Legg til datoer

Ting å gjøre i
Luzern

En ekte sveitsisk by med en klar blå innsjø, snødekte fjell og middelaldersk gamleby.

Våre mest anbefalte ting å gjøre i Luzern

Fra Zürich: Dagstur til Titlisfjellet

1. Fra Zürich: Dagstur til Titlisfjellet

Nyt en guidet dagstur fra Zürich til vinterlandskapet på Titlisfjellet. Oppdag vakre Luzern, nyt en naturskjønn kjøretur til Engelberg, opplev et uforglemmelig eventyr på Ice Flyer stolheisen, og gå på Titlis Cliff Walk-broen høyt oppe i de sveitsiske Alpene. Med avgang fra Zürich, går bussturen over Albis-passet og langs bredden av den praktfulle innsjøen Vierwaldstättersee, på vei til byen Luzern. Underveis peker guiden ut byens viktigste severdigheter. Det blir dessuten et fotostopp ved Løvemonumentet eller innsjøen, avhengig av trafikken. Etterpå får du litt tid til å utforske Luzern på egen hånd. Deretter fortsetter omvisningen til Engelberg. Her starter den fantastiske turen opp til de høyefjellsbreene på Titlisfjellet. Fra Rotair tar du den roterende taubanen opp på fjellet. Her får du en spektakulær utsikt over de dype sprekkene i isbreene og isen som kalver. Nyt en utrolig utsikt til de sveitsiske Alpene fra Panorama Restaurant på toppen av Titlisfjellet. Besøk isgrotten, eller ta den helt spesielle stolheisen Ice Flyer for å komme tett på de spektakulære breene, i en høyde av over 3000 meter over havet. Eventyrsøkere kan skli gjennom snøen og nedover fjellsiden på en tube – valget er ditt.

Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

2. Swiss Travel Pass: Ubegrenset reise med tog, buss og båt

Swiss Travel Pass er et must for alle reisende til Sveits. Du kan nyte ubegrenset tilgang med offentlig tog, buss og båt til over 90 byer og tettsteder, og dra nytte av gratis inngang til 500+ museer, rabatterte byturer og tilgang til private og naturskjønne tog med en forutsatt setereservasjon. Det er to brede typer Swiss Travel Pass: Continuous og Flexi, med mulighet for å velge mellom 3, 4, 8 og 15 dager. Bortsett fra at det er et "alt-i-ett"-pass som lar en reisende få tilgang til alle offentlige transportmåter i landet, tilbyr det også en rekke andre fordeler på fjellutfluktene. Turer opp til Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn og Rigi er inkludert i passet. En reduksjon på 50 % tilbys på de fleste andre fjell- og taubaner (Gornergrat, Titlis, osv.). Nyt gratis inngang til museer som FIFA World Football Museum i Zürich, National History Museum of Bern, Paul Klee Center i Bern og Natural History Museum i Genève. Utforsk med tilgang til det olympiske museet i Lausanne, Château de Chillon og Ballenberg Swiss Open-Air Museum. Så det være seg den eventyrlystne, den ivrige eller fritidsreisende, vil du ha sjansen til å få mest mulig ut av Sveits Travel Pass.

Luzern: 1-times cruise på en panoramayacht

3. Luzern: 1-times cruise på en panoramayacht

Unn deg selv en 1-times båttur i Luzern, om bord på en panoramayacht. Gå om bord i yachten på brygge 7 ved Swiss Hofquai, som ligger rett ovenfor Schweizerhof hotell. Last ned for å lytte til lydguiden " Listen Everywhere" app fra App Store eller Google Play og sørg for at du er koblet til vårt WIFI " lakelucerne. " Finn deg en komfortabel plass på øvre dekk, i restauranten eller på hoveddekket. Hvis du vil være helt i nærheten av vannet, velg et sete på vannterrassen bakerst på båten. Nyt utsikten over Luzern mens du kjører langs kysten mot Meggenhorn festning, forbi Bürgenstock til Richard Wagner-museet og tilbake til Luzern. Beundre de luksuriøse villaene, et vakkert kupert landskap og den dype, blå, innsjøen. Lær om severdighetene fra lydguiden, og nyt snacks og drinker i baren.

