Våre mest anbefalte ting å gjøre i Lofoten

Fra Svolvær: Natur- og dyrelivscruise på Trollfjorden

1. Fra Svolvær: Natur- og dyrelivscruise på Trollfjorden

Opplev de fjellrike Lofoten fra vannet og nyt det slående naturlandskapet på en båttur til Trollfjorden. Bli med din profesjonelle guide og gå ombord på en RIB i Svolvær, for å se en rekke fugler og dyreliv. Hvis du er heldig kan du se både ørn og sel. Seil fra Svolvær sentrum og gjennom Øyhellsundet, helt til Trollfjord. Se historiske steder, hvite sandstrender og en av de mest dramatiske fjordene i Norge, omgitt av utrolig bratte fjell. Besøk hvalfangstøya Skrova med sin sjarmerende havn.  Beundre det enestående nordnorske landskapet, mens din lokale guide forteller deg alt du trenger å vite om området. Du får høre om naturlige landemerker og de forskjellige artene av dyreliv du kan se underveis.

Svolvær: Lofoten nordlysjakt av varebil med snacks

2. Svolvær: Lofoten nordlysjakt av varebil med snacks

Øk sjansene dine for å se nordlyset med denne guidede turen med en profesjonell fotograf fra Svolvær. Ta en pause underveis for å varme opp med en varm drikke og noen velsmakende snacks. Møt guiden din på Svinøya Rorbuer hotell og hopp ombord i en romslig og klimakontrollert varebil. Slapp av på kjøreturen til strategiske steder i Lofoten som er like under midten av nordlysovalen (beltet som omkranser de geomagnetiske polene der det er best sjanse for å se lysene). Ha en guide som vil bruke deres kunnskap om de terrestriske værsystemene i Lofoten og romværinformasjon på jakt etter det mest fantastiske showet på jorden. Få en detaljert forklaring av mekanikken til nordlyset. Lytt til historier gjennom historien som forklarer hvordan ulike kulturer oppfattet nordlyset, inkludert hva det er kjent som i Lofoten. Ta de beste bildene av lysene med hjelp av din profesjonelle fotografguide. Gå tilbake til startpunktet på slutten av turen.

Fra Svolvær: Havørnsafari i Trollfjorden

3. Fra Svolvær: Havørnsafari i Trollfjorden

Beundre det dramatiske landskapet i Trollfjorden, på en naturskjønn båttur med avgang fra Svolvær. Beundre havørnene som flyr over deg og lær om områdets vikinghistorie mens du seiler gjennom fjorden. Sørg for å ta noen flotte bilder for å hjelpe deg å huske denne unike opplevelsen. Havørnsafarien starter fra kaia i Svolvær. Reis med båt gjennom det vakre Raftsundet, før du kommer inn i Trollfjorden. Dra nytte av den åpne båten for å kunne nyte den spektakulære og vakre naturen. Hør om Trollfjordslaget og de viktigste stedene i vikingtiden. Se om du kan få øye på disse majestetiske fuglene, som har verdens største vingespenn på opptil 2,65 meter. Hold kameraet ditt klart til å knipse bilder av ørnene. Er du heldig, kan du se dem sirkle over båten.

Lofoten: Guidet ridetur over Hov og Hovsund

4. Lofoten: Guidet ridetur over Hov og Hovsund

Rid med islandshest fra Hov Gård-stallen, og ta en naturskjønn tur langs Gimsøyas kystlinje med guiden din. Se en arktisk strand, en fiskerlandsby og vikingrester. Møt først guiden din og bli introdusert for hesten din på turen. Få på plass hjelmen din, og hør en rask introduksjon fra guiden din om hvordan du håndterer tøylene. Begynn deretter turen over Hov, en arktisk strand, i sakte tempo. Noen ganger er vi så heldige å observere vårt lokale fugleliv om sommeren, inkludert den majestetiske havørnen. Deretter går du mot fiskeværet Hovsund. Etter en lett stigning og mer spektakulær utsikt kan du få et glimt av de tradisjonelle fisketørkestativene mens du rir forbi gamle rester fra vikingtiden før du drar tilbake til stallen.

