Louvre

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Louvres mest berømte kunstverk

Louvre i Paris er verdens mest besøkte museum. Museets legendariske kunstsamling inneholder mer enn 35.000 malerier, skulpturer og andre kunstobjekter. Samlingen strekker seg fra langt tilbake i kunsthistorien og helt frem til moderne tid. Det er utallige mesterverk her, men dette er de fem som virkelig tilhører toppsjiktet.

Planlegg besøket ditt

 • Unngå køene

  Køene til Louvre kan virke avskrekkende. Hovedinngangen som går via Louvre-pyramiden, er alltid den med mest folk. Et tips er å bruke inngangen fra det underjordiske kjøpesenteret, Carrousel du Louvre. Her kan du kjøpe billetter og passere sikkerhetskontrollen uten mye styr. Hvis du ønsker å utforske pyramiden kan du gjør det på vei ut.

 • Ta deg god tid og forbered deg

  Museet er gigantisk, så det er svært viktig at du setter av nok tid til å se alt du vil. De fleste dager åpner museet klokken 09.00 og stenger klokken 18.00. På fredager og onsdager er det åpent til 21.45. Kom tidlig, ta et gratis kart ved billettskranken og legg en plan for besøket. Det er lurt!

 • Se opp for tirsdager!

  Som flere andre museer i Paris er Louvre stengt på tirsdager. Bruk muligheten til å besøke andre severdigheter i byen som Eiffeltårnet eller Triumfbuen, og kom tilbake til Louvre en annen dag.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Louvre er normalt åpent fra 09.00 til 18.00, onsdager og fredager holder det åpent til 21.45. På tirsdager er det stengt.
 • Pris
  Du får billetter til ulike priser. Billettene starter fra 12 EUR og gir deg adgang til de permanente utstillingene.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide kan definitivt være til god hjelp. Det er flere ulike audioguider tilgjengelig og det er også mulig å melde seg på guidede omvisninger med mindre grupper.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinje 1 til stasjonen Palais-Royal–Musée du Louvre. L'Open Tour-bussen stopper også ved pyramiden.
 • Flere tips

  • Rommene stenger en halv time før selve museet.

  • Fra oktober til mars er det gratis inngang til de permanente utstillingene den første søndagen i hver måned.

  • På franske helligdager kan museet ha noe kortere åpningstider eller være stengt.

Flere reisetips for Louvre

Vil du vite mer om aktiviteter i Louvre? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Louvre

Samlet vurdering

4.4 / 5

basert på 24 391 vurderinger

Utrolig praktisk!

Vi møtte opp ca. 30 min før vi hadde inngang, men fikk komme inn med en gang. Det var lang kø for de som ikke hadde billett, mens køen for oss som hadde forhåndsbooket gikk raskt og greit å komme igjennom. Om man skal se Mona Lisa må man uansett beregne køtid (tror det tok ca 1t i Mona Lisa-køen), så det var godt å slippe lang ventetid i inngangen og. Utrolig praktisk å kunne forhåndsbooke billetter via denne appen, så den kommer nok til å brukes igjen. Et stort minus dog var at det var ikke opplyst at barn under 18 år ikke trenger billett, så jeg kjøpte to voksenbilletter (kunne jo ikke risikere at vi ikke kom inn på tiden fordi 11-åringen ikke hadde billett). Dette burde vært opplyst tydelig da man skulle booke billettene.

Veldig bra måte å få oppleve høydepunkter på i ett så stort museum som Louvre. Historien om Louvre var veldig fint å få med før vi begynte på de mest kjente verkene som guiden plukket ut for oss. Ines var meget dyktig så vi lærte mye. 2 timers guidet tur var akkurat passelig. Veldig kjekt å komme forbi køene også. Kan virkelig anbefale denne guidet turen og Ines gjorde en fantastisk god jobb.

Enkelt å bestille i appen, ganske lett å finne møtested - midt i åpningen til museet. Vi var der utenom sesong, så ikke fryktelig lange køer ellers heller, men denne billetten er verdt hver krone uansett, og bare 30,- mer enn en vanlig inngangsbillett. I høysesong kan køene være flere timer lange. Anbefales!

Hopp over linjen er uvurderlig! Audioguiden inkluderte de beste maleriene fra samlingene, og var veldig nyttig for et kort besøk!

fantastisk å måtte slippe lange køer! Og mye billigere enn andre billetter. Anbefales!