Markedsplassen Rynek Główny: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Kraków: Chopins pianostykker i Chopin konserthall

1. Kraków: Chopins pianostykker i Chopin konserthall

Skjem bort ørene dine med lyden av Chopins pianomusikk, og opplev et av de fremste kulturuttrykkene som finnes. Opplev den unike begavelsen til Polens best kjente komponist, i den unike atmosfæren rundt markedsplassen i Kraków. Få med deg denne spesielle konserten dedisert til Frederic Chopin, et ikon på polsk og europeisk musikk og et virtuos med pianoet, og lytt til hans mest kjente pianostykker framført av dyktige og prisbelønte unge pianister. Konserten blir holdt i Chopin konserthall, som er dekorert med elementer fra gotisk arkitektur. Lytt til nokturner, masurkaer og poloneser som Chopin komponerte for å uttrykke lengsel etter hjemlandet. Kombinasjonen av atmosfæren i lokalet og den flotte musikken, gir en uforglemmelig opplevelse, og ikke bare for musikkjennere.

Krakow: Rynek Underground Museum guidet tur

2. Krakow: Rynek Underground Museum guidet tur

Bli guidet på en 2-timers tur til Rynek Underground, et unikt museum som ligger under hovedtorget i byen. Utforsk middelalderkonstruksjoner i dette unike arkeologiske reservatet, som dekker nesten 43 000 kvadratmeter. Møt guiden din ved inngangen til museet, og start oppdagelsen av fortiden. Lær om byens skatter som vises mens guiden din forteller den turbulente historien til middelalderske Krakow. Se rekonstruksjoner av begravelser fra 1000-tallet presentert i utstillingen. Avdekk hemmeligheter i den skjulte undergrunnen ved hjelp av berøringsskjermer, hologrammer, projeksjoner og dokumentarfilmer. Se Krakow fra et helt nytt perspektiv.

Kraków: El-buggytur & valgfritt besøk til Schindlers fabrikk

3. Kraków: El-buggytur & valgfritt besøk til Schindlers fabrikk

Oppdag Kraków på en dag på en miljøvennlig omvisning med elektrisk buggy. Lær om byens fargerike historie fra din lokale guide, mens du glir gjennom byens ikoniske nabolag og forbi de viktigste landemerkene. Se Wawel slott, de jødiske kvarterene og den tidligere jødiske ghettoen fra el-buggyen din. Legg ut på en uforglemmelig reise i en miljøvennlig elektrisk buggy gjennom de sjarmerende gatene i Kraków. Besøk byens tre mest historiske distrikter på en enkel måte med komfort. Først drar du til gamlebyen for å se det fortryllende kongeslottet på Wawel som ruver over byen og elven Vistula, Barbican med sine befestede tårn og murer, imponerende kirker og en rekke andre historiske bygninger. Deretter kan du ta turen til byens historiske jødiske kvarter med sitt fantastiske utvalg av kristne kirker, jødiske synagoger og de historiske bygningene i den tidligere byen Kazimierz. Beundre de trendy butikkene, barene og galleriene som nå ligger langs disse gatene. Til slutt kjører du til de tidligere jødiske ghettomurene og Getto Heroes Square, før du avslutter omvisningen på Schindlers fabrikk-museet. Her, hvis museet er åpent og billetter er tilgjengelige å kjøpe, kan du besøke museet i ditt eget tempo, uten guide. Etter en time i museet, blir du hentet og brakt tilbake til det opprinnelige utgangspunktet for omvisningen. Alternativt, hvis du ikke besøker museet, kan du slippes av umiddelbart etter at endt omvisning ved det opprinnelige startpunktet.

Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

4. Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

Etter en tidlig morgenhenting fra overnattingsstedet ditt i Warszawa, blir du overført til jernbanestasjonen med et privat kjøretøy. Din engelsktalende sjåfør vil hjelpe deg med innsjekkingen og vente til du går ombord på toget til Krakow. Etter en kort togtur vil du bli ønsket velkommen av en lokal engelsktalende sjåfør og starte turen via delt transport til Auschwitz. Legg ut på en 3,5-timers guidet gruppetur i Auschwitz og Birkenau. Start turen med et besøk til Auschwitz konsentrasjonsleir hvor du vil lære om hvordan den ble etablert av tyske nazister i utkanten av byen Oswiecim i 1940. Etter krigen ble leiren omgjort til et museum som viser bevis på folkemordet, som du vil ha muligheten til å bla gjennom. I museet se en film laget etter frigjøringen av leiren vist på forskjellige språk. Etter å ha tilbrakt tid i Auschwitz fortsetter turen til Birkenau-delen av konsentrasjonsleiren. Oppdag hvordan de tyske nazistene i 1941 etablerte en ny leir kalt Auschwitz II Birkenau. Mellom 1942-1945 bodde og døde omtrent 1,5 millioner mennesker her. Rundt 90 % av dem var jøder, andre var polakker, sigøynere, russere og fanger fra 28 land i Europa. I 1979 ble Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleir oppført som et UNESCOs verdenskultur- og nasjonalarvsted. Avreise fra Auschwitz-Birkenau for en 1,5-timers reise til Krakow. Du vil ha tre timer ledig tid til å se hovedtorget i Krakow, det største middelalderske gamlebytorget i Europa. I gamlebyen kan du besøke Wawel-høyden hvor katedralen og det kongelige slottet er, rådhustårnet, Mariakirken, Krakow Barbican og Sukiennice, kjent som tøyhallen. Absorber byens unike atmosfære med sine tusenvis av barer og herlige regionale restauranter, historiske bygninger og hestedrevne drosjer. I løpet av turen blir det tid til å spise lunsj på restaurant. Etter din tid i Krakow går du ombord på toget rundt 19.30, blir hentet på plattformen og blir overført fra jernbanestasjonen tilbake til hotellet ditt i Warszawa.

Kraków City Card: Off. transport, severdigheter og 37 museer

5. Kraków City Card: Off. transport, severdigheter og 37 museer

Utforsk Kraków i ditt eget tempo og i henhold til dine personlige interesser med et 2- eller 3-dagers Kraków City Card. Få tilgang til 37 museer og severdigheter. Se et tradisjonelt herskapshus og hør trompetsignalet fra Krakóws gotiske Mariakirke. Lær mer om helten Oscar Schindler fra andre verdenskrig på Oscar Schindler-fabrikken. Besøk Eagle Pharmacy i den tidligere ghettoen, og lær hvordan Holocaust påvirket Krakows jøder. Gå til det underjordiske Rynek-museet og møt vampyrer. En fullstendig liste over museer er vedlagt ditt City Card, og for å gjøre det enklere å komme deg fra severdighet til severdighet, kan du velge et kort med ubegrenset reise med byens offentlige transportsystem, dag eller natt. Museene som er inkludert i City Card inkluderer: 1. Schindlers-fabrikken 2. Hovedtorget under jorden 3. Det polske luftfartsmuseet 4. Princes Czartoryski-museet (Lady with Ermine av Leonardo da Vinci) 5. Byens forsvarsmurer 6. Arkeologisk museum Krakow 7. Opplevelseshagen til Stanislaw Lem 8. Seweryn Udziela etnografisk museum 9. Stanisław Wyspiański-museet 10. Zwierzyniec-huset 11. Józef Mehoffer-huset 12. St. Adalberts kirke under jorden 13. Mariakirken 14. History of Photography-museet 15. Senter for dokumentasjon av kunsten til Tadeusz Kantor Cricoteka, Arkiv. Kontor 16. History of the Academy of Mining and Metallurgy Museum 17. Biskop Erazm Ciołek-slottet 18. Den gamle synagogen 19. The Archdiocese Museum 20. Szołayski-huset 21. Hipolit-huset 22. Det benediktinske klosteret i Tyniec 23. Nasjonalmuseets hovedbygning 24. Regional Rydel`s Museum for polsk modernisme Rydlowka 25. Emeryk Hutten-Czapski Museum Pomorska gate 26 27. Celestat 28. MOCAK 29. Rådhusttårnet 30. Utstilling i Nowa Huta District Branice 31. Galicias jødiske museum 32. Barbican 33. The Eagle Pharmacy 34. Krzysztofory-palasset 35. Muzeum Armii Krajowej (museet for heimevernet) 36. Jan Matejko-huset 37. Kopiec Kościuszki

