Mauerpark: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Berlin: Hopp-på hopp-av-bussbillett

1. Berlin: Hopp-på hopp-av-bussbillett

Utforsk Berlin og lær om byens historie og severdigheter med en lydguide, som er tilgjengelig på flere språk. Opplev de vakre skogene, parkene, hagene, elvene og innsjøene som opptar nesten en tredjedel av byen. Denne byen har opplevd mange viktige historiske hendelser. Se stedene der disse hendelsene har funnet sted, samt byens berømte gater og torg, med en billett til denne hopp på hopp av-omvisningen. Den klassiske ruten byr på muligheten til å se alle de viktigste severdighetene i byen, inkludert Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie og East Side Gallery, for bare å nevne noen. Holdeplassene på den klassiske ruten: 1. Tauentzienstraße 2. KaDeWe 3. Lützowplatz 4. Kulturforum 5. Potsdamer Platz 6. Gropiusbau 7. Checkpoint Charlie 8. Gendarmenmarkt 9. Neptunbrunnen 10. Alexanderplatz 11. Karl-Marx-Allee 12. East Side Gallery 13. Ostbahnhof 14. Neptunbrunnen 15. Lustgarten 16. Unter den Linden / Friedrichstraße 17. Brandenburger Tor 18. Reichstag 19. Hauptbahnhof 20. Schloss Bellevue 21. Siegessäule 22. Zoo / Elefantentor 22. Café Kranzler 23. Kurfurstendamm 236

Berlin: Berlinmuren og den kalde krigen-sykkeltur

2. Berlin: Berlinmuren og den kalde krigen-sykkeltur

Oppdag den fantastiske tyske hovedstaden på en 3,5-timers sykkeltur. Kjør langs den tidligere grensen mellom Øst- og Vest-Berlin og se restene av Berlinmuren, tidligere grenseoverganger, et av de siste vakttårnene og andre spor etter delingen av byen. Turen starter ved Kulturbrauerei, et bemerkelsesverdig gammelt bryggeriområde i bydelen Prenzlauer Berg. Underveis hører du interessante fakta om hvorfor byen ble delt og hvordan dette påvirket Berlins innbyggere. Hør om vellykkede og fatale rømningsforsøk, om hvordan Berlinmuren ble revet ned over natten etter nesten 30 år og hvordan byen har forandret seg siden den gang. Turen går fra Mauerpark, over Bernauerstraße og hele veien til Brandenburger Tor. Du besøker dessuten de tidligere grenseovergangene Checkpoint Charlie og Bornholmerstraße.

Prenzlauer Berg: Kulturbrauerei, Kollwitzplatz & mer

3. Prenzlauer Berg: Kulturbrauerei, Kollwitzplatz & mer

Opplev en raffinert og avslappende tur gjennom Berlin-området Prenzlauer Berg, hvor det frem til midten av det 19. århundre stod et langt strekke med vindmøller. Området er nå en av Berlins mest kreative og trendy distrikter. Turen tar for seg både øst og vest av Prenzlauer Bergs viktigste gate, Schönhauser Alle, og går gjennom den unike bygningutviklingen fra postmodernismen i Tyskland. Siden fallet av Berlinmuren, har dette tidligere arbeiderstrøket endret seg dramatisk: Lær hvordan denne lange historien, kombinert med distriktets nyvunne velstand og mangfold, har dannet den moderne formen for Prenzlauer Berg. Målet med turen er å øke bevisstheten om de utrolige delene av byen som er sjeldent tydelig ved første øyekast. Konfronter kontraster og oppdag hemmelighetene. Få autentisk innsikt og interessant bakgrunnsinformasjon. Hver tur er en utrolig mulighet til å oppleve byen med alle dine sanser og inviterer samtidig til dialog.

Berlin: Graffitiverksted ved Berlinmuren

4. Berlin: Graffitiverksted ved Berlinmuren

Bli med på et graffitiverksted for å forstå graffitikulturen og lære hvordan du lager graffitikunst med spraymaling. Din instruktør vil gi interessant innsikt og nyttig veiledning når du setter ditt preg på Berlinmuren. Møt opp på Mauerpark, hvor en del av den originale Berlinmuren ligger, og bli med instruktøren din og andre deltakere. Workshopen din begynner med en fascinerende diskusjon om graffitikultur. Still spørsmål til instruktøren din og få svar du ikke finner andre steder. Bestem deretter med instruktøren hva du skal male på veggen. Enten det er en setning, et uttrykk eller et slagord, vil instruktøren din spore valget ditt og deretter forklare hvordan du bruker spraymaling, trinn for trinn, for å lage graffitien din. Hele gruppen skal male sammen. Mens du maler, vil en profesjonell fotograf også ta bilder av deg under aktiviteten og sende deg et utvalg redigerte bilder. Når maleriet er ferdig, poser for et gruppebilde foran graffitien din på den originale Berlinmuren.

