Våre mest anbefalte ting å gjøre i Leipzig

Leipzig: Byhistorisk kanal-sightseeingtur på en motorbåt

1. Leipzig: Byhistorisk kanal-sightseeingtur på en motorbåt

Cruise langs de svingete kanalene i Leipzig og beundre utsikten over byen fra vannet på denne guidede turen. Se Leipzigs historie utfolde seg mens du passerer viktige distrikter, inkludert Plagwitz og Palmengartenwehr. Begynn turen ved den pittoreske byhavnen i Leipzig med sin berømte strandbar. Slapp av om bord på en motorbåt mens du legger ut på en sightseeingtur til Leipzigs historiske og moderne severdigheter langs vannkanten. Se villaen til den berømte forlagsfamilien Baedeker, som er kjent blant reisende over hele verden. Fortsett til Palmengartenwehr, en viktig del av Leipzigs offentlige flomsikringsanlegg. Gå til de vestlige territoriene, nyt et kort øyeblikks stillhet og beundre naturen rundt området. Beundre arkitekturen til tekstilfabrikkene til Buntgarnwerke, en tidligere garnfabrikk bygget på slutten av 1800-tallet. Det er et av de største industristedene fra den Wilhelminske tiden i Tyskland. På vei til Karl Heine-kanalene vil du utforske en av de vakreste kanalene i Leipzig, som bukter seg gjennom det gamle industridistriktet Plagwitz. Karl Heine, en advokat, gründer og industriell pioner spilte en nøkkelrolle i byutviklingen av Leipzigs vestlige områder. Se det slående Stelzenhaus på siste stopp av turen før du drar tilbake til havnen hvor du kan nyte en kald drink i strandbaren. Havnen er perfekt plassert hvis du ønsker å utforske flere severdigheter i Leipzig etter turen.

Leipzig: 1,5-times omvisning med nattevakt Bremme

2. Leipzig: 1,5-times omvisning med nattevakt Bremme

Bli med på en kveldsomvisning som ledes av nattevakten Bremme®, en av de mest populære omvisningene i gamlebyen i Leipzig. Denne historiske figuren er nå et permanent innslag i Leipzigs bybilde om kvelden. I de sene nattetimene, lyser nattvakten med sine lykter og leder deg på en rute gjennom bortgjemte steder, mørke smug og forbi Leipzigs vakreste severdigheter. Lytt mens guiden din – kledd i historisk drakt – deler spennende og nysgjerrige historier fra Leipzigs fortid. Hør utrolige historier om kjente personer som Goethe, Schiller, og den beryktede ordføreren Romanus. Under omvisningen kan du ta en titt på Nikolaikirchhof, Alte Nikolaischule, det gamle rådhuset og markedet med den gamle børsen.

Leipzig: 1,5-timers historisk vandretur på tysk

3. Leipzig: 1,5-timers historisk vandretur på tysk

På denne spennende vandreturen, oppdag fakta om Leipzig med live tysk kommentar. Lær hvorfor sentralbanestasjonen bestod av to halvdeler, hør den interessante historien om fontenene, oppdag hvordan grønlendere havner i Leipzig, og finn ut hva som er interessant med Shakespeares strømper. Denne turen er ideell for besøkende som ønsker å oppdage byen på en underholdende måte. Under omvisningen kan du se operahuset, konsertsalen Gewandhaus, universitetet, Mädlerpassasjen, det gamle rådhuset og St. Thomas-kirken. Underveis vil reiselederen din fortelle anekdoter og legender fra byens historie.

Leipzig: 360° Panorama NEW YORK 9/11 utstillingsbillett

4. Leipzig: 360° Panorama NEW YORK 9/11 utstillingsbillett

Opplev "NEW YORK 9/11 – War in Times of Peace" det siste 360°-panoramaet presentert av kunstneren Yadegar Asisi på Leipzig Panometer. Dette høyaktuelle kunstverket vil frakte deg tilbake til angrepene 11. september, og illustrere virkningen de hadde rundt om i verden. Følg en kronologisk reise gjennom de siste 20 årene siden den skjebnesvangre dagen. Fem installasjoner visualiserer noen av de mindre synlige konsekvensene: lidelsene forårsaket i krigsherjede land i Midtøsten, de enorme oppfølgingskostnadene til krigen mot terror, og skjebnen til flyktningene og vitnene. På slutten av disse installasjonene vil du møte det 32 meter høye NEW YORK 9/11-panoramaet som setter scenen til World Trade Center om morgenen 11. september 2001, klokken 08:41, fem minutter før angrepene fant sted. Med kjennskap til tragediene som fulgte, vil du finne dette utgangspunktet fylt av spenning når du står midt i morgenmaset på det multikulturelle Manhattan, et tilsynelatende utopisk øyeblikksbilde. Panoramakunstverket er akkompagnert av autentiske bakgrunnslyder og musikk av komponisten Eric Babak, som har komponert de respektive panorama-lydsporene siden det første panoramaet, EVEREST 8848. "NEW YORK 9/11 – War in Times of Peace" er det fjerde antikrigsprosjektet av Yadegar Asisi og fortsetter sin undersøkelse av verden med et spesielt fokus på krigene i moderne tid.

