Opplevelser i

Lisboa

En av Europas eldste byer fylt med vakre fliser, historiske bygninger og livlig kultur.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Gratis kansellering

Avbryt opptil 24 timer før aktiviteten din starter for full refusjon.

Ti høydepunkter i Lisboa

Portugals lyse og luftige hovedstad er en av Europas eldste byer. Med sitt historiske bybilde og avslappende kultur er den svært spennede å utforske. Her har du noen tips til severdigheter og ting å gjøre i Lisboa.

 • Jeronimus-klosteret

  1. Jeronimus-klosteret

  Det praktfulle Jeronimus-klosteret ligger rett ved Belémskrysset. Her bodde en gang Jeronimus eremittmunker. Deres hovedoppgave var å be for kongens sjel.

 • Bairro Alto

  2. Bairro Alto

  Lisboas romantiske og velbevarte historiske kvartal er også byens høyestliggende område. I Bairro Alto ligger noen av Lisboas viktigste severdigheter og du kan nå rusle mellom dem til fots.

 • Katedralen i Lisboa

  3. Katedralen i Lisboa

  Lisboas katedral sto ferdig i 1147, men har senere blitt bygget videre på. Derfor er katedralen i dag en salig blanding av stilarter, men den har likevel beholdt sitt midelalderske hovedpreg.

 • Rossio-plassen

  4. Rossio-plassen

  I gamledager var det fester, tyrefekting og opprør som fant sted på Lisboas historiske Praça do Rossio. I dag er det et populært møtested både for lokalbefolkningen og turister.

 • Alfama

  5. Alfama

  Dette er Lisboas eldste bydel. Du finner den mellom São Jorge-slottet og elven Tajo. Alfama er stedet der du finner Lisboas beste barer og ratauranter!

 • Elven Tajo

  6. Elven Tajo

  Om du sykler langs elven eller tar en båttur, finner du Lisboas puls her. Elven Tajo er et paradis for fisk, krabber og fugler, særlig flamingoene er et vakkert skue!

 • Praça do Comércio

  7. Praça do Comércio

  Dette kjempestore bytorget kalles Praça do Comércio på portugisisk, men er også kjent under navnet Slottsplassen (Terreiro do Paço). Det kongelige slottet lå en gang her, men ble jevnet med jorden under det berømte jordskjelvet i Lisboa i 1755.

 • Belémtårnet

  8. Belémtårnet

  Denne berømte 1500-talls festningen Belémtårnet var Lisboas forsvar mot fiender fra sør. Herifra dro også de portugisiske sjøfarerne ut for å utforske verden i oppdagelsesreisendes tid.

 • Chiado-plassen

  9. Chiado-plassen

  Chiado ble utsatt for en ødeleggende brann, men gjenoppbyggingen har gjort dette stedet til det flotteste og kanskje rikeste i hele byen. Det er uten tvil Lisboas mest kjente butikkområde.

 • Santa Justa-heisene

  10. Santa Justa-heisene

  Da elektrisiteten ble oppfunnet bygget Lisboa to heiser i byen for å lette trafikken mellom byens bratte gater. Dette er virkelig et særegent stykke ingeniørkunst og vel verd å oppleve.

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å komme hit?

  Lisboa har Europas varmeste vintre, men uten å ha ekstremt varme sommere. Minussiden er at været ofte er svært skiftende og går fra strålende sol til regn på kort tid. Tidlig på våren eller sent om høsten er de beste tidspunktene for å komme hit, da er hotellene ofte rimeligere og det ikke så mye turister.

 • Hvor mange dager bør man ha?

  Sentrum av Lisboa er et utmerket reisemål om du skal på helgetur, men mange av de største attraksjonene ligger utenfor bykjernen. De beste dagsturene går til Belém, Sintra, Fátima, Cascais og mange flere. Hver tur tar én til to dager.

 • Hvordan kommer man fra flyplassen og inn til Lisboa?

  Selv om Lisboa er billig sammenlignet med mange andre europeiske hovedsteder, kan det bli dyrt om du tar taxi fra flyplassen. Det er bedre å ta metroen. Den tar deg til sentrum på omtrent 25 minutter.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Portugisisk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +351
 • Beste tiden å dra
  Våren eller høsten

Lisboa: as melhores coisas para fazer

Deseja descobrir tudo o que há para fazer em Lisboa? Clique aqui para uma lista completa.

Hva folk sier om Lisboa

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 55 087 vurderinger

Turen var utrolig flott. Guiden hadde gode kunnskaper og hadde mye å fortelle om det vi så og opplevde underveis. Han fortalte masse under guiding i Penapalasset. Nydelig lunsj i Sintra etter anbefaling fra guiden om steder med god mat der. Turen videre ga flotte naturopplevelser i Copa da Roca. Storkoste oss.

Vår guide Philip var en veldig hyggelig guide med bra formidlingsevne og god humor! Vi var en gruppe mennesker fra 5. forskjellige nasjoner som ikke kjente hverandre, og Philips evne til å tyde hver og en av oss og lage et godt samhold med humor var fremragende!

Guiden var meget kunnskapsrik og engasjert, han delte sin kunnskap med oss. Turen var lærerik og vi fikk mer enn forventet, anbefaler turen til andre.

Det var veldig enkelt måtte ikke vente i kø som var ganske lang. Anbefaler å kjøpe på get your guide jeg gjør det alltid. Enkelt og greit

Very well organized. Not much waiting time at the airport. Pickup in city was 5 min before agreed time