Våre mest anbefalte ting å gjøre i Lisboa

Lisboa: Guidet dagstur i Sintra, Pena, Regaleira og Cascais

1. Lisboa: Guidet dagstur i Sintra, Pena, Regaleira og Cascais

Oppdag Sintras vakre landskap og arkitektur. Gå i de trange gatene i Sintra på fritiden og besøk den emblematiske Quinta da Regaleira med vår fantastiske reiseguide. Dens patrimoniale betydning har ført til at UNESCO har erklært det som et verdensarvsted, så det er utvilsomt et must å besøke på grunn av deres utallige skulpturer, hager og fontener som du vil oppdage der. Du vil også lære alle detaljene til den berømte innvielsesbrønnen, gjemt i den nordlige delen av Quintaen. Det er en ni-etasjers spiralbrønn som symboliserer helvetes eller paradisets ni sirkler. Totalt 27 meter som får håret til å reise seg. Ankom det romantiske Pena-palasset i Sintra, som har et vell av stiler mye i samsvar med den eksotiske smaken av romantikk, som nygotisk, sammen med andre orientalske stiler som nymaurisk og indo -Gotisk. Utforsk det gamle slottet, som var en av favorittboligene til kongefamilien gjennom hele 1800-tallet. Gå gjennom bygningen i eventyrstil og lær om dens fascinerende historie. Det er også oppført blant et av de syv underverkene i Portugal. Ta litt fritid til å rusle gjennom Sintra og kjøpe lunsj hvis du føler deg sulten. Få anbefalinger om hva du kan se, spise og kjøpe i området. Etterpå kan du begynne på en guidet tur til de viktigste landemerkene i Sintra, og høre om lokale hemmeligheter og historier. Besøk den pittoreske fiskerlandsbyen Cascais, knyttet til de portugisiske kongelige som sommer her. En spasertur rundt promenaden lar deg slappe av og nyte de vakre strendene, herskapshusene, museene og fotogene gatene.

Lisboa: Sunset Boat Party Cruise med DJ og Open Bar

2. Lisboa: Sunset Boat Party Cruise med DJ og Open Bar

Cruise langs den spektakulære Tagus-elven i Lisboa mens du tar en musikalsk reise fra baleariske house- og Ibiza-husklassikere til innovative dansegulvhits på et båtcruise i solnedgangen. Nyt til drinker fra den åpne baren mens du ser byens lys gnistre over vannet. Begynn kvelden med en velkomstdrink mens du går ombord på motorkatamaranen din, kalt Beirinha. Slapp av på terrassen og nyt de varme solstrålene på huden mens du seiler vestover. Få mest mulig ut av den fullt åpne baren og ta de beste bildene med gamle og nye venner mens du danser til DJ-ens låter ut i natten.

Fra Lisboa: Dagstur til Pena-palasset, Sintra, Cabo da Roca og Cascais

3. Fra Lisboa: Dagstur til Pena-palasset, Sintra, Cabo da Roca og Cascais

Ta en pause fra hektiske Lisboa og dra på en guidet heldagstur til noen av Portugals mest populære steder. Stopp ved det ikoniske Pena-palasset i Sintra, de storslagne klippene i Cabo da Roca og den glamorøse kystbyen Cascais. Velg mellom en gruppeomvisning eller en privat omvisning. Reisen din fra Lisboa starter i den berømte byen Sintra, med sin romantiske arkitektur, historiske gods og villaer, samt flerfoldige palasser og slott, som er på UNESCOs verdensarvliste. Du kan selv velge om du vil ha adgangsbillett til Pena-palasset inkludert i prisen, eller om du heller vil ha litt ekstra tid på egen hånd. Når du ankommer Sintra, er det større sjanse for at du unngår lange køer hvis du velger å bli med guiden din på en omfattende omvisning i de overdådige, frodige hagene. Beundre slottets eventyrlignende utseende, vakre fasade og ekstravagante interiør. Deretter, drar du over til Sintra sentrum for å nyte 1,5 time til å utforske på egen hånd. Guiden gir deg gjerne anbefalinger av byens steder du må se, samt de beste restaurantalternativene for deilig tradisjonell portugisisk mat. Fortsett mot Cabo da Roca, det vestligste punktet i kontinental-Europa, og nyt imponerende utsikt til havet som slår mot de høye klippene. Hvis været tillater det, blir det et stopp på Guincho-stranden. Den sterke vinden og de høye dønningene har gjort stranden til et populært surfested. Og til slutt blir det et stopp i Cascais – en elegant badeby på den portugisiske rivieraen. Spaser gjennom det vakre sentrum og besøk dessuten Cascais luksusmarina, den sjarmerende fiskehavnen, og et restaurert fort som huser mange lokale håndverkere. Etter du har utforsket Cascais på egen hånd kan du slappe av under returen til Lisboa i en minibuss med klimaanlegg, og beundre mer fantastisk utsikt langs den portugisiske kysten.

