Våre mest anbefalte ting å gjøre i Limuru

Nairobi: Kaffefabrikk og gårdstur med overføring

1. Nairobi: Kaffefabrikk og gårdstur med overføring

Fairview kaffeeiendom er hjemmet til verdens beste kaffe. Ligger i Limuru Kiambu fylke, er denne vakre gården med nesten 100 dekar under kaffe vannet av Riara-elven matet av bekker fra det kenyanske høylandet. Siden den ble startet på 1900-tallet har Fairview-gården produsert kaffe av høy kvalitet på grunn av dens rike fruktbare jordsmonn. Kaffeeiendommen tilbyr daglige turer som oppmuntrer innenlands forbruk av kaffe og utdanner folk om kaffeproduksjonsprosessen. Fairview tilbyr to daglige turer klokken ti om morgenen og to om ettermiddagen, hvor gjestene får nyte den friske luften mens du rusler rundt på kaffegården.

Nairobi: Dagstur med tefarm med lunsj på kiambethu

2. Nairobi: Dagstur med tefarm med lunsj på kiambethu

Ta en heldagstur fra Nairobi til kiambethu tefarm, og lær mer om hvordan te dyrkes og plukkes. Vi lager spesialte som du kan ta med hjem, vandrer gjennom skogen i nærheten og tar en dukkert i en lokal foss. På slutten av turen får du servert en treretters gårdsmiddag og et bål. Begynn turen kl. 9.30 med te og ferske scones, og hør verten fortelle en uformell historie om gården. Deretter får du en innledende tesmaking før du begir deg ut til den lilla tefarmen. Lær hvordan du plukker te sammen med guidene, før du selv prøver deg på å plukke lilla te. Ta med teen tilbake til gården og lær hvordan du lager din egen ortodokse spesialte: hvordan du rister den, ruller den for hånd, tørker den og pakker den med hjem. Kom tilbake til gårdshuset i tide til å spise en 3-retters middag tilberedt av gårdens egne råvarer, og avslutt dagen med et bål i hagen.

Fra Nairobi: Kiambethu Tea Farm Tour & Lunsj

3. Fra Nairobi: Kiambethu Tea Farm Tour & Lunsj

Nyt bekvemmeligheten av å bli hentet fra overnattingsstedet ditt i Nairobi klokken 9:30. Ankom hovedhuset til Kiambethu Tea Estate kl. 11.00. Du vil bli ønsket velkommen med hjemmelagde kjeks og te. Mens du nyter matbiten din, lærer du om gården og teprosessen fra guiden din. Spaser gjennom de vakre hagene rundt hovedhuset. Få et glimt av de fastboende colobus-apene. Utforsk den godt bevarte urskogen med din kunnskapsrike guide. Avslutt turen med en avslappet lunsj. Nyt et 3-retters måltid laget av lokale råvarer, sammen med brus og te og kaffe.

Dagsturer i Nairobi

4. Dagsturer i Nairobi

Opplev det beste av Nairobi, Øst-Afrikas mest kosmopolitiske by, med en heldagstur som tar deg til byens mest ikoniske attraksjoner. Denne turen pakker inn alle severdighetene du må se på en enkelt dag, perfekt som en mellomlanding eller en ekstra dag i starten eller slutten av safarien. Start dagen med et besøk til Nairobi nasjonalmuseum, hvor du kan fordype deg i Kenyas rike historie og kultur. Deretter kan du dra til David Sheldrick Elephant Orphanage og komme på nært hold med babyelefanter som blir rehabilitert før de slippes ut i naturen igjen. På Giraffe Centre har du den unike muligheten til å mate og samhandle med de truede Rothschilds sjiraffer. Avslutt dagen på den populære Bomas of Kenya, hvor du vil bli behandlet på tradisjonelle danser, musikk og kulturelle forestillinger fra Kenyas forskjellige etniske grupper. Med Jestar Travels Nairobi City Tour vil du få mest mulig ut av tiden din i Nairobi og dra med uforglemmelige minner fra denne pulserende byen.

Dagstur til Kiambethu Tea Farm

5. Dagstur til Kiambethu Tea Farm

Du blir hentet på hotellet kl. 09.45 og starter kjøreturen til Limuru, og ankommer kl. 11.00. Ved ankomst, over en kopp te eller kaffe, får du høre om gårdens historie og prosessen med å lage te før du får muligheten til å se te i marka. Ta deretter en spasertur i den urbefolkede skogen med en bosatt kenyansk guide som vil identifisere plantene og forklare hvordan de tradisjonelt brukes. Se opp for Colobus-apene og vandre i hagene som er hjemsted for et bredt utvalg av fugler og blomster. Gå tilbake til huset for å nyte en drink før lunsj på verandaen med vidstrakt utsikt over teåkrene til Ngong-åsene. Nyt din treretters buffélunsj fra en fast meny tilberedt med grønnsaker fra hagen og desserter toppet med krem fra flokken med kyr på Channel Island.

Kiambethu Tea Farm Tour med lunsj inkludert

6. Kiambethu Tea Farm Tour med lunsj inkludert

Bare en kort kjøretur fra hjertet av Nairobi, gir Kiambethu Farm at Limuru et rolig innblikk i livet på en nybyggergård. Kiambethu, som ligger på 7200 fot, ble kjøpt og oppdrettet av AB McDonell i 1910. Han var en pioner innen teindustrien og var en av de første til å lage og selge te kommersielt i Kenya - nå en av Kenyas største eksportvarer. Fem generasjoner har bodd på gården, og den drives i dag av hans barnebarn Fiona Vernon. Gårdshuset ligger i vakre hager omgitt av hektar med te og urskog - hjemmet til Colobus-apen. Vi tilbyr turer torsdag til søndag hver uke fra kl.

Flere reisetips for Limuru

Vil du vite mer om aktiviteter i Limuru? Trykk her for full oversikt