Våre mest anbefalte ting å gjøre i Monnickendam

Amsterdam: Dagsbillett offentlig transport til Waterland-regionen

1. Amsterdam: Dagsbillett offentlig transport til Waterland-regionen

Gå ut på det nederlandske landskapet på en av Hollands vakreste bussruter, tatt av lokale Amsterdammere hver dag. Reis langs en rute gjennom Waterland-regionen mens du oppdager århundregamle diker, spiser pannekaker i bittesmå landsbyer, og går forbi hjemmene til de rike og berømte fra 1600-tallet på denne typiske nederlandske opplevelsen. Start reisen på møtepunktet hvor du vil bytte ut kupongen din. Hopp ombord på den komfortable bussen din, og i løpet av minutter kan du starte turen til en av de mest pittoreske regionene. Se noen av de klassiske postkortbildene av Nederland med landemerker som vindmøller, sjarmerende fasader, sykler og båter som glir gjennom landlige landskap med kuer, tresko, gårder og hjemmelaget ost. Bli kjent med Noord-Holland, også kjent som bakgården til Amsterdam. Denne regionen er fylt med sjarmerende landsbyer og byer som Volendam, Marken, Broek in Waterland, Edam og Monnickendam. Få en følelse av hvordan Nederland kunne ha sett ut i gamle dager, med brosteinsbelagte gater rundt. Unesco-området De Beemster ligger også her, kjent for sin osteproduksjon og autentiske vindmøller. Og den perfekte måten å utforske alt dette på som en lokal, men likevel med stil, er med buss når du kan hoppe på og av når du vil.

Volendam: Sykkelutleie med foreslått landsbygdsrute

2. Volendam: Sykkelutleie med foreslått landsbygdsrute

Avreise fra den gamle havnen i Volendam på sykkelen for å utforske flere landsbyer. Se en vakker vindmølle, masse enger og et utal av kyr og sauer. Fra Volendam, velg eller bli informert om hvilke landsbyer du ønsker å besøke med sykkelen. Innen en time kan du perfekt besøke Edam, en nesten 800 år gammel by nord for Volendam. Du kan også besøke Monnickendam på én time. Når du går eller cruiser rundt i det gamle sentrum av Monnickendam vil det føles som om du har gått tilbake i tid. Langs gatene vil du se de vakre husene laget av lys bronse murstein. Hvis du har mer tid, fortsett til Marken, en fantastisk by med nydelige broer over de små kanalene og nydelige trefasader. Den lille byen er omgitt av vann. Fra Marken er det mulig å ta båten tilbake til Volendam. Volendam-Marken Express har avgang hvert 30. minutt fra Marken til Volendam, og det er mulig å ta med sykkelen på skipet. Hvorfor bestille kjøretøy med Rent & Event? Sikkerhet kommer først! Før vi sender deg av gårde vil vi sørge for at du har akkurat det riktige kjøretøyet for din komfort, enten det er en sykkel eller elbil. Hvis du føler at du trenger å sykle med hjelm, bare gi oss beskjed, så sørger vi for at du har en. Våre ekspertmedarbeidere vil sørge for at du vet hvordan du arbeider med ditt valgte kjøretøy og lar deg kjøre på det først for å sikre at du er komfortabel med det og vet hvordan det fungerer. Vi har ulike ruter å velge mellom hvor du enkelt kan gå av gårde på egenhånd. Bare skann koden og ruten åpnes i Googlemaps. (Sørg for at kartene dine er satt til sykkel og ikke bil for ruter). Tusenvis av mennesker har gjort dette, og vi har ikke mistet én person ennå. Foretrekker du heller en guidet tur, kan vi ordne det også. (forespørsler om veiledning må gjøres i god tid). Trenger du støtte eller har spørsmål når du er på vei? Frykt ikke, for vi er bare en telefonsamtale unna. Vårt kontor er klar til å svare på alle spørsmål eller tilby støtte med alt du måtte trenge.

Volendam: Guidet cruise på Gouwzee Lake + 1 gratis drink

3. Volendam: Guidet cruise på Gouwzee Lake + 1 gratis drink

Nyt Volendam-området på best mulig måte ved å hoppe på et eksklusivt, kulturhistorisk innsjøcruise på Gouwzee. I løpet av denne 50-minutters båtturen vil vi fremheve den rike historien til Volendam og dens omkringliggende fiskehavner på IJsselmeerkysten mer enn noen gang før. La vår erfarne lokale skipper og reiseleder ta deg med på denne fascinerende reisen gjennom fortiden og gå ombord! Det er vår glede å ha deg og din familie/venner om bord for å gi deg en unik opplevelse.