Pena slott, Sintra: Inngangsbillett til slottet og parken

4. Pena slott, Sintra: Inngangsbillett til slottet og parken

Slottet ligger i den østlige delen av parken, som du må passere for å nå den bratte rampen bygget av baronen av Eschwege og som gir tilgang til slottet. Slottet består av to fløyer. Det tidligere klosteret i portugisisk sengotisk stil, tilhørende St. Jerome-ordenen og fløyen bygget i det 19. århundre av kong Ferdinand II. Disse fløyene er omkranset av en tredje arkitektonisk struktur, en fantasiversjon av en imaginær borg med murer som du kan gå rundt. Denne borgen omfatter brystvern, vakttårn, en inngang samt en hevebro. I 1838 kjøpte kong Ferdinand II det tidligere Hieronymite-klosteret til Vår Frue av Pena, som ble bygget av kong Manuel I i 1511 på toppen av åsen ovenfor Sintra. Klosteret hadde stått tomt fra 1834, når religiøse ordener ble undertrykket i Portugal. Klosteret besto av kloster og uthus, kapell, sakristi og klokketårnet. Dette utgjør i dag den nordlige delen av Pena dlott, også kjent som det gamle palasset. Kong Ferdinand startet med å gjøre reparasjoner på det tidligere klosteret som ifølge de historiske kildene fra den tiden var i svært dårlig forfatning. Han pusset opp hele øverste etasje og erstattet de fjorten cellene som ble brukt av munker med større rom og dekket dem med hvelvete tak som fortsatt kan sees i dag. Omtrent i år 1843 besluttet kongen å forstørre slottet ved å bygge en ny fløy (det nye palasset) med enda større rom (den store hallen er et godt eksempel på dette). Bygget endte i et sirkulær tårn ved siden av den nye kjøkkenet. Byggearbeidet ble ledet av baronen av Eschwege. I 1994 ble det foretatt reparasjonsarbeid som gjenopprettet de opprinnelige fargene på palassets eksteriør: Rosa ved det tidligere klosteret og oker ved det nye palasset.  Ved å transformere et tidligere kloster til en slottslignende bolig viste kong Ferdinand at han var sterkt påvirket av den tyske romantikken og at han trolig fant sin inspirasjon i Stolzenfels- og Rheinstein slott på bredden av Rhinen, samt fra Babelsberg palass i Potsdam. Bygggearbeidene ved Pena slott ble avsluttet på midten av 1860-tallet selv om det også ble foretatt videre arbeidet på et senere tidspunkt for utsmykningen av interiøret. Kong Ferdinand bestilte også Pena parken som ble plantet i palassets omkringliggende områder i stil med romantiske hager på den tiden, med svingete stier, paviljonger og steinbenker plassert på ulike steder langs stiene, samt trær og andre planter fra alle verdenshjørner. På denne måten utnyttet kongen det milde og fuktige klimaet i Sintra-åsene for å lage en helt ny og eksotisk park med over 500 forskjellige arter av trær. Pena slott ble utpekt som nasjonalmonument i 1910 og er en del av kulturlandskapet i Sintra. Et landskap som ble klassifisert av UNESCO som verdensarv i 1995.

Lisboa Oceanarium: Adgangsbilletter

5. Lisboa Oceanarium: Adgangsbilletter

Bli en av de 17 millioner besøkende fra 140 land som har vært på Lisboa Oceanarium (Oceanário de Lisboa) siden den åpnet i 1998. Det ligger på stedet for Expo 98, og er det største innendørsakvariet i Europa. Adgangsbilletten din gir deg tilgang til alle permanente utstillinger. Her kan du oppleve livet på jorden og lære om verdenshavenes kompleksitet gjennom utstillingene av mer enn 8000 skapninger fra 500 arter. Oceanariet er delt inn i 4 områder, som representerer Nord-Atlanteren, Antarktis, Stillehavet og det tropiske indiske hav. Områdene er delt inn av store akrylpaneler for å skape inntrykk av at alle levende skapninger lever i ett stort saltvannshav!

Lisboa: Adgangsbillett til Hieronymittklosteret

6. Lisboa: Adgangsbillett til Hieronymittklosteret

Få adgangsbilletter til Hieronymittklostret, et nasjonalt monument klassifisert som et UNESCOs verdensarvsted, som ligger i nærheten av byen Lisboa. Lær om hvordan kong Manuel I bestilte klosteret i 1496 for å hedre Infante for hans hengivenhet til Vår Frue og tro på St. Hieronymus. Når du er inne, kan du beundre den manuelle eller portugisiske sengotiske arkitekturen. Oppdag hvordan klosteret St. Maria av Belém ble donert til munkene i Hieronymitesordenen. Av denne grunnen er den mest kjent som Hieronymittklostret. I 1833, da ordenen ble oppløst, ble klosteret brukt som skole og barnehjem frem til 1940. På 1800-tallet ble kirken monumentet for lokale helter og poeter som Luís de Camões og Vasco da Gama. Kom og opplev det som ikke bare er et bemerkelsesverdig verk av arkitektur, men også en viktig del av portugisisk identitet og kultur.

