Våre mest anbefalte ting å gjøre i Milna

Fra Split: All-inclusive båttur m/ den blå grotte & grillmat

1. Fra Split: All-inclusive båttur m/ den blå grotte & grillmat

Ta et dagscruise fra Split for å utforske Komiža og Hvar, svøm og snorkle i uberørt vann, og nyt lokal mat på Vis-øya i en privat bukt. Nyt øl, vin, brus, croissanter, smultringer og forskjellige bakverk. Bruk snorkelutstyret som følger med når du kommer inn i Blue Lagoon på Budikovac-øya. Turen starter om morgenen for å sikre et forsprang på andre turgrupper. Når alle har satt seg hadde du ut mot den blå grotten hvor du blir tatt inn med små fiskerbåter for en sightseeingtur. Etter det kan du besøke Komiža-byen på øya Vis, den vakreste fiskerlandsbyen i Middelhavet. Du kan ta en kaffe der og ta en svømmetur. Din neste destinasjon er Budikovac-øyas blå lagune, hvor du har mer fritid. Bruk gjerne det medfølgende snorkelutstyret og håndklærne. Deretter drar du til Milna-bukten på øya Vis, hvor du får servert en nygrillet lunsj. Ta en svømmetur etter å ha nyt kaffen og isen. Sist men ikke minst, besøk Hvar by, hvor du har rundt 1-1,5 time til å slappe av og utforske før du drar tilbake til Split.

Fra Split: Blue Cave og Hvar med luksusbåt

2. Fra Split: Blue Cave og Hvar med luksusbåt

Avreis fra Split med luksus hurtigbåt og besøk den spektakulære Blue Cave, den vakre Blue Lagoon og Stiniva-stranden, og byen Hvar på en full -dagstur. Gå til Bisevo-øya hvor du går inn i den flimrende blå grotten. Tilbring 5-10 minutter inne med en guide, hør fascinerende fakta og ta bilder. Deretter stopper du ved den fantastiske Stiniva-stranden før du drar til Den blå lagune for en forfriskende svømmetur og et sted for snorkling. Hopp av båten og utforsk øya, eller velg å bli på båten. Om ettermiddagen drar du til Hvar-øya og besøker landsbyen Milna. Spis lunsj, ta en spasertur eller svøm i det krystallklare vannet. Til slutt, reis til Hvar by hvor du vil ha tid til å utforske før du returnerer til Split sent på ettermiddagen.

Brač: Privat båttur fra Split eller Trogir

3. Brač: Privat båttur fra Split eller Trogir

Start din private tur klokken 9.00 på det forhåndsbestemte møtestedet i enten Trogir eller Split, avhengig av ønsket valg. På møtestedet vil du bli ønsket velkommen om bord av din engelsktalende skipper og dra ut på sjøen for å starte utflukten.  Begynn moroa med en hurtigbåttur til øya Bol, med utsikt over de spektakulære øyene underveis. Når du er her, vil du svømme på en strand, som av mange ansett for å være en av de vakreste strendene i verden - Golden Horn. Etter en avslappende svømmetur og soling på Bol fortsetter du turen til den gamle jugoslaviske ubåthærstunnelen på øya Brac. Her får du utforske unike tunneler bygget av eks-jugoslaviske marinesoldater. Du vil få litt fritid til bading og hopping og all slags moro.  Etter tunneleventyret ditt, vil du kjøre til  Lučice-bukten og stoppe på et deilig lunsjsted. På dette stedet er det mange restauranter som selger tradisjonell mat du kan velge mellom. Etter din deilige lunsj besøker du den autentiske fiskerlandsbyen Milna på øya Brač  og smaker på tradisjonelle dalmatiske viner på Konoba. Du vil også ha ledig tid til å utforske landsbyen mens du er her. Etter at du har utforsket landsbyen Milna, kommer du tilbake til det opprinnelige møtestedet klokken 18.00.

Fra Trogir: øyene Brač, Šolta og den blå lagunen

4. Fra Trogir: øyene Brač, Šolta og den blå lagunen

Helt i begynnelsen av sjøreisen kan du nyte den fantastiske utsikten som omgir deg og hurtigbåtturen mot fiskerlandsbyen Milna på øya Brač. Milna eller, som venetianerne kalte det, «Valle di mille navi» (bukten til tusen skip) ligger på nordvestsiden av øya. Den innbydende bukten Milna, med sine steinhus langs den vakre kystlinjen, som er sanne mesterverk av plebejisk arkitektur, har alltid vært en populær havn for sjømenn. I tillegg til sine historiske severdigheter, naturskjønne skjønnhet og uimotståelige sjarm i en typisk dalmatisk "småby", vil Milna fortrylle deg med sine autentiske strandpromenade barer hvor du kan nyte drinken mens du observerer lokalbefolkningens livsstil. Etter en kaffepause eller en kort spasertur gjennom byen, fortsetter turen til øya Šolta, en av de mest kjente svømmestoppene i dette området. Første stopp på Šolta er Necujam Bay - den største bukten på øya, som er den mest populære i dag takket være forliset, som er en stor attraksjon. Forliset er spesielt fordi det sank bare 5 meter dypt. Så benytt anledningen til å hoppe ut i det grunne vannet og svømme rundt denne undervannsattraksjonen. Vi vil gi deg snorkelutstyr. Andre stopp på Šolta er den lille landsbyen Maslinica - den eneste landsbyen på vestsiden av øya. Det største symbolet på dette området er et restaurert 1500-tallsslott, som har blitt omgjort til et luksushotell. En kort spasertur gjennom denne gamle landsbyen, hvor tiden stoppet opp for hundrevis av år siden, er nok til å bli forelsket i dette sjarmerende miljøet. På sørsiden av bukta er det en vakker furuskog med bortgjemte steinete strender. Foran den ligger en skjærgård med syv små øyer som gjør Maslinica til et av de vakreste stedene ved Adriaterhavet. Det er imidlertid på tide å gå til den blå lagune. Ved ankomst til den blå lagune på ettermiddagen vil vi unngå rushtiden. Vi anbefaler at du hopper ut i det krystallklare vannet og utforsker undervannsverdenen. Å besøke den blå lagune er en virkelig unik opplevelse, siden det er et avslappende naturlig fristed perfekt for svømming, snorkling og nytelse med venner og familie. Etter den berømte lagunen drar vi til Vela Rina-bukten på øya Drvenik Mali, en skjult juvel i Trogir-regionen som ikke er så mye besøkt ennå. Den brede, varme sandstranden vil gjøre deg målløs. Rett før solnedgang, med et fullt hjerte og et smil om munnen, er vi klare for å returnere til Trogir

