Våre mest anbefalte ting å gjøre i Kyoto, Japan

Kyoto: Avdekk den skjulte verdenen til japanske Maiko

1. Kyoto: Avdekk den skjulte verdenen til japanske Maiko

Utforsk Gion-distriktet i Kyoto med en ekspertguide og få eksklusiv innsikt i maiko (lærling geiko) og geiko kultur. Besøk et privat tehus, se en tradisjonell maiko-forestilling, chat med verten din og nyt en middag med ubegrenset øl og sake. Møt guiden din i hjertet av Gion og lær om historien til maiko og geiko. Stopp ved Yasaka-jinja-helligdommen og lær om restauranten der maiko tradisjonen oppsto. Kos deg i stemningen til det gamle Japan og rusle gjennom gater omkranset av machiya rekkehus og svaiende papirlanterner. Etter å ha inntatt noe av stemningen i området, gå bak noren gardinene til et tradisjonelt tehus som arrangerer private maiko forestillinger. Kos deg til en deilig middag med typisk japansk mat, og forsyn deg av ubegrenset med øl, sake eller brus før verten din ankommer. Hils din maiko og opplev deretter en autentisk forestilling, vanligvis reservert for gjester med en privat invitasjon. Etter forestillingen kan du lære litt mer om kunsten å være vertskap på nært hold mens du lytter til lokal musikk og spiller noen morsomme drikkeleker. Du vil også nyte den sjeldne muligheten til å lære på egen hånd om maiko og geiko historie og tradisjoner med en Q&A-økt med verten din. Still gjerne spørsmål om vertskapets yrke, og få et sjeldent innblikk i en skjult og ofte misforstått verden.

Kyoto: Øv en guidet meditasjon med en Zen-munk

2. Kyoto: Øv en guidet meditasjon med en Zen-munk

Besøk det rolige Jōju-ji-tempelet i Kyoto med en ekspertguide og få førstehånds innsikt i buddhisme og meditasjon. Ta del i en autentisk zen-meditasjonsøkt med den fastboende munken på dette off-the-beaten-track-stedet, og nyt en lett lunsj med typisk buddhistisk Shojin-mat. Møt ekspertguiden din ved inngangen til Jōju-ji-tempelet. Ta en kort omvisning i et rolig tempel vekk fra folkemengdene i det viktigste turistområdet. Lær om buddhismen ved å bruke alle 5 sansene, og finn ut om viktigheten av meditasjon for dens tilhengere. Møt deretter den fastboende munken, som vil guide deg gjennom en Zen-meditasjonsøkt med meditativ sang. Øv viktige Zen-teknikker og kjenn at spenningen og stresset smelter bort i de rolige omgivelsene. Etterpå kan du nyte eksklusiv tilgang til tempelets boligkvarter for en prat i spørsmål og svar-stil med munken. Lær om buddhismens kjernekonsepter og tro med guiden din som din tolk, og få en sjelden mulighet til å få et førstehånds innblikk i livsstilen til en buddhistisk munk. Din opplevelse vil avsluttes med en lett lunsj med tradisjonell buddhistisk lunsj med Shojin-mat og te. I henhold til religiøs skikk er lunsjen fri for kjøtt eller fisk, primært bestående av sesongens grønnsaker og fjellplanter. Etter erfaringen din kan du inkorporere de nylærte meditasjonsteknikkene dine i livsstilen din. Vær trygg i vissheten om at denne opplevelsen tjener til å støtte templet slik at det kan tjene det omkringliggende samfunnet i generasjoner fremover.