Lisboa: Hopp-på hopp-av-buss

7. Lisboa: Hopp-på hopp-av-buss

Se hele Lisboa på en sightseeingtur som gir deg friheten til å planlegge din egen reiserute, med denne dagsbilletten til hopp-på hopp-av-buss, som inkluderer 4 separate ruter. Skreddersy sightseeingen din med mange holdeplasser tilgjengelig. Hopp av og på når det passer deg, og besøk så mange severdigheter, parker og handlegater som du vil. Du kan også dra nytte av lydguider om bord på 16 språk. Belém (rød rute): Stopp 1 - Marquês de Pombal-plassen Stopp 2 - Restauradores Stopp 3 - Rua do Comércio Stopp 4 - Mercado da Ribeira Stopp 5 - Museu dos Coches (Vognmuseet) Stopp 6 – Palacio da Ajuda Stopp 7 - Mosteiro dos Jerónimos (Jerónimos-klosteret) Stopp 8 - Torre de Belém (Belémtårnet) Stopp 9 - Padrão dos Descobrimentos Stopp 10 - MAAT Stopp 11 - Docas Stopp 12 - Estrela Stopp 13 - Amoreiras Stopp 14 - El Corte Inglés Stopp 15 - Toppen av Park Eduard VII Stopp 16 - Marquês de Pombal-plassen Oriente (blå rute): Stopp 1 - Marquês de Pombal-plassen Stopp 2 - Restauradores Stopp 3 - Rua do Comércio Stopp 4 - Casa dos Bicos Stopp 5 - Cais Sul e Sueste Stopp 6 - Terminal de Cruzeiros (Cruiseskipterminalen) Stopp 7 - Estação de Stª Apolonia Stopp 8 - Museu do Azulejo (flisemuseet) Stopp 9 - Oceanário Stopp 10 - Casino de Lisboa Stopp 11 - C.C Vasco da Gama Stopp 12 - Torre Vasco da Gama Stopp 13 - Gare do Oriente (Lisboa-Oriente togstasjon) Stopp 14 - Torre do Tombo Stopp 15 - Zoo Stopp 16 - Mesquita Stopp 17 - El Corte Inglés Stopp 18 - Alto do Parque Eduardo VII. Stopp 19 - Marquês de Pombal-plassen Castelo (Grønn rute): Stopp 1 - Praça Marquês de Pombal Stopp 2 - Casa Museu Amália Rodrigues Stopp 3 - Miradouro S. Pedro De Alcântara Stopp 4 - Cais do Sodré Stopp 5 - Rua do Comércio Stopp 6 - South and Southeast Pier Stopp 7 - Museu do Fado Stopp 8 - Martim Moniz Stopp 9 - Portas do Sol (Castelo Sao Jorge). Stopp 10 - Restauradores Stopp 11 - Parque Euduarco VII Fra Lisboa til Cascais (Oransje rute): Stopp 1 - Marquês de Pombal-plassenStopp 2 - JerónimosStopp 3 - Carcavelos (Rua do Gurué)Stopp 4 - Estoril (Posto de Turismo)Stopp 5 - Cascais (Hotel Baía)Stopp 6 - Guincho (Parque de Campismo Orbitur) *Stopp 7 - Guincho (rest. Porto Sta. Maria) *Stopp 8 - Guincho (Forte dos Oitavos) *Stopp 9 - Cascais (Boca do Inferno)Stopp 10 - Cascais (Casa das Histórias - Paula Rego) Fra Cascais til Lisboa (Gul rute): Stopp 1 - Cascais (Casa das Histórias - Paula Rego)Stopp 2 - Cascais (Hotel Baía)Stopp 3 - EstorilStopp 4 - Carcavelos (Rua do Gurué)Stopp 5 - JerónimosStopp 6 - Marquês de Pombal-plassen

