Legg til datoer

Mariakirken, Kraków

Mariakirken, Kraków: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Skumle Krakow: 2-timers byomvisning til fots

1. Skumle Krakow: 2-timers byomvisning til fots

Oppdag den mørke siden av Krakow på denne skumle turen til fots i Krakow. Hør Krakows legender, skumle anekdoter og de grufulle historiene basert på det virkelige liv. Gå forbi severdigheter som Mariakirken, Cloth Hall og Rådhustårnet mens de lyses opp for natten. Møt guiden din etter at solen har gått ned og gjør deg klar for å få gåsehud. Besøk steder du kanskje har sett om dagen, men denne gangen kan du oppdage deres sanne mørke. Stopp utenfor severdigheter som de  polske gotiske tårnene i Florian-porten  og Mariakirkenfra 1300-tallet. Gå ned St. John Street og beundre severdigheter i hjertet av byen, som Kledehallen, Rådhustårnet, Collegium Maius, Rådhuset, Maria Magdalenas plass og Katyńskis plass. Nyt utsikten over elven Vistula og finn ut hvor den legendariske bydragen en gang holdt til.

Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

2. Warszawa: Heldagstur til Krakow og Auschwitz med tog

Etter en tidlig morgenhenting fra overnattingsstedet ditt i Warszawa, blir du overført til jernbanestasjonen med et privat kjøretøy. Din engelsktalende sjåfør vil hjelpe deg med innsjekkingen og vente til du går ombord på toget til Krakow. Etter en kort togtur vil du bli ønsket velkommen av en lokal engelsktalende sjåfør og starte turen via delt transport til Auschwitz. Legg ut på en 3,5-timers guidet gruppetur i Auschwitz og Birkenau. Start turen med et besøk til Auschwitz konsentrasjonsleir hvor du vil lære om hvordan den ble etablert av tyske nazister i utkanten av byen Oswiecim i 1940. Etter krigen ble leiren omgjort til et museum som viser bevis på folkemordet, som du vil ha muligheten til å bla gjennom. I museet se en film laget etter frigjøringen av leiren vist på forskjellige språk. Etter å ha tilbrakt tid i Auschwitz fortsetter turen til Birkenau-delen av konsentrasjonsleiren. Oppdag hvordan de tyske nazistene i 1941 etablerte en ny leir kalt Auschwitz II Birkenau. Mellom 1942-1945 bodde og døde omtrent 1,5 millioner mennesker her. Rundt 90 % av dem var jøder, andre var polakker, sigøynere, russere og fanger fra 28 land i Europa. I 1979 ble Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleir oppført som et UNESCOs verdenskultur- og nasjonalarvsted. Avreise fra Auschwitz-Birkenau for en 1,5-timers reise til Krakow. Du vil ha tre timer ledig tid til å se hovedtorget i Krakow, det største middelalderske gamlebytorget i Europa. I gamlebyen kan du besøke Wawel-høyden hvor katedralen og det kongelige slottet er, rådhustårnet, Mariakirken, Krakow Barbican og Sukiennice, kjent som tøyhallen. Absorber byens unike atmosfære med sine tusenvis av barer og herlige regionale restauranter, historiske bygninger og hestedrevne drosjer. I løpet av turen blir det tid til å spise lunsj på restaurant. Etter din tid i Krakow går du ombord på toget rundt 19.30, blir hentet på plattformen og blir overført fra jernbanestasjonen tilbake til hotellet ditt i Warszawa.

