Málaga
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Málaga

Se alle opplevelser i Málaga

Severdigheter i Málaga

De ti beste stedene å besøke i Málaga

En ferie i Málaga gir deg muligheten til å kombinere strandliv og bylivets gode sider. Kos deg på museer, i de mange fine butikkene, de vakre bygningene og nyt spanjolenes avslappede livsstil. Om du ikke vet hvor du skal starte, får du her noen tips om de beste severdighetene og opplevelsene i Málaga du bør få med deg.

Katedralen i Málaga

Katedralen i Málaga

Om du skal oppleve det virkelige Spania må du oppleve den romersk-katolske religionen som landets kultur bygger på. Katedralen i Málaga har fantastiske utskjæringer i stein både på utsiden og innsiden.

Alcazaba

Alcazaba

Et viktig stykke historie! Den arabiske festningen har dessuten fantastisk utsikt over byen og havnen, så dette er det perfekte stedet å prøve panoramafunksjonen på mobiltelefonen din.

Picassomuseet
Foto: Javier Valero Iglesias@flickr (CC BY-SA 2.0)

Picassomuseet

Bygningen kombinerer på en elegant måte historisk og moderne arkitektur, og museets utstilling, i Picassos fødeby, er et vakkert eksempel på den store kunstnerens arbeid.

Costa del Sol

Costa del Sol

Når føttene dine trenger en pause, kan du dra til den berømte solkysten og slappe av. Her finner du flotte sandstrender og nesten alltid godt vær. Om du vil ha en rolig strandtur, er det lurt å komme tidlig på dagen.

Castillo de Gibalfaro

Det er lurt å ta turen til denne festningen tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen, for å unngå å måtte gå motbakkene i stekende sol. Du kan også ta en pause halvveis og nyte deilig sangría. Turen er ikke å anbefale for personer med gangbesvær.

Fundación Picasso

Er du glad i kunst, vil du elske å gå på oppdagelsesferd i dette Picassoarkivet. Her finner du dokumenter, kunstsamlinger og massevis av detaljerte opplysninger om kubismens far.

Tivoli World

I dette tivoliet finner du klassiske forlystelser og masse moro for barna. Med et familiearmbånd får du mest for pengene, da er også prisen på mat og drikke rimligere.

Guadalhorces elvemunning

Et fuglekikkerparadis, men den fabelaktige utsikten gjør at dette også er et fantastisk sted for fotografer. Du kommer deg lett hit med bil eller buss nummer 10 fra Málaga sentrum.

Sea Life Aquarium Benalmádena

Haier, merkelige havdyr og fargerike koraller kan trollbinde de fleste barn i minst en halv dag. Spør de ansatte ved akvariet om de ulike artene, så får du enda mer ut av billetten din som koster 9,95 EUR om du kjøper den på internett.

Museo de Málaga

Både kutur- og historieentusiaster vil elske dette museet som har delt utstillingene sine inn i to kategorier – kunstverk og arkeologi. Museet er stengt på mandager.

Málaga: Våre reisetips

Hvor lenge bør man være i Malaga?

Om du har en uke i Malaga rekker du både å se de store turistattraksjonene og nyte den deilige solen. Men du kan også få mye ut av et besøk om du kun har 2-3 dager.

Hvordan kommer man seg til Malaga?

Flyplassen i Málaga er den fjerde mest travle flyplassen i Spania, så hit kommer du deg lett fra alle de store byene i Europa.

Trenger man bil i Malaga?

Du trenger ikke bil for å utforske selve Málaga, men en leiebil er ganske rimlig og gir deg muligheten til å reise litt mer rundt. Det er mange områder like i nærheten som også har massevis av opplevelser å by på. Pass på at du leier en bil med klimaanlegg om du kommer på sommerstid.

Hva bør man kjøpe med meg hjem?

Dropp de utstoppede eselfigurene og prioriter heller håndverksprodukter som broderi eller porselen.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Like før eller like etter høysesongen. Da er det færre mennesker på stranden, prisene er lavere og du kan fremdeles nyte solen og det deilige været i Malaga.

Aktiviteter og turer i Málaga

De mest populære attraksjonene i Málaga

Byer i Spania

Flere reisetips for Málaga

Vil du vite mer om aktiviteter i Málaga? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Málaga

Presis og velorganisert gjennomføring med meget gode guider

Bussen møtte presist ved henting og turen gikk greit begge veier. Guidene var kunnskpsrike og informative som var lette å forstå (engelsk og fransk). Godt gjennomført opplegg i Tanger, kamelriding var gøy for barna, men skuffet over at slangetemmer var utelatt uten nærmere beskjed. Vandringen i gamlebyen var interessant og uten dødtid. Lunsjen var god og "uten ettervirkninger", men dyr drikke. Besøk hos teppehandler naturmedisin er vel "obligatorisk". Pass prosedyren ved overfarten til Marokko var unødvendig kaotisk mellom de ulike turoperatørene, men mye henger på den underbemannede marrokanske passkontrollen, men kunne vært organisert mye bedre mellom turoperatørene.

Heldagstur til Tanger, Marokko med ferge Vurdert av Sverre, 07.07.2017

Engasjert guide som fikk oss loset oss gjennom steder vi ikke kjente

En veldig engasjert og flink guide som loset oss igjennom Tapas og vin i Malaga. Vi fikk retter vi aldri selv bestilt så det var bra. Savnet kanskje noen retter med spansk skinke. Flamencoshowet var annerledes enn det vi forestilte oss, men bra!

Malaga: 3-timers tapassmaking og flamenco-show Vurdert av Anonym, 19.10.2019

Behagelig sjåfør, Jesus, og guide, Frank.

Savnet toalett i bussen. Lang tur med opplukking av passasjerer og venting grensepassering. Torremolinos - Gibraltar 4 timer. God guiding av lokalguide på Gibraltar. Obs. Ikke betal med euro i Gibraltar. Tar overkurs. Kort eller pund.

Gibraltar: Dagstur med sightseeing Vurdert av Kjell, 27.04.2019

En veldig tur der vi fikk med oss det neste i Gibralter og litt til

En fin opplevelse - grotten IG tunellen imponerte. God og sikker logistikk . Effektivt og uten stress. Kjekt å gå se Puerto Banus og gamlebyen i Marbella. Det burde vært lagt inn tid til lunsj enten i Gibralter eller i Marbella.

Greit for en dagstur til Marokko når man ønsker en ferdig pakke.

Greit opplegg. Hyggelig og språkmektig guide fra Spania. I Marokko, en guide som vanskelig kunne forstås på en buss med motorstøy og elendig høyttalersystem. Lunsj i Tanger var langt fra bra. Maten var kritikkverdig.

Heldagstur til Tanger, Marokko med ferge Vurdert av Bjørn, 29.03.2018