Louvre
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter
Bestselger

Louvre: Opplevelser og billetter

Se alle opplevelser i Louvre

Severdigheter i Paris

Se alle 750 billetter og opplevelser

Louvres mest berømte kunstverk

Louvre i Paris er verdens mest besøkte museum. Museets legendariske kunstsamling inneholder mer enn 35.000 malerier, skulpturer og andre kunstobjekter. Samlingen strekker seg fra langt tilbake i kunsthistorien og helt frem til moderne tid. Det er utallige mesterverk her, men dette er de fem som virkelig tilhører toppsjiktet.

Leonardo Da Vincis «Mona Lisa» (1503-1506)

Leonardo Da Vincis «Mona Lisa» (1503-1506)

Mona Lisa er muligens verdens mest berømte maleri og nærmest synonymt med Louvre. Hennes sagnomsuste smil trekker millioner av mennesker til Paris hvert år.

«Venus fra Milo» (ca. 130-100 f.Kr.)

«Venus fra Milo» (ca. 130-100 f.Kr.)

Statuen av den greske kjærlighetsgudinnen Afrodite, er blant de mest ikoniske eksemplarene av antikke, greske skulpturer. Statuen er svært godt bevart til å være over to tusen år gammel.

Michelangelos «Den opprørske slave» (1513)
Foto: @Rodney flickr (CC BY 2.0)

Michelangelos «Den opprørske slave» (1513)

Denne 2,15 meter høye statuen av en slave som kjemper mot lenkene sine, er en av Michelangelos beste prestasjoner. Den er et sublimt eksempel på skulpturens dynamiske potensiale.

«Sittende skriver» (ca. 2600 f.Kr.)
Foto: Ivo Jansch @flickr (CC BY-SA 2.0)

«Sittende skriver» (ca. 2600 f.Kr.)

Den utsøkte skulpturen i malt kalkstein stammer fra faraoenes tid og er den mest berømte gjenstanden i Louvres fantastiske samling av egyptiske antikviteter.

Louvre-pyramiden, tegnet av I.M. Pei (1989)

Louvre-pyramiden, tegnet av I.M. Pei (1989)

Da den ble bygget ble den sett på som svært kontroversiell. I dag er den en av Paris kulturelle skatter. Gå ikke glipp av å se pyramidens spektakulære belysning om kvelden.

Louvre: Våre tips

Unngå køene

Køene til Louvre kan virke avskrekkende. Hovedinngangen som går via Louvre-pyramiden, er alltid den med mest folk. Et tips er å bruke inngangen fra det underjordiske kjøpesenteret, Carrousel du Louvre. Her kan du kjøpe billetter og passere sikkerhetskontrollen uten mye styr. Hvis du ønsker å utforske pyramiden kan du gjør det på vei ut.

Ta deg god tid og forbered deg

Museet er gigantisk, så det er svært viktig at du setter av nok tid til å se alt du vil. De fleste dager åpner museet klokken 09.00 og stenger klokken 18.00. På fredager og onsdager er det åpent til 21.45. Kom tidlig, ta et gratis kart ved billettskranken og legg en plan for besøket. Det er lurt!

Se opp for tirsdager!

Som flere andre museer i Paris er Louvre stengt på tirsdager. Bruk muligheten til å besøke andre severdigheter i byen som Eiffeltårnet eller Triumfbuen, og kom tilbake til Louvre en annen dag.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Louvre er normalt åpent fra 09.00 til 18.00, onsdager og fredager holder det åpent til 21.45. På tirsdager er det stengt.
 • Pris
  Du får billetter til ulike priser. Billettene starter fra 12 EUR og gir deg adgang til de permanente utstillingene.
 • Behøver jeg en guide?
  En guide kan definitivt være til god hjelp. Det er flere ulike audioguider tilgjengelig og det er også mulig å melde seg på guidede omvisninger med mindre grupper.
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta metrolinje 1 til stasjonen Palais-Royal–Musée du Louvre. L'Open Tour-bussen stopper også ved pyramiden.
 • Flere tips

  • Rommene stenger en halv time før selve museet.

  • Fra oktober til mars er det gratis inngang til de permanente utstillingene den første søndagen i hver måned.

  • På franske helligdager kan museet ha noe kortere åpningstider eller være stengt.

Hva folk sier om Louvre

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
basert på 23.231 vurderinger

Veldig bra måte å få oppleve høydepunkter på i ett så stort museum som Louvre. Historien om Louvre var veldig fint å få med før vi begynte på de mest kjente verkene som guiden plukket ut for oss. Ines var meget dyktig så vi lærte mye. 2 timers guidet tur var akkurat passelig. Veldig kjekt å komme forbi køene også. Kan virkelig anbefale denne guidet turen og Ines gjorde en fantastisk god jobb.

Forbi-køen-køen var av og til ganske lang.. Flere avgjørende ting ble ikke informert om-som feks ikke kast en metronom når den er brukt opp. Vi fikk vanskeligheter fordi vi brukte endagsbill først og kom ikke gjennom på femdagersbill dagen etter. Vi klarte til slutt å krangle oss til en oppgradert femdagersbillett.

Paris Pass®: Gratis adgang til over 60 attraksjoner Vurdert av

Enkelt å bestille i appen, ganske lett å finne møtested - midt i åpningen til museet. Vi var der utenom sesong, så ikke fryktelig lange køer ellers heller, men denne billetten er verdt hver krone uansett, og bare 30,- mer enn en vanlig inngangsbillett. I høysesong kan køene være flere timer lange. Anbefales!

Our irish guide was very knowledged within art history. He took ous directly to all major paintings and sculptures with Mona Lisa as the top item. We would have used a lot of time in all the kilometers of lines with people. If we ever go to Louvre later we would by a guided tour once more.

Fantastisk museum. Man må planlegge hva man ønsker å se, fordi det er så stort og så mye. Det er veldig mange mennesker som hadde billett, men køen ble raskt avviklet.

Paris: Adgangsbillett til Louvre med et bestemt tidspunkt Vurdert av