Legg til datoer

Meteora

Meteora: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Athen: Utflukt til Meteora-klostrene og -grottene Valgfri lunsj

1. Fra Athen: Utflukt til Meteora-klostrene og -grottene Valgfri lunsj

Bli med på en fengslende reise fra Athen til Meteora, som står på UNESCOs verdensarvliste, med vår eksklusive dagstur. Som den fremste lokale arrangøren spesialiserer vi oss på intime gruppeopplevelser og tilbyr enestående tilgang til Meteoras skjulte perler. Bli med på en eksepsjonell utforskning av Meteoras bortgjemte eremittgrotter i Badovas, guidet av våre lokale eksperter. Reis med stil i vår luksuriøse VIP-minibuss og beundre Meteoras majestetiske steinsøyler og storslåtte klostre. Opplev de åndelige og arkitektoniske vidundrene ved å besøke interiøret i tre historisk viktige klostre. Hvert kloster gir et unikt innblikk i regionens rike kulturelle og religiøse arv. På reisen får du også muligheten til å se alle klostrene i Meteora fra de mest naturskjønne utsiktspunktene, slik at du får med deg essensen av dette imponerende landskapet. Opplev en fantastisk utsikt som byr på perfekte fotomuligheter, og skap minner for livet. På turen vår kan du velge mellom to priser: med eller uten lunsj. Velg lunsj og nyt et måltid i Kastraki, en pittoresk landsby i nærheten av Meteora-klippene. Lunsjen består av ulike lokale retter, med vegetariske alternativer, samt salat, brød og vann. Nyt denne kulinariske opplevelsen i ro og mak, alt etter smak og budsjett. For gjester som blir med på turen i vintermånedene, kulminerer dagen med en spektakulær solnedgang i Meteora, en magisk opplevelse som er unik for denne årstiden. Se solen gå ned under horisonten og kaste et gyllent skjær over klosterlandskapet før vi avslutter turen. Eventyret begynner kl. 08.00 fra Larissis jernbanestasjon i Athen, der du går om bord i en komfortabel buss på grunn av et midlertidig togstans. Nyt en forfriskende lunsjpause i den pittoreske landsbyen Kastraki, før du fordyper deg i utforskningen av Meteora. På tilbaketuren reflekterer du over dagens underverker og ankommer Athen ca. kl. 22.20. Mulighet for lunsj: Velg mellom et utvalg av lokale hovedretter, inkludert et vegetarisk alternativ, ledsaget av salat, brød og vann. Mulighet for privat omvisning med engelsk-, fransk-, spansk-, italiensk-, tysk- eller rumensktalende guide. Bestill nå og få en unik og sømløs opplevelse som avslører Meteoras hemmeligheter. Turen avsluttes på Kalabaka jernbanestasjon, og du kan enten dra tilbake til Athen eller fortsette å utforske nærområdet.

Thessaloniki: Heldags busstur til Meteora

2. Thessaloniki: Heldags busstur til Meteora

Legg ut på en heldagstur med buss til Meteora fra Thessaloniki. Utforsk dette UNESCOs verdensarvstedet og beundre det unike landskapet. Dra fra Thessaloniki på morgenen, og reis til de utrolige klosterkompleksene i Meteora for å besøke 2 av de 6 helleige klosterne, avhengig av hvilke som er åpne. Få tilgang til hellige steder som kvinneklosteret Agios Stefanos med deres imponerende ikonostaser skåret ut i tre, eller besøk den hellige treenighets kloster, på toppen av en steinrøys som er over 400 meter høy. Alternativt kan du oppdage tårnet til det gamle bevarte nettet ved klosteret i Varlaam, eller utforske det største av klostrene ved klosteret Great Meteoron. Nyt panoramautsikten over disse utrolige strukturene og det fantastiske landskapet. Nyt en tradisjonell gresk lunsj i Kastraki, i nærheten av byen Kalampaka, før du setter kursen tilbake til Thessaloniki.