Kyoto: Lag søtsaker med en prisvinnende kokk på Ninna-ji

3. Kyoto: Lag søtsaker med en prisvinnende kokk på Ninna-ji

Legg ut på en en gang-i-livet omvisning før timer i Kyotos ikoniske Ninna-ji-tempel og oppdag historien bak hver sving. Lag dine egne deilige wagashi-godterier med en prisbelønnet konditor, nyt et eksklusivt besøk i Great Hall, og vær vitne til en autentisk te-seremoni. Ankom Ninna-ji-tempelet om morgenen før åpningstidene og møt din guide og fastboende munk. Lås deretter opp tempelets hovedporter, som kan dateres tilbake til 1600-tallet, og gå inn i denne fredelige parken, omgitt av fargerike trær og frodige hager. Fortsett til Storsalen, som vanligvis er stengt for publikum. Utforsk det omhyggelige interiøret og beundre rikdommen av tradisjonell japansk kunst og treverk. Lær mer om historien som omgir deg med innsiktsfulle kommentarer fra guiden din. Deretter kan du lære å lage wagashi fra en av Japans beste konditorer – og den offisielle godterileverandøren til Ninna-ji. Prøv først noen deilige wagashi før du lager din egen velsmakende godbit med veiledning av din prisbelønte instruktør. Fortsett til et bortgjemt tehus og møt en teseremonimester. Ta deg tid til å beundre de utsmykkede hagene som omgir deg, før du tar del i en tradisjonell teseremoni med wagashien din. Oppdag betydningen bak bevegelsene og historien forankret i dette ritualet. Ninna-ji er et UNESCO-listet buddhisttempel som ligger i vestlige Kyoto, anerkjent for sine vakre hager, tradisjonell arkitektur og brede samling av klassisk kunst og treverk. Nyt en eksklusiv mulighet til å oppleve denne nasjonale skatten ved daggry på en tur for gruppen din alene.

Kyoto: Oppdag den eldgamle kunsten til Noh Theatre

4. Kyoto: Oppdag den eldgamle kunsten til Noh Theatre

Oppdag den eldgamle kunsten noh på en enestående tur like utenfor Kyoto. Spaser gjennom fjellandsbyen Ohara, opplev noh-sang og dans, og nipp til te med en lokal delikatesse i noh-mesterens hage. Møt guiden din, Julia, ved bussholdeplassen i den pittoreske fjellandsbyen Ohara. Legg ut på en kort guidet spasertur gjennom Ohara-landsbygda for å lære om historien til noh mens du beundrer det frodige fjellandskapet, skrånende landskap og tradisjonell trearkitektur. Kom til det private hjemmet til en noh-mester og gå inn i studioet hans. Ta på deg et par "tabi" sokker og sett deg på gulvet. Deretter kan du være vitne til en privat fremføring av denne tradisjonelle kunsten, komplett med autentiske klær og masker som kan dateres hundrevis av år tilbake. Lær mer om denne dyrebare kunsten fra mesteren og oppdag hvordan den har utviklet seg og tilpasset seg gjennom århundrene. Beundre utførelsen av maskene og kostymene på nært hold før du prøver noen av de metodiske og rytmiske bevegelsene til noh med mesteren. Deretter kan du gå inn i hagen og friske opp sansene med litt te og japansk søtsaker ("wagashi"). Slapp av i stillheten og frisk luft før du tar farvel med guiden din. På slutten av opplevelsen din, sørg for å utforske den pittoreske byen Ohara før du går tilbake til stasjonen. Noh er en klassisk teatralsk dansekunst som først ble fremført på 1300-tallet og er anerkjent på listen over menneskehetens immaterielle kulturarv av UNESCO. På denne eksklusive opplevelsen kuratert av GetYourGuide, fordyp deg i en verden av tradisjonell kunst og japansk arv.

Fra Osaka/Kyoto: 1-dags busstur til Kyoto og Nara

5. Fra Osaka/Kyoto: 1-dags busstur til Kyoto og Nara

Dra fra de eksklusive VIP-venterommene i Osaka eller Kyoto og sett kursen mot Fushimi Inari Taisha.Stedet er regnet som et viktig kulturelt sted, og den sentrale helligdommen inkluderer 5 mindre helligdommer. Disse helligdommene i Fushimi Inari Taisha er oppkalt etter Inari Okami og denne guddommens dyder. Inari Okami er kjent som en guddom for forretninger, industri, sikkerhet i hjemmet og i trafikken samt for utøvende kunster. «Senbon Torii» eller de 1000 torii-søylene er donasjoner fra enkeltpersoner eller selskaper, og du vil kunne se giverens navn innskrevet på baksiden av hver søyle. Du reiser så videre til Arashiyama, et sted som forandrer seg med årstidene og som kan nytes når som helst på året, med kirsebærblomster på våren, båtfestivaler på sommeren, røde blader på høsten og snøhvite fjell på vinteren. Arashiyama har også mange tempel og helligdomer, inkludert en helligdom for romantisk kjærlighet, som du kan besøke på en spasertur gjennom den berømte bambusskogen. Det finnes en rekke restauranter å velge mellom i nærheten av Togetsukyo-broen, som også har vegansk og halal mat. Fortsett til symbolet på Kyoto, Kinkakuji, den gylne paviljongen, også kjent som Rakuon-ji: En av de mest populære bygningene i Japan.Til slutt reiser du videre til Japans gamle hovedstad, Nara: Der vil du ha tid til å utforske parken, møte verdensberømte hjortedyr samt gå inn i den største bygningen på planeten, Todai-ji-tempelet, nok et sted på UNESCOs liste over verdensarv. Her vil du kunne se Japans største Buddha-statue som er 15 meter høy.

