Våre mest anbefalte ting å gjøre i Mombasa

Mombasa: Privat båttur i Kisite Park med dykking og lunsj

1. Mombasa: Privat båttur i Kisite Park med dykking og lunsj

Gjør deg klar til å gå om bord på en eksklusiv privat båt og seil i omtrent én time på jakt etter delfiner, før du snorkler og dykker (for de som velger dykkealternativet) i Kisite marine nasjonalpark. Kisite Marine Park er den nest mest berømte marine nasjonalparken i verden, etter at Australian Marine Park. Utforsk 30 kilometer med havskilpadder, korallrev og en stor variasjon av fisker. Deretter seiler du til Wasisni Island, hvor det blir servert lunsj med sjømat og swahili-retter. Etter lunsj har du muligheten til å ta en omvisning på Wasini-øya og oppleve den lokale swahili-kulturen, besøke den vakre korallhagen, mangroveskogen og fiskerlandsbyen for å lære mer om swahili-folket og deres historie. Den lokale guiden din gir deg grundige forklaringer og bakgrunn gjennom hele turen. Alternativt kan du slappe av i restauranten, nyte havutsikten og brisen. Når du er ferdig med øyturen, går du ombord i båten og seiler tilbake til fastlandet hvor du vil ta en guidet tur i Shimoni Slave hulene. Start deretter reisen tilbake til overnattingsstedet ditt.

Mombasa: Tamarind Dinner Dhow Cruise

2. Mombasa: Tamarind Dinner Dhow Cruise

Etter å ha blitt hentet fra feriestedet eller hotellet, kjør til bryggen for å begynne ditt ultimate romantiske kveldscruise. Klatre ombord på en tradisjonell dhow, Nawalilkher, en 23 m lang båt som ble bygget i 1977 for handel. Møt din tradisjonelt kledde servitør som viser deg til bordet ditt. Få servert en herlig velkomstcocktail laget med vodka, lime, honning, sukker og knust is for å nyte den smeltende solen. Fruktjuice eller brus er tilgjengelig for de som ikke drikker alkohol. Se når et live-band om bord begynner å spille mens dhowen setter seil. Beundre de pittoreske omgivelsene mens dhowen cruiser inn i solnedgangen mens du nyter atmosfæren av musikk og livlig prat. Cruise rundt Tudor Creek og beundre panoramautsikten over Mombasas gamleby og Fort Jesus. Dhowen blir deretter fortøyd i en skjermet bukt ved toppen av bekken. Nyt et 4-retters gourmetmåltid med fingrillet hummer og biff ombord. Etter at du er ferdig med det deilige måltidet ditt, vil en kelner servere arabisk kaffe i en original messingkanne. Når måltidet er over, blir du trygt tilbake til hotellet. Et valg mellom kvelds- og dagsturer er tilgjengelig.

Fra Mombasa, Mtwapa, Diani og Tiwi: Dagssafari i Tsavo Øst

3. Fra Mombasa, Mtwapa, Diani og Tiwi: Dagssafari i Tsavo Øst

Legg ut på en spennende Tsavo East-dagssafari med avreise fra Mombasa, Diani, Kilifi eller Malindi. Fordyp deg i den utemmede villmarken i Tsavo Øst, en av Kenyas ikoniske nasjonalparker. Her kan du oppleve spennende safariturer, møte ekstraordinært dyreliv og oppdage det mangfoldige landskapet og det rike biologiske mangfoldet på dette fengslende reisemålet. Eventyret begynner med avreise tidlig om morgenen fra overnattingsstedet ditt i Mombasa, Diani, Kilifi eller Malindi. Len deg tilbake og slapp av mens du reiser mot Tsavo East, en vidstrakt villmark som strekker seg over 13 000 kvadratkilometer. Når du kommer inn i parken, kan du forberede deg på en uforglemmelig kjøretur, der hvert øyeblikk kan by på bemerkelsesverdige møter med dyrelivet. Tsavo East er kjent for sitt mangfoldige dyreliv, blant annet de berømte "røde elefantene" som er kjent for sine karakteristiske rustfargede støvbad. Hold kameraet klart mens du kjører gjennom parken og tar fantastiske bilder av løver, geparder, leoparder, sjiraffer, sebraer, bøffelflokker og en rekke fuglearter. Sammen med en kunnskapsrik guide får du et fascinerende innblikk i parkens økosystem, adferden til parkens innbyggere og det pågående bevaringsarbeidet for å beskytte Tsavo Easts skjøre balanse. Få en dypere forståelse av betydningen av dette utrolige naturområdet. Midt på dagen gjør vi et stopp for en herlig pikniklunsj midt i villmarken, slik at du kan nyte smakene mens du er omgitt av naturens syn og lyder. Ta deg tid til å lade opp og reflektere over morgenens opplevelser mens du nyter den rolige atmosfæren i den afrikanske bushen. Dere fortsetter utforskningen i de ulike delene av parken, som hver for seg byr på sitt eget særpregede landskap og dyreliv. Tsavo Easts stadig skiftende landskap, fra vidstrakte, åpne sletter til savanner med akasietrær, byr på mange muligheter for fantastiske fotografier. Når dagen går mot slutten, kan dere reise tilbake til Mombasa, Diani, Kilifi eller Malindi med uforglemmelige minner og historier i bagasjen. Reflekter over underverkene du har vært vitne til og den dype forbindelsen du har knyttet til naturen under denne oppslukende dagssafarien i Tsavo Øst.