Volendam: E-Fatbike Utleie

4. Volendam: E-Fatbike Utleie

Dra fra den gamle havnen i Volendam på din superkule E-fatbike for å utforske flere landsbyer. Langs ruten vil du se en vakker vindmølle, mange enger, et utallig antall kyr og sauer, og du vil krysse de berømte nederlandske dikene. Du skal cruise på toppen av diket, slik at du kan se (og til og med dykke ned!) innsjøen, 'Gouwzee'. Du kan også sykle meter under havoverflaten langs diket for å oppleve hvordan de nederlandske lokalbefolkningen lever bak dikene. Fra Volendam kan du enten velge eller bli informert om hvilke landsbyer du ønsker å besøke med din E-fatbike. I løpet av en time kan du perfekt besøke Edam, en nesten 800 år gammel by nord for Volendam. Edam er kjent for sine fredelige trange smug og små kanaler, de vakre fasadene til de koselige husene og de unike små butikkene. Også Edam er kjent for sitt ostemarked hvor besøkende både kan smake og kjøpe en rekke oster. Også en annen by, som heter Monnickendam, kan besøkes på bare en times tid. Når du går eller cruiser rundt i det gamle sentrum av Monnickendam vil det føles som om du gikk tilbake i tid. Langs gatene vil du se de vakre husene laget av lys bronse murstein. Også den gamle havnen med sine vakre skip og sjarmerende terrasser er definitivt verdt et besøk. Et absolutt høydepunkt i Monnickendam er ølbryggeriet, hvor du kan se hvor og hvordan ølet brygges, hvor du kan smake på de hjemmelagde pølsene og nyte den nydelige terrassen langs vannet. Når du har mer tid å bruke, anbefales det på det sterkeste å ta en tur fra Volendam til Monnickendam og fra Monnickendam til den tidligere øya Marken. Marken er en fantastisk by med flotte broer over de små kanalene og virkelig fine trefasader. Siden øya kun kan nås via den 10 kilometer lange dike, er den lille byen omgitt av vann hvor det igjen blir virkelig tydelig hvordan nederlenderne takler å leve under havnivå. Fra Marken er det mulig å ta båten tilbake til Volendam. Volendam-Marken Express har avgang hvert 30. minutt fra Marken til Volendam og det er mulig å ta med el-sykkelen på skipet. Etter en 30-minutters cruise vil du være tilbake i Volendam hvor du kan kjøre under diket tilbake til utleiefirmaet for å bringe tilbake E-fatbike. Hvorfor bestille kjøretøy med Rent & Event? Sikkerhet kommer først! Før vi sender deg av gårde vil vi sørge for at du har akkurat det riktige kjøretøyet for din komfort, enten det er en sykkel eller elbil. Hvis du føler at du trenger å sykle med hjelm, bare gi oss beskjed, så sørger vi for at du har en. Våre ekspertmedarbeidere vil sørge for at du vet hvordan du arbeider med ditt valgte kjøretøy og lar deg kjøre på det først for å sikre at du er komfortabel med det og vet hvordan det fungerer. Vi har ulike ruter å velge mellom hvor du enkelt kan gå av gårde på egenhånd. Bare skann koden og ruten åpnes i Googlemaps. Tusenvis av mennesker har gjort dette, og vi har ikke mistet én person ennå.

