Våre mest anbefalte ting å gjøre i Lausanne

Lausanne: 2-timers cruise i Genèvesjøen langs Lavaux vingårder

1. Lausanne: 2-timers cruise i Genèvesjøen langs Lavaux vingårder

Bli med på dette cruiset fra Lausanne til Vevey for å nyte eksepsjonell utsikt over Riviera-regionen fra Genfersjøen. Nyt utsikten over flere sveitsiske og franske apline-topper og vakker utsikt over Lavaux Vineyards. Gå ombord på cruiseskipet ditt, len deg tilbake og slapp av mens du ser sjarmerende landsbyer som klamrer seg til åssidene og nyter utsikten over de terrasserte vingårdene i Lavaux, som står på UNESCOs verdensarvliste. Slapp av ombord med et glass hvit- eller rødvin fra regionen mens du ser naturen gå forbi. Last ned cruise-appen "CGN Tours" med all relevant informasjon. Hør om hvert landemerke du passerer og lær nøkkelfakta om dem gjennom lydguiden

Lausanne: 3-timers cruise på Rivieraen og Lavaux-regionen

2. Lausanne: 3-timers cruise på Rivieraen og Lavaux-regionen

Avreise fra Lausanne Ouchy på en historisk hjuldamper for et 3-timers sirkulært cruise. Mens du reiser, observer den vakreste delen av Genfersjøen på venstre side, som er komplett med fantastisk utsikt over de UNESCO-listede Lavaux-vingårdene. Gjennom hele turen kan du beundre både de sveitsiske og franske alpene, og din tilnærming med båt til Chillon Castle gir deg en unik utsikt over dette landemerket i regionen. Båten vil også gjøre korte stopp i Montreux og Vevey for å la deg oppdage Riviera-regionen. Ved lunsjtid vil du være velkommen til å spise ombord (vennligst bestill bord på forhånd), før du returnerer tilbake til Lausanne ved avslutningen av din avslappende båttur. Last ned cruise-appen med all relevant informasjon på stedet. Hør om hvert landemerke du passerer og lær nøkkelfakta om dem gjennom lydguiden

Fra Genève: Swiss Riviera Tour

3. Fra Genève: Swiss Riviera Tour

Denne turen vil gi deg sjansen til å nyte skjønnheten til den sveitsiske rivieraen ved Genfersjøen (eller Leman, som den også er kjent), samtidig som den gir deg muligheten til å skreddersy turen til dine behov og interesser. Gå ombord på bussen i Genève og kjør gjennom landsbygda i Vaud, passerer Lausanne og stopp ved Lavaux, et UNESCOs verdensarvsted kjent for sin utsøkte vinproduksjon. I løpet av vår- og sommermånedene vil du også ha sjansen til å besøke en vingård hvor det serveres lokal vin. Når du forlater Lavaux, blir neste stopp Vevey. Ta en generell omvisning i byen, Nestlé-hovedkvarteret og det overbygde markedet, og ha litt ledig tid til lunsj. Du kan oppdage Chapins verden – et nettsted dedikert til Charlie Chaplin, og dra på et ekstraordinært eventyr på tvers av tid og gjennom kinoens magiske verden. Finn ut mer om en av de overraskende artistene på 1900-tallet gjennom settene til hans største filmer i et studio i Hollywood-stil. Etter å ha besøkt Vevey, hvis du har alternativet for innsjøcruise på turen, kan du legge ut på en reise i en gammel dampbåt til slottet Chillon. Slottet ligger ved bredden av Genfersjøen, og er et av de mest besøkte historiske stedene i Sveits, som dateres tilbake til 1000-tallet. Hvis du bestemte deg for alternativet som inkluderer slottet, vil du få en guidet tur gjennom bygningen, og i tilfelle du ikke valgte cruisealternativet, vil du bli tatt direkte til slottet med buss. Etterpå vil ditt siste stopp være i Montreux, et glamorøst turiststed. Føl atmosfæren til flotte artister som besøkte dette stedet, som Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, BB King og Ray Charles. Vandre gjennom gatene fulle av fancy butikker og landemerker fra den berømte jazzfestivalen.

Lausanne: Selvguidet båtutflukt til Evian

4. Lausanne: Selvguidet båtutflukt til Evian

Utforsk Evian og den fantastiske Genèvesjøen på denne utflukten med båt. Begynn din selvguidede tur fra Lausanne og cruise på den vakre Genfersjøen mot den lille byen Evian. Nå denne perlen ved bredden av innsjøen på omtrent 35 minutter. Når båten legger til kai, hopp av og begynn å utforske i ditt eget tempo. Gå gjennom de små gatene og små allierte i den rolige byen, stopp på en kafé eller besøk noen av de lokale butikkene. Oppdag den vakre innsjøpromenaden og beundre den fantastiske utsikten over dette fantastiske landskapet. Du kan også ta den historiske taubanen for å nyte en vakker utsikt over bredden av innsjøen. Hvis du besøker mellom mai og september, kan du se art nouveau Source Cachat, den første Evian-vannkilden, og nyte et gratis glass av det verdensberømte Evian-vannet. Nyt atmosfæren på dette sjarmerende stedet.