Berlin: Byomvisning og båttur på Spree

5. Berlin: Byomvisning og båttur på Spree

Oppdag Berlins mest interessante severdigheter på denne praktiske hopp-på hopp-av-bussturen kombinert med en båttur på Spree. Simpelthen hopp på ved første stopp, len deg tilbake og utforsk byen. Gå av og på så ofte du vil og bruk så mye tid du vil ved hver severdighet.  Spaser langs Kurfürstendamm, lær mer om den historiske bakgrunnen til Checkpoint Charlie, beundre Brandenburger Tor og nyt Gendarmenmarkt. Nyt en 1 time lang båttur på Spree. Oppdag Berlin fra et annet perspektiv mens du seiler forbi sentrums ikoniske attraksjoner. Bussene stopper på følgende stopp:• Kurfürstendamm• KaDeWe• Lützow-plassen• Kulturforum• Potsdamer plass• Checkpoint Charlie• Gendarmenmarkt• Neptunbrønnen / Rotes Rathaus• Alexanderplatz nær Fix Bus Café• Karl-Marx-Allee• East Side Gallery• East Side Gallery / Ostbahnhof• Neptunfontenen• DomAquarée – bytt her for båtturen: Brygga ved Nikolaiviertel• Berliner Dom / Humboldt Forum• Unter den Linden – bytt her for båttur: Brygga ved Friedrichstraße• Brandenburger Tor / Riksdagsbygningen• Berlin sentralstasjon• Seierssøylen / Schloss Bellevue• Dyrehage og akvarium / Elefantportinngangen• Kurfürstendamm/Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche Skyttel til Schloss Charlottenburg:• Kurfürstendamm• Schloss Charlottenburg• Utstillingsområde

Berlin: Lag ditt eget spinnmaleri på Jans Echternacht

6. Berlin: Lag ditt eget spinnmaleri på Jans Echternacht

Ta en pause fra å bla gjennom Mauerparks mange boder og design, og lag din egen spinnkunst i en privat økt på Jans Echternacht. Lag et stykke på egen hånd eller arbeid med venner for å utvikle et spinnkunstmesterverk som en påminnelse om tiden din i Berlin. Du skal påføre flytende akrylmaling på et stort rundt lerret med en diameter på 80 cm plassert på toppen av kunstmaskinen. Lerretet er på en rund treramme. Vi vil rotere lerretet raskt flere ganger slik at fargene blandes gjennom rotasjonskreftene for å danne unike fargekomposisjoner. (Inne i kunstmaskinen utviklet av Jans Echternacht er det en høyteknologisk elektrisk motor.) Med din kreativitet og med støtte fra kunstmaskinen vil du skape et unikt, vakkert kunstverk som du alltid vil like. Du trenger ingen forkunnskaper eller spesielle talenter, hvert maleri vil være unikt og vakkert. Designet til et spinnmaleri er en flott opplevelse som gir mye glede og er forbundet med mange vakre følelser. (Med støtte fra foreldre kan barn også male). Hvis du besøker Berlin med fly, kan du lage 2 malerier med en diameter på 50 cm i stedet for ett maleri med en diameter på 80 cm. Til transport av 50 cm maleriene får du en boks som du kan ta med deg på flyet. De to maleriene med 50 cm koster det samme som ett maleri med 80 cm. Du trenger kun å bestille én billett. Prisen refererer til din personlige maleravtale og design av ditt eget spinnmaleri med inntil 3 av dine ledsagere, som kan hjelpe til med å designe maleriet. Du trenger kun å bestille 1 billett for inntil 4 personer. Det tar omtrent en dag før maleriet tørker. Jans behandler den deretter med en beskyttende lakk. Maleriet ditt kan hentes etter 24 timer.

Berlinmuren: Omvisning til fots med liten gruppe

7. Berlinmuren: Omvisning til fots med liten gruppe

Dykk ned i historien til Berlin. Ta en spasertur langs Berlinmuren som starter fra Bornholmer Straße, et sted fullt av historie. Det var her berlinere fra øst og vest først møttes og frydet seg sammen, den dagen muren falt og den enhetlige tyske nasjonen igjen ble gjenfødt. Mens du går langs den tidligere dødsstripen, kan du se sporene etter muren, som noen ganger kun er gjenkjennelig av eksperter. Oppdag hvordan disse sporene blir dokumentert og lær den merkelige historien om kirsebærtrærne som vokste opp langs muren. Besøk murens minnesmerker og Mauerpark, i dag en del av hovedstadens livlige, kulturelle og sosiale senter. Slapp av over en kopp kaffe og avslutt omvisningen ved Nordbahnhof, en tidligere spøkelsesstasjon.

