Legg til datoer

Manneken Pis

Flere reisetips for Manneken Pis

Vil du vite mer om aktiviteter i Manneken Pis? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Manneken Pis

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 903 vurderinger

Brussel-kort er et must hvis du skal til Brussel for en dag eller opptil tre dager. Jeg fikk miner med offentlig transport som tillater reise med STIB MVIB-tjenester som T-bane og trikk som ville ha kostet €7,50 for én dag eller €18,00 for tre dager. Kortet var enkelt å få tak i fra turistinformasjonen på Grand Place. Personalet der snakker engelsk, og jeg fikk på engelsk et Brussels Card-hefte som inneholdt informasjon om attraksjoner som en kort guide over attraksjonen, nærmeste stasjon osv. og inneholdt også kuponger for rabatter på Atomium og Mini-Europe som jeg begge besøkt. Brussel-kortet kom som to A4-ark med QR-kode. Den andre siden hadde klare instruksjoner med bilder om hvordan du henter 3-dagers transportpass. Brussel-kortet jeg fikk for 3 dager var en livredder. 3 dagers transport var €18,00 og hver attraksjon varierer fra €7 til €14 uten et Brussels Card.

Du mottok en kupong på e-post, som du måtte bytte til det faktiske Brussel-kortet på turistinformasjonen i Brussel. Siden vi tok toget til Brussel, var turistinformasjonen kun 4 minutters gange fra jernbanestasjonen (Grand Place) og utvekslingen var rask og enkel. Bruken av kortet i museene fungerte perfekt og uten problemer. Bare i Hard Rock Café fikk den gratis isen knyttet til kjøp av en meny. Siden man ikke fikk spise noe i Hard Rock Café på den tiden og praktisk talt bare butikken var åpen, var kupongen til kafeen egentlig meningsløs. Jeg var i stand til å bruke Brussel-kortet i alle museene jeg har besøkt med sønnen min. Etter bare 3 museer var det verdt det å kjøpe kortet. Jeg vil gjøre det igjen når som helst og kan bare anbefale det. Du sparer faktisk mye penger.

Jeg fikk 72 timers pass, og det var utmerket valuta for pengene. Jeg gikk til 3+ museer hver dag, så jeg har virkelig spart. Den eneste forbedringen som kan gjøres er med hensyn til å hente kollektivkortet. "Go"-billettautomatene er plassert ved bussholdeplasser, og dette er ikke nevnt. Det tok meg omtrent en time å finne ut av dette, da jeg bare fikk beskjed om å komme meg til Gare Centrale stasjon, og derfor prøvde jeg naturligvis billettautomatene der inne. Den enkle løsningen er å ha en "Go"-maskin på kontoret der du henter selve museumskortet, så da er det en ekte one stop shop.

48-timerskortet er nyttig for å nyte museer med offentlig transport. Museumskupongen og kode til vognkortet kan hentes på informasjonskontoret i sentrum. For sistnevnte er det bare å skrive inn koden i de automatiske kolonnene ved bussholdeplasser eller i t-banen. Dette inkluderer de fleste museene i Brussel. Anbefales hvis du planlegger å besøke flere museer i løpet av noen dager. Du hopper ikke over køen, men du må likevel gå til billettkontoret for å få inngangsbilletten.

Brussel om 4 dager er ambisiøst

15 000 trappetrinn og 20 etasjer per dag! Visste ikke at Brussel var i fjellet! Museer er verdt å se og vanligvis ikke for overfylte. Offentlig transport er utmerket. Bare et ord om øl, pommes frites og blåskjell! ekstra klasse! Brussel om 5 dager ville vært litt mer avslappet.