Fra Lisboa: Gruppetur til Fatima, Obidos, Batalha og Nazaré

8. Fra Lisboa: Gruppetur til Fatima, Obidos, Batalha og Nazaré

Opplev en blanding av historiske, kulturelle og naturskjønne severdigheter i Portugal på denne dagsturen. Oppdag historien og arven til Fatima, Óbidos, Batalha og Nazaré, mens du tar deg gjennom mange av sentrale Portugals høydepunkter. Start turen med henting fra hotellet ditt i Lisboa sentrum og nyt en naturskjønn kjøretur til helligdommen Fatima, et viktig katolsk pilegrimsmål. Lær om mirakelet Jomfru Marias åpenbaring for 3 gjeterbarn her i 1917. Deretter besøker du Batalha-klosteret, et UNESCOs verdensarvsted og gotisk monument, bygget av kong John I av Portugal. Etter en lunsj med regional mat kan du besøke badebyen Nazaré, et populært reisemål for surfere og vannsportentusiaster. Fra toppen av fjellet kan du se den svarte Madonna-statuen av Josef, og de fargerike fiskebåtene. Til slutt kan du utforske middelalderlandsbyen Óbidos, kjent for sine brosteinsbelagte veier, middelalderhus, håndverksbutikker og søte kirsebærlikør fra Ginjinha.

Lisboa: Saint George's Castle E-billett med lydomvisning

9. Lisboa: Saint George's Castle E-billett med lydomvisning

Opplev St.George Castle i ditt eget tempo med en hopp over køen e-billett og en fascinerende selvguidet lydtur på smarttelefonen din. Motta instruksjonene dine på e-post, last ned appen, inngangsbillettene og lydomvisningen på telefonen din før besøket ditt, og reis tilbake i tid for å oppleve glansen til en av Lisboas hovedattraksjoner, det praktfulle St. George-slottet. Ta på deg hodetelefonene og oppdag den fantastiske Arco do Castelo, slottets inngang, og slottets fantastiske monumenter og skatter gjennom kraften i historiefortelling og lær historisk informasjon og uvanlige historier og anekdoter for denne spektakulære attraksjonen i Lisboa. Turens innhold er et resultat av dyptgående forskning, presset inn i korte originale historier som vil gjøre besøket ditt både engasjerende og informativt. Lydturen kan brukes gjentatte ganger og når som helst, før eller etter besøket. Dette er en umulig mulighet til å få verdifull innsikt i en av Lisboas viktigste og mest kjente attraksjoner, St. George-slottet og forholde seg til omgivelsene dine på en helt original måte.

Lisboa: Mattur om smaker og tradisjoner

10. Lisboa: Mattur om smaker og tradisjoner

Følg guiden din på et velsmakende eventyr gjennom Lisboas gater. Spis deg gjennom byen med 7 stopp og 9 smaksprøver av appetittvekkende lokal mat. Slapp av underveis med tre drinker underveis, inkludert et glass surkirsebærlikør. Start morgenen din blant lokalbefolkningen i det eldste konditoriet i Lisboa. Smak på et deilig utvalg av hjemmelagde søte bakverk mens du nipper til en klassisk portugisisk espresso. Deretter drar du til den eneste tradisjonelle portugisiske dagligvarebutikken som er igjen i Lisboa. Guiden din vil forklare Portugals besettelse av salt torsk. Prøv et annet elsket lokalt produkt, eikenøttfôret iberisk skinke. Nyt et glass Lisboas karakteristiske surkirsebærlikør på den 130 år gamle familiedrevne boden som gjør det best. Ta deg til en enkel bar som serverer byens beste bifana (marinert svinekjøttsandwich). Denne livlige baren er stadig fullpakket med lokalbefolkningen som ikke kan få nok. Deretter er det på tide for lunsj, og det er ikke noe bedre sted å nyte den enn blant Lisboetas på en tradisjonell portugisisk tasca. Her vil du ha hjemmelagde klassikere fra portugisisk mat med ditt valg av øl eller vin. Oppdag en av de skjulte perlene av portugisisk mat, gourmetsjømat på boks. Lær om historien til hermetikk i Portugal og prøv noen deilige konserverte varer selv. Sist, men ikke minst, avslutter du på en søt måte med Portugals mest kjente bakverk, pastel de nata (kremterte). lær alt om deres overraskende historie og få en nærmere titt på disse søte godsakene som lages.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Lisboa
En av Europas eldste byer fylt med vakre fliser, historiske bygninger og livlig kultur.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Lisboa

Alle aktiviteter

817 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 52

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Lisboa

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Lisboa

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Lisboa?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Lisboa?

De beste dagsturene og utfluktene fra Lisboa er:

Sintra

Flere reisetips for Lisboa

Vil du vite mer om aktiviteter i Lisboa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Lisboa

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 89 800 vurderinger

A first class day with the best guide, Alex. Airconditioned bus and a very safe driver. The Pena Palace was as beautiful as a dream, and Alex was the best guide, he had a lot of knowledge and he was very funny as well. Sintra, Cabo da Roca and Cascais were so beautiful places to visit.

Fantastisk kjekk tur,pene palasset var en nedtur etter alt annet som var så flott!

Super way of seeing Lisbon and gives a great overwiev of the city!

Fantastic experience with really nice crew. Highly recommended.

Our guide Diogo was amazing! Highly reccomend this trip