Longyearbyen: Kveld med nordlys og middag

Longyearbyen: Kveld med nordlys og middag

Fra NOK 1.195 per person

Nyt et veldig spesielt kveldsmåltid på Camp Barentz, en villmarksleir 12 km fra Longyearbyen. Kombiner jakten på nordlys med en deilig middag og presentasjon om aurora borealis.

Om denne aktiviteten

Enkel kansellering
Kanseller inntil 24 timer i forveien og få hele beløpet refundert
Covid-19-forholdsregler
Særskilte helse- og sikkerhetstiltak gjelder. Les mer
Mobilkupong
Vis kupongen din på mobil eller papir
Varighet 3 timer
Sjekk tilgjengelighet for å se starttidspunkter
Direkte bekreftelse
Guide
Engelsk
Henteservice er inkludert.
Henting med buss fra hotellet. Gjester bør være klare utenfor. Vennligst sikre at vi blir informert om hvilke av de nevnte stedene bør du bli plukket opp fra. Den samme bussen vil plukke opp alle gjestene, og kan derfor komme et par minutter senere enn planlagt starttidspunkt avhengig av hvor du er.

Opplev

Høydepunkter
 • Nyt en rustikk 2-retters middag og drikke i en koselig hytte med informative lokale verter
 • Lær om oppdagelsen av Svalbard og de moderne oppdagerne som kom hit for å lære om aurora borealis
 • Øk sjansene for å se nordlyset på Camp Barentz, godt unna lysene fra byen
Beskrivelse
Denne turen kombinerer en deilig rustikk middag med kunnskapsrike lokale verter, en informativ presentasjon om aurora borealis og en utmerket beliggenhet for å selv få se nordlyset. Turen starter med busstransport fra hotellet som tar deg ut i Adventdalen til Camp Barentz, som bokstavelig talt ligger i enden av veien. Din vert for kvelden vil møte deg på bussen med en rifle over skulderen, og gi en rask sikkerhetsorientering før du setter kursen mot hytta. En shot med akevitt vil bli tilbudt for å varme deg opp når du går inn, og den sprakende peisen vil sikre at du er komfortabel på kort tid. Kvelden vil starte med en liten introduksjon til Svalbard og oppdagelsen av øygruppen i 1596 av Willem Barentz, navnebroren til leiren. En av hyttene her er faktisk en kopi av hytta som han og hans mannskap bygget på Novaja Zemlaya når de ble sittende fast i isen der etter å ha besøkt Svalbard. Øl, vin og mineralvann vil bli servert, og du kan begynne å legge merke til en deilig aroma i hytta som kommer fra gryten som bobler over åpen ild. Denne gryta inneholder Bidos, en tradisjonell samisk suppe bestående av rein og rotgrønnsaker. Vertskapet vil servere deg - og be gjerne om flere porsjoner! Deretter får du en presentasjon om nordlyset, som blant annet forklarer hvordan de er dannet og hvorfor, samt lokal informasjon om forskning som har funnet sted i dette området. I løpet av kvelden vil vertene holde et øye med nattehimmelen, så ikke bli overrasket om kvelden blir forstyrret av et rop om å gå ut og nyte lysshowet. En deilig sjokoladekake vil bli servert til dessert, sammen med bål-kaffe. Bussen kommer for å hente deg kl. 21.30, og du vil komme tilbake til sivilisasjonen full av deilig mat, interessante fakta og utrolige lokale historier.
Inkludert
 • Transport til og fra hotellet
 • 2-retters middag (reinsdyrsuppe og brownies)
 • Akevitt, øl, vin, mineralvann og bål-kaffe
 • Presentasjon om nordlyset
  Ikke egnet for
  • Barn under 8 år
  • Rullestolsbrukere
  Covid-19-forholdsregler
  Nåværende sikkerhetstiltak
  • Alle områder, som kunder berører, blir hyppig rengjort
  • Kunder må holde fysisk avstand i kjøretøy
  • Antall besøkende er begrenset for å unngå folkemengder

  Velg antall deltakere og dato

  Deltakere

  Dato

  Forberedelse

  Viktig informasjon

  Husk å ta med

  • Varme sko
  • Varme klær

  Ikke tillatt

  • Alkohol og narkotika

  Godt å vite

  • Sikkerhet er den høyeste prioriteten på denne aktiviteten. Guiden må kunne gi instruksjoner som du forstår. For å delta er det derfor nødvendig at du snakker og forstår engelsk eller et av de skandinaviske språkene.
  • Klær kan lukte røyk etter turen.
  • Deltakere må være i stand til å gå inn i bussen (3 store trinn) og over terskelen på hytta (ca. 20 cm).
  Kundevurderinger

  Samlet vurdering

  4,4 / 5

  basert på 15 vurderinger

  Samlet oversikt

  • Guide
   4,8/5
  • Transport
   4,4/5
  • Verdi for pengene
   4,5/5
  Sortér etter

  Sortér etter

  Hei, det var en flott opplevelse og unik. Mange gratulerer til guiden vår Raluca (forresten hun er også fra Romania, som meg), hun forklarte oss alt så fint og tydelig, og vi finner ut så mange opplysninger. Dessverre kunne vi ikke se nordlyset fordi det var overskyet og snødde, men det gjorde oss ikke urolig. Middagen var fantastisk, og også kaken og hele atmosfæren inni. Tusen takk for denne opplevelsen, og at vi kom tilbake så snart som mulig!

  Les mer

  2. mars 2020

  Vi gjorde dette arrangementet - nordlys kveld med middag - i januar. Det var flere aspekter som vi likte. Først var det veldig mangfoldig. Du blir ført ut fra Longyearbyen til villmarken. Guiden forteller deg historien om Spitsbergen, og hun vil svare på alt du bare kan spørre om. I Barentz-hytta vil du glede deg over bålet og følge matlagingen av middagen på den. Du har en sjanse til å smake på kalde og varme drikker mens du lytter til historiefortellingen. Når måltidet er klart, får du en eksotisk middag med suppe og kake. Guiden tar deg ut av hytta til mørket og prøver å vise Aurora Borealis. Hvis det ikke er noe å se for øyeblikket, vil hun lage en TV-presentasjon inne i hytta på skjermen om nordlyset. Og ... alt dette er veldig intenst. Du blir ført tilbake til overnatting etter tre timer, men du vil være full av inntrykk.

  Les mer

  13. januar 2020

  Jeg håper ekskursjonen kommer uten ord, jeg anbefaler det til alle som kommer til svslvard

  21. januar 2020

  Organisert av

  Produkt-ID: 280487