Våre mest anbefalte ting å gjøre i Lefkada

Nydri: Heldags trebåtcruise med grilling og drikke

1. Nydri: Heldags trebåtcruise med grilling og drikke

Bord Odysseia, en tradisjonell trebåt, ved havnen i Nydri med et gresk familiemannskap. Se øyene Meganisi og Lefkada, svøm ved Papanikolis og Skorpios, og nyt en gresk fest med ferskt kjøtt, grønnsaker og frukt, mens du slikker sol i et middelhavsparadis.Lær om historien til greske trebåter og utforsk det store dekket til Odysseia mens mannskapet heiser 45 kvadratmeter seil og legger i vei. Forsyn deg av sesongens frukt og ouzo med oliven mens du nyter naturen til havet og øyene.Første stopp er for en svømmetur i grotten Papanikolis, en av de største marine grottene i Europa. Strekk bena ved den gamle fiskerlandsbyen Spartochori på øya Meganisi og ta en guidet tur i landsbyen og den lokale kirken.Neste opp er Klimaki, en bortgjemt strand på øya Lefkada. Skaff deg noen gratis parasoller, snorkelutstyr og strandleker fra mannskapet, slik at du kan slappe av og plaske rundt til du vil.Mens du nyter det krystallklare vannet og den myke sanden, vil mannskapet tilberede en deilig kjøtt- og vegetargrill med utelukkende lokale produkter. Unn deg selv et alt-du-kan-spise-pålegg med tilhørende vin og brus.Cruise foran Skorpios, Jackie Kennedys berømte private øy, og se hvorfor verdens rike og mektige velger dette området som sitt personlige paradis. Stopp her for en siste svømmetur før du drar tilbake til Nydri på en annen rute, forbi den ubebodde øya Madouri og Prinseøyene.

Lefkada: Havkajakktur til blå grotter med piknik

2. Lefkada: Havkajakktur til blå grotter med piknik

Møt guiden din på stranden til Mikros Gialos på sørsiden av øya Lefkada. Etter en kort sikkerhetsbriefing vil guidene gi deg alt nødvendig utstyr, og du setter i gang. Sammen med gruppen din vil du begynne å padle langs kysten og inn og ut av praktfulle havgrotter i blått vann i Det joniske hav. Nyt svømming på pittoreske bortgjemte strender og snorkle rundt, besøk havgrottene i Lefkada, som er utsmykket med fantastiske stalaktitter. Avstanden tilbakelagt mens du padler er omtrent 4 nautiske mil. En tradisjonell gresk matbit og piknik vil også bli gitt.

Fra Nydri: Båt til Kefalonia og Ithaki med svømmestopp

3. Fra Nydri: Båt til Kefalonia og Ithaki med svømmestopp

Cruise fra Nidri til øyene Lefkada, Kefalonia og Ithaki for en dag fylt med svømming på strender i verdensklasse, utforsk en fiskerlandsby og se en mystisk privat øy. Avreise fra Nidri om morgenen og seil gjennom bukten forbi åslandsbyer som Vasiliki. Reis til sørspissen av øya Lefkas. Stopp for å svømme i det turkise vannet i Porto Katsiki og Egremni-stranden. Fortsett til fiskerlandsbyen Fiskardo på Kefalonia som overlevde det katastrofale jordskjelvet i 1953. Ha litt fritid til å shoppe, rusle gjennom smug eller ta en drink på en kafé eller bar ved sjøen. Dra til øya Ithaki for mer svømming. Kjør inn i Papanikolis hule, der en ubåt lå gjemt under andre verdenskrig. Se øya Scorpios, en privat øy som er innhyllet i tragedie. Gå forbi Madouri eller Poet's Island på returen.

Nydri: Øyhopping båtcruise med lunsj og drikke

4. Nydri: Øyhopping båtcruise med lunsj og drikke

Svøm i vakre bukter og spis autentisk gresk mat med drikke på dette cruiset til øyene Lefkada og Meganisi fra Nidri . Se Giovannis hule og ha litt fritid til å utforske landsbyen Spartochori. Avreise fra havnen i Nidri og seil inn i den historiske Papanikolis-grotten. Gå til Giovannis hule hvor du kan hoppe i det krystallklare vannet. Fortsett til Spartochori, en tradisjonell gresk landsby på øya Meganisi. Ta litt fritid til å gå rundt eller nyte en kaffe før du går ombord på båten til Lakka-stranden. Nyt en ekte gresk lunsj servert med kald drikke. Gå til et badested ved den mystiske private øya Scorpio før du drar tilbake til Nydri havn.