Gruseltour Leipzig: En hjemsøkt guidet tur

5. Gruseltour Leipzig: En hjemsøkt guidet tur

Bruk 1,5 time på å oppleve den hjemsøkte siden av Leipzig på en guidet tur. Gå inn i en verden av grusomme legender, skumle hemmeligheter fra fortiden og gåsehudfremkallende hendelser. Oppdag hvorfor Leipzig var et så viktig reisemål for de som trodde på spøkelser. Hør om en by full av gravegravere som ville begrave mennesker levende. Guiden din vil også fortelle deg om den såkalte ondeste mannen som noen gang har levd, som, da han besøkte denne vakre byen, etterlot et dårlig inntrykk på Leipzig som varer til i dag. Fortidens hemmeligheter vil bli avslørt for deg og guiden din vil introdusere deg til nattens demoner i Leipzig.

Leipzig: 13 stopp med Hop-on/Hop-off-bussbillett

6. Leipzig: 13 stopp med Hop-on/Hop-off-bussbillett

Opplev Leipzig ombord på en blå og gul dobbeltdekkbuss som gir deg den beste allround-utsikten ledsaget av sertifiserte reiseguider. Fordyp deg i saksisk hygge mens du opplever de vakreste og mest imponerende stedene i Leipzig gjennom en underholdende 1,5-timers bytur. Ved å passere dyrehagen, som er verdt å se ikke bare for de yngre gjestene, fortsetter du til den saksiske rokokoarkitekturen i Gohliser Schlößchen. Deretter reiser du gjennom Waldstraßenviertel, et av de største og best bevarte europeiske stilene i Wilhelminian-stil, før du går videre til Red Bull Arena. Senere passerer du Thomas -kirken og det nye rådhuset før du krysser musikkområdet med Federal Administrative Court. Opplev den kosmopolitiske atmosfæren på Old Fair og MDR -området, i tillegg til overflod av Battle of Nations Monument og Panometer. I tillegg til de legendariske pubene og handlegatene, vil du bli vist de kulturelle høydepunktene for musikk- og teaterelskere med Opera og Gewandhaus. Ta et dypt pust mens du besøker Plagwitz klimadistrikt, og nyt det lille Venezia i Leipzig med sine mange vannveier.

Leipzig: Omvisning av byen til fots og med buss

7. Leipzig: Omvisning av byen til fots og med buss

Opplev høydepunktene i Leipzigs gamleby under denne unike omvisning av byen til fots og med buss. Følg guiden din for å se severdigheter som Gohlis slott, den tidligere Reichsgericht, det gamle markedet og Folkeslagminnesmerket. Møt guiden din i hjertet av byen på nye Katharinum (turistinformasjon). Start omvisningen med en spasertur gjennom sentrum. Gå forbi den berømte Nikolai-kirken og kjøpesenteret Specks Hof Passage. Kjenn duften av fersk mat fra det lille snacksmarkedet. Beundre fargene på Altes Rathaus-markedet og det elegante kjøpesenteret Mädler Passage. Spaser forbi de tradisjonelle restaurantene Auerbachs Keller og Gasthaus Barthels Hof. Beundre blandingen av gotisk og romansk arkitektur ved St. Thomas-kirken. Hopp ombord på en luftig og romslig buss for å se severdighetene utenfor ringveien. Gå til Leipzig-Gohlis bydelen, for å se Gohlis slott fra 1700-tallet. Gå forbi Schiller House, et beskjedent gårdshus der Friedrich Schiller bodde i 1785 i flere måneder og jobbet på «Ode til gleden». Dra til Waldstraßen-kvarteret og forbi Red Bull Arena. Ankom den stadig omskiftende bydelen Plagwitz, med kanaler, gallerier og loft. Nyt grøntområdet og villaene, mens du kjører gjennom musikkdistriktet. Passér Den føderale domstolen som holder til i bygningen til den tidligere Reichsgericht. Gå gjennom den livlige sørlige forstaden forbi det populære Panometeret til et av de velkjente stedene i Leipzig, Folkeslagminnesmerket. På vei tilbake kan du se det gamle markedet, Marktplatz og Bayerischer Bahnhof (den bayerske togstasjonen). Avslutt omvisningen på Augustusplatz, hvor du kan se den nye konsertsalen, universitetet og operahuset.