Kraków: Guidet Segway-tur i gamlebyen

6. Kraków: Guidet Segway-tur i gamlebyen

Bruk 90 minutter av dagen din til å la en erfaren, lokal guide gi deg en unik omvisning av Krakóws gylne tider. Som Polens hovedstad har byen fostret mange polske nasjonale helter og mestere i ulike håndverk. Byen fungerte også som handelsvei fra det langstrake østen. Men viktigst, så står byen for polsk kultur, tradisjon og mat. Ta i bruk Segwayen for å se Barbican fortet som holder de orginalene ruinene fra byveggen som pleide å omringe hele byen. Hør mysteriene bak torget og fangehullene under det, og avslutt med å lytte til de gamle sagnene og historiene. Ta inn den over 700 år gamle arkitekturen i Mariakirken og det spektakulære kongelige Wawel slottet. Fortsett langs Wisła elvebredden og ta flotte bilder med den legendariske Wawel dragen før den spennende og morsomme turen avsluttes.

Krakow: Privat 3-distrikts elbiltur

7. Krakow: Privat 3-distrikts elbiltur

Gamlebyen i Kraków er det historiske og sentrale distriktet i Kraków, og er et av de mest kjente gamle distriktene i Polen. Distriktet har det sentralt beliggende Rynek Główny (Main Square), som er det største middelaldertorget i en europeisk by. Det er en rekke historiske landemerker i nærheten, som Mariakirken (Kościół Mariacki), St. Wojciech-kirken (St. Adalberts) og St. Barbara-kirken, samt andre nasjonale skatter. I sentrum av plazaen og omgitt av kamienice (rekkehus) og adelige boliger, står renessansens kleshall Sukiennice. Kazimierz er distriktet sør for gamlebyen og var sentrum for jødisk liv i Kraków i over 500 år før det systematisk ble ødelagt under andre verdenskrig. Den ble gjenoppdaget på 1990-tallet takket være regimets fall og verdensomspennende eksponering fra linsen til Steven Spielberg. Dette har fått Kazimierz til å ta seg opp igjen, og det er i dag Krakóws mest spennende bydel. Det er et travelt, bohemsk nabolag fullpakket med historiske steder, atmosfæriske kafeer og kunstgallerier. Som et resultat har distriktet blitt et stort turistattraksjons- og pilegrimsmål for jøder, noe som har ført til tilbakekomsten av moderne jødisk kultur i området. Podgórze var stedet for byens største menneskelige tragedie. Nazistene så dens naturlige plassering mellom elven og klippene i Krzemionki som det ideelle stedet for å etablere et fengselsdistrikt, og i mars 1941 ble Krakóws jødiske befolkning marsjert inn i sentrum av Podgórze og murt av i det som ble kjent som Kraków. Ghetto. Likvidert to år senere ble flertallet av Ghettoens innbyggere myrdet inne, mens andre møtte døden i den nærliggende konsentrasjonsleiren Płaszów eller i gasskamrene i Auschwitz og Bełżec.

