Opplevelser i

Napoli

Pizzaens livlige hjemby forfører med panoramisk utsikt over bukten og arkeologiske vidundere.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Høydepunkter i Napoli

Napoli er en moderne by med 4 millioner mennesker. Byen ligger på kysten av Campania, og er en av Europas best bevarte hemmeligheter.

 • Amalfikysten

  1. Amalfikysten

  Kjør langs Amalfikysten og bli blendet av middelhavets juveler.

 • Pompeii & Herculaneum

  2. Pompeii & Herculaneum

  Opplev de uforglemmelige gamle byene Pompeii og Herculaneum som ble kastet ut i død og ødeleggelse under Vesuvs vulkanutbrudd i år 79.

 • Teatro di San Carlo

  3. Teatro di San Carlo

  Napolis operahus har et variert program som også omfatter ballettforestillinger mellom april og juni. Selv om opera eller ballett ikke skulle være noe for deg, er selve huset vakkert å se på.

 • 4. Nasjonalt arkeologisk museum

  Elsker du historie har du kommet til rett sted. På det arkeologiske museet i Napoli kan du se statuer og kunstverk fra begynnelsen av Europas rike historie.

 • Gesu Nuovo

  5. Gesu Nuovo

  Den usedvanlige arkitekturen i denne kirken som ble bygget for "Nye Jesus" dateres tilbake til 1470. Kirken står på et av Napolis store torg. Innsiden av kirken er rikt utsmykket med flotte freskomalerier og er vel verdt å se.

 • Castel dell'Ovo

  6. Castel dell'Ovo

  På halvøyen Megaride, ligger dette "eggeslottet" som dateres helt tilbake til romerske tider og har vært vitne til normanniske, sarasenske, spanske og franske innvasjoner. Det er en god idé å se slottet på en større guidet tur i Napoli, for å bedre forstå historien.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor lenge bør jeg være i Napoli?

  Fire dager skulle være nok for å se de største severdighetene i Napoli. Det er en god idé å sette av hele dager for turer utenfor Napoli, som til Pompeii og Herculaneum.

 • Hvor lett er det å komme seg rundt til fots i Napoli?

  Det er veldig lett å komme seg rundt til fots, og spesielt i sentrum av byen. Man kan reise med kollektivtransport fra sentrum og ut til forstedene, samt ta kabelbane slik at du også kommer deg opp i høyden.

 • Når bør jeg besøke Napoli?

  Hele året, men reis gjerne mellom oktober og mars for å unngå folkemassene og det svært varme været.

 • Ytterligere tips

  I Italia er enkelte butikker og attraksjoner stengt rundt lunsjtid eller om ettermiddagen, så sjekk åpningstidene før du drar av sted.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (EUR)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Året rundt, men reis mellom oktober og mars for å unngå alle turistene og det svært varme været.

Flere reisetips for Napoli

Vil du vite mer om aktiviteter i Napoli? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Napoli

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 23 131 vurderinger

Bra opplegg, veldig profesjonelt. Hentet på avtalt sted til avtalt tid og ble kjørt til Pompei der vi møtte guiden og startet omvisninga med en gang. Så etterpå var det mat, da fikk vi valget mellom 5 forskjellige retter vi kunne velge pluss en drikke som også følgte med i prisen. Vesuv var veldig bra opplegg det og, ble kjørt et godt stykke opp, arrangøren fikset med biletter og så gikk du den siste delen opp, ca 20-25 min. Alt i alt veldig bra, vi var strålende fornøyd etter en fin dag.

Veldig flinke guider, ble møtt av en i Roma som fulgte oss ombord i toget. En som hentet oss når vi gikk av og en morsom og kunnskapsrik guide i Pompeii. Anbefales sterkt. Vi gjorde bare som vi beskjed om å koste oss. NB det er litt slitsomme selgere utenfor Pompeiinn/utgangen. Kan være litt overveldende. Ellers tipp topp tur!

kjempe flott tur, hadde flaks med været ca 18grader og sol. flinke tur guider og masse flott og se på anbefales selv om det er ett stykke og kjøre, men i godt selskap flyr turen veldig mye informasjon i Pompeii med en flott arkeolog. så god tur

Vanskelig å finne selve oppmøtestedet, ligger på gaten som går ned til Castel Nuovo. Busstur ca 1 time. Tar 20-30 opp til første cafe, kan gå rundt halve krater. 2 timer til du må ned til buss. Utsikt formidabel

Fantastisk opplevelse! Hadde en kjempefin båttur rundt øya. Idylliske steder Anacapri og Capri. Ble guidet av en fantastisk guide, Mariangela.