Athen: Guidet Meteora dagstur på engelsk - spansk med lunsj

3. Athen: Guidet Meteora dagstur på engelsk - spansk med lunsj

Vil du flykte fra den greske hovedstaden for en dag og oppdage et fantastisk UNESCO-verdensarvsted? Da er det bare å velge denne heldagsturen til Meteora, inkludert transport fra Athen, omvisning i Meteora og gresk lunsj. På denne enestående turen får du se alle de åtte klostrene og gå inn i tre av de mest populære klostrene - med en lokal ekspertguide som viser deg fantastiske utsiktspunkter og deler fascinerende historier underveis. Oppdag også Eremittgrottene og mange hemmelige steder som bare lokalbefolkningen kjenner til. La deg imponere av det nydelige landskapet som utfolder seg foran øynene dine, og forbered deg på de kommende underverkene i Meteora. På slutten av turen får du se den majestetiske solnedgangen (frem til 22. februar). Avreise om morgenen kl. 08.00 fra Larissa stasjon i Athen, og du ankommer Kalabaka ca. kl. 13.00. Guiden møter deg på Kalabaka bussholdeplass for å starte Meteora-turen. På Meteora-turen får du se alle klostrene og besøke tre av dem. Den entusiastiske og kunnskapsrike guiden tar deg med til de mest imponerende utsiktene og forklarer Meteoras geologiske fenomener og rike historie i detalj. I tillegg stopper du på de beste stedene for å ta minneverdige bilder og se de gamle eremitthulene. Lunsj er inkludert i prisen: Sørg for en uforglemmelig Meteora-tur med en autentisk smak av tradisjonell gresk mat. Opplev en reise med alt inkludert, lunsj i løpet av turen. Gå ikke glipp av den! Velg en rett og en gresk salat fra våre herlige 10 smaker, hvis du ønsker det, også en vegetarisk rett. Nyt måltidet ved vårt koselige bord eller på farten. Vi har reservert den beste bussholdeplassen under gigantiske trær med utsikt over det majestetiske landskapet. Få muligheten til å utforske skjulte perler i området, som Eremitthulene, og få guidens fulle oppmerksomhet under hele turen - slik at du kan lære hemmelighetene til Meteora som de fleste turister går glipp av, uten å gå glipp av noen del av området. På slutten av turen tar guiden avskjed med deg på Kalambaka, og du reiser tilbake til Athen tidlig på kvelden kl. 18.00 for å ankomme Athen ca. kl. 22.30 på kvelden. Ingen annen Meteora-tur fra Athen med buss gir deg en slik opplevelse, omhyggelig organisert i en all-inclusive-pakke. Bestill plass i dag fra et lokalt selskap med over 1000 anmeldelser på Get Your Guide, og få eksklusiv tilgang til å avdekke mystiske skatter og ta Instagram-verdige bilder på hemmelige steder som bare noen få utvalgte kjenner til. Husk å ta med kameraet, for fotomulighetene er uendelige.

Fra Athen: Heldagsutflukt til Meteora med gresk lunsj

4. Fra Athen: Heldagsutflukt til Meteora med gresk lunsj

Legg ut på en ekstraordinær dagstur fra Athen til Meteora, som står på Unescos verdensarvliste. Utforsk flere hundre år gamle klostre, nyt den fantastiske panoramautsikten og oppdag skjulte perler i Meteora som de fleste reisende ikke kjenner til. Reisen starter når du går om bord i vår private, klimatiserte buss kl. 07.45, med avgang fra området overfor Athens sentralbanestasjon (Stathmos Larisis). Len deg tilbake og nyt en naturskjønn busstur gjennom det fortryllende landskapet med pittoreske glimt av det greske fastlandet. Ved middagstid ankommer dere Meteora, der den vennlige lokale reiselederen venter på dere. Gå om bord i vår komfortable og luksuriøse minibuss, og forbered deg på et uforglemmelig eventyr i naturperlen Meteora. I løpet av denne guidede turen får du se alle de majestetiske klostrene i Meteora, og du kan til og med gå inn i tre av dem for å utforske det fengslende interiøret. Oppdag også de skjulte skattene i Meteora, blant annet de gamle eremitthulene, Doupiani-kapellet og den praktfulle Sankt Georg Mandilas-hulen. Avdekk den "hemmelige" siden av Meteora og lær om hvorfor eremittene valgte å bosette seg i disse imponerende grottene for tusen år siden, og om munkenes bemerkelsesverdige prestasjoner. Og selvfølgelig må du ikke glemme å forevige de fantastiske øyeblikkene med kameraet ditt under de mange panoramastoppene. I tillegg (eksklusivt for denne turen) kan du besøke den sjarmerende lille byen Kalambaka, som ligger ved foten av Meteora, og nyte en herlig, tradisjonell gresk lunsj på en lokal restaurant. Måltidet består av en frisk salat, en valgfri hovedrett (med flere alternativer for å dekke dine preferanser), nybakt brød og forfriskende vann. Vegetariske og veganske alternativer er også tilgjengelig. Om kvelden legger vi ut på reisen tilbake til Athen, og du kan regne med å være fremme ved 23-tiden.