Leipzig: Hopp-på-hopp-av-busstur med fottur

8. Leipzig: Hopp-på-hopp-av-busstur med fottur

Bli kjent med byen Leipzig på denne avslappende turen i røde dobbeltdekkerbusser med byens berømte 'Messemännchen'-maskot. Denne omtrent 90-minutters byturen tar deg til Leipzigs mest interessante severdigheter, fordelt på 13 forskjellige stopp. Når som helst kan du hoppe av på hvilken som helst av stasjonene, og hoppe på igjen når du vil. Bussene kjører med jevne, korte intervaller, slik at du kan stoppe eller starte i ditt eget tempo. Hovedmøtestedet for å begynne eller avslutte turen er på Richard-Wagner-Straße. Velger du dagsbillett får du en gratis 45-minutters guidet tur i tillegg til den 90-minutters byturen. Omvisningene går fra mars til begynnelsen av julemarkedene. Du trenger ikke gi forhåndsvarsel for å delta på de guidede turene; bare kom til møtepunktet på Richard-Wagner Straße, overfor sentralbanestasjonen/østhallen. Du vil bli ledet av profesjonelle reiseledere som introduserer deg til Leipzigs severdigheter på en underholdende måte. Stopp: • Richard-Wagner-Straße 2, overfor sentralbanestasjonen/østhallen: sentralbanestasjonen, Skyskraperen Winter Garden, Gamlebyen • Zoo/Gondwanaland • Schiller House Leipzig , Menckestraße 42: Schiller House, Gohliser Castles, Gosen Tavern, Chocolate Palace • Gohliser Castle, Poetenweg 26-27 , Gosen Tavern • Schiller House Leipzig, Menckestraße 42: Schiller House , Sjokoladepalasset • Waldstraßenknolle, Feuerbachstraße, på hjørnet av Max-Planck-Straße: Waldstraßen-kvarteret, Rosental med utstillingsvindu til dyrehagen, Sport Forum • Cityharbor Leipzig, Schreberstraße 20• Capa House, Jahnallee 61, Palm Garden, Rockers Café "Tankbar" • Federal Administrative Court, biblioteket "Albertina" • Eisfichte Coffee, Fichtestraße 66 , på hjørnet av Altenburger Straße: MDR-lokaler, Panometer • Battle of the Nations-monumentet med Southern Cemetery, Old Market • Bavarian Station, Old Train Station (Restaurant) p>• Augustusplatz: Konserthuset, Panoramatårnet, Universitetscampus, Leipzig Opera, tilgang til fotgjengerområdet

Leipzig: Motorbåttur med gløgg

9. Leipzig: Motorbåttur med gløgg

Begynn turen ved den pittoreske byhavnen i Leipzig, med sin berømte strandbar. Slapp av på en elektrisk motorbåt mens du legger ut på en 60-minutters sightseeingtur til Leipzigs historiske og moderne severdigheter langs vannkanten. Nyt en kopp gløgg for å holde deg varm. Se villaen til den berømte forlagsfamilien Baedeker, som er kjent blant reisende over hele verden. Fortsett til Palmengartenwehr, en viktig del av Leipzigs offentlige flomsikringsanlegg. Gå til de vestlige territoriene, nyt et kort øyeblikks stillhet og se naturen rundt området. Beundre arkitekturen til tekstilfabrikkene til Buntgarnwerke, en tidligere garnfabrikk bygget på slutten av 1800-tallet. Det er et av de største industristedene fra den Wilhelminske tiden i Tyskland. På vei til Karl Heine-kanalene vil du utforske en av de vakreste kanalene i Leipzig, som bukter seg gjennom det gamle industridistriktet Plagwitz. Karl Heine, en advokat, gründer og industriell pioner, spilte en nøkkelrolle i byutviklingen av Leipzigs vestlige områder. Havnen ligger perfekt til hvis du ønsker å utforske severdighetene i Leipzig videre etter motorbåtturen.

Leipzig: 2-timers guidet fottur på tysk

10. Leipzig: 2-timers guidet fottur på tysk

Nyt en guidet spasertur gjennom byen Leipzig. Utforsk de berømte severdighetene i Leipzigs sentrum på kort tid. Se Augustus-plassen med operahuset, den berømte konsertsalen Gewandhaus og Nikolai-kirken, som var i sentrum for begivenhetene rundt den tyske gjenforeningen i 1989. Gå gjennom den moderne Specks Hof-arkaden til Naschmarkt-plassen og den gamle børsen. Rett overfor ligger Mädler-arkaden og litt lenger unna finner du den historiske restauranten Auerbachs Keller. Se det gamle rådhuset på torget, en av de vakreste renessansebygningene i Tyskland. Fortsett turen og besøk tavernaen Barthels Hof. Nyt atmosfæren på den mest kjente gaten i Leipzig – den såkalte Barfußgässchen – som er preget av en rekke restauranter og puber. Det siste høydepunktet på denne turen er St. Thomas-kirken, hjemmet til det verdenskjente St. Thomas-koret i Leipzig.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Leipzig
Med mangfoldig arkitektur, livlig gatekunst og rik musikkhistorie har denne tyske byen kultur i massevis.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Leipzig

Alle aktiviteter

85 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Leipzig

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Leipzig

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Leipzig?

Hva er de mest populære museene og utstillingene i Leipzig?

Flere reisetips for Leipzig

Vil du vite mer om aktiviteter i Leipzig? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Leipzig

Samlet vurdering

4.7 / 5

basert på 10 155 vurderinger

A lot of good information in the time given. Knowledgeable guide with an answer to every question.