Fra Lausanne: Glacier 3000 Experience Tour

5. Fra Lausanne: Glacier 3000 Experience Tour

Besøk Sveits og utforsk selv det pittoreske bildet av en sveitsisk hyttelandsby. Se Les Diablerets, i hjertet av Alpene Vaudoises. Tilbring fritiden her på fotturer ved Col, eller ta taubanen opp til isbreen. Hvis du velger taubanen, hopper du opp i fjellene med Glacier 3000, på den eneste broen i verden som forbinder to topper, kjent som Peak Walk. Breen tilbyr Alpine Coaster i sommersesongen, slik at du kan nyte naturen og det spektakulære landskapet i Alpene rundt deg. Dra nytte av fornøyelsesparken og snøens eventyr mens sleder venter på deg. Rundt 15:00, gå ned for å gå ombord på bussen til Montreux og nyt fritiden til å føle den gode stemningen i denne kunstneriske byen. Nyt utsikten over Genfersjøen før du returnerer til Lausanne.

Lausanne Høydepunkter Self Guided Scavenger Hunt & Tour

6. Lausanne Høydepunkter Self Guided Scavenger Hunt & Tour

Bli kjent med Lausanne i ditt eget tempo på denne interaktive vandreturen som spilles av på telefonen din. Dechiffrer gåter, samhandle med de viktigste attraksjonene i byen, og lås opp interessante fakta og legender. En ideell utendørsaktivitet for førstegangsbesøkende, par, grupper, familier og barn. Kan brukes som en flott teambyggingsaktivitet. Gå inn på en jernbanestasjon som er over hundre år gammel ved Lausanne jernbanestasjon. Se den moderne arkitekturen på torget Esplanade du Flon. Bruk ledetråder ved hver attraksjon for å finne din neste destinasjon. Føl tilfredsstillelsen ved å løse hver gåte. Ved hvert stopp kan du lære om attraksjonen og løse en stedsbasert gåte som bare kan løses hvis du når det spesifikke stedet. Bruk logikk, fantasi, observasjon og lagånd for å låse opp den riktige koden og avsløre neste destinasjon for sightseeing-spillet i byen. Ha friheten til å starte turen når du vil, og stoppe og gå når du vil. Beundre byen i ditt eget tempo. Avdekke interessant informasjon og fakta om byen. Ta deg tid til å ta bilder på hvert sted. Start turen på den banebrytende Lausanne Métro! Besøk den ikoniske Esplanade de Montbenon som du kan utforske hele dagen og gå deg vill på det sentrale Place de la Palud. Ta et bilde ved Lausanne-katedralen, Sveits største gotiske kirke, og beundre det nye parlamentet i Vaud. Lær om det imponerende Château Saint-Maire. Du vil også gå forbi det unike Palais de Rumine som vil etterlate deg i ærefrykt, ikke glem å ta et bilde. Se, beundre, fotografer og grøss med Notre-Dame du Valentin i sentrum av byen. Saint-Laurent i sentrum med sin steinfasade venter på deg mens den autentiske Esplanade du Flon, symbolområdet, vil være prikken over i-en på denne unike turen.

Lausanne: Inngangsbillett til Olympic Museum

7. Lausanne: Inngangsbillett til Olympic Museum

Forhåndsbestill inngangsbilletten din til Sveits' Olympic Museum i Lausanne og gi næring til lidenskapen din for sport og de olympiske leker. Utforsk tusenvis av utstillinger i museet, og besøk deretter Olympiaparken eller TOM Café. Berik reisen din med en gratis lydguide. På besøksdagen kan du gå inn i museets 3000 kvadratmeter med utstillingsrom, med over 1500 utstillinger og 150 skjermer for å skape den ultimate besøksopplevelsen. Fra den permanente utstillingen til den olympiske parken og TOM-kaféen, vil du dra med minneverdige historier å fortelle. Det olympiske museum i Lausanne er den essensielle historiefortelleren for den olympiske ideen. Museet handler ikke om en samling, det handler om ideen om Olympisme. Museets kall er å la folk oppdage den olympiske bevegelsen, hjelpe dem med å være vitne til dens vesentlige bidrag til samfunnet, og å overføre de olympiske verdiene utover feiringen av lekene og konkurransene. Historie, kultur, design, teknologi og sosiologi er noen av temaene som tas opp utover idrett, og gjenspeiler i sin tur rikdommen og mangfoldet til olympismen.