Luzern: Katamaran-cruise tur-retur på Vierwaldstättersee

4. Luzern: Katamaran-cruise tur-retur på Vierwaldstättersee

Unn deg selv et naturskjønn katamarancruise på Lake Lucerne. Utforsk det alpine landskapet og beundre den vidstrakte utsikten over uberørt natur. Vær kameraklar når du passerer ikoniske landemerker og grønne fjell som Rigi og Bürgenstock. Hopp ombord på en moderne hybriddrevet katamaran og dra fra sentrum til en naturlig oase av robuste fjell og levende grøntområder. Se Lucerne Bays berømte landemerker og det fryktinngytende Pilatus-fjellet, Rigi-fjellet og Bürgenstock-fjellet. Strekk ut, ta unike landskapsbilder, og ta en drink eller matbit fra salgsautomaten om bord. Når du tar deg tur-retur tilbake til byen, nyt stillheten til vannet og storheten til fjellene.

Fra Zürich: Guidet dagstur til Jungfraujoch med togreise

5. Fra Zürich: Guidet dagstur til Jungfraujoch med togreise

Utforsk det snødekte fjellet Jungfraujoch, som er oppført av UNESCO som et verdensarvsted siden 2007 for sitt fantastiske alpelandskap, og hvor du finner Europas største isbre og høyestbeliggende togstasjon. Den naturskjønne bussturen tar deg langs Brünig-passet og til bredden av Brienzsjøen, til Berner Oberland. Når du er fremme, hopper du ombord på taubanen ved Grindelwald Terminal, for en spektakulær 15-minutters tur opp til Eiger isbre. Deretter bytter du til et tannstangstog, som tar deg til toppen av Jungfraujoch. Nyt den fantastiske utsikten over Eiger, Mönch og Jungfrau under togturen. Beundre det vakre alpelandskapet av is, snø og stein. Lær mer om historien til Jungfraubahn på «Alpine Sensation», som markerer 100-årsjubileet for Jungfraubahn. Besøk Sphinx Observatory og Plateau for en fantastisk utsikt mot Aletschbreen. Spaser gjennom tunnelene til ispalasset i hjertet av breen, for en unik opplevelse. Dra ned igjen via det bilfrie feriestedet Wengen og til Lauterbrunnen, hvorfra bussen tar deg tilbake til Zürich.

Luzern: Pilatus-taubane, tannhjulstog og cruise på innsjøen

6. Luzern: Pilatus-taubane, tannhjulstog og cruise på innsjøen

Legg ut på en dagstur fra Luzern og dra opp på Pilatusfjellet med taubanen. Gå på en fottur og slapp av på panoramaterrassen, dra ned fra fjellet med et tannstangstog og fullfør opplevelsen din med en returreise med båt. Reis fra Luzern og slapp av om bord på en komfortabel buss på kjøreturen til Kriens. Deretter stiger du om bord i gondolen og reiser til Fräkmüntegg for å gå om bord  kabelvognen Dragon Ride oppover fjellet. Fra panoramavinduene har du en fantastisk utsikt over snøtoppene. Når du ankommer toppen på Pilatusfjellet, befinner du deg 2142 meter over havet – nok til at du kan føle deg som en fugl mens du uforsker området. Kom deg helt opp til toppen eller utforsk dragestien (Dragon Trail), hvor det sies å ha bodd drager med helbredende krefter i middelalderen. Du kan også slappe av på terrassen med panoramautsikt og ta inn inntrykkene fra utsikten over fjellene og innsjøene. Spis på en av restaurantene for å nyte lunsj på toppen av verden. Gjør deg klar for tidenes kjøretur mens du drar nedover fjellet på verdens bratteste tannhjuljernbane. Ankom Alpnachad for å ta et 1-times cruise tilbake til Luzern på den  vakre innsjøen  «Skogskantonene» (kun om sommeren).

