsavstøpninger av kropper brent av vulkansk aske og lapilli. Nyt en typisk napoleansk pizza til lunsj, på en av Pompeiis kafeer. Bli deretter kjørt nesten opp til toppen av fjellet som ødela byen. Derfra, ta en kort spasertur til kraterkanten og ta inn atmosfæren på det rykende fjellet. Gjenopplev den katastrofale dagen i 79 e.Kr., da Vesuv brøt ut og begravde den romerske byen Pompeii under aske. Oppdag restene av dette bemerkelsesverdige UNESCO verdensarvstedet, som er en nesten 2000 år gammel tidskapsel. Det er den eneste aktive vulkanen på det kontinentale Europa. Nyt den fantastiske utsikten over Napolibukten. Returner til Napoli omkring kl. 17:00 og bli satt av ved hotellet ditt, cruiseskipet ditt eller togstasjonen.

Fra Roma: Dagstur til Pompeii, Amalfikysten og Positano

7. Fra Roma: Dagstur til Pompeii, Amalfikysten og Positano

Hopp om bord på en komfortabel minibuss med klimaanlegg og start reisen til Pompeii som er et UNESCO verdensarvsted. Når du ankommer Pompeii, kommer du raskt inn med forbi-køen-billetten din. Gå inn i en tidskapsel av den gamle romerske verden. Din lokale ekspertguide gir deg en omvisning i disse fantastiske, godt bevarte ruinene. Deretter drar du videre til Positano, der husene ligger klynger seg fast til åssiden, hvor du kan rusle blant de eksklusive butikkene. Kjøp en limoncellolikør, besøk Santa Maria Assunta-kirken eller simpelthen nyt stemningen fra en restaurantterrasse. Etter litt tid på egen hånd med lunsj (på egen regning) i Pompeii, fortsett videre sørover langs de pittoreske kystveiene på Amalfikysten. Beundre den spektakulære kystlinjen mens fjellene fosser ned i havet og romantiske landsbyer klatrer opp i fjellene.

Fra Napoli eller Sorrento: Dagstur til Pompeii og Vesuv

8. Fra Napoli eller Sorrento: Dagstur til Pompeii og Vesuv

Utforsk verdensberømte Pompeii og toppen av Vesuv på en heldagsomvisning, som starter fra Napoli eller Sorento. Nyt forbi-køen-inngang til Pompeii og få beundre Napolibukten fra toppen av Vesuv. Start i Pompeii, hvor du kan gå rett forbi billettkøen, for din omvisning til fots av dette UNESCO verdensarvstedet. Sammen med guiden din får du se velbevarte ruiner, kunstverk, mosaikker og fresker, inkludert Forum Romanum og Apollo-tempelet. Du kan også få et glimt av gipsavstøpninger av folk som var i byen på tidspunktet da Vesuvs vulkanutbrudd fant sted i 79 e.Kr. Gå ut av det arkeologiske området med guiden  din og besøk butikkene og kafeene rundt. Velg lunsjalternativet for et 3-retters måltid bestående av forrett, hovedrett, dessert og en drikke. Deretter er det tid for å oppleve Vesuv. Nyt en kjøretur opp mesteparten av den vanskelige stigningen, med bilen din som tar deg 1000 meter opp på vulkanen. Derfra  kan du gå ut og komme deg til kraterkanten på en 30-minutters oppstigning. På veien kan du komme over en offisiell alpinguide som kan dele vulkanens turbulente historie med deg. Når du ankommer toppen kan du nyte og fotografere den uforglemmelige utsikten til Napolibukten. Heldagsturen avsluttes med transport tilbake til Napoli eller Sorrento.

