Legg til datoer

Mariakirken

Mariakirken: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

1. Fra Bergen: Fjordcruise til Alverstraumen

Seil fra Bergen til Alverstraumen med denne gruppebåtturen. Legg ut fra Bergens berømte Fisketorg og beundre utsikten til middelalderfestningen Bergenhus, Mariakirken og den fargerike hanseatiske Bryggen. Gli gjennom vakker vestnorsk natur i Byfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden, mens du tar deg mot den fantastiske Alverstraumen. Ta fantastiske bilder av dette utrolige landskapet. Slapp av mens kapteinen styrer båten trygt gjennom trange sund, dype fjorder, en labyrint av øyer og de kraftige strømmene i den trange Alverstraumen.

Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

2. Bergen: En vandring gjennom fortid og nåtid

Bli med på en uforglemmelig reise gjennom de historiske gatene i Bergen, Norges vakreste by. Turene våre fokuserer ikke bare på Bergens historie og høydepunkter, men også på de skjulte smugene og hverdagslivets historier. Alle guidene våre er bergensere, og det er de som har designet denne turen for å vise deg Bergens historie, hverdagsliv og lokale favorittsteder. Første halvdel av turen fokuserer på Bergens historie. Vi vandrer rundt på festningsanlegget og får en innføring i Bergens middelalderhistorie og korte periode som Norges hovedstad. Møt kong Håkon Håkonsson, hvis kroning er den første historiske beskrivelsen av Bergen som en regnfull by, og lær hvordan han bygde opp festningen (og Norge) som en europeisk stormakt. Lær om Norges okkupasjonstid under Danmark, Sverige og nazistene, og se hvordan vi bruker festningen i dag. Etter dette lynkurset i norsk historie går turen videre til Bryggen - Bergens UNESCO-verdensarv. Her lærer du om 1000 års handelshistorie og årsaken til at Bergen ble grunnlagt og vokste. Bli kjent med Hansaforbundet - den tyske handelsorganisasjonen som opererte her i 400 år - mens vi vandrer rundt i de 300 år gamle smugene. Vår historiske rundtur avsluttes ved Mariakirken, Bergens eldste bygning. Andre halvdel av turen handler om livet i Bergen. Vi legger den "turistiske" delen bak oss og vandrer inn i nabolaget rundt Bryggen. Guiden din velger stien ut fra egne interesser og lokal erfaring, og mens du utforsker Bergens best bevarte hemmelighet, lærer du om hverdagslivet: boligpriser, jobb, hva vi gjør for å ha det gøy, hvordan vi takler regnet og mye mer! Dette er også en av de mest pittoreske delene av byen. Sørg for å stille guiden din så mange spørsmål som mulig, og ikke glem å hilse på alle de lokale kattene som kanskje følger etter oss på deler av turen. Turen avsluttes med at vi går innom våre favorittkafeer og -restauranter og gir deg anbefalinger om hvordan du kan utforske Bergen på egen hånd. Vi fokuserer på å gi deg både høydepunktene og våre favorittsteder i Bergen. Vi er stolte av å være lokalt eid og drevet, og bruker autoriserte guider som bor i Bergen hele året. Gå ikke glipp av muligheten til å oppdage Bergens skatter på denne fengslende byvandringen. Enten du er historieinteressert, naturelsker eller bare er ute etter en autentisk opplevelse, vil turen vår gi deg et varig minne fra Norges beste by. Vi begrenser gruppestørrelsen ettersom dette er en tur som delvis går gjennom et boligområde. Vi ønsker også at du stiller så mange spørsmål som mulig!

Bergen: Sightseeingcruise blant Bergens historiske landemerker

3. Bergen: Sightseeingcruise blant Bergens historiske landemerker

Se noen av de eldste og mest relevante historiske stedene i Bergen, inkludert middelalderfestningen som fungerte som sete for norsk makt på 1200-tallet og den fargerike emblematiske Bryggen-brygga som fikk byen til å trives som et vellykket handelssenter. Få glimt av hvordan byen så ut i gamle dager når du seiler forbi de gamle trevarehusene i Skuteviken og Sandviken, og beundre luksusboligene som blomstrer på toppen av skjærgården ved Måseskjæret eller springer ut fra fjellsiden ved Verftet. Vanskelig å få øye på ellers, vil du seile forbi WW2 betongruinene av U-Boot Bunker Bruno før du vinker til lokalbefolkningen som bader i fjorden ved det historiske Nordnes Sjøbad og returnerer tilbake til Fisketorget og selve hjertet av Bergen. m/s Eric Bloodaxe er en moderne sightseeingbåt med et romslig utendørs dekk, en koselig salong inne og en fantastisk utsikt fra panoramadekket. Fartøyet har en kapasitet på 75 passasjerer, er tilrettelagt for rullestolbrukere på hoveddekket, og det er også plass til barnevogner. Øl, vin og alkoholfrie forfriskninger selges i båtens barer. Fartøyet er oppkalt etter Norges andre konge og vikinghersker, Eric I Haraldsson (885AD - 954AD) med kallenavnet Eric Bloodaxe.