Volendam: El-sykkelutleie med foreslått rute på landsbygda

5. Volendam: El-sykkelutleie med foreslått rute på landsbygda

Avreise fra den gamle havnen i Volendam på el-sykkelen din for å utforske flere landsbyer. Langs ruten vil du se en vakker vindmølle, mange enger, utallige antall kyr og sauer, og du vil krysse de berømte nederlandske dikene. Fra Volendam kan du be om råd om hvilke landsbyer du ønsker å besøke med el-sykkelen din. I løpet av en time kan du enkelt besøke Edam, en nesten 800 år gammel by nord for Volendam. Edam er kjent for sine fredelige trange smug og små kanaler, de vakre fasadene til de koselige husene og de unike små butikkene. Også Edam er kjent for sitt ostemarked hvor besøkende både kan smake og kjøpe ulike oster. En annen by, Monnickendam, kan også besøkes på bare én times sykling. Når du går eller cruiser rundt i det gamle sentrum av Monnickendam vil det føles som om du har gått tilbake i tid. Hvis du har mer tid å bruke, anbefales det på det sterkeste at du drar fra Volendam til Monnickendam og fra Monnickendam til den tidligere øya Marken. Marken er en fantastisk by med nydelige broer over de små kanalene og virkelig fine trefasader. Hvorfor bestille kjøretøy med Rent & Event? Sikkerhet kommer først! Før vi sender deg av gårde vil vi sørge for at du har akkurat det riktige kjøretøyet for din komfort, enten det er en sykkel eller elbil. Hvis du føler at du trenger å sykle med hjelm, bare gi oss beskjed, så sørger vi for at du har en. Våre ekspertmedarbeidere vil sørge for at du vet hvordan du arbeider med ditt valgte kjøretøy og lar deg kjøre på det først for å sikre at du er komfortabel med det og vet hvordan det fungerer. Vi har ulike ruter å velge mellom hvor du enkelt kan gå av gårde på egenhånd. Bare skann koden og ruten åpnes i Googlemaps. (Sørg for at kartene dine er satt til sykkel og ikke bil for ruter). Tusenvis av mennesker har gjort dette, og vi har ikke mistet én person ennå. Foretrekker du heller en guidet tur, kan vi ordne det også. (forespørsler om veiledning må gjøres i god tid). Trenger du støtte eller har spørsmål når du er på vei? Frykt ikke, for vi er bare en telefonsamtale unna. Vårt kontor er klar til å svare på alle spørsmål eller tilby støtte med alt du måtte trenge.

Volendam: E-Scooter-tur med lunsj og smaksprøver

6. Volendam: E-Scooter-tur med lunsj og smaksprøver

Start turen i den berømte gamle havnen i Volendam, nyt fiskerlandsbyen og hent suvenirer. Se den berømte labyrinten Doolhof med små gater og søte hus, kle deg i Volendam-drakten og bli fotografert. Gå videre til Katwoude, kjent for sine ostegårder. Besøk den tradisjonelle ostegården og smak på de forskjellige ostetypene. Dra til Monnickendam, kjent for sine røykerier, tre kirker og verft. Se de vakre husene laget av lyse bronsestein, den gamle havnen og sjarmerende terrasser. Utforsk sentrum og ta turen til havnen for å sjekke ut båtene. Stopp ved en kafé ved kanalen for en drink eller en matbit på egen regning. Besøk en hyggelig restaurant i Monnickendam og nyt en sandwichlunsj med en kald drink. Fortsett til den tidligere øya Marken, tidligere en isolert øy. Se de karakteristiske husene, den hyggelige atmosfæren og den vakre utsikten over Gouwzee og Markermeer. Stopp ved viskraam (fiskeboden) og prøv litt "haring", rå sild servert med hakket løk, eller "kibbeling", stekte fiskenuggets. Fra Marken, kjøp billetter for å ta båten tilbake til Volendam. Cruise langs den tidligere Zuiderzee-kysten og lær alt om dette områdets fascinerende historie og kultur.

Omvisning på landsbygda i Amsterdam, vindmøller og fiskevær

7. Omvisning på landsbygda i Amsterdam, vindmøller og fiskevær

Utforsk det nederlandske landskapet i en komfortabel bil på en heldags guidet tur fra Amsterdam. Du vil besøke Zaanse Schans og oppleve den tradisjonelle nederlandske måten å lage ost og tresko på. Du vil ha muligheten til å gå inn i vindmøllene og se hvordan disse produktene ble laget for 150-200 år siden. Se en diamantbutikk og lær hvordan vindmøller en gang ble brukt i produksjon av fargestoffer og i tre- og oljeindustrien. Fortsett til Monnickendam, en pittoresk fiske- og havnelandsby som ligger ved kysten av IJsselmeer. Alternativt kan du nyte den pittoreske landsbyen Edam, hjemmet til osten til navnebroren. Ta en spasertur gjennom det koselige historiske sentrum, og gå over de gamle vindebroene. Se låsen som redder byen fra flom! Deretter tar reisen deg til Volendam. Spaser blant de fargerike husene, nyt den livlige bulevarden og alle de små restaurantene, kaffebarene og butikkene. Etter Volendam kan du nyte en 20-minutters kjøretur til øya Marken. Spaser rundt og utforsk de sjarmerende gatene. Om sommeren kan du til og med ta en 30-minutters båttur til denne øya fra Volendam. I løpet av dagen vil du ha litt tid til å slappe av og smake på typisk, deilig nederlandsk mat som pannekaker og sild.

Flere reisetips for Monnickendam

Vil du vite mer om aktiviteter i Monnickendam? Trykk her for full oversikt