Krakow: Bypass med 39 museer og attraksjoner

3. Krakow: Bypass med 39 museer og attraksjoner

Utforsk Krakow i ditt eget tempo og i henhold til dine egne personlige interesser med et 1-, 2- eller 3-dagers bykort. Få tilgang til 39 museer og monumenter. Se et tradisjonelt borgerlig hus eller hør trompetsignalet ved den gotiske mursteinskirken St. Mary's Basilica. Lær mer om helten Oscar Schindler fra andre verdenskrig på Oscar Schindler-fabrikken. Besøk Eagle Pharmacy i den tidligere ghettoen, og lær hvordan Holocaust påvirket Krakows jøder. Gå til Main Market Square Underground Museum og støt på vampyrer. En fullstendig liste over museer vil bli knyttet til bypasset ditt, og for å gjøre det enklere å komme deg fra severdighet til severdighet kan du velge et kort med ubegrenset reise med byens offentlige transportsystem, dag eller natt. Museene som er inkludert i City Pass inkluderer: 1. Schindlers fabrikk 2. Main Market Square Underground 3. Polsk luftfartsmuseum 4. Princes Czartoryski-museet (Lady with Ermine av Leonardo da Vinci) 5. Byens forsvarsmurer Krakow 6. Arkeologisk museum Krakow 7. Seweryn Udziela etnografisk museum 8. Stanisław Wyspiański-museet 9. Zwierzyniec-huset 10. Jozef Mehoffer-huset 11. St. Adalberts kirke underjordisk 12. Mariakirken 13. History of Photography Museum 14. Senter for dokumentasjon av kunsten til Tadeusz Kantor Cricoteka, Arkiv. Kontor 15. History of Academy of Mining and Metallurgy Museum 16. Biskopen Erazm Ciołek-palasset 17. Den gamle synagoge 18. Erkebispemuseet 19. Szołayski-huset 20. Hipolithuset 21. Benediktinerklosteret i Tyniec 22. Hovedbygningen til Nasjonalmuseet 23. Regionalt Rydels museum for polsk modernisme Rydlowka 24. Emeryk Hutten-Czapski-museet 25. Pomorska gate 26. Celestat 27. MOKAK 28. Rådhustårnet 29. Utstilling i Nowa Huta District Branice 30. Galicja jødiske museum 31. Barbicanen 32. Ørneapoteket 33. Krzysztofory-palasset 34. Museum of the Home Army dedikert Gen Emil Fieldorf Nil 35. Jan Matejko-huset 36. Nowa Huta-museet 37. Legends of Cracow 38. Kopiec Kościuszki

Krakow: Vandretur i gamlebyen

4. Krakow: Vandretur i gamlebyen

Opplev den ultimate introduksjonen til Krakow med en guidet spasertur i den historiske gamlebyen. Start turen i hjertet av byen foran St. Mary's Basilica. Guiden din vil ha en oransje paraply, så du finner ham lett på møtepunktet. Føl at du har gått tilbake i tid mens du spaserer blant middelalderarkitekturen på hovedtorget, det største middelaldertorget i Europa. Din profesjonelle guide vil ta deg til de beste severdighetene i Krakow og informere deg om dens dramatiske historie. De vil også gi deg innsidekunnskap om hva du skal besøke, se og spise mens du er i denne vakre byen. Du avslutter turen på Wawel Castle, den imponerende kongelige residensen til polske konger.

Krakow: Sightseeingcruise på elven Vistula

5. Krakow: Sightseeingcruise på elven Vistula

Du starter cruiset langs elven Vistula i Krakow fra bunnen av Wawel Hill (nær gamlebyen). Dette er et utmerket valg for alle som ønsker å nyte Krakows skjønnhet fra perspektivet til en unik "Vistula". På turen vil du se de mest representative monumentene til "Kongenes by", Krakow. Du vil sette ut fra havnen "Vistula Garden" ved siden av broen Dębnicki, før du seiler ved siden av Krakows viktigste symbol; Wawel Hill og det kongelige slott. Du vil også passere St. Archicathedral, St. Stanislaus og Wenceslas, hvoretter du cruiser gjennom svingen der klosterkomplekset Vistula Sisters Norbertine ligger. Noen flere høydepunkter du vil oppleve på denne turen er Peterskirken, Erkeengelen St. Mikael, Stanislaus biskop og martyr og Kirken på klippen. På slutten av turen kommer du til fotbroen Father Bernatka som forbinder kantene til to distrikter: Kazimierz og Podgórze. Denne berømte gangbroen i Krakow kalles også "Kjærlighetens bro", og blir satt stor pris på av både turister og lokalbefolkningen. Ved avslutningen av denne turen vil du seile tilbake til Wawel Hill hvor du vil gå av skipet.

Krakow: Gåtur i gamlebyen med polsk matsmaking

6. Krakow: Gåtur i gamlebyen med polsk matsmaking

Se noen av de mest historisk betydningsfulle stedene i Krakow på denne guidede turen i gamlebyen. Se Wawel Hill, med dets kongelige slott og katedral, som er en del av et av de første UNESCOs verdensarvsteder, et av de viktigste historiske stedene i landet, og et av de største slottene i Polen. Besøk Gamlebyen, Krakow, en av de mest kjente gamle distriktene i Polen, som var sentrum for Polens politiske liv i over 500 år. Opplev Jagiellonian University-distriktet, hjemmet til det eldste universitetet i Polen, Planty Park, en av de største byparkene i Polen, og Main Market Square, som dateres tilbake til 1200-tallet. Beundre Mariakirken og rester av middelalderske festningsverk i Krakow, mens guiden forteller historier og legender for å lære turgruppen om lokale skikker og tradisjoner.