Fra Athen: Guidet 2-dagers tur til Delfi og Meteora

5. Fra Athen: Guidet 2-dagers tur til Delfi og Meteora

Legg ut på en 2-dagers tur som tar deg til den gamle byen Delphi og over den naturskjønne sletten i Thessalia til Kalambaka. Utforsk den pittoreske lille byen som ligger ved foten av Meteora, stedet for en av de viktigste gruppene av gresk-ortodokse klostre, og minimer ditt miljøavtrykk med denne gassutslippsnøytrale turen. Detaljert reiserute Dag 1 Start dagen med en avslappende kjøretur gjennom det vakre greske landskapet, forbi byene Theben, Levadia og Arachova, før du ankommer Delphi rundt kl. På Delphi har du muligheten til å besøke dette viktige nettstedet som vises i gresk mytologi. I gamle tider ble Delphi ansett for å være universets sentrum og ble bevoktet av en pytondrage som ble drept av Apollo. Se ruinene av Apollon-tempelet, som ble bygget på 400-tallet f.Kr. og ble ødelagt av keiser Theodosius I i 390 e.Kr. Det var også her prestinnen Pythia ville forutsi fremtiden fra det berømte oraklet i Delphi. Besøk teatret som hadde plass til 5000 tilskuere og arrangerte skuespill, diktopplesninger og festivaler. På den nærliggende stadion ble Pythian Games holdt hvert 4. år. Idrettsutøvere fra hele den greske verden ville komme for å konkurrere, og disse lekene ville bli forgjengeren til det moderne OL. På slutten av dagen, kjør til Kalambaka, en nydelig by med vakre hager og praktfull utsikt over Meteora-steinene. Overnatting i Kalambaka. Dag 2 Om morgenen kan du dra til Meteora for en omvisning i de fascinerende klostrene på en klippetopp. Bli overrasket over klippene, som gjennomsnittlig er 1000 fot høye, og som først ble bebodd på 900-tallet av en gruppe eremittmunker som bodde på fjelltårnene I dag gjenstår 6 klostre av de opprinnelige 20. Utsikt over hele dalen fra de praktfulle klippetårnene, og freden i omgivelsene, gjør dette til et unikt sted å besøke. På vei tilbake til Athen tar du et kort stopp ved monumentet til Leonidas, kongen av Sparta som døde i 480 f.Kr. i det berømte slaget ved Thermopylae.

Fra Athen: 2-dagerstur til Delfi og Meteora med hotell

6. Fra Athen: 2-dagerstur til Delfi og Meteora med hotell

Reis tilbake i tid på en 2-dagerstur til de arkeologiske utgravningene i Delfi og de historiske, ortodokse klostrene som ble bygget på klippene ved Meteora. Lær om mytene og historien knyttet til disse severdighetene fra guiden, på denne omvisningen fra Athen. Dag 1: Reis fra Athen til Delfi, for å se ruinene fra antikken. Reis i en buss med klimaanlegg gjennom de vakre byene og landsbyene i Theben, Levadia og Arachova ved foten av Parnassusfjellet. Når du ankommer Delfi kan du utforske ruinene av den gamle helligdommen Pythia, yppersteprestinnen på Apollon-tempelet. Utforsk templet og lær om dets betydning fra guiden din. Fortsett deretter til den vakre byen Kalabaka for middag og overnatting. Dag 2: Etter frokost tar du veien til Meteora, kjent for sine fantastiske klippeformasjoner. Besøk klostrene som ble bygget for å huse munkene og nonnene, i følge læren til Den ortodokse kirken. Dra tilbake til Athen via Trikala og Lamia. Stopp ved Thermopylae for å beundre monumentet til den greske krigerkongen Leonidas I, som døde der i 480 f.Kr. Du ankommer Athen tidlig på kvelden.