Wasini Island: Delfinspotting og snorkling på Kisite Mpunguti

4. Wasini Island: Delfinspotting og snorkling på Kisite Mpunguti

Legg ut på en eventyrlig dagstur med et dhow-cruise langs den kenyanske kysten. Dra nytte av hotelltransport fra Diani Beach, Tiwi, Mombasa, Shanzu eller Mtwapa. Nyt en blanding av naturlig skjønnhet, møter med marint liv, sjømatsmaker, kulturelle opplevelser og historisk innsikt. Begynn dagen med et dhow-cruise, et tradisjonelt arabisk seilfartøy, til vannet i Kisite Mpunguti Marine Park. Mens du glir gjennom det asurblå vannet, hold øynene åpne for lekne delfiner som hopper langs båten, og gir en spennende visning av deres akvatiske dyktighet. Ved ankomst til marineparken, bli møtt av en pulserende undervannsverden som myldrer av marint liv og korallformasjoner. Snorkle i det krystallklare vannet, og opplev underverkene under overflaten. Svøm blant tropiske fisker og skilpadder, og møt rokker eller revhaier hvis du er heldig. Etter dine akvatiske eventyr, seil til Wasini Island. Nyt en sjømatlunsj med dagens ferske fangst. Nyt smaken av saftige sjømatdelikatesser, tilberedt med lokale krydder og kulinarisk ekspertise, mens du nyter øyas rolige atmosfære og naturskjønne utsikt. Etter lunsj kan du ta en spasertur gjennom landsbyen på Wasini Island, samhandle med de vennlige innbyggerne og få innsikt i den lokale kulturen og livsstilen. Du kan også velge å ta en omvisning i Shimoni-slavehulene, et historisk sted som gir et innblikk i regionens mørke fortid. Når dagen nærmer seg slutten, gå ombord på dhowen igjen. På cruiset tilbake til fastlandet, nyt det pittoreske kystlandskapet en siste gang, og nyt skjønnheten til den kenyanske kystlinjen når solen går ned. Til slutt, bli satt av på hotellet ditt.

Mombasa flyplass privat transport til Diani Beach

5. Mombasa flyplass privat transport til Diani Beach

Unngå stresset med å finne en taxi eller bryet med en delt skytteltjeneste når du ankommer Mombasas travle Moi internasjonale lufthavn. Nyt bekvemmeligheten av en privat overføring direkte til eller fra overnattingsstedet ditt i Diani Beach-området. En profesjonell sjåfør vil hente deg og slippe deg av enten på flyplassen eller ved dørstokken til hotellet eller privatboligen. Reis i en komfortabel, romslig sedan for 3 passasjerer eller minivan for opptil 6 passasjerer. Len deg tilbake og nyt turen til reisemålet ditt uten å bekymre deg for taximeter eller trafikk. Denne transporttjenesten er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Fra Mombasa: Utflukt til Watamu Marine Park og Sudi Island

6. Fra Mombasa: Utflukt til Watamu Marine Park og Sudi Island

Bli hentet fra ønsket hentested langs Mombasa-kysten. Kjør nordover mot Watamu og kom frem til Marine Park. Gå om bord i en dobbeltdekkerbåt og begynn en utrolig tur over korallrevene med muligheten til å se utrolig marint liv. Slapp av i solen på toppdekket og prøv å se delfiner, i sesongene mellom mai og oktober. Klatre tilbake i båten, og fortsett mot Marine Park. Kun Great Barrier Reef har et større utvalg av arter, og det marinebeskyttede området i Watamu er også anerkjent internasjonalt som et UNESCO biosfærereservat. Stopp for å snorkle og dykke, hvor det er praktisk talt umulig å ikke se noen få dusin fiskeslag innenfor hovedrevet. I utkanten har du en utmerket sjanse til å se den praktfulle hvalhaien eller djevelskater som er sesongavhengig. Parken har også tre arter av havskilpadder som hekker på strendene. Etter å ha snorklet kan du ta turen til de hvite sandstrendene, hvor du får lov til å gå av båten for å bade i det krystallklare blå vannet en stund. Seil deretter mot Sudi Island, hvor du kan nyte utsikten over de frodige grønne mangrovene langs elven. Rundt kl. 13:00 ankommer du øya hvor du vil motta en varm velkomst og litt underholdning. Nyt en sjømatlunsj og ta en guidet kanotur inn i mangroveskogen. Reis fra øya rundt kl. 16:00 og dra tilbake til marineparken, hvor sjåføren din vil vente for å returnere deg tilbake til hentestedet ditt. 