Svolvær: RIB havørnsafari & Trollfjordcruise

5. Svolvær: RIB havørnsafari & Trollfjordcruise

Vi kan garantere deg en opplevelse for livet! Bli med på vår fantastiske RIB-tur til den magiske Trollfjorden, hvor du får sjansen til å se mange havørner på nært hold. Området byr på en av de største bestandene i hele Europa, så sannsynligheten for å se havørn er svært stor. Turen har selvsagt mer å by på enn bare ørn. Du vil være omgitt av den unike Lofotens natur med tusen meter høye fjell som stuper rett i havet, idylliske bukter med krystallklart vann og kritthvite sandstrender, bare for å nevne noen. RIB-båtene er et annet aspekt som er med på å gjøre denne turen unik. På større båter er du bare en av mengden, men i en RIB-båt deler du opplevelsen med en liten gruppe passasjerer. Du kommer mye nærmere både ørn og natur, og følelsen av frihet som en mindre båt vil gi deg er en helt annen. Underveis vil vi stoppe flere ganger og fortelle deg morsomme og interessante fakta om naturen og historien til disse unike stedene. Ikke glem å ta med kamera eller telefon! Andre ting du ikke ønsker å ha med deg på reisen kan leveres til vårt kontor.

Skrova Island: 3 timers guidet kajakktur

6. Skrova Island: 3 timers guidet kajakktur

Utforsk de praktfulle omgivelsene på øya Skrova i Lofoten mens du padler havkajakk. Med det gjennomsiktige blå havet rundt deg og havørnene over hodet skaper dette eventyret en iøynefallende reise du vil ha i hjertet ditt. For å begynne eventyret, hopper du først ombord på Svolvær-Skrova-fergen, som er gratis for alle passasjerer. Når du ankommer havnen i Skrova, møter du guiden din ved Heimbrygga restaurant. Du vil motta en omfattende introduksjon til utstyret du skal bruke, samt viktig sikkerhetsinformasjon. Dette vil sikre at du føler deg trygg og forbereder deg før du drar ut for å utforske. Nå som du sitter komfortabelt i kajakken din, er det på tide å sette ut og utforske de vakre omgivelsene på Skrova-øya. Gjør deg klar for nye eventyr og unike opplevelser. Lær om Skrova-øyas historie mens du spionerer på det ville livet rundt deg. Husk å holde øynene vidåpne mens du padler gjennom det krystallklare grunne vannet for å sikre at du ikke går glipp av noen fisk som svømmer under kajakken din. Ta på deg solbrillene, ta en rolig spasertur, eller bare slapp av på en av de hvite sandstrendene før du drar tilbake til Skova havn...

Svolvær: Luksus fisketur i Lofoten

7. Svolvær: Luksus fisketur i Lofoten

Denne tre timers fisketuren er en naturskjønn, luksusbåtopplevelse i Lofoten ut fra Svolvær og ut i åpent hav. Lær ferdighetene til havfiske med en fiskestang for å prøve å fange torsk, sei, hyse, makrell, kveite og mer. Dette er en flott aktivitet for familier, små grupper eller par som ønsker å dra på en liten gruppebåttur i Lofoten på en stor, trygg, stabil og luksuriøs yacht med lokale og erfarne guider. Alt fiskeutstyr er tilgjengelig ombord. Det vil bli servert en grønnsakssuppe med ferskt brød, og hvis du fanger en fisk, kan den tilsettes suppen din. Vennligst oppgi i bestillingen om du har kostholdsbegrensninger. Nyt denne turen ombord på S/Y Stella Oceana med profesjonelt, erfarent og vennlig mannskap. Med 2 ytre dekk og en stor innvendig salong er det mer enn nok plass til at kun 12 gjester kan nyte turen selv eller med hverandre. Yachten veier 118 tonn, er 34 meter lang, 5 meter bred og har en isklassifisering. Alle disse funksjonene, sammen med yachtens tidligere Sjøkaptein, gjør det til det mest sikre, stabile og luksuriøse skipet å dra på fisketur i Lofoten.