Napoli: Båttur til Positano, Amalfi og Ravello

9. Napoli: Båttur til Positano, Amalfi og Ravello

Besøk Amalfikysten på en dagstur fra Napoli. Se Sorrento fra sjøsiden. Besøk Amalfi og Positano, med mulighet for å utforske Ravello også. Beundre utrolig natur som er verdig en UNESCOs verdensarvliste. . Fra det praktiske møtepunktet i Napoli vil du overføre til havnen i Torre del Greco. Derfra kan du seile til Sorrento, nyte det fantastiske Vesuvius-fjellet i bakgrunnen og lære om den tragiske historien fra ekspertguiden din. . Opplev skjønnheten i Sorrento-kysten: de panoramiske terrassene som henger over havet, badene til dronning Giovanna, Jerantobukten og det beskyttede havområdet Punta Campanella. Når du ankommer Amalfi, vil du ha ledig tid til å besøke UNESCOs verdensarvliste, kjent for sin pittoreske utsikt, romantiske landskap og katedralen Saint Andrew. Avhengig av hvilket alternativ du velger, kan du også besøke Ravello, en ferieby, hvor du vil ha ledig tid til å se Villa Rufolo og den rolige hagen, som tilbyr et fantastisk panorama over hele Salernobukten. Deretter går turen til Positano, Amalfikystens perle, som er kjent for sine smale gater, små butikker og fargerike keramikk. Her får du litt tid på egen hånd til å utforske byen før du slapper av om bord før turen går tilbake til Napoli.

Napoli: Underjordisk omvisning i Spanish Quarters

10. Napoli: Underjordisk omvisning i Spanish Quarters

Dykk inn i det historiske stedet Underground Naples med inngang og en guidet tur. Bli med på et eventyr fra de spanske kvarterene inn i de skjulte dypet av byen. Utforsk de svingete tunnelene og passerer den gamle napolitanske akvedukten. Ta deg til de spanske kvarterene for å møte din vennlige guide og gruppe for dagen. Nyt å lytte til en kort introduksjon mens du forbereder deg på å gå inn i tunnelene inn i det underjordiske Napoli. Gå under gatene mens du lærer om byens historie fra dens første transformasjoner i hendene på grekerne til utviklingen av den napolitanske akvedukten til et tilfluktsrom under andre verdenskrig.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Napoli
Pizzaens livlige hjemby forfører med panoramisk utsikt over bukten og arkeologiske vidundere.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Napoli

Unike Napoli

Utforsk alle

Alle aktiviteter

794 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Napoli

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Napoli

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Napoli?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Napoli?

De beste dagsturene og utfluktene fra Napoli er:

Pompeii

Flere reisetips for Napoli

Vil du vite mer om aktiviteter i Napoli? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Napoli

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 57 281 vurderinger

Wow, the scenery on this trip was absolutely beautiful. I must say though that I really wish we could get a little more time in Positano, just 30 min extra would do a lot. We felt a bit rushed as it was extremely beautiful there, but we only got 1,5 hour in total, and spent some of it walking from and to the car, so all in all just an hour which most went by for eating. I had time for some quick photos and a dip in the ocean but would love to sit and enjoy, look in the shops and so forth. It was stunning. Also there was no time to eat dinner and we got back around 20/20:30 i think. We only stopped at a cafeteria on the way there and on the way back for sandwiches/pastries. Pompeii was interesting but I hoped we would get some free time to eat there as well. I would not have minded coming back to Rome an hour/hour and a half later. All in all a memorable trip though, so so so beautiful ✨

It was a great day along the Amalfi coast. Our guide Alessandro was very enthusiastic, he spoke a very good English and interacted with the group throughout the tour. He helped us book an extra 45min boat cruise from Amalfi for 12€ each , the audio on board was unfortunately horrible but the scenery totally worth it!!! All in all a great experience!

Hadde en strålende dag sammen med min datter på denne turen. Enkelt og vel gjennomført på alle måter. Fenomenal sjåfør (Mario) som sørget for at vi fikk besøkt alle de flotteste stedene, samt vår guide (Giovanni) som var svært dyktig og inkluderende. Tusen takk for en uforglemmelig dag! Absolutt verdt prisen.

The guide we had was very good, wish we had a bit more time at Vesouv but all around a very nice trip, recomend at most.

Very nice experience and very well planned. We had a wonderful time.