Våre mest anbefalte ting å gjøre i Nairobi

Nairobi nasjonalpark: Halvdags viltsafari

1. Nairobi nasjonalpark: Halvdags viltsafari

Den 40 minutter lange turen til Nairobi nasjonalpark foregår i en bil uten tak, noe som gir deg best mulig sjanse til å se den spektakulære utsikten mot villmarken på veien. Oppgrader til alternativet med privat jeep med åpne sider for mer komfort og for å gå dypere inn i bushen.  Den profesjonelle og erfarne guiden vil hente deg fra hotellet ditt tidlig på morgenen og gi deg et informativt overblikk over viltsafarien.  Når du ankommer Nairobi nasjonalpark, starter du den 4 timer lange viltsafarien i samme bil uten tak, perfekt for en 360-graders utsikt over landskapet. Hold øynene åpne og se etter løver, leoparder, bøfler, neshorn, sjakaler og mange andre dyr. Du bør lett kunne få øye på apene nær porten – ha kameraet klart for å ta bilde av disse lekne skapningene. Stående vil du være i stand til å se dyr fra lang avstand i deres naturlige habitat.  Etter en halv dag på dette spennende safarieventyret, slipper sjåføren deg av på hotellet ditt.

Fra Nairobi: Dagstur til Elephant Orphanage and Giraffe Center

2. Fra Nairobi: Dagstur til Elephant Orphanage and Giraffe Center

Etter å ha blitt hentet fra hotellet ditt i Nairobi, ta turen til Giraffe Center, hvor du kan se sjiraffer som lever i en semi-vill tilstand. Lær om deres oppførsel, egenskaper og bevaringsarbeid. Du vil også få muligheten til å mate disse milde gigantene. Deretter går du til David Sheldrick Wildlife Trust. Ta en spasertur gjennom sentrum hvor babyelefanter venter på å bli matet. Se dem leke i vannet, gurgle melken og oppdag hver enkelt elefants personlige historier. Når den yngste er matet, er det på tide å mate 2-3-åringene, hvorav noen er gamle nok til å mate seg selv. Se når de holder de gigantiske melkeflaskene sine i bagasjerommet og gjør raskt arbeid med flere liter melk. Ditt siste stopp før du drar tilbake til Nairobi vil være Kazuri Beads Factory. Få muligheten til å beundre de vakre perlene og keramikken som er håndlaget av afrikanske kvinner.

Fra Nairobi: 3-dagers/2-netters Maasai Mara-safari i gruppe

3. Fra Nairobi: 3-dagers/2-netters Maasai Mara-safari i gruppe

Ta en 3-dagers tur for å oppdage Masai Mara-reservatet, det mest populære turistmålet i Kenya. Reservatet ligger i Great Rift Valley, og regnes som juvelen i Kenyas dyrelivsvisningsområder. Den årlige gnu-migrasjonen, som involverer over 1,5 millioner dyr som ankommer i juli og drar i november, et fenomenalt skue som bare kan sees i Maasai Mara. De fleste besøkende vil ha muligheten til å se en av de 5 store – løver, leoparder, elefanter, bøfler og neshorn. Dag 1: Bli hentet fra hotellet ditt i Nairobi sentrum klokken 08.00, og kjør deretter til Maasai Mara naturreservat. Passer utsiktspunktet Great Rift Valley for en fantastisk utsikt. Kom i tide til lunsj etter innsjekking på leiren din. Om kvelden drar du for å se på vilt i Mara-reservatet. Nyt middag og en overnatting på Miti Mingi/ Rhino camp. Retur tilbake til leiren for en overdådig buffetmiddag. Overnatt i et stort, privat telt som har seng, sengetøy, dusj og toalett inni. Myggnetting og en varm dusj om kvelden tilbys. Dag 2: Tilbring hele dagen med å utforske Masai Mara på jakt etter de fem store. Nyt pikniklunsj i reservatet mens du skalerer Mara skjønnhet og prakt. Denne dagen skal du helt til elven der gnuene krysser inn i Mara fra Serengeti. Hele året er det mange fastboende flodhester og krokodiller plassert ved bredden av elven Mara. Etter game drive kommer du tilbake til leiren for middag, moro og overnatting. Dag 3: Nyt frokosten, sjekk. Reis til Nairobi hvor du ved ankomst vil bli satt tilbake til overnattingsstedet ditt i sentrum. Alternativ: Oppgrader turen til å inkludere en tur i luftballong. Bli plukket opp av ballongsafari-kjøretøyet og kjør til utskytningsområdet. Driv over parken mens du ser på dyrene, nyt den fantastiske soloppgangen med en frokostbuffé og champagne. Alternativt kan du inkludere et kveldsbesøk til den lokale Masai-landsbyen for en kulturell omvisning. Lær om Masai-samfunnet og samhandle med lokalbefolkningen.