Fra Svolvær: Nordlyssafari

8. Fra Svolvær: Nordlyssafari

Se naturens mest dramatiske lysshow i en spektakulær naturlig setting på denne nordlyssafarien fra Svolvær. Stopp underveis i Kabelvåg, for å varme deg opp med varm drikke og kake, på en typisk lokal pub. I løpet av nordlyssafarien vandrer du i stille skoger, forbi frosne sjøer og gamle fiskevær. Du besøker de beste stedene for å se «dronningen», Aurora Borealis, selv. Avhengig av solens aktivitet velger guiden riktig sted for observasjon. Guiden forteller deg myter og legender om nordlyset, og påvirkningen det har på den skandinaviske befolkning. Denne opplevelsen passer for alle.

Fra Svolvær: Fototur til de sørlige øyene i Lofoten

9. Fra Svolvær: Fototur til de sørlige øyene i Lofoten

Oppdag den sørlige siden av Lofoten på denne turen som er designet spesielt for vordende eller erfarne fotografer. Etter å ha blitt hentet på hotellet i  Svolvær, drar du til den atlantiske siden av øyene, hvor naturen er i sin reneste og mest utemmede tilstand. Besøk området fra Flakstad og se de fargerike bergartene, sjøen og fargerike gårder. På Ramberg oppdager du en annen side av øya, hvor surfere holder til hvert år for å oppleve de beste bølgene.  På turen vil du oppdage et område full av historie, folklore og tradisjoner. Besøk  historiske små fiskevær fulle av farger og omgitt av en fortryllende landskap som gjør disse øyene til et paradis for fotografer. Utforsk byer som Reine, Nusfjord og Hamnøy med sine tradisjonelle fiskerhus, trestativer, fiskebåter og historiske bygninger. Lær mer om kulturen og tradisjonene i området fra din lokale fotografguide som også vil finne de beste fotomulighetene og lære deg hvordan du får mest mulig ut av kameraet.

Fra Svolvær: Lofoten Midnight Sun Sailing Tour

10. Fra Svolvær: Lofoten Midnight Sun Sailing Tour

Opplev seiling over polarsirkelen på midnattssolseil gjennom Lofoten. Slapp av på båtens komfortable seter eller nyt utsikten fra de romslige dekkene. Ha sjansen til å kjøpe gruppene dine privat tid i utendørs boblebad mens du seiler. Hopp ombord på seilyachten 'Stella Oceana' og avreise fra Svolvær i Lofoten. Føl spenningen ved å la vinden bevege skipet uten motor. Beundre den rå, uberørte naturen i Jurassic-parken som fjell som stikker rett ut fra det dype hav, hvite sandstrender, aquablått vann, og på klare dager kan du se hele øygruppen kjent som Lofotveggen. La midnattsolhimmelen over åpent hav og fjell ta pusten fra deg. Slapp av med en forfriskning fra kaffebaren ombord som serverer kaffe, te, varm sjokolade, vann og kjeks. Din guide vil peke ut dyrelivet, den historiske byen Brettesnes og mer. Lær hvordan du seiler båten, sug i boblebadet, eller bare slapp av og nyt utsikten. Bli venner med andre reisende mens du er på båten, og gjør besøket til Lofoten enda mer minneverdig. Denne seilturen er en flott dag for hele familien. Det anbefales å ta med jakke, lue og hansker. Du må gjerne ta med egen mat og drikke.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Lofoten

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Lofoten

Alle aktiviteter

33 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 3

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Lofoten

Utforsk alle

Flere reisetips for Lofoten

Vil du vite mer om aktiviteter i Lofoten? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Lofoten

Samlet vurdering

4.8 / 5

basert på 962 vurderinger

Vi hadde en flott tur som overgikk forventningene. Personalet var dyktige, imøtekommende og svært hyggelige. En ekstra stjerne til guiden, hun var veldig flink! Det er en opplevelse som en bør få med seg når en er i Svolvær.

En fantastisk tur, god guide, gode opplevelser og absolutt verdt pengene! Fikk oppleve naturen, dyrene og historier fra stedene.

Kjempebra tur og guide. Til tross for litt ruskete vær er vi strålende fornøyd. Så masse ørn på nært hold.

Hyggelig og kunnskapsrik guide. Rett og slett en fantastisk tur!

Flott tur, flink guide også hadde vi strålende vær