Våre mest anbefalte ting å gjøre i Lumbarda

Korčula: Daglig billett for 3 Island Hop-on Hop-off-tur

1. Korčula: Daglig billett for 3 Island Hop-on Hop-off-tur

Den gule taxikatamaranen og Hop-On Hop-Off-tjenesten er en ideell måte å utforske skjærgården i Korčula. Billetten er gyldig hele dagen og du kan gå av og på din moderne og trygge katamaran så ofte du vil. Denne turen går gjennom hele dagen, og du kan velge når som helst å starte turen enten i byen Korčula (østhavn). Med denne rundtursreisen vil ditt første stopp være Badija-øya før du ankommer Vrnik-øya. Avslutt reisen på den fantastiske Stupe Island. Billetten din lar deg lage en kombinasjon av destinasjoner og velge den reiseruten som passer best for dine behov. Badija Island: Badija Island er den største øya i hele skjærgården og byr på mange muligheter. På øya finner du et kloster fra 1400-tallet med integrert museum. Hvis du liker arkitektur og kultur vil du bli imponert. For de som liker å bade og snorkle, kan du utforske baksiden av øya, hvor du kan finne din egen lille bukt eller en strand. Hvis du liker å være mer aktiv kan du bruke stien som omgir øya og ta en 50-minutters spasertur eller en 25-minutters løpetur. Du kan også klatre opp til toppen hvor du kan finne den gamle St. Catherine-kirken som nå er en gammel ruin. I høysesongen er det også en restaurant som opererer på øya. Vrnik Island: Mens du er i Vrnik kan du finne fantastiske små strender og også en fin restaurant kalt 'Arts Club', som tilbyr lokale retter og ligger i en tidligere skolebygning. Sammen med restauranten kan du også utforske kopien av det gamle klasserommet samt bestille en reiseleder. Stupe og Moro Beach: Stupe Island og Moro Beach Restaurant kan lett bli høydepunktet under hele ferien. Stupe Island ligger i en fantastisk blå lagune og tilbyr alt du trenger for å tilbringe en perfekt stranddag. Nyt den utmerkede restauranten og en strandbar, lei en solseng eller en SUP, og ikke nøl med å gå på den berømte vannsvingen. Utforsk livet i havet under vann og snorkle rundt øya og nærliggende holmer.

Korcula Island: Guidet snorkleeventyr

2. Korcula Island: Guidet snorkleeventyr

På denne halvdagsturen vil du oppleve det aller beste Korcula-skjærgården har å tilby, både i og utenfor vannet. Snorkling i det krystallklare vannet rundt Korculas pittoreske kyst er en fantastisk måte å oppleve øya på, og er en populær aktivitet både blant besøkende og lokalbefolkningen. Forvent å møte et stort utvalg av marint liv, alt fra stimer med yrende fisk, blekkspruter, krabber, kråkeboller og sjøstjerner, sammen med en mengde planteliv. Vannsikten kan nå så høyt som 20 meter i sommermånedene, og alt dette fargerike livet finnes bare et lite stykke under havoverflaten, noe som betyr at du ikke trenger dykk for at du skal føle deg fullstendig nedsenket i denne magiske undervannsverdenen.

Korcula: Odysseus Cave Yacht Cruise med lunsj og svømmestopp

3. Korcula: Odysseus Cave Yacht Cruise med lunsj og svømmestopp

Ifølge et dikt sier legenden at etter å ha overlevd et forlis, fant Odysseus ly i en hule på kysten av øya Mljet. Der ble han slått både av skjønnheten til øya og nymfen Calypso. På grunn av sin nyvunne kjærlighet ble han på øya i syv år. Med 45 minutters cruise på vår Power Motor Yacht fra Korcula, vil du ha en sjanse til å ankre rett foran Odysseus-grotten, som fra utsiden ser ut akkurat som en liten tunnel hugget inn i kalksteinen.

Korčula: Island Yacht Cruise med vinsmaking og middag

4. Korčula: Island Yacht Cruise med vinsmaking og middag

Besøk til den velkjente vinkjelleren i landsbyen lumbarda, kjent som en feriegård. Smak på typiske dalmatiske viner, og prøv grappa i en virkelig varm familieatmosfære. Vårt private yachtcruise fortsetter tilbake til Korcula Island ved solnedgang. Besøk gamlebyen og spis en deilig fem-retters middelhavsmiddag og vin servert på motoryachten. Middagsmeny: Forretter: Ferske østers (håndplukket rett fra havet) servert med sitronbåter, hjemmelaget dampet skinke og prosciutto, lokal geitost, fersk fiskepostei Salater: Dalmatisk salat med frisk hagesalat, tomater, agurker, extra virgin olivenolje og kapers, frisk blekksprutsalat. Hovedretter: Dalmatisk sjømatpasta al dente, inkludert hummer, reker, muslinger og blåskjell eller grillet fersk fisk akkompagnert med lokal kål og poteter. Dessert: Eplepai a la mode, sesongens fruktfat, iskrem ekstravaganza Drikke: Hvitvin (grk-bire), rødvin (plavac mali bire), hjemmelaget grappa, brus for barn Merk: Hvis du har noen spesifikke diettkrav eller spesielle menyforespørsler, gi oss beskjed på forhånd, og vi vil mer enn gjerne gjøre overnatting.

Flere reisetips for Lumbarda

Vil du vite mer om aktiviteter i Lumbarda? Trykk her for full oversikt