Våre mest anbefalte ting å gjøre i Lika-Senj fylke

Fra Zagreb: Dagstur til Plitvicesjøene og Rastoke

1. Fra Zagreb: Dagstur til Plitvicesjøene og Rastoke

Beundre den fascinerende skjønnheten til Plitvice Lakes National Park i selskap med en profesjonell guide mens du nyter en minneverdig fottur og båttur. Start dagen med transport med varebil. Deretter gjør du deg klar til å nyte skuet av 16 asurblå innsjøer omgitt av brusende fossefall mens du utforsker Plitvice-sjøene under en 8,5 km lang fottur, tog og båttur. Fordyp deg i Kroatias kultur og historie mens du får fascinerende innsikt fra guiden din, og opplever fantastisk utsikt over det kroatiske landskapet på reisen til og fra parken. Beundre den eventyrlige landsbyen Rastoke på vei til parken, og få bilder av vannmøllene fra 1600-tallet.

Zadar: Plitvice-sjøene med båttur og omvisning i gamlebyen i Zadar

2. Zadar: Plitvice-sjøene med båttur og omvisning i gamlebyen i Zadar

Besøk Kroatias første nasjonalpark, Plitvice Lakes National Park, et av de største naturlige underverkene i Europa. Parkens unike geologi, som står på UNESCOs verdensarvliste, gjør den til et populært reisemål for mennesker fra hele verden. Møt opp i Zadar og bli møtt av tureskorten din og gå ombord på transporten din for dagen. Mens du kjører til parken, har du sjansen til å nyte det vakre kroatiske landskapet. Ved ankomst til parken vil du bli gitt et kart over parken og fortalt om dagens reiserute. Deretter kan du ha 4 timer ledig tid til å utforske 16 vakre innsjøer med krystallklart blågrønt vann og hypnotiske kaskader, besøke 7 forskjellige ruter, gå 4 forskjellige stier eller bare slappe av i skyggen. Plitvices naturfenomen får det til å endre seg gjennom sedimentering av kalsiumkarbonat konstant. Det skaper spesielle typer alger og mose, tuff eller travertin, som avsettes for å danne de naturlige demningene som skiller innsjøene. Se de skiftende travertinbarrierene, gardinene, stalaktittene, kanalene og kaskadene som bygges og de eksisterende. Sjekk ut interessante grotter der det er funnet rester av forhistoriske bosetninger. Etter at du har kommet tilbake til Zadar, kan du utforske gamlebyområdet med en valgfri og guidet vandretur som du kan ta hvilken som helst dag under oppholdet kl. 18.00.

Plitvice-sjøene: Guidet fottur og båttur

3. Plitvice-sjøene: Guidet fottur og båttur

Oppdag de sammenkoblede innsjøene og fossene i Plitvice nasjonalpark. Utforsk 29 685 hektar med innsjøer og skog. Møt en rekke innfødte arter som er fra før ankomsten av mennesker. Start omvisningen ved den nordlige inngangen av parken. Din sightseeingrute går i en sirkel og er utformet for å vise fram alle områdene fra alle delene av parken med en kombinasjon av fotturer og turer med elektrisk båt. Nyt en avslappende retur til startstedet, for det meste med panoramatog, mens du beundrer utallige fossefall i forskjellige størrelser. Plitvicesjøene nasjonalpark tilhører Dinariske Karst-området og på grunn av sin spesielle geologi, geomorfologi og hydrologi, er det virkelig en av de mest unike landskapene i verden.

Fra Split: Plitvice Lakes guidet dagstur med billetter

4. Fra Split: Plitvice Lakes guidet dagstur med billetter

Opplev nasjonalparken Plitvice Lakes, et UNESCOs verdensarvsted, på en dagstur fra Split med inngangsbillett og en guidet tur. Lytt til interessante historier om Kroatia før du ankommer parken. Gå stien rundt innsjøene og slapp av på en båttur. Ta deg til turkontoret om morgenen og møt din vennlige guide og gruppe for dagen. Nyt en kort introduksjon og begynn å kjøre ut av byen, beundre det kroatiske landskapet og lytt til levende kommentarer på vei til parken. Kom til innsjøene og utforsk de øvre og nedre fossene. Ta fantastiske bilder ved vannet og oppdag rennende kilder, blomstrende enger og mystiske grotter. Hvil føttene etter stien med en togtur og en naturskjønn båttur på det turkise vannet med bredder av frodige grønne trær. Ta en siste titt på fossene før du går tilbake til Split.