Bergens Høydepunkter og Bryggens Museum til fots (Easy Walk)

4. Bergens Høydepunkter og Bryggens Museum til fots (Easy Walk)

Kombiner høydepunktene i Bergens historiske nabolag med en inngang til Bryggens Museum på denne enkle vandreturen som vil holde deg (for det meste) unna regn og kulde. Første del av vandringen tar deg rundt Bergenhus festning. Her vil du se middelalderbygningene Håkons Hall og Rosenkrantz-tårnet mens du lærer om 1000 år med Bergenshistorie – gullalderen, danske og svenske fagforeninger, uavhengighet og nazistenes okkupasjon. Den omfattende vandringen rundt festningen vil også gi deg innblikk i Bergens unike kultur og arv. Deretter går vi til Bryggen, Bergens UNESCOs verdensarvliste. Dette har vært en handelshavn siden Bergen ble grunnlagt i 1070 og var bærebjelken i det tyske hansaforbundet i 400 år. Disse bevarte trekonstruksjonene er den best overlevende middelalderbryggen i hele Nord-Europa. Siste del av turen tar deg inn i Bryggens Museum, med inkludert inngang og besøk. Din lokale guide vil introdusere deg til museet, forklare de arkeologiske utgravningene og vise deg noen av museets høydepunkter. Et stort høydepunkt er runeinnskriftene – små utskjæringer på tre med budskap fra 900 år siden. Du kan også se funn fra Bergens handelsarv. Turen ender i museet, og gir deg så mye tid du vil til å utforske selvstendig. Tempoet på turen er lett, uten oppoverbakke eller trapper. Turen er også for det meste undercover, noe som gjør den perfekt for de regnværsdagene. Turen varer i 90 minutter og viser deg alle de store høydepunktene i Bergen.

Bergen: Sightseeing i byen, fjordcruise og Fløyenbanen

5. Bergen: Sightseeing i byen, fjordcruise og Fløyenbanen

Få mest mulig ut av tiden din i Bergen med en guidet omvisning i sentrum, et fjordcruise og en tur med Fløyen Fløyen. Ta denne turen hele året, ledsaget av en ekspert lokal guide. Se severdighetene i Bergen, inkludert Fisketorget, Hansakvarteret (Bryggen), Mariakirken, Bergenhus festning og Fløyen. Cruise langs Cityfjorden, Salhusfjorden og Kvernafjorden. La deg imponere av utsikten mens du reiser mellom fjell og det grunne og trange Alversund. Hopp deretter på Fløibanen, den eneste jernbanen i sitt slag i Norge og en av landets mest kjente attraksjoner. Nyt en fantastisk panoramautsikt over fjorden og byen Bergen når du når toppen – en fotomulighet som du ikke kan gå glipp av.

Pocket Bryggen: A Self-Guided Audio tour in Bergen

6. Pocket Bryggen: A Self-Guided Audio tour in Bergen

Bergens historiske havnedistrikt, Bryggen, har lenge vært en viktig del av Norges historie. På 1100-tallet blomstret området som et økonomisk sentrum under Hanseatic Leagues kommersielle dominans, et middelaldersk kjøpmannslaug med opprinnelse i Tyskland, men dets overlevelse ble truet gjennom århundrene. På denne vandreturen vil jeg belyse noe av områdets rike og komplekse historie, og fortelle deg hvordan Bryggen reiste seg fra asken til å bli et UNESCOs verdensarvsted i 1979. Denne turen starter og slutter foran havnen og tar deg gjennom Bryggen Hansakvarter. Underveis vil du lære om det kommersielle områdets middelalderske opprinnelse, og dets raske utvidelse. Du vil gå gjennom de smale tregatene og høre om den ikoniske arkitekturen rundt deg. Jeg vil også fortelle deg om det daglige arbeidslivet til hanseatiske kjøpmenn og kampene de møtte, tørrfiskhandelen som gjorde området kommersielt rikt, og det spente forholdet mellom nordmenn og hansasamfunnet. Jeg vil også vise deg distriktets viktigste landemerker, som Hansamuseet og Schøtstuene forsamlingslokaler, Mariakirken, Bryggens Museum og Kjøbmandsstuen (en gammel Hanseatic Merchant's Hall). På denne vandreturen på Bryggen har du sjansen til å: • Finn ut hvorfor nordmenn foraktet Bryggen frem til første halvdel av 1900-tallet • Se hvor det middelalderske "red light district" en gang var • Oppdag hvor statuen av "den nakne sannhet" er • Lær hva en kongetorsk er og hvor navnet kommer fra • Finn ut hvorfor en del av Bryggen er laget av tre og en annen del ble bygget om med murstein • Tenk deg hvordan livet var for hanseatiske kjøpmenn på 1400-tallet Denne turen er perfekt for alle som ønsker å dykke dypere inn i Bergens historie mens de nyter en rolig spasertur gjennom gatene på UNESCOs verdensarvliste. Bli med meg på denne timelange turen for å møte Bryggens middelalderkjøpmenn og fiskere, og høre deres historier!

7 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Du vil kanskje like...

De beste severdighetene i nærheten av Mariakirken

Flere reisetips for Mariakirken

Vil du vite mer om aktiviteter i Mariakirken? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Mariakirken

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 232 vurderinger

Supercruise som lar deg gå til sundet. Båten er ikke veldig stor, men det var få mennesker på båten, så det var perfekt. Mannskapet er veldig vennlige og tepper er gitt.

Jeg likte det veldig godt, solen var der og det var til og med varmt på dekk. Guiden snakket veldig tydelig og forståelig. Jeg vil anbefale det til alle.

I tre timer kan du ikke slå prisen. Vår guide Eleen var veldig snill, og du kunne velge å bo på øverste dekk eller gå under hvis det var for kaldt.

hei, Det var en feil i betaling.jeg bestile for 2 personer og jeg bla lastet ned 4720 kr. Vennligst sjekk dette. Mvh Grzegorz Ciochon.

Det var perfekt ! Nydelig! Ganske enkelt at for prisen kan en varm drikke som kaffe eller te være inkludert i tjenesten.