Opplevelser i
Madrid

Awe-inspiring art, beautiful buildings, and culinary culture await you in Spain’s lively capital.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Madrid

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Madrid?

De ti beste severdigheter og opplevelser i Madrid

Madrid byr på en avslappet atmosfære, som verdsetter fritid og ferie over hardt arbeid. Selv om byen er full av livsnytere, har Madrid også noen av Europas mest beundringsverdige kunstverk og bygninger. Her er et lite utvalg av de beste stedene man finner i Spanias hovedstad Madrid!

 • Plaza de España

  1. Plaza de España

  Metrostasjonen med samme navn tar deg til Plaza de España hvor du kan se en enorm statue av forfatteren Miguel de Cervantes som våker over hans karakterer Don Quixote og Sancho Panza.

 • Santiago Bernabéu Stadion

  2. Santiago Bernabéu Stadion

  Fotballfans bør ta en guidet tur på Santiago Bernabéu Stadion. Se Real Madrids hjemmebane, garderoben, og bli imponert over den store trofésamlingen.

 • Museo Reina Sofía

  3. Museo Reina Sofía

  Museet Reina Sofía-museet huser en av de fremste samlingene av kunst fra 1900-tallet og fremover, deriblant Picassos mesterverk Guernica.

 • Museo del Prado

  4. Museo del Prado

  Dersom du er mer interessert i klassisk kunst, er Prado-museet noe for deg. Her kan du se verdens mest omfattende samling av spansk kunst fra 1100-tallet til 1800-tallet.

 • Palacio Real

  5. Palacio Real

  Madrids mest berømte severdighet er Palacio Real de Madrid, et av Europas mest spektakulære kongelige palasser, oppført i spansk marmor og omgitt av vakre borggårder og hager.

 • Plaza Mayor

  6. Plaza Mayor

  Før dro man hit for tyrefekting og karneval, nå finner man Madrids beste restauranter på denne historiske plassen hvor Plaza Mayor møter det "østerrikske" kvarteret.

 • Gran Vía

  7. Gran Vía

  Denne ekstravagante og pulserende handlegaten er også hjertet i Madrids natteliv, derav kallenavnet: "Den Spanske Broadway".

 • Thyssen-Bornemisza Museet

  8. Thyssen-Bornemisza Museet

  Sammen med Reina Sofia og Prado-museet utgjør Thyssen-Bornemisza Museet Madrids "gylne kunst-triangel". Samlingen eies av en tidligere vinner av Frøken Spania og er kanskje den mest eklektiske av de tre museene.

 • Círculo de Bellas Artes

  9. Círculo de Bellas Artes

  En annen nøkkelspiller i Madrids kunstscene er dette galleriet. Dets takterrasse tilbyr en fantastisk panoramautsikt av hele byen! Ingen er i nærheten å slå denne utrolige utsikten over Madrid.

 • Retiro park

  10. Retiro park

  Retiro park, en av Madrids grønne lunger, har mange vakre statuer, fontener og rosehager og kan nytes enten du er på joggetur, piknik eller ønsker en båttur i den nydelige innsjøen.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å reise?

  Sommer er høysesong, trass i den ulidelige heten som får selv de lokale til å pakke sammen og rømme til kjøligere strøk! Det er bedre å reise om våren eller høsten, og om du ikke blir avskrekket av en mild vinter er hoteller betydelig billigere om vinteren!

 • Hvor mange dager?

  Madrid har nok liv og spenning til at man kan tilbringe en hel uke i byen. Om det skulle være litt for lenge, er det mange muligheter for dagsturer grunnet Madrids ideelle plassering. Tenk på å ta en tur til historiske Toledo, eller Segovia, eller kanskje til vindistriktet Ribera del Duero, for en vinsmaking eller to!

 • Hvordan komme seg fra flyplassen inn til Madrid?

  Madrid-Barajas lufthavn er en av verdens største. Dette betyr at den er travel, men også at forbindelsene er fantastisk bra og enkle. Taxi er tilgjengelig, men hurtigtoget Renfe er den billigste og raskeste måten å komme seg inn til byen på. Vi kan anbefale flybussen i rushtiden som et litt roligere alternativ. Du har også metro, men denne anbefales ikke om du reiser med mange kolli.

 • Hvordan komme seg rundt?

  Buss og metro er pålitelige, har bra forbindelser og er billige. Besøkende finner det enklest å kjøpe et Madrid Tourist Travel Pass, som er gyldig på alle tog og buser for en, tre, fem eller syv dager. Taxier er også svært billige i forhold til prisen i de fleste andre europeiske byer.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Vår og høst byr på mildere temperaturer og mindre turister.

Flere reisetips for Madrid

Vil du vite mer om aktiviteter i Madrid? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Madrid

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 29 928 vurderinger

Lite teater, men stort show. Vi bestilte billetten til dette showet hjemmefra, og det var en veldig god idé. Gent Your Guide informerte oss "trinn for trinn" om hva vi skal gjøre frem til teater. Umiddelbar oppføring jevnt. Spennende show, før du starter er det muligheten til å bestille drinker i den lille baren, prisene er gode, en kopp god sangria € 5, en god fersk vin 6 €. Showet varer en time, gode dansere, god organisering.

Utrolig og umulig å gå glipp av. En time som bokstavelig talt fløy foran et ekstraordinært danse-, sang- og musikkshow. Jeg er ikke i tvil om at det avhenger av gruppen som opptrer og dens kvalitet og erfaring, hvis du kommer over en gruppe som vår er det en ekstraordinær opplevelse! Plasseringen er også vakker, gin og tonic er bra.

Litt dyrere enn å kjøpe på offisiell nettside, men du får igjen i form av raskere inngang, roligere omgivelse og ikke minst historier bak de enkelte rommene. Alt i alt er det verdt penga.

Et fantastisk museum. Utstillingene er så omfattende at jeg vil anbefale å lese om utstillingene så en vet hva en vil se.

Et flott besøk i et staselig palass. Fantastiske rom vi fikk besøke. Tenk å leve slik!