Milna: Båttur til Bol og The Hidden Bays of Brac Island

5. Milna: Båttur til Bol og The Hidden Bays of Brac Island

Røm fra byens folkemengder og nyt en rolig båttur rundt øya Brac, et sant paradis for de som leter etter en blanding av kultur, historie og naturlig skjønnhet. Utforsk marinetunnelen ved sjøen på vei til Golden Cape-stranden. Et av stedene du må se på Brač er den sjarmerende byen Bol. Bol er kjent for sine vakre strender, den mest kjente er Zlatni Rat-stranden. Denne praktfulle stranden består av en halv kilometer lang pytt av småstein og sand som endrer form med tidevannet, og den er også kjent som Golden Horn-stranden. Besøkende kan ta en spasertur langs strandpromenaden, beundre den tradisjonelle arkitekturen og nyte det krystallklare vannet. Spaser rundt i gatene i Sumartin eller den tradisjonelle landsbyen Pucisca kjent for sin tradisjon innen steinhuggeri. Det langsomme cruiset fra en bukt til en annen er den perfekte måten å nyte den pittoreske naturen. Ikke gå glipp av sjansen for å svømme fra båten og snorkle i krystallklart vann.

Split og Trogir: Privat blå lagune og vinsmakingsbåttur

6. Split og Trogir: Privat blå lagune og vinsmakingsbåttur

Tilbring en dag med å utforske øyene i den blå lagune med denne fantastiske båtturen. Etter at du har gått ombord på båten din ved Split eller Trogir, setter du av for ditt første sted i lagunen. I denne idylliske setting med fantastisk turkis vann, nyt en morgensnorkling eller svømming fra båten din. Len deg tilbake, slapp av og nyt det spektakulære naturlandskapet på øya med sine sandstrender. Fortsett til ditt andre sted, en av de vakreste buktene på øya Šolta. På de vakre strendene kan du ha litt fritid til å nyte en kaffe, ta en rolig spasertur eller svømme i det krystallklare vannet. Hvis du føler deg mer eventyrlysten, kan du gå forbi et sunket skip hvor du kan svømme og snorkle og oppdage dets hemmeligheter. Ta en stopp ved landsbyen Stomorska, den eldste kystlandsbyen på øya, hvor du kan nyte en deilig lunsj med utsikt over vannkanten. Etter lunsj kan du ta en kort båttur til din tredje øy Brač, hvor du kan utforske den pittoreske fiskerlandsbyen Milna og smake på noen viner i en tradisjonell vinkjeller. Etter en spennende dag, ta det med ro når du blir overført tilbake til Split eller Trogir med båt.

Fra Trogir/Split: Privat båttur til Hvar og Pakleni-øyene

7. Fra Trogir/Split: Privat båttur til Hvar og Pakleni-øyene

Dra til ditt avtalte møtested på turdagen. Båten går fra Split Matejuska-bryggen kl. 08.30 og skipperen tar deg til første stopp, Milna landsby på øya Brac. Ta deg tid til en morgenkaffe i dette hyggelige og pittoreske fiskerstedet. Etter kaffe vil du være våken og klar til å dra videre til en av de vakreste øyene i Kroatia, Hvar. Ved ankomst i Hvar går du i land ved vannkanten for 2-3-timers ledig tid for å utforske denne sjarmerende gamle dalmatiske byen. Nå er du kun noen få skritt fra Hvar-katedralen, og hvis du beveger hodet litt opp, vil du se den fantastiske Fortica-festningen. Gå dit og nyt fantastisk panoramautsikt. En kort kjøretur tar deg videre på denne turen til Pakleni-øya, hvor du vil kunne nyte svømming, utforske eller spise i en av de flotte restaurantene på Palmizana-bukten. Ta en kort pause i solen eller gå litt langs stranden for å få en uforglemmelig følelse av naturen mens du går blant de mange forskjellige plantene, som for eksempel kaktus, eller bare gå til berømte Laganini Beach Club her i Palmizana for å nyte noen gode cocktails. På slutten av dagen vil du starte turen tilbake til Split/Trogir.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Milna

13 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Milna

Utforsk alle

Flere reisetips for Milna

Vil du vite mer om aktiviteter i Milna? Trykk her for full oversikt