London
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i London

Se alle opplevelser i London

Severdigheter i London

De beste tingene å gjøre i London

"Når man er lei av London, er man lei av livet" sa Samuel Johnson. Og han hadde rett! Enten om du ser etter en West End-musikal, dobbeltdekkerbusser, Sherlock Holmes puber eller Kate Middletons lunsjsted; den britiske hovedstaden har noe for en hver smak.

Warner Brothers Studio

Warner Brothers Studio

Du kan ikke reise til London uten å besøke Harry Potter! Ta en dagstur fra London til Warner Brothers Studio. Her kan du handle i Diagonallmenningen, nyte en smørterøl og snakke Quidditch.

Stonehenge

Stonehenge

Opplev et av verdens mest berømte forhistoriske ruiner. Å komme til Stonehenge tar omtrent 90 minutter fra London Tips: du kan også ta en tur innom Windsor Castle og Bath på veien.

The Shard

The Shard

Er det en solfylt dag er det nesten ingen ting som kan måle seg med den 360-graders utsikten over London fra The Shard. Du kan besøke utsiktsplatået i det som er Europas høyeste bygning.

Madame Tussaud's

Madame Tussaud's

Prøver du å få øye på dine britiske favorittkjendiser? Her kan du finne vokskopier av dem i full størrelse! Madame Tussaud's er en morsom aktivitet om du er i London på en regnfull dag.

Tower of London

Tower of London

Hennes kongelige høyhets slott og festning, bedre kjent under navnet The Tower of London er et historisk slott som ligger ved Themsens bredder. Her får du også se kronjuvelene.

London Eye

London Eye

Ta en tur med Europas største pariserhjul og svev 135 meter over Themsen. Fra en av vognene i London Eye får du storslagen utsikt over parlamentet, Buckingham Palace og Hyde Park.

South Bank

South Bank

Gåturen fra London Eye til Tower Bridge som ligger på South Bank er fylt opp med statsfinansierte kunstutstillinger. Dra til Tate Modern for å beundre den moderne tids store mestere og ta lunsjen på Borough Market.

Themsen

Themsen

Themsen renner gjennom Londons hjerte. En båttur på elven er en fin måte å se de store severdighetene på som Tower of London, parlamentet og flere andre attraksjoner som ligger langs elvebredden.

Wembley Stadium
Foto: londonfilmgeek @flickr (CC BY 2.0)

Wembley Stadium

Wembley åpnet i 2007 og har plass til 90.000 tilskuere. Det er hjemmebanen til Englands landslag, men det holdes også mange andre typer sportsarrangementer og konserter her.

London Zoo

London Zoo

Et besøk i London Zoo er en flott aktivitet for hele familien. Her kan du se dyrene bli matet, se fargesprakende sommerfugler og lære om konservering.

London: Våre reisetips

Hvor mange dager bør man ha i London?

Om det er din første tur til London, trenger du minst fire fulle dager om du skal rekke å se alle de klassiske attraksjonene, som for eksempel Buckingham Palace. Men uansett om dette er ditt første besøk, eller om du har vært her flere ganger før, er god planlegging nøkkelen til å få en fin ferie. Desto mer du leter, jo flere spennende ting vil du oppdage. Reiser du med en gruppe vil folk alltid se ulike ting, så planlegging er nødvendig. Finn ut hvilke attraksjoner eller opplevelser dere som gruppe "må" få med dere i London.

Hva koster det å ta taxi eller buss?

Transport er dyrt i London, men ta metro eller taxi minst en gang bare for opplevelsen og bildenes skyld. De som bor her kommer seg ofte rundt med buss eller til fots. Kartet over bussrutene kan være litt forvirrende, men bussene er pålitelige og rimelige. På slutten av reisen vil du være en ekspert på busslinjene, noe som selvsagt er en bra unnskyldning for å komme tilbake til London.

Når er det best å reise til London?

Uttrykket "Londontåke." er ikke tull. Det regner svært ofte her, og også om sommeren er det lurt å pakke med seg paraply og regnjakke. En idé: Planlegg turen din så den klaffer med et stort London-arrangement, slik som Oxford Cambridge båtløp på Themsen, eller for å se julebelysningen på Harrod's.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Britiske pund (GBP)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +44
 • Beste tiden å dra
  Været er ofte tåkete og det kan regne året rundt. Om våren er parkene grønne og blomstrende, men hotellprisene er gjerne litt lavere om vinteren eller høsten.

Aktiviteter og turer i London

De mest populære attraksjonene i London

Byer i Storbritannia

Flere reisetips for London

Vil du vite mer om aktiviteter i London? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om London

Morsom og interessant Harry Potter tur i London

En fin og morsom tur i London, på en annerledes måte. Guiden vår, Tom, var full av Harry Potter-kunnskap og veldig engasjert. Han hadde med seg nettbrett rundt, slik at han noen ganger kunne vise oss bilder fra filmene som var tatt akkurat det vi var. Det var morsomt å se likhetene og forskjellene. Turen kan anbefales til alle som liker Harry Potter og til alle som vil se London på en ny måte.

Magiske London: Guidet Harry Potter-tur til fots Vurdert av Anonym, 07.10.2018

Kjempespennende guiding nedover Themsen!

Vi dro med båt fra Westmnster Embankment til Greenwich, som har gitt navn til null-meridianen. Vi gikk i gangtunellen under Themsen, det var artig! I etterkant angret vi på at vi ikke tok oss opp til Observatoriet hvor "ballen" slippes kl 13! Guidene på båtene var kjempeflinke guider og fortalte mange artige historier på turen både opp og ned.

London: Båttur fra Westminster til Greenwich Vurdert av Brynhild Helle, 17.08.2018

Fin sightseeing med fokus på Harry Potter, men også med andre steder

Sightseeing med fokus på Harry Potter, som også tar med andre landemerker i og rundt City of London. Mange steder som inspirerte Rowling og filmskaperne, med fortellinger om det. Blant annet mye om plattform 9 3/4. Fin tur, inkluderer en t-bane tur som du må ha billett for og relativt mye gåing. Ta på gode sko.

For en gjeng! Johnny var supersøt og dyktig.

Hele deltakergjengen, fra hele kloden, ble bestevenner på gå minutter. En veldig positiv opplevelse. Og en fantastisk rundtur i London generelt. Mor, som ikke er helt potternerd, ble sjarmert i senk. Datter, som er supetnerd, kom hjem til sine- og elsket det! Tusen takk.

Tradisjonell afternoon tea i hyggelige omgivelser

Deilig å slappe av med afternoon tea etter museumsbesøk. Det var umulig for oss å spise opp all maten. Vi likte sandwichene best. De var veldig smakfulle. Vi fikk gode scones, kanskje litt tørre bare. Da vi kom til de mektige kakebitene var vi ganske mette. Anbefales!

London: Ettermiddagste på British Museum Vurdert av Anonym, 12.09.2019