Kyoto: 45-minutters teseremoni

6. Kyoto: 45-minutters teseremoni

Du tar plass på en tatami, en tradisjonell japansk gulvmatte, og blir møtt av den engelsktalende verten, som er en lisensiert temester fra Urasenke, den største teseremoniskolen i Japan. Observer mens verten utfører den seremonielle lagingen av matcha, pulverisert grønn te. Deretter får du muligheten til å lage te selv, mens verten forteller om historien og den spirituelle rollen teseremoni og effekten måten man lager teen på har å si for smaken. Etterpå kan du nyte noen tradisjonelle japanske søtsaker. Når seremonien er over, får du sjansen til å ta bilder og se eksempler på kimonoer og vakre, vevde tekstiler laget i Nishijin-distriktet i Kyoto. Hvis du ønsker å ha på deg en kimono i løpet av opplevelsen, kan du velge det som et tilvalg i løpet av bestillingen og ta bilder for å huske opplevelsen.

Kyoto: Alt inkludert 3-timers mat- og kulturtur i Gion

7. Kyoto: Alt inkludert 3-timers mat- og kulturtur i Gion

Utforsk Gion-distriktet om natten med en erfaren engelsk, tysk, fransk eller spansktalende reiseleder som vet alt det er å vite om området. Turen starter i nærheten av elven Kamo, hvor du lærer om hvordan tradisjonen til Geishas ble til. Etter en kort spasertur langs en travel kommersiell gate glir du inn i et rolig og stille område for å besøke Yasaka Jinja-helligdommen. Etter den berøringen av utdannelse, er det bort til Gion. Gion har hemmeligheter og historie spredt over sine trange gater, men dette er også et moderne underholdningsdistrikt - så det er på tide for et dypdykk i det som foregår her. Guiden din holder den lett og morsom, og forklarer noen av de mer interessante kulturmorene i disse delene. Gå inn i en restaurant og beite fra et mangfold av små tallerkener på en slags tapasopplevelse i japansk stil. Nyt en drink også før du fortsetter. Mellom restaurantstoppene vil det være en utforskning av Kiyamachi, Ponto-cho og noen andre kommersielle og utelivsgater. Guiden din viser deg både moderne og historisk Kyoto, og tegner et godt avrundet bilde som gir deg en virkelig følelse av stedet. Denne turen holder gruppene små og inkluderer mat og drikke, slik at du kan ha en bekymringsfri natt som om du bare henger med noen som kjenner nabolaget. Et deilig Kobe-kjøtt (eller nærliggende kjøtt) er tilgjengelig på vanlig mat og drikke. Dette alternativet er for bestillinger minst 10 timer i forveien.

Tokyo: Billett til hopp-på hopp-av-sightseeingbuss

8. Tokyo: Billett til hopp-på hopp-av-sightseeingbuss

Oppdag høydepunktene i Kyoto med 1 samme-dag eller 2-dagers billett til en praktisk hopp-på hopp-av-sightseeingbuss. Beundre panoramautsikten fra den åpne dobbeltdekkerbussen, og hopp av eller på hvilke som helst av holdeplassene langs ruten. Nyt informative lydkommentarer ombord på bussen, tilgjengelig på 7 språk. Velg denne effektive måten å utforske steder og attraksjoner i Kyoto du må se. Bussen fører deg forbi mange av byens viktigste attraksjoner, inkludert UNESCOs verdensarvsteder som Nijo Castle, Kinkakuji og Kiyomizu-Dera Temple. Du kan nyte ubegrensede turer så lenge billetten er gyldig. Holdeplasser langs ruten:  • Kyoto Station • Nishihonganji (Kyoto Tokyu Hotel) • Shijo Karasuma / Nishiki-ichiba Market • Nijo-jo Castle • Kitano-tenmangu Shrine / Kamishichiken • Kinkakuji Temple (Golden Pavilion) • Daitokuji Temple • Kyoto Imperial Palace (Doshisha University) • Ginkakuji Temple (Silver Pavilion) • Heian-jingu Shrine / Okazaki Park • Gion (Kotowa-Kyoto Yasaka) • Gojozaka (Kiyomizu-dera Temple / Gion) • Sanjusangendo / Kyoto nasjonalmuseum (Hyatt Regency Kyoto)

