Opplevelser i

Melbourne

Denne kulturelle hovedstaden er stilig – med en heftig dose hipster – og blander det moderne med en elektrisk energi.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Få gratis kansellering inntil 24 timer før aktiviteten din starter og få full refusjon.

De beste tingene du kan oppleve i Melbourne

Melbourne er kanskje ikke like berømt som Sydney, men sjarmen i verdens "beste by å bo i" drar likevel tusenvis av turister hit hvert år. Lokalbefolkningen vet å nyte livet og det kan du også gjøre når du vet hvilken opplevelser du ikke bør gå glipp av.

  • Melbourne Cricket Ground

    1. Melbourne Cricket Ground

    Dette er cricketspillets fødested og et "åndelig hjem" for australsk fotball. Det er virkelig verdt å få med seg en kamp på Melbourne Cricket Ground, om enn bare for atmosfærens skyld. Det er gøy selv om du ikke skjønner det som foregår på banen.

  • Queen Victoria Market

    2. Queen Victoria Market

    Queen Victoria Market er det største utendørsmarkedet på den sørlige halvkule, og har vært Melbournes hjerte og sjel siden 1878. Du må smake de berømte smultringene på dette markedet.

  • Eureka Tower

    3. Eureka Tower

    Eureka Tower er oppkalt etter opprøret som førte til at Australia ble et demokrati. Fra takterrassen på byens høyeste bygning får du en spektakulær utsikt.

  • Melbourne Aquarium

    4. Melbourne Aquarium

    Melbourne Aquarium ligger på nordsiden av Yarra-elven og er en av byens største attraksjoner. Her kan du beundre over 2000 forskjellige arter fordelt på 12 ulike habitatområder.

  • Melbourne Zoo

    5. Melbourne Zoo

    Om du ikke har tid til å utforske Australias fantastiske naturområder, kan du se mange av landets mest særegne arter her i landets største dyrehage.

  • Melbourne sentrum

    6. Melbourne sentrum

    Utforsk Melbourne sentrum og beundre blant annet de flotte Fitzroy Gardens og Hoddle Grids historiske gater og bueganger.

  • Melbourne Museum

    7. Melbourne Museum

    På Melbourne Museum kan du lære om byens historie, og ja, alt annet også, egentlig! Alt fra dinosaurer til tidlige datamaskiner er utstilt her. Ikke regn med at du rekker å se alt på én ettermiddag.

Planlegg besøket ditt

  • Når bør man reise til Melbourne?

    Det er best å reise til Melbourne om høsten,det vil si den norske våren (i perioden mars til mai). Da er været best og i tillegg gir løvets høstfarger byen ekstra sjarm og gjør de viktorianske husene enda vakrere. Om du har mulighet bør du få med deg den årlige mat- og vinfestivalen som holdes i første halvdel av mars.

  • Hvor mange dager bør man ha i Melbourne?

    Om du vil se høydepunktene og severdighetene i Melbourne trenger du minst en 2-3 dager. Det sies at Melbourne har uendelig med festivaler året rundt, så vurder gjerne om du skal bli et par dager ekstra, om det er en festival som klaffer med ferieturen din.

Praktisk informasjon

  • Språk
    Engelsk
  • Valuta
    Australske dollar (AUD)
  • Tidssone
    UTC (+10:00)
  • Landskode
    +61
  • Beste tiden å dra
    Den australske høsten, som er fra mars til mai.

Other Sightseeing Options in Melbourne

Want to discover all there is to do in Melbourne? Click here for a full list.

Hva folk sier om Melbourne

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 4 898 vurderinger

Flott guide, Richard. Han fortalte om steder vi kom til og veldig opptatt av, vi skulle ha det bra. Lang kjøretur, men vi opplevde Great Ocean Road, vandring i skog. Her så vi koalaer. Videre så vi kenguraer og tur i regnskog med fantastiske farger. Ved de 12 apostlene hadde vi god tid

Virkelig en flott tur, med flere spennende stopp! Flink guide anbefaler alle å ta denne dagsturen hvis man har lyst til å se Australias dyreliv på nært hold