Lisboa
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Lisboa

Se alle opplevelser i Lisboa

Severdigheter i Lisboa

Ti høydepunkter i Lisboa

Portugals lyse og luftige hovedstad er en av Europas eldste byer. Med sitt historiske bybilde og avslappende kultur er den svært spennede å utforske. Her har du noen tips til severdigheter og ting å gjøre i Lisboa.

Jeronimus-klosteret

Jeronimus-klosteret

Det praktfulle Jeronimus-klosteret ligger rett ved Belémskrysset. Her bodde en gang Jeronimus eremittmunker. Deres hovedoppgave var å be for kongens sjel.

Bairro Alto

Bairro Alto

Lisboas romantiske og velbevarte historiske kvartal er også byens høyestliggende område. I Bairro Alto ligger noen av Lisboas viktigste severdigheter og du kan nå rusle mellom dem til fots.

Katedralen i Lisboa

Katedralen i Lisboa

Lisboas katedral sto ferdig i 1147, men har senere blitt bygget videre på. Derfor er katedralen i dag en salig blanding av stilarter, men den har likevel beholdt sitt midelalderske hovedpreg.

Rossio-plassen

Rossio-plassen

I gamledager var det fester, tyrefekting og opprør som fant sted på Lisboas historiske Praça do Rossio. I dag er det et populært møtested både for lokalbefolkningen og turister.

Alfama

Alfama

Dette er Lisboas eldste bydel. Du finner den mellom São Jorge-slottet og elven Tajo. Alfama er stedet der du finner Lisboas beste barer og ratauranter!

Elven Tajo

Elven Tajo

Om du sykler langs elven eller tar en båttur, finner du Lisboas puls her. Elven Tajo er et paradis for fisk, krabber og fugler, særlig flamingoene er et vakkert skue!

Praça do Comércio

Praça do Comércio

Dette kjempestore bytorget kalles Praça do Comércio på portugisisk, men er også kjent under navnet Slottsplassen (Terreiro do Paço). Det kongelige slottet lå en gang her, men ble jevnet med jorden under det berømte jordskjelvet i Lisboa i 1755.

Belémtårnet

Belémtårnet

Denne berømte 1500-talls festningen Belémtårnet var Lisboas forsvar mot fiender fra sør. Herifra dro også de portugisiske sjøfarerne ut for å utforske verden i oppdagelsesreisendes tid.

Chiado-plassen
Foto: PortoBay Hotels & Resorts@ flickr (CC BY 2.0)

Chiado-plassen

Chiado ble utsatt for en ødeleggende brann, men gjenoppbyggingen har gjort dette stedet til det flotteste og kanskje rikeste i hele byen. Det er uten tvil Lisboas mest kjente butikkområde.

Santa Justa-heisene

Santa Justa-heisene

Da elektrisiteten ble oppfunnet bygget Lisboa to heiser i byen for å lette trafikken mellom byens bratte gater. Dette er virkelig et særegent stykke ingeniørkunst og vel verd å oppleve.

Lisboa: Våre reisetips

Når er det best å komme hit?

Lisboa har Europas varmeste vintre, men uten å ha ekstremt varme sommere. Minussiden er at været ofte er svært skiftende og går fra strålende sol til regn på kort tid. Tidlig på våren eller sent om høsten er de beste tidspunktene for å komme hit, da er hotellene ofte rimeligere og det ikke så mye turister.

Hvor mange dager bør man ha?

Sentrum av Lisboa er et utmerket reisemål om du skal på helgetur, men mange av de største attraksjonene ligger utenfor bykjernen. De beste dagsturene går til Belém, Sintra, Fátima, Cascais og mange flere. Hver tur tar én til to dager.

Hvordan kommer man fra flyplassen og inn til Lisboa?

Selv om Lisboa er billig sammenlignet med mange andre europeiske hovedsteder, kan det bli dyrt om du tar taxi fra flyplassen. Det er bedre å ta metroen. Den tar deg til sentrum på omtrent 25 minutter.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Portugisisk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +351
 • Beste tiden å dra
  Våren eller høsten

Aktiviteter og turer i Lisboa

De mest populære attraksjonene i Lisboa

Byer i Portugal

Flere reisetips for Lisboa

Vil du vite mer om aktiviteter i Lisboa? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Lisboa

Flott tur for å se, men ikke for å spise som en konge

Turen var flott med en kunnskapsrik guide som snakket godt engelsk og kunne masse spennende fakta. Vi så fantastiske steder/utsikter. Når det gjelder spise som en konge så er det overdrevet - noen små kaker, hot dog, vann og et lite glass portvin. Det var det vi fikk på hele 6-timers tur, så å kalle det kongelig er vel ikke riktig.

Spennende dagstur der du får god valuta for pengene.

André var en positiv og oppmerksom guide. Vi hadde meldt oss på en engelsktalende utflukt og ble litt overrasket over at guiden likevel snakket mest italiensk med fire italienske deltagere i gruppen. Likeledes var turen estimert til åtte timer, men den varte i ti timer uten at guiden avklarte dette med deltagerne.

Intimt, informativt og passe mye informasjon fordelt på den tiden .

Dette var greitt innenfor den oppsatte tid. Vi avsluttet med å avslutte vår guidetur der vi hadde bestilt Fado aften med middag. Det var perfekt og restauranten var tydelig populær. VI HADDE EN FANTASTISK ÅPNING AV VÅRT LISBOA OPPHOLD, SOM VAR BESTILT AV MEG PÅ FORHÅND. MED HILSEN Gro Vera Neste Christiansen

Lisboa: Historie, anekdoter og livsstil Vurdert av Gro Vera, 16.05.2017

se vakre steder på en dag med kunnskapsrik og morsom guide. Anbefales!

Du får sett flere flotte steder på en dag. Claudia, guiden vår, fortalte mye nyttig historie og bakgrunn underveis om både disse stedene og ellers om Portugal. Jeg hadde ikke fått så mye ut av turen om jeg hadde reist dit på egen hånd. Claudias gode humor gjorde at det ble mye latter på turen.

Glimrende opplegg og fantastisk god guide, dette kan anbefales.

Vi var veldig heldige med guiden vår, Stefano. Han loste oss gjennom en fantastisk dag, utrolig kunnskapsrik og flerspråkling.