Nydri: Båtcruise til Porto Katsiki, Egremni og Agiofilli

5. Nydri: Båtcruise til Porto Katsiki, Egremni og Agiofilli

Svøm ved 3 strender som kun kan nås med båt på denne turen til Porto Katsiki, Egremni og Agiofilli-stranden fra Nydri. Ta bilder av den greske kysten og se marint dyreliv. Avreise fra havnen i Nidri om morgenen. Beundre de små grønne øyene som ligger spredt over den dypblå bukten. Stopp ved Egremni-stranden hvor båten vil stoppe i to timer med å slikke sol på denne uberørte, avsidesliggende stranden. Seil til den vestlige delen av Lefkada for å svømme i en time ved Porto Katsiki. Dra til Agiofilli for en ettermiddagsdukkert. Beundre utsikten når du kommer tilbake til Nydri.

Lefkada Micro Farm: Guidet tur med produktsmaking

6. Lefkada Micro Farm: Guidet tur med produktsmaking

På våre guidede turer kommer du nærmere gresk natur og gårdsliv. Du vil ha mulighet, avhengig av årstid, til å høste og smake på grønnsaker og frukt. Vi snakker om dyrkingsteknikkene vi bruker for å produsere sunn, økologisk mat. Etter den guidede vandringen får du smake på 3 forskjellige kvaliteter (massekommersiell, lokal original og overlegen) av olivenolje og honning og oppdage forskjellene. Dette vil gjøre deg mer bevisst på produktene til din lokale dagligvarebutikk eller supermarked.

Nydri: Heldagsseilcruise med svømmestopp og måltid

7. Nydri: Heldagsseilcruise med svømmestopp og måltid

Oppdag de små paradisøyene Lefkada på et luksuriøst seilbåtcruise. Nyt en bekymringsløs dag mens kapteinen drar ankeret og tar deg med ut på havet. Ta en dukkert i vannet, prøv lokal mat og beundre den fantastiske utsikten mens du seiler. Møt kapteinen din og gå ombord i seilbåten for å ta en kopp kaffe med utsikt over bukten. Når du forlater Nydri, kommer du til ditt første stopp, en bortgjemt strand. Etter å ha brukt tid på å svømme i det varme vannet, kom tilbake om bord for en valgfri frokost. Fortsett til en annen nærliggende øy for å nyte mer svømming i turkis vann. Beundre den naturlige skjønnheten på øyene og prøv å se delfiner og seler som følger båten. Ha muligheten til å snorkle og ta undervannsbilder med et kamera lånt til deg av kapteinen eller bare slapp av under solen på stranden. Når du er klar for lunsj, kom om bord og nyt en gratis drink og deilig lokal mat servert av det vennlige mannskapet. Etter måltidet, seil til siste stopp på cruiset. Hvis været tillater det, heve seilene slik at du føler friheten ved å seile med vinden. Mens du nyter det vakre landskapet, nyt ettermiddagskaffen og litt frisk frukt før du returnerer til havnen i Nidri tidlig på kvelden.

Lefkada: Heldags havkajakktur

8. Lefkada: Heldags havkajakktur

Hopp i en kajakk for en hel dag med utforsking i det krystallklare vannet rundt Lefkada-øygruppen, kjent for å være et av de mest beskyttede og rolige hav i verden. Gå på en grottetur, snorkle rundt et korallrev, og stopp for snacks og lunsj på avsidesliggende strender. Møt guiden din ved Nydri havn og start med å gjøre deg kjent med kajakkutstyret. Padle tre miles oppover kysten til Red Rock Beach hvor du vil stoppe for en svømmetur og spise snacks for å holde deg energisk. Sjekk ut de mytiske grottene i Messini før du padler mot øya Meganisi. Ta en 45-minutters stopp på den ubebodde øya Thilia for snorkling og lunsj. Utforsk Meganisi, en relativt uoppdaget øy utenfor vestkysten av det greske fastlandet. Derfra drar du til Skorpios, en privat øy som eies av familien til den greske skipsmagnaten Aristoteles Onassis. Ta til slutt kajakk rundt omkretsen av øya Madouri før du går tilbake til Nydri havn.