Lausanne: First Discovery Walk and Reading Walking Tour

8. Lausanne: First Discovery Walk and Reading Walking Tour

Gå gjennom en vakker rute i byen, oppdag skjulte perler og besøk 10+ av de viktigste attraksjonene og stedene. Lær litt introduksjonsinformasjon om hvert sted og interessante historier om byen generelt. Last ned ‘World City Trail’-appen fra butikken og logg på. Les instruksjonene og gå til startstedet. Lås opp bilder av eksteriøret og interiøret på stedet. Les litt informasjon om attraksjonen og fortsett å gå til neste sjekkpunkt. Legg merke til hva du likte og ikke likte, og lag din bøtteliste for de neste dagene! Start turen når som helst, uten en tidsplan. Sett den på pause til lunsj, ta en drink, besøk en attraksjon du ønsker, og fortsett senere eller til og med en annen dag. Med kartfunksjonen vil du aldri gå deg vill. Start turen på den banebrytende Lausanne Métro! Besøk den ikoniske Esplanade de Montbenon som du kan utforske hele dagen og gå deg vill på det sentrale Place de la Palud. Ta et bilde ved Lausanne-katedralen, Sveits største gotiske kirke, og beundre det nye parlamentet i Vaud. Lær om det imponerende Château Saint-Maire. Du vil også gå forbi det unike Palais de Rumine som vil etterlate deg i ærefrykt, ikke glem å ta et bilde. Se, beundre, fotografer og grøss med Notre-Dame du Valentin i sentrum av byen. Saint-Laurent i sentrum med sin steinfasade venter på deg mens den autentiske Esplanade du Flon, symbolområdet, vil være prikken over i-en på denne unike turen.

Lausanne: Gruyères-tur med oste- og sjokoladesmaking

9. Lausanne: Gruyères-tur med oste- og sjokoladesmaking

Gruyères er et av de mest kjente stedene på den sveitsiske landsbygda. Å besøke det er som å ta et stort friskt pust. Alltid forfriskende, dette er en ekte historisk, spennende og attraktiv destinasjon. Du vil se det virkelige Sveits, grønne felt, kuer og fjell. Få sjansen til å ha en kulinarisk reise. Fall inn i fristelsen til den beste sjokoladen i verden. Smak på den nasjonale osten og vinen: den mest kjente av sveitsiske delikatesser. Begynn med sjokoladeverdenen til Cailler, forstå historien til sjokolade, hvordan de lager den og nyt å smake den så mye du vil. Etter å ha besøkt ostemuseet, vil du smake på den berømte Gruyères-osten og "Vacherin Fribourgeois," to oster blandet for en typisk rett med sveitsisk fondue. Om ettermiddagen kan du bruke litt fritid på å spasere i middelalderlandsbyen Gruyères. Beliggende på en høyde , kan du beundre et fantastisk landskap.Pust inn den rene fjelluften og hør kubjeller i beitemarkene rundt den lille forstaden. Etterpå kan du slappe av på en komfortabel tur ombord på det berømte Golden Express-toget med utsikt over de praktfulle Alpene og nyte utsikten over Leman Lake. Opplev en dag full av smaker og uforglemmelige opplevelser.

Fra Lausanne: Glacier 3000 opplevelse og Montreux

10. Fra Lausanne: Glacier 3000 opplevelse og Montreux

Når du tenker på Sveits, ser du ikke for deg en sveitsisk chalet landsby mellom de store fjellene? Dette er Les Diablerets (små djevler) som ligger i hjertet av Valais-alpene. Denne landsbyen består kun av hytter, og er kjent for sin høye status og økonomi som gjør at de kan utvikle byen samtidig som de bevarer sin arv. Den majestetiske breen er noe du ikke kan gå glipp av, og den ligger hele 3000 meter over havet. Om vinteren er dette et ekte snø-eventyr perfekt for utendørs entusiaster og eventyrlystne mennesker med sitt brede utvalg av aktiviteter. Dra mot toppen på en 15-minutters taubane tur for å nyte utsikten. For de som velger full pakke vil du ha en snø busstur og forrett på en terrasse med panoramautsikt og gratis adgang til den alpine dalbanen. For de som foretrekker å bo i Diablerets landsbyen og spasere langs elva. Du vil også ha muligheten til å dra opp med taubanen (mot ekstra kostnad) Deretter kan du oppdage den berømte byen Montreux, kjent som hovedstaden i Vaud Riviera på grunn av sin ekstraordinære milde klima. Føl på den gode atmosfæren i den velkjente, kunstneriske byen. 

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Lausanne
En sjarmerende sveitsisk by med fantastiske fjell, naturskjønne vingårder og Genfersjøen rett utenfor døren.

Alle aktiviteter

44 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Lausanne

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Lausanne

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Lausanne?

Hva er de beste tilbudene og rabattene på aktiviteter og attraksjoner i Lausanne?

Flere reisetips for Lausanne

Vil du vite mer om aktiviteter i Lausanne? Trykk her for full oversikt