Fra Athen: Dagstur til Meteora med buss og valgfri lunsj

7. Fra Athen: Dagstur til Meteora med buss og valgfri lunsj

Utforsk de UNESCO-listede Meteora-klostrene på en heldags guidet tur fra Athen, den eneste med en lydguide inne i klostrene og under bussreisen. Ta bussen til Kalambaka og gå opp til klippetoppen for å beundre klostrene og eremittgrottene i Badovas. Overfor Athens jernbanestasjon, ta bussen til Kalambaka. Ha lydturen tilgjengelig på telefonen, beundre landskapets skjønnhet underveis og lær viktig historisk informasjon før du ankommer Kalambaka, en liten by bygget ved foten av steinete grå klipper kronet av klostrene i Meteora, en UNESCOs verdensarvliste Nettstedet. Se guiden din ved ankomst til Kalambaka, med et skilt med navnet ditt på. Bli vist til kjøretøyet som tar deg til klostrene hvor du har tid til å besøke 3 av dem. På fritiden kan du grave dypt inn i den lange historien til disse klostrene, lære om ukjente og anekdotiske historier, og utforske eremittgrottene i Badovas, alt sammen med lydguiden din. Bli overført tilbake til Kalambaka. Nyt litt tid til å utforske byen og nyt en lett lunsj (ikke inkludert i turprisen). Etterpå går bussen fra Kalambaka, og ankommer Athen om kvelden. Vær oppmerksom på at overføringen fra Athen er midlertidig utført med en luftkondisjonert buss som går rett overfor Athens jernbanestasjon, i stedet for et tog. Årsaken er at tog har stanset driften på grunn av en ødeleggende flom. Du vil fortsatt nyte opplevelsen på en mest mulig stressfri måte. Ikke bare er bussturen til Kalabaka effektiv og litt raskere, men den lar deg også nyte det fortryllende landskapet i Hellas. Frykt over det nydelige landskapet som utfolder seg foran øynene dine og forbered deg på at underverkene til Meteora kommer.

Fra Athen: Meteora-klostre og eremittklostre på dagstur

8. Fra Athen: Meteora-klostre og eremittklostre på dagstur

Oppdag skjønnheten og historien til Meteora på en dagstur fra Athen. Nyt den fantastiske utsikten over det greske landskapet på den komfortable bussturen til byen Kalambaka. Reis med en guide på en varebil eller buss og stopp for å ta bilder ved seks historiske klostre. Begynn fra Stathmos Larissis, den fantastiske sentralbanestasjonen i Athen, hvor du finner bussen din som tar deg til Kalambaka. Under reisen din kan du nyte de unike naturskjønne rutene den greske landsbygda tilbyr. Ved ankomst møter du guiden din, som vil holde et skilt med navnet ditt på. Gå med guiden din til Meteora-klostrene, hvor du kan beundre den fantastiske kristne arkitekturen. Oppdag klostrenes over 700 års historie og innflytelse. Vær oppmerksom på at overføringen fra Athen midlertidig gjøres med en luftkondisjonert buss som går fra Athens jernbanestasjon, i stedet for et tog. Årsaken er at tog har stanset driften på grunn av en ødeleggende flom. Du vil fortsatt nyte opplevelsen på en mest mulig stressfri måte. Ikke bare er bussturen til Kalabaka effektiv og litt raskere, men den lar deg også nyte det fortryllende landskapet i Hellas. Frykt over det nydelige landskapet som utfolder seg foran øynene dine og forbered deg på at underverkene til Meteora kommer.

Kalabaka: Majestic Sunset Meteora Tour med en lokal guide

9. Kalabaka: Majestic Sunset Meteora Tour med en lokal guide

Din 4-timers solnedgangstur begynner med en henting på Kalambaka- eller Kastraki-hotellet ditt, og en kjøretur med minibuss til det nærliggende UNESCOs verdensarvsted Meteora ved den fantastiske utsikten over Meteora i toppen av verden. Reis komfortabelt og trygt i en luftkondisjonert minibuss til den unike og verdensberømte steinskogen Meteora. Nyt en omfattende tur som tar deg til alle 6 klostrene, med muligheten til å besøke det indre av 1 eller 2 av dem. Reiselederen din vil være med deg hele veien, og gi informasjon om området på ditt språk. Unngå trafikk- og parkeringsproblemer. På slutten av klosterturen vil du kunne nyte en av de beste solnedgangene i Hellas fra det beste utsiktspunktet i Meteora.