Split: Selvstyrt Plitvice Lakes-dagstur med båttur

5. Split: Selvstyrt Plitvice Lakes-dagstur med båttur

Opplev magien til Plitvice-sjøene på denne dagsturen fra Split. Kjør på en romslig buss og bytt til en båt for et cruise gjennom parkens brusende fossefall og terrasserte innsjøer midt i en frodig skog. Gå dypere inn i nasjonalparken på en sjarmerende togtur i skog. Len deg tilbake og slapp av på kjøreturen gjennom landskapet til UNESCOs verdensarvliste, Plitvice Lakes National Park. Lytt til kommentarer ombord og lær mer om parken under kjøreturen. Gå inn i parken og ha litt fritid til å ta en spasertur på parkens trestier som ligger langs bredden av det krystallklare vannet. Gå ombord i en båt og beundre innsjøene mens du nyter den spektakulære utsikten. Dykk ned i dypet av den pittoreske skogen fra komforten til et klimakontrollert tog. Ta inn parkens fantastiske landskap fra vinduet ditt før du går tilbake til møtepunktet.

Fra Zagreb: Smågruppedagstur til Rastoke og Plitvicesjøene

6. Fra Zagreb: Smågruppedagstur til Rastoke og Plitvicesjøene

Kjør fra Zagreb ta turen til Lika-regionen. Det første stoppet på reiseruten er den pittoreske landsbyen Rastoke, som ligger ved sammenløpet av elvene Slunjčica og Korana. Ta en spasertur gjennom byen for å beundre den unike landlige arkitekturen. Omvisningen fortsetter til nasjonalparken Plitvicesjøene. Dette er Kroatias eldste og mest besøkte nasjonalpark, listet av UNESCO som et verdensarvsted i 1979. I flere århundrer har vannet formet fossefall og skapt 16 krystallklare innsjøer i dette området. Nyt den enestående naturlige skjønnheten av skoglandskapet og innsjøene som er koblet sammen med en serie av fossefall. Stig ombord en elektrisk båt for å krysse innsjøen Kozjak og lære mer om karstformasjoner og det frodige dyrelivet i parken. Bli ett med naturen, nyt den rene friske luften og beundre den fantastiske utsikten som omgir deg. Guiden vil være sammen med deg og gruppen gjennom hele dagen, og vil dele noen interessante historier om områdene du besøker og vil gledelig svare på spørsmål du måtte ha.

Zadar: Plitvice Lakes guidet dagstur med billetter

7. Zadar: Plitvice Lakes guidet dagstur med billetter

Opplev nasjonalparken Plitvice Lakes, som står på UNESCOs verdensarvliste, på en dagstur fra Zadar med inngangsbillett og omvisning. Lytt til interessante historier om Kroatia før du ankommer parken. Gå stien rundt innsjøene og slapp av på en båttur. Gå til møtepunktet om morgenen og møt din vennlige guide og gruppe for dagen. Nyt en kort introduksjon og begynn å kjøre ut av byen, beundre det kroatiske landskapet og lytt til levende kommentarer på vei til parken. Ankom innsjøene og ha 4 timer ledig tid til å utforske de øvre og nedre fossefallene. Ta fantastiske bilder ved vannet og oppdag rennende kilder, blomstrende enger og mystiske grotter. Etterpå kan du hvile føttene med en togtur og en naturskjønn båttur på det turkise vannet med bredder av frodige grønne trær. Ta en siste titt på fossene før du går tilbake til Zadar. Etter at du har kommet tilbake til Zadar, kan du utforske gamlebyområdet med en valgfri guidet tur som du kan ta hvilken som helst dag under oppholdet kl. 18.00.

Fra Zagreb: Dagstur til Plitvicesjøene og Rastoke

8. Fra Zagreb: Dagstur til Plitvicesjøene og Rastoke

Oppdag de vakre Plitvice-sjøene, som er på UNESCOs verdensarvliste, og landsbyen Rastoke på en dagstur fra Zagreb. Unn øynene dine skjønnheten til de små fossefallene, tradisjonelle husene, 16 terrasserte innsjøer og mer på en guidet tur. Dra fra Zagreb og start reisen til landsbyen Rastoke. Nyt en kaffepause ved inngangsporten til det fantastiske området ved Plitvicesjøene. Få et glimt av noen av de små fossefallene, de godt bevarte møllene og de tradisjonelle husene langs bredden av Slunjčica-elven Ankom Plitvicesjøene nasjonalpark og følg den kunnskapsrike guiden din for å oppdage de 16 terrasserte innsjøene som er dannet av naturlige travertindammer. Lær om hvordan innsjøer kan endre farge i løpet av dagen, avhengig av vinkelen på solstrålene og mineralene i vannet. Gå gjennom parken på en guidet sightseeingtur før guiden din tar deg med til en lokal restaurant for en valgfri lunsj.Smak på de typiske rettene i regionen, og spør gjerne guiden din om anbefalinger for mat, drikke eller til og med suvenirer. Len deg tilbake og slapp av på en behagelig kjøretur tilbake til Zagreb.