Nairobi: Historiefortellingstur med tidligere gatebarn

4. Nairobi: Historiefortellingstur med tidligere gatebarn

Oppdag en annen side av Nairobi med denne ekstraordinære guidede turen. Etter å ha møtt guidene dine, som tidligere var et gatebarn, oppvokst i hjertet av byen, vil du begi deg ut på en 3-timers guidet vandretur mens dere sammen utforsker sentrumsområdet i byen.  På turen vil du få ekte innsikt i livene til lokale ungdommer og gatebarn, mens guidene tar deg gjennom opplevelsen sine i deres tidligere 'hjem'. Del de fengslende livshistoriene deres knyttet til stedene du besøker. Hør hvordan de havnet på gata og lær hvordan de overlevde mens de lærer deg noen av gatekunnskapene sine.  Når du reiser gjennom Nairobi, vil guidene dine ikke bare forklare hvordan de forvandlet livene sine, men også hvordan de fortsetter å prøve å forbedre livene for både familiene og vennene sine. La deg inspirere av energien deres med denne mer intime og personlige turen. 

Nairobi: Nasjonalpark, babyelefant- og giraffsentertur

5. Nairobi: Nasjonalpark, babyelefant- og giraffsentertur

Etter en tidlig henting fra overnattingsstedet ditt i Nairobi, ta en kort tur til Nairobi nasjonalpark og dra rett på en eventyrlig game drive. Oppdag parken og alle dens store dyr. Opplev synet av dyrelivet som beiter majestetisk mot bakteppet av byens skyline. Spillet kjører frem til kl. 11.00. Gå deretter til Giraffe Center, en ideell organisasjon som hjelper til med å utdanne folk om truede dyr og miljøvern. Lær om sjiraffer fra guidene og ha muligheten til å mate dem for hånd under oppsyn av opplært personale. David Sheldrick Wildlife Trust-elefant- og neshornbarnehjemmet inne i den vestlige enden av Nairobi nasjonalpark tilbyr en fantastisk mulighet til å se elefantunger bli matet med melk fra flasker. Keeperne vil gi deg et foredrag om hver av dem, og forklare navnene deres og historiene om hvordan de ble foreldreløse. Det er et flott sted å gå og adoptere en elefantunge.