Fra Luzern: Gondolbane, taubane og båttur til Pilatusfjellet

7. Fra Luzern: Gondolbane, taubane og båttur til Pilatusfjellet

Kombiner Luzerns landemerke med et cruise på Vierwaldstättersee. Begge opplevelsene er et absolutt must når du besøker regionen rundt Vierwaldstättersee. Den gylne runden starter i Luzern. Ta buss nummer 1 (retning Kriens/Obernau) rett foran jernbanestasjonen i Luzern. Etter en elleve minutters busstur til stasjonen "Kriens, Zentrum Pilatus" og en kort spasertur kommer du til dalstasjonen for panoramagondolen i Kriens. Det tar 15 minutter å reise til mellomstasjonen Krienseregg. Her kan du slappe av på terrassen til Restaurant Krienseregg (for egen regning) og nyte tiden mens barna leker på lekeplassen Pilu Land. Etter ytterligere 15 minutter med panoramagondolen kommer du til mellomstasjonen Fräkmüntegg. På Fräkmüntegg kan du teste smidigheten din ved å klatre i tauparken (for egen regning) eller prøve en av de lokale spesialitetene i selvbetjeningsrestauranten (for egen regning). På Fräkmüntegg kan du også bytte til taubanen "Dragon Ride", og etter en spennende 5-minutters tur kommer du til toppen av Pilatus Kulm. Takket være det romslige interiøret, cockpit-lignende design og store vinduer gir Dragon Ride deg inntrykk av å befinne deg i et helikopter. Fra toppen kan du nyte panoramautsikten over Vierwaldstättersee og de sveitsiske alper og bestemme om du vil bli i panoramagalleriet, slappe av på terrassen, bestige en av toppene (5-10 minutter) eller nyte en lokal spesialitet i restauranten på Hotel Bellevue eller Hotel Pilatus Kulm (for egen regning). Mange turmuligheter inviterer deg til å oppdage Dragefjellet over Luzern. Verdens bratteste tannhjulsbane (bygget i 1889) tar deg fra Pilatus Kulm gjennom fascinerende fjellvegger, glitrende fjellbekker og frodige enger med alpinblomster ned til Alpnachstad. I Alpnachstad passerer du bare under gaten, så er du fremme ved cruisebåtens brygge i Alpnachstad. Etter en times fantastisk båttur på Vierwaldstättersee ankommer du Luzern, nær stasjonen, og den uforglemmelige halvdagsturen er over. Den gylne rundturen kan også gjøres i motsatt retning, med båt fra Luzern. Sjekk uansett rutetabellen før besøket, spesielt for båtturen.

Fra Luzern: Titlis halvdagstur - evig snø og breer

8. Fra Luzern: Titlis halvdagstur - evig snø og breer

Nyt det unike landskapet med vidstrakte snølandskap og forskjellige isbreer på denne turen til Titlis-fjellet. Dra med en roterende taubane opp til 3000 meter over havet og glir over isbreer i en stolheis. Gå ombord på bussen din i Lucerne og møt din profesjonelle guide. Nyt en fantastisk kjøretur fra Engelberg til det alpine landskapet med breer ved Titlis-fjellet. Nyt den spektakulære utsikten til dype bresprekker og gigantiske isblokker fra den roterende taubanen Rotair. Solterrassen på toppen av Titlis-fjellet tilbyr en uforglemmelig panoramautsikt til de sveitsiske Alpene. Besøk isgrotten og ta en tur med Ice Flyer-stolheisen til Glacier Park. Gå over Europas høyeste hengebro og se frem til å bli med på snøtubing. Du returnerer til Luzern sent på ettermiddagen, med en uforglemmelig vinteropplevelse i bagasjen.

Fra Zürich: Dagstur til Engelberg, Titlis og Lucerne

9. Fra Zürich: Dagstur til Engelberg, Titlis og Lucerne

Oppdag toppene i de sveitsiske alpene og den pittoreske fjellbyen Engelberg. Se isete isbreer, ruvende topper som Titlis-fjellet, og kjør opp en berømt taubane. Gå på en spennende tur over en smal bro høyt oppe på Cliff Walk, og kryss en berømt tregangbro over Reuss-elven. Møt sjåførguiden din på møtepunktet i Zürich, kjør deretter gjennom landsbygda til fjellferiestedet Engelberg og nyt en sjarmerende reise gjennom det sentrale Sveits. Etterpå kommer du til Engelberg, en hyggelig alpelandsby kjent for sitt kloster fra 1100-tallet. Nyt utsikten over isbreen, Titlis-fjellet på 3239 meter og Hahnen, i en høyde av 2600 meter. Denne landsbyen er også kjent for å stå på ski om vinteren, og om sommeren er det mange som besøker den for fotturer, fjellklatring, terrengsykling, golf og andre aktiviteter. Kjør opp den berømte taubanen til en høyde på 9908 fot (3020 meter) hvis du velger dette alternativet. Bestem deg også for å gå på Rotair, verdens første roterende taubane, som tilbyr en fantastisk 360-graders utsikt over Alpene. Gå deretter inn i isgrotten (hvis den er åpen) for et nytt eventyr. Opplev Ice Flyer stolheisen og kom nær sprekkene mens du besøker Glacier Park. Gå deretter gjennom klippevandringen ved Titlis for å nyte en fantastisk utsikt over fjellet mens du krysser en 1 meter bred bro i 100 meter på Cliff Walk. Våg deg selv å se ned fra en svimlende høyde. Når du er ferdig med dette, stopper du i byen Luzern mens du tar deg tilbake til Zürich. Se kapellbroen, en gangbro av tre som krysser elven Reuss, og nyt litt fritid i gamlebyen. Til slutt, kom tilbake til Zürich for å avslutte din spennende alpeopplevelse.

