Opplevelser i

Milano

Metropolen er full av attraksjoner, som Duomo di Milano, og er perfekt for mote- og kulturelskere.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Gratis kansellering

Avbryt opptil 24 timer før aktiviteten din starter for full refusjon.

Ti fantastiske ting å gjøre i Milano

Milano kan skryte av å være den mest kosmopolitiske byen i Italia. Den rike kunsthistorien byen har, legger grunnlaget for den moten og det designet byen er verdensberømt for i dag. Her er noen av høydepunktene, enten om du ser etter kunst, historie eller bare vil se litt mer elegant ut når du drar derifra.

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  Dersom du tror denne kirkens arkitektur er en blanding av gotisk stil og renessansestil, så har du litt rett. Men ikke minst huser denne kirken Leonardo da Vincis berømte bilde Nattverden.

 • Nattverden

  2. Nattverden

  Morsom faktaopplysning: Da Vinci var kjent for sine fantastiske malerevner, men han hadde faktisk lite erfaring med freskomaleri. Kunstverket begynte å blekne allerede kort tid etter at det var ferdig, så fort deg å se det før det er for sent!

 • Teatro alla Scala

  3. Teatro alla Scala

  Milanos operahus er også mer kjent under navnet La Scala. På denne scenen har noen av verdens største sangere og musikere utfoldet seg gjennom de siste 250 årene. Operaens verdenskjente rykte holder seg fremdeles!

 • Galleria Vittorio Emanuele II

  4. Galleria Vittorio Emanuele II

  Ingen andre av byens historiske attraksjoner kan få kredittkortet ditt til å gløde på samme måte som Galleria Vittorio Emanuele II. Dette er ett av verdens eldste og beste kjøpesentre!

 • Milanos katedral (Duomo)

  5. Milanos katedral (Duomo)

  Italias største kirke tårner over byens store torg og er tett utsmykket med flotte skulpturer helt opp til den gylne madonnaskulpturen i bronse på toppen av spiret.

 • Sforza-slottet

  6. Sforza-slottet

  Sforza-slottet var ett av de største i Europa. I dag huser slottet flere berømte museer, som Museum for antikk kunst og Museum for muikkinstrumenter.

 • Piazza del Duomo

  7. Piazza del Duomo

  Milanos Piazza del Duomo er et over 17.000 m² stort torg der du både finner byens enorme domkirke og mange andre viktige severdigheter, som for eksempel det kongelige slottet.

 • Kunstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

  8. Kunstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

  I Brera galleriet i Milano henger noen av Italias viktigste historiske malerier, av blant annet kunstnere som Raphael, Titian og Caravaggio.

 • San Siro Stadion

  9. San Siro Stadion

  Besøk AC Milans berømte San Siro stadion. Her har noen av de store øyeblikkene i fotballhistorien funnet sted. I tillegg har stadionet huset store artister som Bob Marley og Bob Dylan!

 • Navigli-kvartalet

  10. Navigli-kvartalet

  Det historiske Navigli-kvartalet er oppkalt etter de gamle kanalene som en gang knyttet byen sammen. Her finner du de beste resturanter i Milano som serverer tradisjonelle italienske retter.

Planlegg besøket ditt

 • Når bør en reise hit?

  Det er egentlig ingen høysesong i Milano, så du kan velge det som passer deg best. Det er alltid mange attraksjoner og aktiviteter i Milano. En ting som forandrer seg med sesongen er utstillingene på byens museer, så sjekk gjerne ut noen av museenes hjemmesider før du velger reisetidspunkt. Om du er interessert i moteuken har du to å velge mellom, høst- og vinterkolleksjonen som vises i februar og mars, og vår- og sommerkolleksjonen som vises i september og oktober.

 • Hvor mange dager trenger man?

  Du kan se hovedattraksjonene i Milano på noen dager, men om du også vil rekke å handle og oppleve mer av kulturen trenger du minst en langhelg.

 • Hvordan kommer man seg rundt i byen?

  Å kjøre bil i Milano kan være en skremmende opplevelse! Heldigvis er det enkelt å bruke offentlig transport i Milano. Du må kjøpe billetter til metro, buss og trikk før du går om bord, deretter må du stemple billetten på en av automatene eller de røde stempel automatene om bord. Det er også en sykkelutleieordning i byen, du kan finne mer informasjon på bikemi.com.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Vår og sommer

Alla saker att se i Milano

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Milano? Klicka här för en fullständig lista.

Hva folk sier om Milano

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 33 689 vurderinger

Fantastisk tur gjennom Brera. Anbefaler alle som vil lære litt om italiensk mat og vin og bli med på denne flotte reisen. Eneste vi angrer på er at vi ikke gjorde dette fødte dagen av vårt opphold i Milano, vi var med siste dagen før vi reiste hjem og jeg tror vi ville fått mye mere ut av oppholdet vårt i Milano hvis vi hadde vært med første dagen. Guiden var også fantastisk på alle måter, vi var en gruppe på bare 3stk så vi fikk med oss alt som ble sagt og lærte masse om den italienske matkulturen. Anbefales på det sterkeste.

We had a breakfast stop half way to Tirana. In Tirana, we saw the church and bought Swiss souvenirs (dobbel price in St Moritz) and food for the trainride. It was an amazing trip with the train. The weather was perfect and we had the windows open even in October. We had almost two hours in St Moritz before the bus ride non stop to Milano (3 hours). Choose the left side of the bus for the best view. On the train you will have good view on both sides.

Guiden Katerina Panayotova var meget kunnskapsrik, mange morsomme digresjoner og tilhørende historier og meget god i engelsk. Tydelig og informativ. Ta på nok klær og gode sko, lang gåtur og kaldt i duomo. Verdt pengene!

Vi hadde en fantastisk fin omvisning i La Scala. En meget kunnskapsrik guide tok oss gjennom den spennende historien, og et lite glimt fra ballettforestillingen på scenen gjorde turen helt perfekt.

Giulia did a great job explaining everything and gave the impression she was personally very interested in the history of this chappel.