Fra Athen: Utforsk Meteora med en guidet busstur

10. Fra Athen: Utforsk Meteora med en guidet busstur

Siden du bare skal besøke Meteora i noen få timer, er det viktig å bruke tiden på best mulig måte og nyte dette fantastiske fenomenet så mye som mulig. Denne turen er spesielt tilrettelagt for deg som reiser fra Athen eller Thessaloniki til Meteora med avreise samme dag. Du kan også bli med hvis du allerede er i området, eller hvis du reiser med bil eller rutebuss. Utforsk Meteora, som står på UNESCOs verdensarvliste, på en guidet tur. Lær mer om historien, arkitekturen og åndeligheten til klostrene i Meteora av guiden din. Stig om bord i et komfortabelt kjøretøy og gjør et kort stopp før turen starter for å spise lunsj (ikke inkludert i prisen). Se hele området, alle klostrene og ta de beste panoramabildene med vår lokale reiseleder som er ekspert på området. Etter at du har gått om bord i minibussen vår, begynner den fantastiske, ca. 5 timer lange turen for å se hele Meteora-området, alle de 6 aktive klostrene og besøke tre av dem. Reiselederen vår vil gi deg full oppmerksomhet og omsorg ettersom gruppen er liten. Mange fotostopp og hemmelige steder som bare lokalbefolkningen kjenner til, vil gjøre turen til en opplevelse for livet. På denne turen får du også se eremitthulene i Badovas. Alt i alt får du muligheten til å oppleve Meteoras storslåtte natur, et sted som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, lære om historien, arkitekturen og klostrenes åndelighet og selv se dette unike naturverket. Vi gjør oppmerksom på at transporten fra Aten (hvis du velger dette alternativet) midlertidig skjer med en buss med klimaanlegg fra Atens jernbanestasjon i stedet for tog. Årsaken er at togtrafikken er innstilt på grunn av en ødeleggende flom. Du vil likevel kunne nyte opplevelsen på en mest mulig stressfri måte. Bussturen til Kalabaka er ikke bare effektiv og litt raskere, den lar deg også nyte det fortryllende landskapet i Hellas. La deg imponere av det nydelige landskapet som utfolder seg foran øynene dine, og forbered deg på de kommende underverkene i Meteora.

Tilgjengelige aktiviteter

139 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 9

Flere reisetips for Meteora

Vil du vite mer om aktiviteter i Meteora? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Meteora

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 4 843 vurderinger

En flott opplevelse du ikke vil gå glipp av. Selv om togreisen fra Athen til Kalambaka tar 4 timer, er det vel verdt det. Etter å ha hentet turoperatøren på stasjonen, går du til en restaurant hvor du kan få deg noe å spise før turen starter. Etter det varer omvisningen i en komfortabel buss i minst 4,5 timer og du besøker 3 klostre (€3.- inngang pp per kloster). Og guiden forteller deg om historien underveis og gir deg sjansen til å ta fantastiske bilder ved de vakre utsiktspunktene. En time før toget går til Athen igjen, blir du satt av i nærheten av jernbanestasjonen og du har fortsatt tid til å spise en matbit. Med et ord TOPP!

Vakker dag. Informasjonen som mottas før omvisningen er tydelig og mer enn nok. Alt veldig godt organisert (dagens instruksjoner, togbillettene, guiden som venter med en minibuss...). Guiden snakket perfekt spansk, forklarte alt, svarte på spørsmål, var alltid oppmerksom og veldig hyggelig. På slutten av turen ga han oss en rekke anbefalinger om hvor vi kan ta en drink, og de virket også veldig vellykkede (spektakulær utsikt over Meteora mens du spiser noe i "Feel the Rocks"). Sterkt anbefalt tur hvis du ikke har mye tid, dra full nytte av dagen.

Den 4-timers togturen (tur-retur) er slitsom, men besøket til dette utrolige stedet er verdt det. Vår guide på spansk var Sara og vi likte henne veldig godt. Sara forklarte alt vi trengte å vite om klostrene og Meteora og svarte på alle spørsmålene våre. Gruppen var liten og vi hadde tid til å besøke alle klostrene i fred og vi gjorde også noen stopp på de beste stedene med panoramautsikt. Jeg anbefaler Sara som guide. Tusen takk til Sara og sjåføren for omvisningen.

Flott utflukt! Du kan ikke gå glipp av det på din tur til Hellas! Sara var vår guide og Jorge sjåføren, begge genier! Sara er veldig hjelpsom og snill! Jeg anbefaler dem langt på vei. Husk at turen er lang og du mister en hel dag på å gå til og fra Meteora, men det er veldig verdt timene med tog.

Tiden med tog er 4 1/2 ha 5 timer å gå og 4 1/2 tur/retur, fra Athen til Kalabakq i stedet for 4 timer som nevnt, og jeg anbefaler sterkt at du tar første klasse på toget det er verdt prisen , liten hytte for 6 i stedet for roped som i t-banen!