Nairobi nasjonalpark: Halv- eller heldagstur med guide

6. Nairobi nasjonalpark: Halv- eller heldagstur med guide

Nairobi nasjonalpark ligger 10 kilometer fra hjertet av Kenyas hovedstad. Den ble etablert i 1946 og har 114 kvadratkilometer med uberørt savanne, og en stor bestand av ville dyr. For halvdagsturen blir du hentet på hotellet tidlig om morgenen kl. 06:00, drar til Nairobi nasjonalpark, og ankommer rundt kl. 06:30. Derfra blir det en spennende 4-timers safari gjennom parken. Hold utkikk etter dyrearter som neshorn, løver, leoparder, geparder, hyener, bøfler, sjiraffer, sebraer og gnuer, samt utallige ville fugler. Parkens åpne grense mot den sørøst skaper en korridor for dyrenes naturlige vandring under regntiden. Ikke gå glipp av denne sjansen til å komme på nært hold med noe av Kenyas fantastiske dyreliv. Andre attraksjoner inkluderer monumentet for brenningen av elfenben og turstier ved flodhestdammer. Etter en 4-timers omvisning kan du dra tilbake til Nairobi og bli sluppet av på hotellet ditt. Vær oppmerksom på at denne turen til nasjonalpark varer totalt 5 timer. Forleng turen ved å velge det heldagsalternativet, som også inkluderer et besøk til sjiraffsenteret med lunsj inkludert på Tamarind. Dette alternativet inkluderer også en besøk på Karen Blixen-museet og deretter tilbake til hotellet, for så å bli hentet igjen kl. 19:00, for å se en danseforestilling og nyte en overdådig middag. Bli kjørt tilbake til hotellet ditt i Nairobi på slutten av turen rundt kl. 23:00.

Nairobi: Karen Blixen, Elephant Orphanage and Giraffe Center

7. Nairobi: Karen Blixen, Elephant Orphanage and Giraffe Center

Vi begynner med å hente deg fra hotellet/leiligheten/hjemmet ditt eller hjemmet ditt i Nairobi og kjører deretter til Karen blixen museumshus hvor kaffebonden/nybyggeren og forfatteren av Out of Africa bodde fra 1914 til 1931. Museumshuset er fortsatt et rolig miljø som ser ut til å tilhøre fortiden, omgitt av en rolig hage og urskog, med en fantastisk utsikt over Karens elskede Ngong Hills. Hun hedrer åsene med uttrykket «Jeg hadde en gård i Afrika ved foten av Ngong-åsene». Gårdsverktøy, inkludert en traktor fra den perioden, vogner, ploger og et originalt kaffebearbeidingsutstyr er en del av denne rike samlingen, som utendørs utstillinger. De velholdte frodige, grønne hagene tilbyr den beste rammen for alle utendørsbegivenheter, inkludert bryllup og bryllupsmottakelser, bedriftsgallaer og teambuilding. I tråd med Karens lidenskap for kunst, støtter vi lokale og kommende kunstnere på Karen’s Art Corner. Guidede turer tilbys kontinuerlig gjennom dagen av våre godt trente flerspråklige guider. Etter Blixen vil guiden vår kjøre til David sheldrick Wildlife Trust som skjer bare én time per dag fra kl. 11.00 til 12.00 hver dag. Vi skal ha en lunsjpause etter elefantbarnehjem på lokal restaurant eller turisthotell innen (ditt valg) Senere besøker du Giraffe-senteret som ligger omtrent 15 minutter fra elefanthjemmet. Etter giraffsenteret vil guiden vår slippe deg til hotellet eller stedet du ønsker i Nairobi.

Fra Nairobi: Dagstur til Hell's Gate og Lake Naivasha

8. Fra Nairobi: Dagstur til Hell's Gate og Lake Naivasha

Utforsk den fantastiske naturen ved hells gate park rundt rift-dalen og nyt en båttur ved innsjøen Naivasha. Etter å ha begrenset tid i Nairobi, dra nytte av denne 1-dagers turen til Hells Gate og Lake naivasha-safari 1. Hell's Gate er en av Kenyas mindre nasjonalparker, som kan utforskes til fots. En vilttur eller sykkeltur (valgfritt) blant graserende gaseller, større antiloper, sebraer og sjiraffer er en herlig opplevelse Ta en naturvandring ved bredden av innsjøen og en båttur for å se flodhester, bøfler, vannbukker, antiloper, sjiraffer, Zebra blant andre. 2. Hell's Gate National Park er en park som ligger mellom Lake naivasha og longonot- og suswa-vulkanene. Den er dekket av aske fra longonot-utbruddet som skjedde for 100 år siden, parken er kjent for sin geotermiske stasjon, Lower Gorge, og spektakulære scenerier (klipper, vulkankløfter, geotermisk damp).