Fra Split: Heldagstur i Plitvice Lakes National Park

9. Fra Split: Heldagstur i Plitvice Lakes National Park

Besøk Kroatias første nasjonalpark, Plitvice Lakes National Park, et av de største naturlige underverkene i Europa og også et UNESCOs verdensarvsted. Parkens unike geologi gjør den til et populært reisemål for folk fra hele verden. Møt opp i Split og bli møtt av guiden din. Gå ombord på transporten din for dagen. Mens du kjører til parken, benytt sjansen til å nyte det vakre kroatiske landskapet. Tilbring omtrent 4 timer inne i nasjonalparken i selskap med reiselederen din. Beundre 16 vakre innsjøer med krystallklart blågrønt vann og hypnotiske kaskader, nyt en avslappende båt- eller togtur, og ta en kopp kaffe eller bare hvil i skyggen på rasteplassen. Plitvices naturfenomen gjør at det hele tiden endres gjennom sedimentering av kalsiumkarbonat. Det skaper spesielle typer alger og mose, tuff eller travertin som avsettes for å danne de naturlige demningene som skiller innsjøene. Se de skiftende travertinbarrierene, gardinene, stalaktittene, kanalene og kaskadene som bygges og de eksisterende. Sjekk ut de interessante grottene der det er funnet rester av forhistoriske bosetninger.

Fra Zagreb: Plitvice Lakes National Park Tour med billetter

10. Fra Zagreb: Plitvice Lakes National Park Tour med billetter

Dra nytte av henting på hotellet ditt i Zagreb, og ta deg deretter til de 16 innsjøene i den vakre nasjonalparken Plitvice Lakes. Kom til UNESCOs verdensarvliste for å ta en naturvandring gjennom de praktfulle skogene i Gornja Jezera (øvre innsjøer). Beundre et system med 12 innsjøer adskilt av travertinbarrierer og se nærmere på marmorformasjonene til det utrolige naturfenomenet. Lær hvordan innsjøene, karst-elvene og bekkene er en pågående prosess som fortsetter å forme landskapet over tid. Se noen av de praktfulle fossefallene og stå foran den 78 meter høye store fossen (Veliki slap) for å høre den brusende tordenen fra vannet når den treffer bakken.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Lika-Senj fylke

Alle aktiviteter

65 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Lika-Senj fylke

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Lika-Senj fylke

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Lika-Senj fylke?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Lika-Senj fylke er:

Hva er de beste rimelige omvisningene i Lika-Senj fylke?

Flere reisetips for Lika-Senj fylke

Vil du vite mer om aktiviteter i Lika-Senj fylke? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Lika-Senj fylke

Samlet vurdering

4.1 / 5

basert på 146 vurderinger

Sterkt anbefalt tur. Van var veldig stor og komfortabel. Gruppestørrelsen var 7, perfekt. Ikke for stor. Bojan, guiden vår var veldig informativ og vi likte historiene hans om Kroatia og det lokale livet.. (jeg likte vitsene hans også.. haha en veldig morsom fyr) Han vil gi sine anbefalinger og ga oss alternativer også:-) det er sommertid nå , så vi gikk på 35 grader.. ganske varmt. så ta med vannet! maten inne i parken er bare smørbrød/burgere og aksepterer kun kort! (ikke turselskapets feil, vær så snill, ikke klandre dem haha) Likte dagen vår sammen, helt sikkert! :-)

Fantastisk dag! Vi ble hentet fra nærliggende steder til hotellene våre og trygt kjørt i en luftkondisjonert varebil til Plitvice Lakes og Rastoke. Vi stoppet i Rastoke i omtrent en halv time og resten av tiden ble brukt i nasjonalparken. Guiden var så vennlig og kunnskapsrik. Jeg skulle egentlig turnere med et annet selskap, men de kansellerte og jeg bestilte denne i siste øyeblikk. Så glad det skjedde. Ta med egen lunsj; parkmaten er også forberedt for den siste etappen av turen som for det meste er stigning. Resten var ganske lett å gå.

Eva var fantastisk. Hun kommuniserte veldig bra med oss. Forklarte hvorfor hun ville ta en annen rute da motorveien var for trafikkert. Var åpen for spørsmål. Hjalp til med å ta bilder. Hun var også oppriktig interessert i historiene våre, og du kunne le med henne. En riktig fin dag takket være Eva.