Opplevelser i
Lisboa

En av Europas eldste byer fylt med vakre fliser, historiske bygninger og livlig kultur.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Lisboa

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Lisboa?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Lisboa er:

Ti høydepunkter i Lisboa

Portugals lyse og luftige hovedstad er en av Europas eldste byer. Med sitt historiske bybilde og avslappende kultur er den svært spennede å utforske. Her har du noen tips til severdigheter og ting å gjøre i Lisboa.

 • Jeronimus-klosteret

  1. Jeronimus-klosteret

  Det praktfulle Jeronimus-klosteret ligger rett ved Belémskrysset. Her bodde en gang Jeronimus eremittmunker. Deres hovedoppgave var å be for kongens sjel.

 • Bairro Alto

  2. Bairro Alto

  Lisboas romantiske og velbevarte historiske kvartal er også byens høyestliggende område. I Bairro Alto ligger noen av Lisboas viktigste severdigheter og du kan nå rusle mellom dem til fots.

 • Katedralen i Lisboa

  3. Katedralen i Lisboa

  Lisboas katedral sto ferdig i 1147, men har senere blitt bygget videre på. Derfor er katedralen i dag en salig blanding av stilarter, men den har likevel beholdt sitt midelalderske hovedpreg.

 • Rossio-plassen

  4. Rossio-plassen

  I gamledager var det fester, tyrefekting og opprør som fant sted på Lisboas historiske Praça do Rossio. I dag er det et populært møtested både for lokalbefolkningen og turister.

 • Alfama

  5. Alfama

  Dette er Lisboas eldste bydel. Du finner den mellom São Jorge-slottet og elven Tajo. Alfama er stedet der du finner Lisboas beste barer og ratauranter!

 • Elven Tajo

  6. Elven Tajo

  Om du sykler langs elven eller tar en båttur, finner du Lisboas puls her. Elven Tajo er et paradis for fisk, krabber og fugler, særlig flamingoene er et vakkert skue!

 • Praça do Comércio

  7. Praça do Comércio

  Dette kjempestore bytorget kalles Praça do Comércio på portugisisk, men er også kjent under navnet Slottsplassen (Terreiro do Paço). Det kongelige slottet lå en gang her, men ble jevnet med jorden under det berømte jordskjelvet i Lisboa i 1755.

 • Belémtårnet

  8. Belémtårnet

  Denne berømte 1500-talls festningen Belémtårnet var Lisboas forsvar mot fiender fra sør. Herifra dro også de portugisiske sjøfarerne ut for å utforske verden i oppdagelsesreisendes tid.

 • Chiado-plassen

  9. Chiado-plassen

  Chiado ble utsatt for en ødeleggende brann, men gjenoppbyggingen har gjort dette stedet til det flotteste og kanskje rikeste i hele byen. Det er uten tvil Lisboas mest kjente butikkområde.

 • Santa Justa-heisene

  10. Santa Justa-heisene

  Da elektrisiteten ble oppfunnet bygget Lisboa to heiser i byen for å lette trafikken mellom byens bratte gater. Dette er virkelig et særegent stykke ingeniørkunst og vel verd å oppleve.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å komme hit?

  Lisboa har Europas varmeste vintre, men uten å ha ekstremt varme sommere. Minussiden er at været ofte er svært skiftende og går fra strålende sol til regn på kort tid. Tidlig på våren eller sent om høsten er de beste tidspunktene for å komme hit, da er hotellene ofte rimeligere og det ikke så mye turister.

 • Hvor mange dager bør man ha?

  Sentrum av Lisboa er et utmerket reisemål om du skal på helgetur, men mange av de største attraksjonene ligger utenfor bykjernen. De beste dagsturene går til Belém, Sintra, Fátima, Cascais og mange flere. Hver tur tar én til to dager.

 • Hvordan kommer man fra flyplassen og inn til Lisboa?

  Selv om Lisboa er billig sammenlignet med mange andre europeiske hovedsteder, kan det bli dyrt om du tar taxi fra flyplassen. Det er bedre å ta metroen. Den tar deg til sentrum på omtrent 25 minutter.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Portugisisk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +351
 • Beste tiden å dra
  Våren eller høsten

Flere reisetips for Lisboa

Vil du vite mer om aktiviteter i Lisboa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Lisboa

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 66 043 vurderinger

Fra juli 2021 opereres det to linjer, den (grønne) slottlinjen, som tar deg gjennom det stramme historiske sentrum mot slottet Sao Jorge i en mindre buss (ca. 40 minutter for å fullføre rundreisen), og den åpne 'topp dobbeltdekker (rød) Belem -linje som tar deg utover fra Lisboa, til Belem kommune, og viser det berømte kystforsvarstårnet og et dokument til alder av funn (rundt og time og 10 minutter å fullføre). I Belem kan du også besøke St. Jeronimos kloster, graven til Vasco da Gama og Maritime Museum. Lydguiden er veldig informativ og lett å forstå, med hyggelige mellomspill med lokal Fado -musikk. For en ekstra kostnad på 12 EUR per person booket vi også båtturen mellom Lisboa sentrum og Belem. Da vi tok turen var det ganske tomt, noen ganger var vi de eneste på bussen, uten tvil på grunn av Covid -tiltakene i Portugal som skremte utenlandske turister, noe som er synd!

Storslått opplevelse! Komplett tur hvor du kan fordype deg i portugisisk kultur og tradisjoner akkompagnert av høyt utdannede guider .. vår Joana har overgått forventningene våre: hyggelig, profesjonell og fremfor alt med en portugisisk ånd. Jeg anbefaler å komme dit på tom mage, portugiserne spiser med velbehag og fyller glassene

Det var flott En guide Miguel på toppen, veldig oppmerksom og ekstremt interessant En guidet tur på 4 timer som tillot oss å besøke alle de viktige punktene i Lisboa jeg anbefaler på det sterkeste, vi var 6 venner i tuk tuk, og det vil forbli et uforglemmelig øyeblikk . Ikke nøl, gå for det med lukkede øyne, det er TOPPEN

Dette var en flott dag for å se alle nettstedene. Senere visste vi hva vi skulle gå til. Circle Marques de Pombal er et flott poeng for henting og avlevering.

Our guide Matthew had a lot of knowledge about Sintra and Portugal. We really enjoyed the tour, and can recommend it to others.