Krakow: Omvisning på Rynek underjordiske museum

8. Krakow: Omvisning på Rynek underjordiske museum

Guiden din møter deg ved inngangen til museet, og du kan starte reisen tilbake til fortiden. Under den 2 timer lange omvisningen i museet kan du oppdage, et unikt arkeologisk reservat i Europa som dekker nesten 43.000 kvadratmeter. Det ble utformet under det byens hovedtorg, for å gi utstillingsplass for skattene som var blitt funnet og fortelle Krakows turbulente middelalderhistorie. Den eldste delen av historien er vist med rekonstruksjoner av begravelser fra 1000-tallet. Se de underjordiske skattene, lær mye ved hjelp av berøringsskjermer, hologrammer, projeksjoner og dokumentarfilmer. På slutten av turen, når du kommer tilbake på overflaten, ser du Krakow fra et nytt perspektiv.

Krakow: Rynek underjordisk guidet tur med skip-the-line

9. Krakow: Rynek underjordisk guidet tur med skip-the-line

Gå under jorden på denne fascinerende guidede turen. Utforsk Rynek Underground og se rekonstruksjoner av gravsteder fra 1000-tallet, se filmer som skildrer middelalderens Krakow, og se historiske hverdagsgjenstander. Møt guiden din vil møte deg ved inngangen til museet og begynne reisen inn i fortiden, og utforske dette nesten 43 000 kvadratmeter store underjordiske museet. Gå under Market Square og spaser forbi rekonstruksjoner av eldgamle begravelser. Gå forbi utstillinger fylt med eldgamle verktøy og lær hvordan historiske Krakow-innbyggere levde livene sine fra guiden din. Beundre hologrammer, projeksjoner og dokumentarfilmer og engasjer barna med interaktive berøringsskjermer.

Krakow: Sykkeltur i gamlebyen, Kazimierz og ghettoen

10. Krakow: Sykkeltur i gamlebyen, Kazimierz og ghettoen

Det fine med å delta på denne turen er ikke bare severdighetene du vil se, men også den enkle gleden det er å sykle gjennom vakre hager, langs den rolige Vistula-elven og gjennom de fargerike gatene i Kazimierz. Til tross for at dette er en omfattende tur er den ikke altfor anstrengende, og den passer til alle formnivå. Det er mange stopp for historiske forklaringer og fotomuligheter. Varigheten av sykkelturen er 4 til 4.5 timer, inkludert en 45-minutters pause for lunsj ved en tradisjonell polsk restaurant, der du kan bestille alt fra piroger til Żurek, en sur hvetesuppe. Sykkelturen begynner hver dag under Adam Mickiewicz-statuen ved hovedtorget. 

Legg til datoer

Markedsplassen Rynek Główny

Alle aktiviteter

125 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 8

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Markedsplassen Rynek Główny

Utforsk alle

Flere reisetips for Markedsplassen Rynek Główny

Vil du vite mer om aktiviteter i Markedsplassen Rynek Główny? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Markedsplassen Rynek Główny

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 4 971 vurderinger

Dette var fantastisk! Først ble vi hentet utenfor hotellet, rett i tide og helt alene i en varebil. Sjåføren var veldig snill og morsom og god i engelsk. Vi ankom og instruktøren var veldig snill og profesjonell sammen med gode engelskkunnskaper. Vi følte oss veldig trygge og velkommen. Det hele ble avsluttet med en kald polsk øl og tur tilbake til hotellet. Vi er mer enn fornøyde! Vi anbefaler dette på det sterkeste!!!!!!! / kjærlighet fra Sverige!!

Var litt av en opplevelse. Sjåføren sendte oss en tekstmelding kvelden før og hentet oss rett i tide på hotellet. Skytebanen ligger utenfor Krakow og er omtrent 1 time unna. Utmerket mottakelse og en ekstremt tålmodig, men også erfaren instruktør guidet oss gjennom skytingen. Hvis du liker det eller vil prøve det; et absolutt must!

Vi hadde en flink guide som tok oss med rundt i den jødiske bydelen. Hadde nok vært en fordel å ha sett filmen Schindlers liste først, men vi lærte mye nytt. Gøy med segway

En fantastisk pianist ga oss et innblikk i verker av polens mest kjente komponist. En fin kulturopplevelse som anbefales!

Fantastic experience, very good instructors and driver! Thanks