Våre mest anbefalte ting å gjøre i Madrid

Madrid: Tour Bernabéu inngangsbillett

1. Madrid: Tour Bernabéu inngangsbillett

Utforsk historien til fotballaget Real Madrid, med en billett til Bernabéu stadion museum. Se bak kulissene, og lær alt om Real Madrids legendariske spillere og fotballhistorie. Start opplevelsen din med panoramautsikt over stadion, som gir deg en ide om klubbens enorme storhet. Mens du går rundt på stadion, kan du høre om de forskjellige cupene Real har vunnet i løpet av sin lange historie. Se videoer av legendariske kamper og beundre noen av trøyene, skoene og utstyret som har blitt brukt av laget gjennom årene. I tillegg får du sjansen til å beundre det store utvalget av klubbens suvenirer og minner.

Prado-museet: Forbi-køen-billett

2. Prado-museet: Forbi-køen-billett

Siden åpningen i 1819, har Prado-museet hatt en imponerende samling av malerier, skulpturer, trykk, tegninger og kunsthåndverk som dekker historien om spansk kunst, og som danner en av de fineste samlingene av europeisk kunst i verden. Det kongelige museet er basert på den tidligere spanske kongelige samlingen, og ble kjent som nasjonalmuseet for malerier og skulpturer før det endelige navnet Museo Nacional del Prado. Samlingen består i dag av rundt 7600 malerier, 1000 skulpturer, 4800 trykk og 8200 tegninger, i tillegg til et stort antall historiske dokumenter. Med dagsbilletten får du tilgang til mer enn 1300 kunstverk som er utstilt i hovedbygningen. Det kan være vanskelig å vite hva man bør se, men Prado har organisert 3 ruter som fokuserer på mesterverk fra romertiden til 1800-tallet. Når du har kommet inn kan du kjøpe en lydguide (ikke inkludert i billettprisen), som raskt leder deg til verk av kunstnere som Bartolomé Bermejo, Pedro Berruguete, Sánchez Coello, El Greco, Ribera, Zurbarán, Murillo, Alonso Cano, Velázquez og Goya.

Madrid: Flamencoshow med alternativer for mat og drikke

3. Madrid: Flamencoshow med alternativer for mat og drikke

Se den lidenskapelige flamencodansen og musikken på historiske Tablao Torres Bermejas, i hjertet av Madrid. Oppgrader kvelden din med en tradisjonell meny og drikke (valgfritt). Denne tablaoen åpnet i 1960, og her kan du beundre det unike interiøret inspirert av Bermejas-tårnene fra vakre Alhambra i Granada. Beundre veggene med arabiske motiv, vakre fliser og taket med treutskjæringer, mens flamencoartistene imponerer med sine uforglemmelige kunstneriske tolkninger. Se slående koreografier av Cuadro Flamenco, komponert av de beste flamencosangerne, -gitaristene, -klapperne og -danserne. Bli en del av denne utrolige folklore-kulturen på en flamencokveld, komplett med middagsmuligheter inspirert av det tradisjonelle spanske kjøkken.

Madrid: Det kongelige palasset hurtiginngangsbillett

4. Madrid: Det kongelige palasset hurtiginngangsbillett

Nyt rask tilgang til det kongelige palasset i Madrid, den offisielle residensen til spanske kongelige. Gå inn gjennom en ekspresssikkerhetssjekk og utforsk et av verdens største palasser. Vandre i korridorene som har vært vitne til århundrer med spansk historie. Beundre arkitekturen og dekorasjonen til salongrommene, inkludert fresker av kjente kunstnere. Gå inn i de private leilighetene til monarker, besøk tronsalen og rusle gjennom bankettsalene. Se Speilsalen fra Charles IVs regjeringstid. Se kunstverk av malere som Caravaggio, Juan de Flandes, Francisco de Goya og Velázquez. Besøk Royal Armory og oppdag dens utstillinger av porselen, klokker, møbler, sølvtøy og mer. Utforsk arven fra Spanias monarki ved det kongelige palasset.

