Opplevelser i
Musée d'Orsay

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De 5 beste kunstverkene på Musee d'Orsay

Muséet er laget til inne i det tidligere togstasjonensbygget Gare d'Orsay. I dag er muéet kjent for å være et av de beste i Paris og kan bære sitt navn med stolthet. Her er noen få av kunstverkene du bør få med deg om du kommer hit.

 • Dansen på Moulin de la Galette (1876)

  1. Dansen på Moulin de la Galette (1876)

  Billedet skildrer en søndag ettermiddag på et Montmartre som ikke finnes lenger. Renoirs morsomme øyeblikksbilde av den parisiske overklassen er et av impresjonismens mest berømte malerier.

 • Lunsj under trærne (1863)

  2. Lunsj under trærne (1863)

  Manets maleri der han svært realistisk fremstiller nakne kvinner sammen med påkledde menn, skapte furore i samtiden. Maleriet satte fokus på den sosiale kløften mellom kjønnene, og Manet var inspirert av gamle mestre som Titian og Rafael.

 • Epler og appelsiner (1899)

  3. Epler og appelsiner (1899)

  Galleriet har hele 56 Cézannes-malerier i samlingen sin. Dette sene stillebenet viser hvordan kunstneren hadde en helt egen evne til å skildre døde ting på en livaktig måte.

 • Samlerne(1857)

  4. Samlerne(1857)

  Det kan virke surrealistisk i dag, men Millets maleri, av bondekvinner som bøyer seg ned for å finne kornrester, ble en gang hånet fordi kritikerne mente maleren rosemalte underklassen.

 • Whistlers mor (1871)

  5. Whistlers mor (1871)

  Det er få ikke-franske malere som har bildene sine hengende på Musée d'Orsay, men noen av Van Goghs verk ville nok kommet på 6., 7. og 8. plass om vi fortsatte listen, men her sniker vi inn James Whistlers Victorian Mona Lisa, for dette er et maleri du bør se!

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mye tid trenger jeg?

  Musée d'Orsay er enormt og du kan ikke regne med å rekke å se alt på en dag. Men har du bare en tre til fire timer å avse, anbefaler vi at du prioriterer å se den impresjonistiske delen av utstillingen, du rekker nesten ikke mer på så kort tid!

 • Når bør jeg komme?

  Musée d'Orsay er åpent fra klokken 9.00 til 18.00, unntatt på torsdager, da det er åpent til klokken 21.45 og på mandager da muséet er stengt. Galleriet er også stengt 1. mai og 25. desember. Kom så tidlig om morgenen som du klarer, og bestill gjerne billetter på forhånd for å unnslippe de lange køene. Om du kommer hit med en stor gruppe, må du bestille billetter på forhånd.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 9.00 til 18.00, torsdager til klokken 21.45. Mandager er det stengt, det er det også 1. mai og 25. desember.
 • Pris
  Billettprisene starter på 11 EUR, men det finnes rabatter og pakkepriser.
 • Behøver jeg en guide?
  det vil helt klart være nyttig. Kanskje vil du sjekke ut noen av våre bestselgende omvisningsalternativ.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinje 12 til Solférino, RER linje C til Musée d'Orsay eller buss nummer 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 eller 94.
 • Flere tips

  • Det er gratis oppbevaringsbokser tilgjengelig, men store gjenstander og verdisaker er det ikke lurt å ha med.

  • Alle besøkende må gjennom sikkerhetskontrollen ved inngangen.

Flere reisetips for Musée d'Orsay

Vil du vite mer om aktiviteter i Musée d'Orsay? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Musée d'Orsay

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 6 288 vurderinger

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.

En unik samling av kunst på flere fronter. Veldig omfattende så det er nesten så man ikke kan fordype seg i alle verkene. Litt spesielt å innrede en tidligere jernbanestasjon som utstillingsarena. Let tilgjengelig, kjøp gjerne billett på forhånd og unngå kø ved inngangen. Kan absolutt anbefales.

Jeg legger godt og ikke utmerket fordi det mangler tre viktige aktiviteter i Paris og en klage. De manglende aktivitetene: Fullstendig besøk i Eiffeltårnet, besøk i Paris Opera og også båttur eller Batobus. Klagen er at de ikke kommer inn i hagene i Versailles, uheldig på den annen side.

Det er et fantastisk museum. Vel verdt å besøke selv om man kjemper om å se bildene i enkelte rom, særlig i 5.etasje. Selv om man kjøper forhåndsbestilt billett, står man i lang kø hvis man kommer på feil tidspunkt.

Meget flink guide som gjorde turen til en fantastisk opplevelse.