Kyoto: Insider Sake Brewery Tour med Sake og Food Pairing

9. Kyoto: Insider Sake Brewery Tour med Sake og Food Pairing

Insider Sake Brewery Tour + Sake-smaking og matsammenkobling med en ekspert/ Hvis du elsker Sake, men ikke vet hva du skal velge eller vil nyte det med japansk mat, bli med oss og la oss dykke dypt inn i sake-verdenen! Møt guiden din og sett av på din tre timers tur for å utforske Fushimi Sake-distriktet i Kyoto, et av Japans mest kjente sake-produserende områder, og hjem til rundt 30 bryggerier. ・Insider Sake-bryggeriomvisning Besøk Gekkeikan Okura Sake Museum, det største sakebryggeriet i Fushimi med en sakeekspert, hvor du vil utdype kunnskapen din om sake og være vitne til tradisjonelle bryggeprosesser som har gått i arv fra generasjon til generasjon. På slutten av bryggeriomvisningen vil du ha sjansen til å smake på noen av smakene som produseres der, og det vennlige personalet fra bryggeriet vil være tilgjengelig for å svare på spørsmål du måtte ha. Etter å ha fullført den første prøven, går du videre til hele smaksøkten. ・Smaking med en ekspert Nyt å smake på smaker av sake du kanskje aldri har opplevd før – da vi vil introdusere deg for flasker som aldri har blitt eksportert. Din ekspertguide vil forklare forskjellene i smak – tørr, fruktig, søt – og hvordan hver av disse produseres. ・Matsammenkobling Opplev matsammenkoblingen med sake – du vil også få servert ulike otsumami – japansk snacks som tradisjonelt følger med alkohol – slik at du kan se hvilke typer mat og smak som passer best til de ulike saketypene. Dette er en morsom og lærerik sake-smaking i Kyoto. Anbefalt å bli med på denne opplevelsen i begynnelsen av reisen i Japan!

Kyoto: Teseremoni Ju-An ved Jotokuji-tempelet

10. Kyoto: Teseremoni Ju-An ved Jotokuji-tempelet

Begynn teseremonien med å gå inn gjennom hovedportene til Jotoku-ji-tempelet. Du vil passere inngangen til det Grand Tearoom på venstre side og en butikk ved siden av, der vil du møte guiden din på de nærliggende røde benkene. Når du går gjennom templet, kan du beundre arkitekturen og stå ved renselses-fontenen. Hvis været tillater det, står du fritt til å sitte ved de røde benkene og ta en pause. I tilfelle regn kan du stå utenfor under gavlen til butikken eller vente i Grand Tearoom. Når du er ferdig med å lese nyte tempelet eller sitte på de røde benkene, kan du gå inn i Grand Tearoom hvor instruktøren din venter på deg.  Start turen til templet med et tradisjonelt renselsesritual, en helt unik og innsiktsfull opplevelse for vestlige besøkende. Etterpå tar du av skoene dine ved inngangen til Grand Tearoom og med gruppen din, fortsetter innover for å ta plass. Få sjansen til å prøve matcha te på sitt beste. Te-mesteren vil guide deg gjennom, vise og forklare hvert trinn underveis. Gjennom hele seremonien får du undervisning i kunsten å drikke matcha te og lære om viktigheten av seremonien.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Kyoto, Japan
Tradisjonelle tehus, shinto-helligdommer og buddhistiske templer venter på deg i Japans kulturhovedstad.

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Kyoto, Japan

Alle aktiviteter

186 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 12

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Kyoto, Japan

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Kyoto, Japan

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Kyoto, Japan?

Hvilke er de beste dagsturene og utfluktene fra Kyoto, Japan?

De beste dagsturene og utfluktene fra Kyoto, Japan er:

Arashiyama

Flere reisetips for Kyoto, Japan

Vil du vite mer om aktiviteter i Kyoto, Japan? Trykk her for full oversikt