Krakow: Self-Guided Highlights Scavenger Hunt & Walking Tour

7. Krakow: Self-Guided Highlights Scavenger Hunt & Walking Tour

Bli kjent med Krakow i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Etter å ha lastet ned scavenger hunt-turen på mobilenheten din (via en lenke og påloggingsinformasjon mottatt på booking), bruk mobilappen og integrerte kart for å nå 10 av Krakows viktigste attraksjoner til fots. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp den riktige koden og avsløre neste destinasjon for sightseeing-spillet i byen. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp riktig kode og avsløre neste reisemål. Når du går gjennom byen, nyt fleksibiliteten til å sette spillet på pause når som helst for å ta en pause, ta de perfekte bildene, stopp for lunsj eller besøk et museum. Velg å fortsette omvisningen senere eller lagre resten til en annen dag. Start turen ved det imponerende rådhustårnet! Besøk den ikoniske Kraków-tøyhallen med sine unike utstillinger og utforsk den mirakuløse St. Mary's Basilica. Ta et bilde ved Floriańska-porten i sentrum og gå deg vill på historiske Plac Szczepański i sentrum av gamlebyen. Lær om banebrytende Nicolaus Copernicus og hans liv. Du vil også gå forbi den unike kirken Sts Peter og Paul, ikke glem å ta et bilde. Se, beundre, fotografer og skjelv med Wawel-katedralen i sentrum av byen, mens Smok Wawelski, symbolmonumentet, vil være prikken over i-en på denne unike turen.

Krakow: Kveldstur med skumle historier

8. Krakow: Kveldstur med skumle historier

Oppdag Krakow fra sin mørke side. Lytt til legender, skumle anekdoter og de grufulle historiene basert på sanne hendelser. Byen som er opplyst om natten vil forbløffe deg med sin skjønnhet, når du går forbi severdigheter som Maria-basilikaen, tøyhallen og rådhustårnet. Møt guiden din etter solnedgang og gjør deg klar for litt gåsehud. Steder du kanskje har sett i løpet av dagen, vil avsløre deres sanne mørke. Stopp utenfor severdigheter som  Polsk-gotiske tårnene i Florian-porten og 1300-tallet St. Marias basilika. Gå nedover St. John Street og beundre severdigheter i hjertet av byen, som kledehallen, rådhustårnet, Collegium Maius, rådhuset, Maria Magdalenas plass og Katyńskis plass. Nyt utsikten over elven Vistula og finn ut hvor den legendariske bydragen en gang holdt til.

Byvandring i gamlebyen og Wawel-slottet

9. Byvandring i gamlebyen og Wawel-slottet

Velkommen til hjertet av Krakow, hvor historie, kultur og skjønnhet flettes sammen. Gamlebyen som overlevde andre verdenskrig pulserer med stemningen fra tiden da den pleide å være hovedstaden i Europas største land. Bli med oss på en omvisning i en by som ikke har endret seg mye siden middelalderen for å finne ut hvorfor den ble inkludert på verdens første UNESCOs kulturarvliste! Utforsk kongeveien: Når du følger den kongelige ruten, passerer du fantastiske landemerker, inkludert det praktfulle Wawel-slottet, den fryktinngytende Mariakirken og det travle hovedtorget. Hver side inneholder en del av byens historie, og våre ekspertguider vil bringe disse historiene til live, og legge til den dyrebare konteksten til Polens historie og kultur. Kulturknutepunkt: Gamlebyen i Krakow har lenge vært et kulturelt knutepunkt, og har vært vertskap for kunstnere, lærde og ledere fra hele Europa. Vi vil vise deg hvor du skal lete for å finne spor etter byen i dens storhetstid på 1400- og 1500-tallet, da Copernicus selv gikk disse gatene. En perle på UNESCOs verdensarvliste: Gamlebyen og Wawel-slottet er UNESCOs verdensarvsteder, og det er det en god grunn til. Dens sjarmerende gater, fantastiske arkitektur og rike historie gjør det til et av Europas mest godt bevarte og kjære reisemål. En unik opplevelse: Det som gjør Gamleby-turen vår virkelig eksepsjonell, er dybden av innsikt du vil få. Vi viser deg ikke bare severdighetene; vi gir kontekst, historier og en genuin forståelse av dette ekstraordinære stedet. På denne 2t og 30 minutters Pay What You Wish Walkative! TOUR vil du se: - middelalderske bymurer og Barbican - Stortorget med kleshallen - Mariakirken med sin berømte trompetist - Collegium Maius, den eldste bygningen til det eldste universitetet i Sentral-Øst-Europa - Erkebiskoppalasset og Johannes Paul II "pavelige vindu" - Wawel-høyden med katedralen og slottets gårdsplass - Wawel Dragon - og mye mer…!

