Opplevelser i
Milano

Full of attractions like the Milan Cathedral, this metropolis is a magnet for fashion and culture buffs alike.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Milano

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Milano?

Ti fantastiske ting å gjøre i Milano

Milano kan skryte av å være den mest kosmopolitiske byen i Italia. Den rike kunsthistorien byen har, legger grunnlaget for den moten og det designet byen er verdensberømt for i dag. Her er noen av høydepunktene, enten om du ser etter kunst, historie eller bare vil se litt mer elegant ut når du drar derifra.

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  Dersom du tror denne kirkens arkitektur er en blanding av gotisk stil og renessansestil, så har du litt rett. Men ikke minst huser denne kirken Leonardo da Vincis berømte bilde Nattverden.

 • Nattverden

  2. Nattverden

  Morsom faktaopplysning: Da Vinci var kjent for sine fantastiske malerevner, men han hadde faktisk lite erfaring med freskomaleri. Kunstverket begynte å blekne allerede kort tid etter at det var ferdig, så fort deg å se det før det er for sent!

 • Teatro alla Scala

  3. Teatro alla Scala

  Milanos operahus er også mer kjent under navnet La Scala. På denne scenen har noen av verdens største sangere og musikere utfoldet seg gjennom de siste 250 årene. Operaens verdenskjente rykte holder seg fremdeles!

 • Galleria Vittorio Emanuele II

  4. Galleria Vittorio Emanuele II

  Ingen andre av byens historiske attraksjoner kan få kredittkortet ditt til å gløde på samme måte som Galleria Vittorio Emanuele II. Dette er ett av verdens eldste og beste kjøpesentre!

 • Milanos katedral (Duomo)

  5. Milanos katedral (Duomo)

  Italias største kirke tårner over byens store torg og er tett utsmykket med flotte skulpturer helt opp til den gylne madonnaskulpturen i bronse på toppen av spiret.

 • Sforza-slottet

  6. Sforza-slottet

  Sforza-slottet var ett av de største i Europa. I dag huser slottet flere berømte museer, som Museum for antikk kunst og Museum for muikkinstrumenter.

 • Piazza del Duomo

  7. Piazza del Duomo

  Milanos Piazza del Duomo er et over 17.000 m² stort torg der du både finner byens enorme domkirke og mange andre viktige severdigheter, som for eksempel det kongelige slottet.

 • Kunstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

  8. Kunstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

  I Brera galleriet i Milano henger noen av Italias viktigste historiske malerier, av blant annet kunstnere som Raphael, Titian og Caravaggio.

 • San Siro Stadion

  9. San Siro Stadion

  Besøk AC Milans berømte San Siro stadion. Her har noen av de store øyeblikkene i fotballhistorien funnet sted. I tillegg har stadionet huset store artister som Bob Marley og Bob Dylan!

 • Navigli-kvartalet

  10. Navigli-kvartalet

  Det historiske Navigli-kvartalet er oppkalt etter de gamle kanalene som en gang knyttet byen sammen. Her finner du de beste resturanter i Milano som serverer tradisjonelle italienske retter.

Planlegg besøket ditt

 • Når bør en reise hit?

  Det er egentlig ingen høysesong i Milano, så du kan velge det som passer deg best. Det er alltid mange attraksjoner og aktiviteter i Milano. En ting som forandrer seg med sesongen er utstillingene på byens museer, så sjekk gjerne ut noen av museenes hjemmesider før du velger reisetidspunkt. Om du er interessert i moteuken har du to å velge mellom, høst- og vinterkolleksjonen som vises i februar og mars, og vår- og sommerkolleksjonen som vises i september og oktober.

 • Hvor mange dager trenger man?

  Du kan se hovedattraksjonene i Milano på noen dager, men om du også vil rekke å handle og oppleve mer av kulturen trenger du minst en langhelg.

 • Hvordan kommer man seg rundt i byen?

  Å kjøre bil i Milano kan være en skremmende opplevelse! Heldigvis er det enkelt å bruke offentlig transport i Milano. Du må kjøpe billetter til metro, buss og trikk før du går om bord, deretter må du stemple billetten på en av automatene eller de røde stempel automatene om bord. Det er også en sykkelutleieordning i byen, du kan finne mer informasjon på bikemi.com.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +39
 • Beste tiden å dra
  Vår og sommer

Flere reisetips for Milano

Vil du vite mer om aktiviteter i Milano? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Milano

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 40 772 vurderinger

Det var veldig enkelt å finne. Siden bussene er rett ved avkjørselen. QR-koden ble skannet på flyplassen og det er det. Det eneste er at det i beskrivelsen står avgang Milano Centro fra 16:00-20:30 hvert 20. minutt. Dette er litt brutalt ettersom avgangene ikke stopper før kl 16 og jeg kan forstå at bussene ikke går fra Milano Centro før kl 16. I vårt tilfelle kom vi fortsatt til busstasjonen i Milano Centro klokken 14.00 og bussen gikk i tide.

Fantastisk tur på et fantastisk sted! Como er bare et nydelig sted. Den eneste undergangen er at turen ikke varer lenge nok. Vi hadde vakkert vær, så vi ønsket å holde oss så lenge som mulig og gå rundt i como for å se så mye vi kunne. Vil anbefale dette 100%

Virkelig hele veien veldig vakker og fascinerende, en tur fra Tirano til San Moritz veldig vellykket og kanskje over tid som skal gjentas.

Helt fantastisk, fikk helt frysninger av det fantastiske bygget , må oppleves!

Gikk som avtalt tid, lett og finne hvor dem gikl fra.