Preveza: Privat høydepunktstur med en lokal

9. Preveza: Privat høydepunktstur med en lokal

Du vil få muligheten til å besøke: 1. Preveza by som ligger ved munningen av Amvrakikos-bukten, i Vest-Hellas. Det er et område velsignet med vakkert landskap, grønne områder, flotte strender, en rik historie, eldgamle steder og monumenter. 2. Museet som er dedikert eksklusivt til byen som ble grunnlagt til minne om seieren til Octavian Augustus i sjøslaget ved Actium i 31 f.Kr. Basert på dette kan det sentrale temaet for den permanente utstillingen oppsummeres i setningen: One Battle, One City, One Empire. Octavians seier ved Actium førte ikke bare til grunnleggelsen av Nicopolis; den hadde også stor innflytelse på romerrikets form og historiens gang. 3. Nikopolis eller Nicopolis (det betyr, seiersbyen) er sannsynligvis den største i størrelse antikke byen i Hellas, men fortsatt er det få som har hørt om den! 4. Cassope ligger svært nær Zalongo, en bratt skråning ved landsbyen Kamarina i Preveza Peripheral Unit, hvor kvinnene fra Souli i 1803, etter kapitulasjonen av Souliotes til Ali Pasha, først kastet barna sine fra klippen og deretter fulgte dem sang og dans hånd i hånd. Cassope, hovedstaden i Cassopaea, ble grunnlagt før midten av 300-tallet f.Kr., i en naturlig befestet beliggenhet innenfor et romslig platå, i en høyde på 550 - 650 m i bakkene til Zalongo. Byen nådde sin storhetstid på 300-tallet f.Kr., da dens store offentlige bygninger ble bygget og området rundt agoraen fikk sin monumentale form. 5.Den berømte elven Acheron (44 km fra Preveza) er oppkalt etter guden Aheron, som i gresk mytologi er kjent som guden som vokter elven i undergrunnen. I følge legenden ble sjelene til de døde fraktet til den andre siden av elven Acheron, til guden til den underjordiske verden Hades, og gudinnen Thetis badet sønnen Akilles i denne elven, holdt ham for hæl, og ga ham udødelighet. Å gå til elva tar femten minutter gjennom den vakre naturen, og de siste 5-10 minuttene ved et elveleie gjennom et veldig kaldt og grunt vann. Fargen på vannet er forsiktig blå eller smaragdgrønn avhengig av miljøet rundt (høye hvite steiner eller trær).

Fra Lefkada: 7-dagers seilbåtcruise på øya

10. Fra Lefkada: 7-dagers seilbåtcruise på øya

Legg ut på en fantastisk reise gjennom det krystallklare vannet i Det joniske hav. Oppdag skjulte viker og uberørte strender mens du seiler fra øy til øy. Utforsk sjarmerende landsbyer og gamle ruiner gjennomsyret av historie. Unn deg deilig lokal mat og nyt den varme middelhavssolen. Med en fantastisk natur på hver sving, er en seilferie på den joniske øya den perfekte flukt fra hverdagens kjas og mas. De joniske øyer er en gruppe på syv hovedøyer som ligger utenfor den vestlige kysten av Hellas. Hver øy har sin egen unike karakter og sjarm, og tilbyr noe for enhver smak. Fra de frodige grønne åsene på Korfu til de fantastiske strendene på Zakynthos, er det ingen mangel på naturlig skjønnhet å utforske. Reisen din begynner når du seiler fra Lefkas Marina. Kjenn vinden i håret og solen i ansiktet mens du glir gjennom det glitrende vannet. Nyt den fantastiske utsikten over forrevne kystlinjer og pittoreske havner mens du tar deg til din første destinasjon. Når du utforsker hver øy, vil du ha mange muligheter til å svømme i bortgjemte bukter og snorkle blant fargerikt marint liv. Ta en rolig spasertur gjennom sjarmerende landsbyer og prøv tradisjonelle greske retter på lokale tavernaer. Besøk historiske steder som gamle templer og festninger som gir et innblikk i Hellas' rike fortid. I tillegg til sin naturlige skjønnhet, er de joniske øyene også kjent for sin livlige kultur og vennlige lokalbefolkning. Opplev tradisjonell musikk og danseforestillinger eller bli med på lokale festivaler som feirer alt fra vinproduksjon til religiøse høytider. Når reisen din tar slutt, kommer du hjem med minner som vil vare livet ut. En seilferie på den joniske øya er virkelig en uforglemmelig opplevelse som tilbyr noe for enhver smak.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Lefkada

13 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Lefkada

Utforsk alle

Flere reisetips for Lefkada

Vil du vite mer om aktiviteter i Lefkada? Trykk her for full oversikt