Sykkeltur: Berlinmuren & den kalde krigen

8. Sykkeltur: Berlinmuren & den kalde krigen

Opplev en interessant og informativ sykkeltur i Berlin som følger ruten til Berlinmuren- den såkalte Mauerweg. Selv om svært lite av muren gjenstår i dag, finnes det fortsatt noen spor mellom de tidligere grensekontrollstasjonene Bornholmer Straße og Checkpoint Charlie. Du vil begynne din reise gjennom historien på det stedet hvor det hele endte: på Platz des 9. November 1989- hvor de første østtyske borgerne krysset grensen. Hør om historien bak kirsebærtrærne på Bornholmer Straße og se det opprinnelige vakttårnet og dødsstripen. Følg kaninbildene på bakken til Brandenburger Tor og videre til Tränenpalast i Friedrichstraße. Kjør forbi Friedrichstadt Palast, Museumsinsel, den nye synagogen og det gamle posthuset i Berlin.

Berlin: Berlinmuren og den kalde krigen-sykkeltur

9. Berlin: Berlinmuren og den kalde krigen-sykkeltur

Etter å ha blitt ønsket velkommen drar dere til Potsdamer Platz og den tidligere grensen mellom Øst- og Vest-Berlin. Lær om byens fascinerende historie og hvordan den har forandret seg siden murens fall, og blitt til den travle hovedstaden den er i dag. Kjør deretter inn i den tidligere tyske demokratiske republikken og besøk Reichstag, som huser det nåværende tyske parlamentet, og lær om stedets viktige rolle i fortidens og dagens Berlin. Se vakttårn som ble etterlatt etter murens fall, og besøk Bosebrücke, stedet der muren til slutt falt i 1989. Sykle gjennom Mauerpark, en tidligere dødelig grensestripe ved Berlinmuren, hvor du nå kan besøke loppemarkeder, ta en drink på gresset eller til og med delta i litt friluftskaraoke. Deretter tar du veien til Bernauerstrasse-minnesmerket, hvor du kan se de gjenværende delene av muren, før du drar til Museumsinsel og lærer mer om DDR-regjeringen. Til slutt besøker du Checkpoint Charlie og får vite mer om all spionasjen som foregikk i Berlin, før du drar tilbake til startstedet.

Berlin: Liten gruppe Prenzlauer Berg sykkeltur på tysk

10. Berlin: Liten gruppe Prenzlauer Berg sykkeltur på tysk

Start din interessante sykkeltur gjennom historien til Prenzlauer Berg i Berlin på historisk grunn ved den tidligere grenseovergangen Bornholmer Straße, som først åpnet 9. november 1989. I dag ligger Platz des 9. november 1989 der og fungerer som en påminnelse om denne store, verdensendrende begivenheten. Følg den tidligere muren på sykkelen din, vil du krysse Mauerpark (Wall Park), hvor det på søndager finner sted loppemarkeder, karaoke og musikalske improvisasjoner. Derfra fortsetter du til gaten Bernauer Straße, som ble delt fra 1961 til 1989. Etterpå kan du sykle langs den globale hovedstaden til bryggerier som utviklet seg på slutten av 1800-tallet og passere gjennom det en gang største bryggeriet i Tyskland (i dag Kulturbrauerei) og langs leiegårdene på Kollwitzplatz, som ble illustrert av Heinrich Zille. Deretter kommer du til Berlins eldste vanntårn, Dicker Hermann (Fat Hermann), ferdigstilt i 1877. Herfra vil du sykle til det østlige kvarteret av Bötzowviertel hvor du vil kunne beundre Märchenbrunnen (Fontene av eventyr), en 34 ganger 54 meter stort fontenekompleks som ble konstruert av arkitekten Ludwig Hoffmann i nybarokk stil. Du vil deretter sykle til Velodrom, en banesykkelarena og et av Berlins største konsertarenaer, og til Schwimm- und Sprunghalle im Europasportpark, et innendørs svømmebasseng. Ved å sykle forbi Ernst Thälmann-monumentet vil turen føre deg til Zeiss Major Planetarium, en prestisjebygg fra DDR-tiden. Til slutt kan du sykle gjennom The Palm, Berlins største sosiale bygningskompleks bygget i 1886 og oppkalt etter et palmetre som sto i et forrom på den tiden. Bygningen fungerer nå som et krisesenter for hjemløse og har 5000 soveplasser fordelt på 40 sovesaler.

Legg til datoer

Mauerpark

Mauerpark
12 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Mauerpark

Utforsk alle

Flere reisetips for Mauerpark

Vil du vite mer om aktiviteter i Mauerpark? Trykk her for full oversikt