Kriens: Pilatusfjellet med panoramagondolbane og taubane

10. Kriens: Pilatusfjellet med panoramagondolbane og taubane

Start turen ved Kriens dalstasjon og nyt den 30 minutter lange turen med panoramagondolen fra Kriens til Fräkmüntegg, hvor det om vinteren er ake- og trugeløyper fra Fräkmüntegg ned til Krienseregg; utleiestasjonen ligger ved dalstasjonen i Kriens. I Fräkmüntegg bytter du til taubanen "Dragon Ride" og når toppen Pilatus Kulm på 2132 meter over havet på 5 minutter. På toppen av Luzerns landemerke kan du nyte den flotte panoramautsikten eller gå på oppdagelsesferd i Drageverden med interaktive spill om Pilatus' dragelegender. På Krienseregg, Fräkmüntegg og Pilatus Kulm kan du prøve lokale spesialiteter på en av restaurantene før du tar taubanen tilbake til Kriens.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Luzern

Alle aktiviteter

178 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

Ofte stilte spørsmål om Luzern

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Luzern?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Luzern?

De beste dagsturene og utfluktene fra Luzern er:

Interlaken

Flere reisetips for Luzern

Vil du vite mer om aktiviteter i Luzern? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Luzern

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 6 037 vurderinger

Jevn, godt organisert reise i en komfortabel buss med klimaanlegg. Klar veibeskrivelse til hentestedet - sørg for at du tar GYG-bestillingen til den hvite hytta for å hente innsjekkingsklistremerkene dine, og gå deretter til bussen (tydelig merket). Det var en solid mengde tid ved både Rhein Falls (90 minutter) og landsbyen Stein am Rhein (også 90 minutter), og kjøreturene mellom var alle fine og jevne. Vi kjøpte billetter til båten ut til fossen på bussen (10 CFH per person) og følte at det var vel verdt utsikten som var fantastisk. Hvis du har lyst på en sen lunsj rundt kl 16, så har Stein am Rhein et nydelig utvalg av steder i hovedgaten. Alt i alt en godt anbefalt tur med tydelige engelske/tyske guider.

Brakte 6-dagerspasset, tok Bernina Express panoramatog fra Italia til Sveits, og brukte deretter de neste 5 dagene på å se forskjellige byer, byer, fjell, innsjøer, fosser. Reiser hver dag fra Zürich. Ville ha kostet oss mye mer å kjøpe hvert tog, trikk, buss, taubane, gondol, tannhjul, taubane etc for hver reise eller til full pris. Utrolig verdi og trengte ikke å bekymre deg for å få bestemte tidsbestemte tog eller ruter osv., noen ganger endret planene seg og vi så mer enn vi hadde planlagt.

Å kjøpe det sveitsiske reisepasset var det beste jeg noen gang kunne ha gjort! Det var min første gang i Sveits, og det å ha muligheten til å hoppe inn og ut av offentlig transport uten å måtte bekymre meg for hvor eller hvordan jeg skulle betale, eller hvis jeg ble forvirret over hvilket stopp jeg måtte gå ned, reduserte virkelig stresset med turen MYE! Dessuten var jeg også i stand til å gå inn og besøke noen fantastiske steder mye billigere eller til og med gratis bare ved å ha det!

Å ha dette passet gjør mobiliteten enklere, du trenger ikke å lete etter billetten din på alle stasjonene, du setter deg bare på toget eller bussen eller båten og det er det, du trenger ikke vente lenge med å reise.

STP var flott. Jeg er skuffet over at den har gått så mye opp i pris det siste året, men du bare takle det og fortsette.