Mombasa: Discovery Day Tour og Haller Park

7. Mombasa: Discovery Day Tour og Haller Park

Bli hentet fra hotellet og fortsett til Fort Jesus, bygget av portugiserne på 1500-tallet. Hør om den lange og fascinerende historien til fortet før det ble omgjort til et fengsel i 1985, og senere til et historisk landemerke. Turen tar deg gjennom en labyrint av brosteinsbelagte trange gater, forbi eldgamle moskeer og pittoreske bolighus som fremkaller øyas middelalderske fortid. Vandre under overhengende balkonger og gjennom mystiske døråpninger til travle markeder fylt med eksotiske krydder, frukt og fargerike stoffer. Kjør deretter gjennom Elephant Tusks på Moi Avenue og ring inn til Akamba treskjærere, hvor du kan se dem på jobb og benytte anledningen til å kjøpe noen av deres fantastiske håndverk og andre suvenirer. Ta en pause til lunsj, kanskje på den deilige Tamarind Restaurant. På ettermiddagen kan du besøke Dr. Rene Hallers naturpark, en gruppe tidligere steinbrudd som nå er gjenoppbygd og hjemsted for mange dyr, inkludert flodhester, sjiraffer, bøfler, antiloper og krokodiller. Parken tilbyr en rekke attraksjoner som utdanner og underholder de over 160 000 årlige besøkende, blant dem et viltreservat, reptilpark, et lite demonstrasjonsområde for oppdrettsanlegg, palmehage, krokodillepenner og en sjiraff-visningsplattform. Mangfoldet av vegetasjon er betydelig, fra mangrovepalmer og majestetiske urfolks skyggetrær til kystskoger hvor flere av disse plantene er sjeldne og truet: et ekte fristed for botanikere. Senere går du tilbake til hotellet ditt i Mombasa.

Landutflukt: Halvdagstur til Mombasa City.

8. Landutflukt: Halvdagstur til Mombasa City.

Full beskrivelse. Hvis du ankommer Mombasa med cruiseskip, er denne turen ideell for å utforske byen. Ankom kysten av Mombasa og dra avgårde på en omvisning i høydepunkter som er flotte for kultur- og historieelskere. Besøk Fort Jesus historiske museum, utforsk gamlebyen og nyt atmosfæren på de lokale markedene. Se Mombasa Elephant Tusk-monumentet og finn et sted for en lokal lunsj. Turoversikt. Du vil bli hentet fra havnen og ført til Fort Jesus. Dette er Mombasas eldste museum, og det skildrer kulturen og opprinnelsen til lokalbefolkningen, og nevner opprinnelsen til swahili. Med en guide vil du kunne spore det historiske mønsteret som fører til påvirkning av sultanene. I tillegg vil du lære lokalbefolkningens kultur gjennom ulike utstillinger. Du vil nyte en spasertur i trange gater i gamlebyen i Mombasa, og passere gjennom det berømte fiskemarkedet før du kjører for å se elefantstøttenene som et monument for den eldgamle (nå ulovlige) handelen med elfenben. Deretter vil du gå på markedet med lunsj på en lokal mat for å smake på de lokale retter. Etter lunsj blir du ført til Haller Park. Dette er ikke en dyrehage, men et fritt streifende dyrereservat som er født ut av ideen om å bevare et stort gammelt, stort tidligere sementbrudd. Det er mange dyr å se, og avhengig av spenningen din vil dette vare mellom 2 og tre timer fra hvor du droppet tilbake til cruiset eller hotellet.

