Museumsinsel

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De fem beste tingene å se på Museumsinsel i Berlin

Museumsinsel er absolutt verdt et besøk bare for arkitekturens skyld! Berlins største og beste utstillinger finner du fordelt mellom disse kolossale bygningene som også inkluderer byens domkirke. Her er noen av høydepunktene blant de forskjellige samlingene!

 • Istarporten

  1. Istarporten

  Pergamonmuseet rommer antikke monumenter og skatter som Istarporten, som var Babylons hovedport og markedsplassen i Miletus. Dessverre er selve Pergamon stengt for oppussing frem til 2019.

 • Hildesheimskatten

  2. Hildesheimskatten

  En av de største samlingene av antikt romersk sølv ble funnet av prøyssiske soldater i Hildesheim i Tyskland. Sølvet kan dateres helt tilbake til år 1 e.Kr. og i Altes Museum har du muligheten til å se samlingen i all sin prakt.

 • Bysten av Nefertiti

  3. Bysten av Nefertiti

  En av de mest kjente skattene fra det gamle Egypt er utstilt på Neues Museum. Det gir en uunnværlig innsikt i hvordan de egyptiske kongelige levde og tidens kunst og kultur.

 • Sabastes førti martyrer

  4. Sabastes førti martyrer

  Blant den imponerende samlingen av bysantinsk kunst i Bodemuseum finnes dette uforglemmelige relieffet i elfenben fra 900-tallet, som viser 40 soldater som har frosset i hjel under forfølgelsen av Licinius I.

 • Jernvalseverket

  5. Jernvalseverket

  Selvfølgelig ikke et ekte "Eisenwalzwerk", men et av Adolf Menzels brutale, stemningsfulle malerier! Det er utstilt side om side med mange tyske mesterverk på Alte Nationalgalerie.

Planlegg besøket ditt

 • Åpningstider

  Alle museene er åpne fra kl. 09.00 - 18.00 og til kl. 20.00 på torsdager. De er stengt på mandager, utenom Pergamonmuseet og Neues Museum som begge er åpne hele uken. Om du ikke kan velge mellom de forskjellige utstillingene, kan du vurdere å starte med en guidet tur i området for å lære mer om bygningene, eller få gratis billetter for 3 dager med Berlin Museum Pass!

 • Hvordan komme seg dit?

  Museumsinsel er bare en kort gåtur fra både stasjonene Friedrichstrasse (S + U-Bahn) og Hackescher Markt (S-Bahn). Det går også busser til Friedrichstrasse (147), Staatsoper (TXL) og Lustgarten (100,200) i tillegg til trikker som stopper ved Hackescher Markt (M4, M5, M6) og Am Kupfergraben (M1, 12).

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Klokken 09.00 til 18.00, torsdager til kl. 20.00. Med unntak av Pergamonmuseet og Neues Museum er museene stengt på mandager.
 • Pris
  Prisene varierer mellom de forskjellige museene, alternativt kan du velge Berlin Museum Pass.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide på Museumsinsel vil definitivt gjøre en forskjell! Det kan kanskje være verdt å sjekke ut våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Lett tilgjengelig fra stasjonene Friedrichstrasse og Hackescher Markt, i tillegg til flere buss og trikkestopp i nærheten.
 • Flere tips

  • Merk at Pergamonmuseet er stengt frem til 2019 i forbindelse med oppussing!

Hva folk sier om Museumsinsel

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 8 855 vurderinger

Bortsett fra at vi fikk se mange historiske plasser og bygninger var det guiden med aĺl sin kunnskap og sin enestående formidlingsevne som gjorde turen helt fantastisk. Guiden vår het Rod og var fra Manchester, mener jeg å huske.

Kunnskapsrik guide! Det er en tur om du ønsker litt innblikk i historien samtidig som du får sett mange av de mest kjente stedene i Berlin sentrum.

Det var kanskje litt mye pauser. Turen kunne vært ferdig på kortere tid dersom det ikke var satt av tid til å ta bilder hele tiden.

Fantastisk engasjert og kunnskapsrik guide (Kay?)

Han var engasjert, morsom, kunnskapsrik og snakket veldig godt engelsk. Han passet på oss, og fikk holdt gruppen samlet.

Bra start på helgen og første turisttur til Berlin. James gjorde jobben bra som guide.