Opplevelser i
Lanzarote

Denne solfylte øya byr på vulkaner, livlige strender og et spennende natteliv som underholder hele året.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Lanzarote

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Lanzarote?

De syv beste tingene å gjøre på Lanzarote

Lanzarote er en oase med sitt vulkanske landskap med et mangfold av flora og fauna, samtidig som øyen byr på en overflod av muligheter for sightseeing. Slapp av på solrike strender, opplev fjellturer på Ildfjellene og nyt det avslappende øylivet.

 • Playa Blanca

  1. Playa Blanca

  Playa Blanca er en tidligere fiskerlandsby som ligger på sørsiden av øyen. Byens båthavn er full i liv og ligger i nærheten av Papagayos uberørte strender og hav som glitrer i solen.

 • Cueva de los Verdes

  2. Cueva de los Verdes

  Cueva de los Verdes er en 8 km lang lavatunnel, som ble skapt av naturen under et vulkanutbrudd for 5000 år siden. Turen ned til de to grottene som fører inn til tunnelen tar 45 minutter. Tidligere brukte lokalbefolkningen disse grottene for å skjule seg for pirater og slavehandlere!

 • Timanfaya nasjonalpark

  3. Timanfaya nasjonalpark

  Dypt under overflaten til utkikkspunktet Islote de Hilario i Ildfjellene, ligger det et magmakammer som varmer opp småstein noen centimeter under overflaten til hele 100 grader!

 • Øygruppen Chinijo

  4. Øygruppen Chinijo

  Øygruppen Chinijo består av fem øyer som tilsammen utgjør en naturpark. La Graciosa er den eneste av øyene som er bebodd, og her finner man Europas største havreservat.

 • Montaña Clara

  5. Montaña Clara

  Fjelltoppen på 259 meter er alt som er igjen av det som en gang var en vulkanøy. På den private, ubebodde øyen som ble solgt for ni millioner euro i 2007, ligger det et fuglereservat.

 • Guinate tropiske park og pingvinparadis

  6. Guinate tropiske park og pingvinparadis

  150 forskjellige arter lever i denne parken, som også jobber for å redde utrydningstruede dyrearter. Papegøyeshowet begynner klokken 12.00, etterfulgt av mating av pingviner og otere.

 • Casa Museo y Monumento al Campesino

  7. Casa Museo y Monumento al Campesino

  På dette museet kan du se en 15 meter høy skulptur laget av gamle vanntanker, utført av den lokale kunstneren César Manrique. Museet gir et innblikk i øyens historie, ikke minst på bondegården som viser utstillinger om dagliglivet på Lanzarote.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør man planlegge å bli på Lanzarote?

  For å slappe av og nyte en fin ferie bør man beregne minimum syv netter. Om du ønsker ekstra tid til å utforske de mange stedene og severdighetene på Lanzarote bør du planlegge 10-14 dager totalt.

 • Hvordan komme seg rundt på Lanzarote?

  Den beste måten å oppdage Lanzarote på er ved å leie bil. Den offentlige transporten består av busser som kjører mellom de største byene, som eksempel tar turen fra Arrecife til Playa Blance 55 minutter. Hvis du ønsker å dra på en dagstur fra Playa Blanca til byen Corralejo på naboøyen Fuenteventura, koster det ikke mer enn 20 EUR for en returbillett. Overfarten tar 35 minutter og du kan kjøpe billetter i havnen.

 • Hvor bør jeg bo på Lanzarote?

  Du vil finne flest overnattingssteder i Lanzarotes største kystbyer, Playa Blanca, Puerto del Carmen, Costa Teguise og i hovedstaden Arrecife. Det er imidlertid også mulig å finne steder i de små byene rundt på øyen.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidssone
  UTC (+00:00)
 • Landskode
  +34
 • Beste tiden å dra
  Temperaturene på øyen er helt topp året rundt, så høysesongen på Lanzarote er både sommer og vinter. Derfor er vår og høst de beste tidene å reise til Lanzarote hvis du vil unngå alle turistene men fortsatt nyte varmen. På høsten er det lite vind og havet har blitt varmet opp i løpet av hele sommeren!

Flere reisetips for Lanzarote

Vil du vite mer om aktiviteter i Lanzarote? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Lanzarote

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 8 243 vurderinger

Stor verdi for pengene

Meg selv og kjæresten min gjorde denne turen mens jeg var på ferie. Alt var veldig bra, bussen hentet oss i tide og hvert stopp på ekskursjonen var veldig bra. Lunsj er inkludert, så får du begynt og gå i gang. (Maten var ganske gjennomsnittlig) Kamelrittet er mye moro og hulene er vakre. Vil absolutt anbefale

Gikk en lang tur rundt øya, ca 15 km, først langs kunsten til den lille landsbyen eller grenda i øst - dessverre måtte jeg finne ut sulten og tørst at det ikke var noe gastronomi der - så tilbake gjennom sentrum av øya . Det er ingen asfaltvei, men det er dessverre biler, selv om det bare er noen få.

Når billettene er kjøpt, er det enkelt å få overføringer, en gang i havnen å få billettene er veldig enkelt og raskt, maksimal punktlighet og de viser deg returtidene. Vannet var grovt, mannskapet advarte og det var veldig spennende, turen var trygg og rask!

Under det brune ... Under det brune ... Opplev å gjenta. Du oppfører deg som en chiko-gutt som ser gjennom porthullet da forskjellige typer fisk følger ubåten og nærmer seg vinduet. Når du ser restene av sunkne skip, kommer Titanic-filmen til tankene.

La Graciosa var vel verdt turen. Tilbaketuren var underholdende og veldig stille. Jeg hadde gjort en forhåndsreservasjon, kommer du tidlig nok til skranken får du garantert billett (i hvert fall for øyeblikket).