Musée d'Orsay

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De 5 beste kunstverkene på Musee d'Orsay

Muséet er laget til inne i det tidligere togstasjonensbygget Gare d'Orsay. I dag er muéet kjent for å være et av de beste i Paris og kan bære sitt navn med stolthet. Her er noen få av kunstverkene du bør få med deg om du kommer hit.

 • Dansen på Moulin de la Galette (1876)

  1. Dansen på Moulin de la Galette (1876)

  Billedet skildrer en søndag ettermiddag på et Montmartre som ikke finnes lenger. Renoirs morsomme øyeblikksbilde av den parisiske overklassen er et av impresjonismens mest berømte malerier.

 • Lunsj under trærne (1863)

  2. Lunsj under trærne (1863)

  Manets maleri der han svært realistisk fremstiller nakne kvinner sammen med påkledde menn, skapte furore i samtiden. Maleriet satte fokus på den sosiale kløften mellom kjønnene, og Manet var inspirert av gamle mestre som Titian og Rafael.

 • Epler og appelsiner (1899)

  3. Epler og appelsiner (1899)

  Galleriet har hele 56 Cézannes-malerier i samlingen sin. Dette sene stillebenet viser hvordan kunstneren hadde en helt egen evne til å skildre døde ting på en livaktig måte.

 • Samlerne(1857)

  4. Samlerne(1857)

  Det kan virke surrealistisk i dag, men Millets maleri, av bondekvinner som bøyer seg ned for å finne kornrester, ble en gang hånet fordi kritikerne mente maleren rosemalte underklassen.

 • Whistlers mor (1871)

  5. Whistlers mor (1871)

  Det er få ikke-franske malere som har bildene sine hengende på Musée d'Orsay, men noen av Van Goghs verk ville nok kommet på 6., 7. og 8. plass om vi fortsatte listen, men her sniker vi inn James Whistlers Victorian Mona Lisa, for dette er et maleri du bør se!

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mye tid trenger jeg?

  Musée d'Orsay er enormt og du kan ikke regne med å rekke å se alt på en dag. Men har du bare en tre til fire timer å avse, anbefaler vi at du prioriterer å se den impresjonistiske delen av utstillingen, du rekker nesten ikke mer på så kort tid!

 • Når bør jeg komme?

  Musée d'Orsay er åpent fra klokken 9.00 til 18.00, unntatt på torsdager, da det er åpent til klokken 21.45 og på mandager da muséet er stengt. Galleriet er også stengt 1. mai og 25. desember. Kom så tidlig om morgenen som du klarer, og bestill gjerne billetter på forhånd for å unnslippe de lange køene. Om du kommer hit med en stor gruppe, må du bestille billetter på forhånd.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 9.00 til 18.00, torsdager til klokken 21.45. Mandager er det stengt, det er det også 1. mai og 25. desember.
 • Pris
  Billettprisene starter på 11 EUR, men det finnes rabatter og pakkepriser.
 • Behøver jeg en guide?
  det vil helt klart være nyttig. Kanskje vil du sjekke ut noen av våre bestselgende omvisningsalternativ.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinje 12 til Solférino, RER linje C til Musée d'Orsay eller buss nummer 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 eller 94.
 • Flere tips

  • Det er gratis oppbevaringsbokser tilgjengelig, men store gjenstander og verdisaker er det ikke lurt å ha med.

  • Alle besøkende må gjennom sikkerhetskontrollen ved inngangen.

Flere reisetips for Musée d'Orsay

Vil du vite mer om aktiviteter i Musée d'Orsay? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Musée d'Orsay

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 8 929 vurderinger

Generelt en veldig positiv opplevelse da passet tilbyr et veldig variert utvalg av valg på aktivitetene du ønsker å gjøre. Selvfølgelig, i en metropol som Paris er det ganske vanskelig å besøke alt som er foreslått, men ved å organisere deg på en slik måte at du velger de nærmeste attraksjonene til hverandre, kan du planlegge dagene i henhold til området og få mest mulig ut av potensialet til passet.

Et must hvis du planlegger å besøke noen av de historiske stedene som godtar passet. Sparer definitivt penger og tid (hopp over køen med egen inngang). Under oppholdet vårt og på grunn av konstruksjon/covid måtte vi velge et tidspunkt for å gå inn i Louvre, men alle de andre hoppet over køen.

En koselig busstur rundt i PAris,,anbefales virkelig.Paris er så stor,og greit å komme overalt med denne bussen,,vi hasse 2 dagersbilett og båttur også.Nydelig båttur,selvom det var litt kaldt.kan sitte inne også.anbefales på det varmeste :)

Πολύ εξυπηρετικό! Κλείστε έγκαιρα θέσεις στα μουσου σα και μλλλού θύλετε, και μπαίνετε πανευκολα και χωρίς άγχος! Μόνο η ανάβαση στον Άιφελ δεν μου άρεσε γιατί ήταν με τιςακτεεάαμετις

Louve er fantastisk. Vi brukte tre timer og så kanskje en hel fløy. Planlegg en lang dag eller kjøp et flerdagerspass og fordel besøket ditt over noen dager.