Dagsutflukt til Tsavo East nasjonalpark fra Mombasa

9. Dagsutflukt til Tsavo East nasjonalpark fra Mombasa

Denne spennende turen begynner med en gratis hotellhenting enten fra hotellene på nord- eller sørkysten. Etter en kort introduksjon drar du fra hotellet til Tsavo East National Park. Du vil kjøre i 3 timer og starte game drive så snart du kommer inn hovedporten. Du vil nyte en varm lunsj i en av hyttene i leiren. Senere kan du dra på en ettermiddags game drive før du forlater parken rundt kl. 15.00 og drar tilbake til kysthotellet ditt med mange minner. Synet av støvrøde elefanter som velter seg, ruller og sprøyter hverandre med det midnattsblå vannet i den palmeskyggefulle Galana-elven er et av de mest stemningsfulle bildene i Afrika. Dette, sammen med det 300 kilometer lange Yatta-platået, den lengste lavastrømmen i verden, gir et eventyr ulikt noe annet i Tsavo Øst. Parken utgjør det største beskyttede området i Kenya og er hjemsted for de fleste større pattedyr, store flokker med støv – røde elefanter, neshorn, bøfler, løver, leoparder, flodhester, krokodiller, vannbukker, mindre Kudu, gerenuk og produktivt fugleliv har 500 registrerte arter.

Fra Mombasa/Diani Beach: 2-dagers privat safari i Tsavo Øst

10. Fra Mombasa/Diani Beach: 2-dagers privat safari i Tsavo Øst

Dra på en spennende privat viltsafari gjennom den enorme Tsavo East nasjonalpark på en 2-dagers tur fra Diani Beach eller Mombasa. Nyt deilige måltider på lodgen i parken og reis gjennom parken på jakt etter de ville dyrene. Dag 1 Møt guiden din på hotellet ditt i Mombasa eller Diani Beach, og kjør til Tsavo East nasjonalpark, en reise på 80 kilometer. Dere kjører inn i parken gjennom Bachuma-porten i god tid før dere skal på safari midt på formiddagen. Etter å ha kjørt gjennom parken og observert ville dyr, spiser dere lunsj på lodgen og finner dere til rette. Etter maten legger dere ut på en safari på jakt etter elefanter, løver, Tsavos "menneskeetere", bøfler, geparder, sjiraffer og antiloper. Om kvelden returnerer dere til lodgen for middag og en god natts søvn. Dag 2 Begynn dagen grytidlig med en morgensafari på jakt etter flokker av røde elefanter i nærheten av vannhullene og den berømte Aruba-dammen. Hold utkikk etter fugler i nærheten av vannet. Hvis du ønsker det, kan du kjøre gjennom en masailandsby på vei tilbake til Mombasa eller Diani Beach.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Mombasa

Alle aktiviteter

70 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Mombasa

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Mombasa

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Mombasa?

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Mombasa med barn?

Flere reisetips for Mombasa

Vil du vite mer om aktiviteter i Mombasa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Mombasa

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 71 vurderinger

Det er bare ett ord for denne aktiviteten som oppsummerer det hele: Fantastisk. Vi ble hentet fra hotellet klokken 05.00 og hadde en god tre timers kjøretur (som skyldtes hotellets beliggenhet). Sjåføren og guiden Ismail fortalte oss mye om landet sitt på ut- og hjemreisen og svarte på utallige spørsmål. Turen alene var verdt pengene. Ankom destinasjonen møtte vi kapteinen vår som også har en utrolig kunnskap om vannet og dyrene som lever der, så vi fikk sjansen til å se delfiner og til og med hvaler som har blitt sett utenfor øya de siste dagene. Fulgte dyrene en stund og observerte dem godt før vi kjørte til dykkestedet, hvor vi opplevde et fantastisk undervannsliv som vil forbli i minnene våre for alltid. Etter innsikten dro vi til den fantastiske maten, etterfulgt av øya og hulebesøket. Bestill og bli fortryllet!Asante sana

Vi hadde en privat båt med våre to turguider. Veldig hyggelige menn som ga mye forklaring, en gikk også på snorkling. Etter noen minutter på båten så vi mange grupper av delfiner. Det er også mye å se under vann. Etter snorkling seilte vi til en sandbanke. Veldig pent ansikt. Via mangroveskogene til Wasini-øya for en stor og velsmakende lunsj. Nok en kort tur på øya og i slavehulene tilbake over veien. Alt i alt en fin, variert dag med flotte reiseledere.

Dagen var fantastisk og mannskapet var fantastisk. Fra Mackenzie, som kom for å hente oss veldig tidlig og Ismail som kjørte oss frem og tilbake, til utfluktsbåtkapteinen og restauranten i Wasini, nøt vi virkelig tiden. Kudos for en flott organisasjon og fantastisk service.

For en fantastisk dag!! Sjåføren vår var så hyggelig og imøtekommende! Vi så babyhaier og delfiner (som lovet i aktivitetsbeskrivelsen) og Sudi-øya er nydelig. Du må ganske enkelt dra på kanoturen til mangroveskogen, det er en opplevelse en gang i livet. Totalt 10 av 10.