Privat spasertur til fots i gamlebyen i Krakow

10. Privat spasertur til fots i gamlebyen i Krakow

Som en tidligere hovedstad i Polen og residens for det polske monarkiet, er Krakow full av historisk og kulturell arv. Bli med på denne turen for å oppdage enestående monumenter og mindre kjente steder i den historiske gamlebyen og høre utrolige historiefakta og legender om Polen. Lag uforglemmelige minner i Krakow! Den 2-timers vandreturen starter ved den historiske Krakow Barbican, en befestet port fra slutten av 1400-tallet, som en gang var knyttet til de indre bymurene. Herfra vil du spasere langs Florianska-gaten til hovedtorget mens du lytter til de fascinerende historiene om monarkene som brukte denne såkalte kongeveien da de kom tilbake til byen etter seirende kamper. I det bankende hjertet av gamlebyen vil du beundre den ruvende Mariakirken, det gamle rådhustårnet og det middelalderske handelssenteret til den ikoniske renessansens kledehall (Sukiennice). Følg din private guide gjennom de historiske gatene, omkranset av gamle kirker, palasser og leiegårder, og du vil raskt forstå hvorfor gamlebyen i Krakow ble en av de første UNESCOs verdensarvsteder. Se den utsmykkede barokkstilen Saints Peter and Paul Church, Holy Trinity Church og St Andrew's Church. Denne turen vil ende på bunnen av Wawel Hill, og guiden vil gi deg noen tips om de beste lokale restaurantene, barene og fritidsstedene slik at du kan nyte resten av oppholdet i Krakow. Velg det 3-timers alternativet for å lære enda mer om Krakow og utforske den ytre gårdsplassen til kongeslottet på Wawel. Følg din private guide oppover Wawel-høyden for å se Wawel-katedralen og beundre den romanske og gotiske utvendige arkitekturen til det monumentale slottskomplekset. Som en tidligere kongelig residens er dette stedet av spesiell historisk og politisk betydning for polakker. Hør legenden om Wawel-dragen og nyt fantastisk utsikt over elven Vistula fra terrassen. Velg den 4-timers turen for å berike opplevelsen din med et besøk til Wawel-katedralen. Denne kirken fra 1200-tallet er et sant mekka for polsk historie og kultur, dypt forbundet med historien til de polske monarkene, spesielt det Jagiellonske dynastiet. Inne vil du oppdage et vakkert interiør med et utsmykket alter, middelalderske religiøse malerier og skulpturer og kongelige graver. Beundre det berømte Sigismunds kapell med gullkuppel, gå opp Sigismunds klokketårn og se kongelige gjenstander på katedralmuseet. Det 6-timers alternativet gir deg en full opplevelse av gamlebyen i Krakow med et besøk til Mariakirken (Kościół Mariacki), kjent for sin ekstraordinære trealtertavle skåret av Veit Stoss (Wit Stwosz) og trompetrop fra det gotiske vakttårnet hver time. I tillegg vil du utforske jødiske arvsteder i det tidligere jødiske kvarteret, Kazimierz, og lære om Polens turbulente historie fra andre verdenskrig. Se den historiske gamle synagogen og Remuh-synagogen, og besøk Tempel-synagogen fra 1800-tallet, et aktivt sted for tilbedelse kjent for sitt vakre mauriske vekkelsesinteriør.

Tilgjengelige aktiviteter

76 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 5

Flere reisetips for Mariakirken, Kraków

Vil du vite mer om aktiviteter i Mariakirken, Kraków? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Mariakirken, Kraków

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 1 198 vurderinger

Guiden møtte oss i tide. En hyggelig person med mye kunnskap, som hun formidlet til oss på en veldig interessant måte. Den "skumle Krakow"-turen viste seg å være en god idé for å tilbringe fritid. For en rimelig penge fikk vi servert en dose av Krakows historie som vi ikke vil lese om noe sted. Jeg anbefaler!!!

Historien fortalt av guiden avslører et helt annet bilde av Krakow. Dette gjør Krakow mer krydret. En original måte å tilbringe en sommerettermiddag i Krakow. En guide med stor kunnskap, lidenskap og talent for å male med ord. Takk for den hyggelige tiden. Jeg anbefaler det på det sterkeste.

Takket være Ms. Ela - guiden vår, var turen vår sammen noe mer. I fantasiens øyne klarte vi å flytte til middelalderens Krakow. Og alt takket være fantastiske historier. Tusen takk for tiden sammen. Jeg anbefaler på det sterkeste. Jeg hilser hjertelig til fru Elżbieta. Małgosia fra Lublin

Fint med det enkle alternativet, men mannen i informasjonen på Krakow flyplass vil gjerne at vi skal ha skrevet ut bilag, selv om det ikke står noe sted at det er nødvendig. Vi bruker 30 minutter på å løse det

A very Nice evening tour in Krakow. Got to know history of Krakow in general , and the darker sides. Really enjoyed a very good guide on this tour.