Fra Nairobi: David Sheldrick Elephant Orphanage Tour

9. Fra Nairobi: David Sheldrick Elephant Orphanage Tour

Turen starter med å plukke deg fra hotellet/hjemmet ditt i Nairobi 09:30. Vi kjører deg til David Sheldrick Wildlife Trust og gå en tur gjennom det lille senteret fra kl. 11.00 til 12.00 på en åpen plass, med et taugjerde rundt. De yngste elefantene kommer travende ut av bushen for å hilse på vokterne sine som står klar med gigantiske flasker med melk. I de neste 10-15 minuttene kan du se hver lille slurpe og gurgle melken sin. Når de er ferdige, er det vann å leke med og keepere å dytte og få klem fra. Mens du får se dem spille og ta bilder. Du finner ut hvor gamle de var da de kom til barnehjemmet, hvor de ble reddet fra, og hva som fikk dem i trøbbel. De vanligste årsakene til at man blir foreldreløs: mors posjert, fall i brønner og konflikt mellom mennesker og dyreliv. Når alle de yngste er matet, blir de ført tilbake inn i bushen, og det er 2-3-åringenes tur. Noen av dem kan mate seg selv, og noen blir fortsatt matet av vokterne. Det er veldig søtt å se dem holde de gigantiske melkeflaskene sine i bagasjerommet og lukke øynene av glede mens de gjør raskt arbeid med flere liter melk.

Nairobi: Private Elephant Orphanage Tour

10. Nairobi: Private Elephant Orphanage Tour

Ankom David Sheldrick Park kl. 10:45 for en 1 time lang innledende presentasjon. Still spørsmål og kom nært innpå de flotte og vennlige elefantene under tilsyn av trente fagfolk. Som en av Afrikas eldste veldedige sorganisasjoner for dyreliv og ledende konserveringsorganisasjon, omfatter Sheldrick Wildlife Trust alle tiltak som kompletterer bevaringen og beskyttelsen av dyreliv. Sheldrick Wildlife Trust ble til ut av en families lidenskap for Kenya og landets villmark, og ble etablert for mer enn 40 år siden. Organisasjonen er mest kjent for det første og mest vellykkede rednings- og rehabiliteringsprogrammet for foreldreløse elefanter i Kenya. Sheldrick Wildlife Trust er en banebrytende konserveringssorganisasjon, dedikert til beskyttelse av dyreliv og bevaring av naturtyper i Øst-Afrika. Etter at du har tilbrakt tid med disse utrolige dyrene, kan du kose deg med et besøk i den lokale trehandverksbutikken, for en rask shoppingstopp, før du besøker en kazuri-perlefabrikk. Deretter nyter du en valgfri lunsj, på en restaurant som sjåføren tipser deg om, før du blir kjørt tilbake til overnattingsstedet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Nairobi

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Nairobi

Alle aktiviteter

632 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Nairobi

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Nairobi

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Nairobi?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Nairobi?

De beste dagsturene og utfluktene fra Nairobi er:

Naivasha

Flere reisetips for Nairobi

Vil du vite mer om aktiviteter i Nairobi? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Nairobi

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 1 079 vurderinger

Safari på toppen, Georges er en kvalitetsguide med 15 års erfaring, ekstremt hyggelig og vennlig. I tillegg tillot det oss å se alle mulige dyr i parken. Det var flott! Innkvarteringen og restauranten er veldig beskjedne, og badet på grensen er tilstrekkelig... maten er også veldig enkel. I tillegg, vær forsiktig, for vi hadde betalt utgangen for masaiene og vi ble bedt om å betale igjen på masaileiren. Sannsynligvis en dårlig organisering av å få din guide.

Jeg forventet ikke mye i denne parken ved porten til byen. Likevel ble jeg positivt overrasket over opplevelsen av det hvite neshornet som ble sett veldig nært og av to trosretninger. Jakt på løver osv... vår sjåførguide var veldig oppmerksom og oppmerksom på våre ønsker. En av personene hadde problemer med kneet og guiden vår hjalp oss og tenkte fortsatt på hvordan vi skulle sette kjøretøyet for å hjelpe oss ned eller opp. Jeg anbefaler !!