Madrid: 1- eller 2-dagers hopp-på hopp-av-sightseeingbuss

5. Madrid: 1- eller 2-dagers hopp-på hopp-av-sightseeingbuss

Ta litt tid på å bli kjent med Madrid mens du sykler gjennom byen ombord på en åpen toetasjes buss. Med én billett vil du kunne hoppe på og av bussen hele dagen langs ruten du ønsker, eller bytte til en annen, og beundre den arkitektoniske og kulturelle storheten i Madrid. Kommentarer er tilgjengelig via et hodetelefonlydsystem på 14 forskjellige språk. Rute 1 • Museo del Prado • Puerta de Alcalá • Barrio de Salamanca • Plaza de Colón • Plaza de Cibeles • Gran Vía, 14 • Gran Vía, 30 • Gran Vía, 54 • Plaza de España • Templo de Debod • Puerta de San Vicente • Puerta de Toledo • Gran Vía de San Francisco • Colegiata-ordfører • Atocha 116 • Jardín Botánico de Madrid • Museo del Prado Rute 2 • Plaza Neptuno • Plaza de Cibeles • Plaza de Colón • Museo Esculturas • Museo de Ciencias Naturales • Nuevos Ministerios • Santiago Bernabéu • C.S.I. Científicas • Museo Lázaro Galdiano • Serrano 61 • Serrano, 66 • Museo Arqueológico • Puerta de Alcalá • Alcalá 25 • Puerta del Sol • Plaza de las Cortes • Plaza de Neptuno Høysesong: mars til oktober 9:00–22:00 Lavsesong: november til februar 10:00–18:00

Reina Sofía-museet: Adgangsbillett

6. Reina Sofía-museet: Adgangsbillett

Besøk Reina Sofía-museet som representerer krysningspunkt mellom rom, objekter og tid. Et sted hvor narrativer veves sammen og historier fortelles. Hvert element gis mening da det viser vei i forskjellige retninger. Gjør deg klar for en intens opplevelse med kunnskap og oppdagelser. Derfor rører alle utstillingobjekter, i all sin merkverdighet og med alle sine spørsmål, ved den besøkendes hverdag, og bringer frem en genuin læringsopplevelse. Museo Reina Sofias samling gir deg et multinarrativ som adopterer definitive standpunkt, og holder ikke bare kunsten i live, men styrker også motstanden mot standardtolkninger. Tradisjonelle sjangere sameksisterer side om side med fotografi, film, lyd og dans. Med heldagsbilletten får du tilgang til mer enn 21 000 kunstverk utstilt i hovedbygningen.

Madrid: Flamenco-forestillingen «Emociones»

7. Madrid: Flamenco-forestillingen «Emociones»

Opplev spenningen med flamenco med en liveopptreden i verdens første flamenco-teater. Se teatrets nyeste stykke, «Emociones», anerkjent av UNESCO som en del av «menneskehetens immaterielle kulturarv». Bli fascinert av danserens kraft og kontroll. Føl intensiteten fra den første gitartonen og la deg rive med av duettene, tradisjonelle sanger og gitarsoloer. Sitt tett på artistene og se sømmene til deres tradisjonelle, lange kjoler. Nyt flamencoens lidenskap i et autentisk teater som ikke bare fungerer som et danselokale, men også som et møtested for flamencoelskere, og de som ønsker å fordype seg i andalusisk kultur.

Madrid: Royal Palace Tour med valgfrie kongelige samlinger

8. Madrid: Royal Palace Tour med valgfrie kongelige samlinger

Legg ut på en guidet 2-timers tur til Madrids kongelige palass. Beundre kunstverk av Giordano og Goya mens du utforsker palasset på en fredelig tid på dagen sammen med en ekspertguide med inngående kunnskap om hjemmet til spanske kongelige fortid og nåtid. Start på Opera T-banestasjon på Plaza de Isabel II, hjemmet til Teatro Royal, hvor du vil møte guiden din. Etter en pittoresk spasertur gjennom Plaza de Oriente kan du nyte hopp over køen-privilegier før du går inn i palasset. Nyt besøk til Throne Room, Bankettsal og Private Royal-leiligheter. Bli overrasket over hvordan disse rommene bringes til live på en engasjerende og fascinerende måte av din profesjonelle guide. Beundre eksklusive kunstverk av Giordano og Goya, samt historiske artikler som historiske billedvev, rustninger og utsmykkede sverd. Ta innover deg bygningens 1800-tallsdesign og vakre blomsteroppsett, som fungerer som et utmerket bakteppe for minneverdige bilder. Avhengig av valgt alternativ, fortsett med en guidet tur i Royal Collections Gallery. Dette museet har de viktigste samlingene fra Spanias krone. Du vil besøke alle rommene hvor du kan nyte malerier og billedvev av svært viktige malere som El Bosco, Titian, El Greco, Ribera, Velázquez eller Caravaggio. Du vil også besøke Royal Armory, en av de viktigste i Europa, og nyte tusenvis av kongelige møbler, musikkinstrumenter og spill som viser deg dagliglivet i palasset.

