Melbourne
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Melbourne

Se alle opplevelser i Melbourne

Severdigheter i Melbourne

De beste tingene du kan oppleve i Melbourne

Melbourne er kanskje ikke like berømt som Sydney, men sjarmen i verdens "beste by å bo i" drar likevel tusenvis av turister hit hvert år. Lokalbefolkningen vet å nyte livet og det kan du også gjøre når du vet hvilken opplevelser du ikke bør gå glipp av.

Melbourne Cricket Ground
Foto: Sascha Wenninger @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Melbourne Cricket Ground

Dette er cricketspillets fødested og et "åndelig hjem" for australsk fotball. Det er virkelig verdt å få med seg en kamp på Melbourne Cricket Ground, om enn bare for atmosfærens skyld. Det er gøy selv om du ikke skjønner det som foregår på banen.

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market er det største utendørsmarkedet på den sørlige halvkule, og har vært Melbournes hjerte og sjel siden 1878. Du må smake de berømte smultringene på dette markedet.

Eureka Tower

Eureka Tower

Eureka Tower er oppkalt etter opprøret som førte til at Australia ble et demokrati. Fra takterrassen på byens høyeste bygning får du en spektakulær utsikt.

Melbourne Aquarium
Foto: jupiterfirelyte @Flickr (CC BY 2.0)

Melbourne Aquarium

Melbourne Aquarium ligger på nordsiden av Yarra-elven og er en av byens største attraksjoner. Her kan du beundre over 2000 forskjellige arter fordelt på 12 ulike habitatområder.

Melbourne Zoo
Foto: Chris Phutully @Flickr (CC BY 2.0)

Melbourne Zoo

Om du ikke har tid til å utforske Australias fantastiske naturområder, kan du se mange av landets mest særegne arter her i landets største dyrehage.

Melbourne sentrum

Melbourne sentrum

Utforsk Melbourne sentrum og beundre blant annet de flotte Fitzroy Gardens og Hoddle Grids historiske gater og bueganger.

Melbourne Museum
Foto: Francisco Anzola @Flickr (CC BY 2.0)

Melbourne Museum

På Melbourne Museum kan du lære om byens historie, og ja, alt annet også, egentlig! Alt fra dinosaurer til tidlige datamaskiner er utstilt her. Ikke regn med at du rekker å se alt på én ettermiddag.

Melbourne: Våre reisetips

Når bør man reise til Melbourne?

Det er best å reise til Melbourne om høsten,det vil si den norske våren (i perioden mars til mai). Da er været best og i tillegg gir løvets høstfarger byen ekstra sjarm og gjør de viktorianske husene enda vakrere. Om du har mulighet bør du få med deg den årlige mat- og vinfestivalen som holdes i første halvdel av mars.

Hvor mange dager bør man ha i Melbourne?

Om du vil se høydepunktene og severdighetene i Melbourne trenger du minst en 2-3 dager. Det sies at Melbourne har uendelig med festivaler året rundt, så vurder gjerne om du skal bli et par dager ekstra, om det er en festival som klaffer med ferieturen din.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Australske dollar (AUD)
 • Tidssone
  UTC (+10:00)
 • Landskode
  +61
 • Beste tiden å dra
  Den australske høsten, som er fra mars til mai.

Aktiviteter og turer i Melbourne

De mest populære attraksjonene i Melbourne

Byer i Australia

Flere reisetips for Melbourne

Vil du vite mer om aktiviteter i Melbourne? Trykk her for full oversikt