Opplevelser i

München

Den bayerske hovedstaden, hjem til den verdensberømte Oktoberfesten, er rik på mat, kultur og historie.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Gratis kansellering

Kanseller opptil 24 timer før aktiviteten starter og få full refusjon.

5 toppseverdigheter i München

Ikoniske severdigheter og opplevelser du aldri vil glemme.

Allianz Arena

Opplev fotballens drama på denne unike arenaen, med det fargeskiftende eksteriøret av oppblåste plastpaneler. Besøkende tilbringer vanligvis rundt 4 timer her. Velg mellom 2 aktiviteter.

Populære måter å oppdage på

Omvisning
Allianz Arena: informasjon og aktiviteter

Minnestedet Dachau

Husk ofrene for Holocaust og få en dypere forståelse av hvordan forholdene var i en av de første konsentrasjonsleirene. Besøkende tilbringer vanligvis rundt 2,5 timer her. Velg mellom 5 aktiviteter.

Populære måter å oppdage på

DagsturOmvisning
Minnestedet Dachau: informasjon og aktiviteter

Den romantiske veien

La fantasien få fritt løp på denne naturskjønne ruten, med sine fortryllende daler, middelalderbyer og slott. Velg mellom 1 aktiviteter.

Populære måter å oppdage på

Dagstur
Den romantiske veien: informasjon og aktiviteter

BMW Museum

Dykk ned i bilgigantens rike historie, og oppdag fremtidens transportmidler. Besøkende tilbringer vanligvis rundt 2 timer her. Velg mellom 1 aktiviteter.

Populære måter å oppdage på

OmvisningHopp-på hopp-av
BMW Museum: informasjon og aktiviteter

Englischer Garten

Spaser gjennom byens største park til det japanske tehuset, slapp av i solen og se elvsurferne hele året. Besøkende tilbringer vanligvis rundt 2 timer her. Velg mellom 13 aktiviteter.

Populære måter å oppdage på

OmvisningPrivat omvisningHopp-på hopp-av
Englischer Garten: informasjon og aktiviteter

De ti beste severdighetene i München

Den bayerske hovedstaden er velkjent for mange ting. Det er en vakker by, rik på kultur og historie og det er dessuten her den verdensberømte Oktoberfest arrangeres! Her er våre ti beste forslag til aktiviteter og opplevelser i München.

 • Deutsches Museum

  1. Deutsches Museum

  Deutsches museum er et av verdens største museum for vitenskap og teknologi, og er noe du ikke bør gå glipp av!

 • Marienplatz

  2. Marienplatz

  På byens hovedtorg, Marienplatz, ligger både rådhuset, Mariasøylen og en rekke flotte arkitektoniske mesterverk.

 • Viktualienmarkt

  3. Viktualienmarkt

  Småsulten? Da må du ta turen til det historiske matmarkedet Viktualienmarkt og smake både på lokale retter og delikatesser. Markedet er en av byens største turistattraksjoner, og har åpent fra mandag til lørdag.

 • Allianz Arena

  4. Allianz Arena

  Allianz er det første fotballstadion i verden hvor det er mulig å endre fargen på fasaden ved å bruke spesielle, oppblåste plastikkpaneler som dekker utsiden. Dette gjør Allianz til en populær severdighet blant turistene!

 • Schloss Nymphenburg

  5. Schloss Nymphenburg

  Det imponerende Schloss Nymphenburg har praktfulle omkringliggende hager, og er noe du må stoppe innom for å se når du vandrer omkring i byen!

 • BMW Museum

  6. BMW Museum

  BMW Museum er ikke kun for bilelskere, men har noe å by på for alle. En guidet tur gir deg innsikt i firmaets rike og fascinerende historie!

 • Oktoberfest

  7. Oktoberfest

  Oktoberfest i München er verdens største årlige ølfestival! Liker du musikk, øl og lederhosen har du kommet til rett sted! Mer tysk blir det ikke.

 • Hofbräuhaus München

  8. Hofbräuhaus München

  Ønsker du spise ekte tysk mat og drikke ekte tysk øl på turen din, er [Hofbräuhaus München] (/hofbrauhaus-munchen-l3576/) stedet å gå! Dette er et populært sted både for turister og lokale innbyggere, så her kan du ikke ta feil!

 • Englischer Garten

  9. Englischer Garten

  Dette er en fantastisk park! Man kan bruke timesvis i denne vakre grønne lungen, ta en pause i det japanske tehuset, eller surfe på de kunstige bølgene.

 • Münchner Residenz

  10. Münchner Residenz

  Tysklands største bypalass har åpent daglig for besøkende. Utforsk stedet på egen hånd eller få en guidet omvisning i de kongelige samlingene og vakkert dekorerte rommene.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør man bruke i München?

  Hvis du kun ønsker å se de største severdighetene i München, er tre dager nok. For en mer avslappet tur og for å virkelig oppleve byen, er en ukes opphold mer passende.

 • Hvor bør jeg bo?

  Med et effektivt kollektivtilbud er det ikke så nøye hvor man bor. Det avhenger mer av hva slags forventninger du har. Ønsker du å bo i nærheten av hovedattraksjonene bør du se etter hotell i Altstadt. For et lavere budsjett bør du se etter innkvartering i Ludwigsvorstadt nær hovedstasjonen og oktoberfestområdet. Er du i byen for å oppleve nattelivet, er Schwabing, Maxvorstadt og Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel områdene de mest ideelle for deg!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (EUR)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Fra mars til mai er temperaturen mild og hordene av turister mindre. Reiser du for å oppleve Oktoberfest (slutten av september frem til begynnelsen av oktober) bør du planlegge overnatting i veldig god tid før du kommer, og bør være forberedt på å betale mer. Ta også med en varm jakke i denne perioden.

Flere reisetips for München

Vil du vite mer om aktiviteter i München? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om München

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

basert på 16 731 vurderinger

Tok bussen ca 1,5 timer til Linderhof slott. Deretter 20 min til en liten bygd. Deretter ca 1 time til Neuschwanstein. Fikk se fine steder og fine slott. Guiden snakket underveis i bussen. Var mange folk, særlig i Neuschwannstein.

Flott tur i fint vær og engasjert historieforteller

Koselig tur med engasjert guide som kunne fortelle historien om slottet og kongen som bygde det på en spennende og interessant måte. Vel verdt turen synes vi. Viktig å være istand til å gå endel for å ha utbytte av turen.

En flott liten rundtur med informativ guide

Med kort tid til disposisjon er dette en flott måte å komme seg rundt på - hovedsakelig i området i og rundt den engelske hagen.

Guiden var meget kunnskapsrik, og tilpasset turen til gruppa. Kjempegod service at han møtte oss på hotellet.