Madrid: Segovia og Toledo – Alcázar og katedralen

9. Madrid: Segovia og Toledo – Alcázar og katedralen

Oppdag de historiske byene Toledo og Segovia på en dagsomvisning fra Madrid. Beundre det imponerende Alcázar i Segovia og katedralen i Toledo, mens du spaserer gjennom begge byene og lærer om deres fascinerende historie. Reis fra Madrid og reis først til byen Segovia. Se den romerske akvedukten på UNESCOs verdensarvliste. Beundre det ikoniske monument fra det første århundret, som regnes som det viktigste eksempelet på romersk sivilingeniør-arbeid i Spania. Besøk det kongelige slottet Alcázar av Segovia, som er bygget på en fjellknaus ovenfor samløpet av to elver nær Guadarrama-fjellene. Fortsett til den keiserlige byen Toledo. Når du er i Toledo kan du oppdage middelalderbydelene og de historiske monumentene i byen på en spasertur og lære hvorfor den kalles byen med tre kulturer. Avhengig av valgt alternativ, kan du avslutte med en omvisning inne i Toledo katedral. Dra tilbake til Madrid sentrum på slutten av omvisningen.

Madrid: Avila og Segovia dagstur med billetter til monumenter

10. Madrid: Avila og Segovia dagstur med billetter til monumenter

Ta en dagstur fra Madrid for å besøke to av Spanias eldste byer, Avila og Segovia. Utforsk den rike historien til disse UNESCO-listede byene med en guide. Beundre Avilas murer, katedralen og basilikaen San Vicente. Fortsett deretter til Segovias romerske akvedukt, den gotiske katedralen og Alcazar-festningen. Kjør en time fra Madrid og finn deg selv i Avila. Se de fantastiske murene fra 1000-tallet som omgir byen. Disse festningsverkene er de mest komplette i hele Spania. Deretter besøker du det indre av basilikaen San Vicente for å se de beste eksemplene på romansk arkitektur i landet. Gå forbi Plaza Mayor og katedralen. På ditt neste stopp går du inn i kirkeklosteret til Saint Teresa of Jesus som ble bygget av ordenen til de discalled Carmelites på 1600-tallet, angivelig på samme sted der Saint Teresa av Avila ble født. Etter besøket til Avila, nyt fritiden til å ta vin, øl, brus og en aperitiff, eller fortsett å utforske byen på egen hånd. Omgrupper kl. 14.00 for å dra til byen Segovia. Begynn omvisningen i Segovia med et besøk til hovedsymbolet, den romerske akvedukten, som bevist av dens tilstedeværelse på byens våpenskjold. Gå forbi Casa de los Picos, Plaza de Juan Bravo og Plaza Mayor. Ankomst til katedralen dedikert til Vår Frue av himmelfarten og San Frutos. Gå inn for å se størrelsen, elegansen og blandingen av sengotisk stil og renessansetrekk, for å forstå hvorfor den kalles Damen av katedralene. Til slutt, gå inn i festningen til Alcazar i Segovia, et middelalderslott, som ligger på en steinete klippe ved sammenløpet av 2 elver nær Sierra de Guadarrama. Opplev et av Spanias mest karakteristiske slottspalasser i kraft av formene, for eksempel baugen på et skip. Etter besøket starter turen tilbake til Madrid i en komfortabel buss.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Madrid
Fantastisk kunst, vakre bygninger og kulinarisk kultur venter på deg i Spanias livlige hovedstad.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Madrid

Unike Madrid

Utforsk alle

Alle aktiviteter

533 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Madrid

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Madrid

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Madrid?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Madrid er:

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Madrid?

De beste dagsturene og utfluktene fra Madrid er:

Toledo

Flere reisetips for Madrid

Vil du vite mer om aktiviteter i Madrid? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Madrid

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 45 682 vurderinger

Torres Bermejas-plassen er et veldig sjarmerende sted, godt dekorert, som passer inn i flamencoshowet. Selve forestillingen var spennende og engasjerende. Jeg kjøpte bare en billett til showet, men så kunne vi nyte en veldig effektiv bordservering og tre drinker (is-te og 2 øl koster +- 12€). Det var så verdt det. Vi bestilte og betalte på forhånd for forestillingen, men vi hadde et tilbakeslag og klarte ikke å komme frem til forestillingen i tide. Ved å bruke Get your Guide-kontaktnummeret var det mulig å endre tidsplanen til neste dag. Gratulerer Flamenco bor i Torres Bermejas

Veldig fint museum. Hopp over kø-billetten sparte oss for mye tid. På den annen side... det er gratis for barn, og du må fortsatt gå til billettkontoret for å få en billett. Heldigvis fikk billettkontrolløren oss til å gå foran alle for å ''kjøpe'' denne gratisbilletten. Synd at siden ikke tilbyr online-billetter for freebies.

Thanks to our pleasant and very skilled guide Christina who made our visit to the museum unforgetable.

Very nice tour, providing an overlook over the City. Good stops, with an opportunity to take photos,

Thanks to our guide Alex, the tour was uforgetable. He was the best!