Våre mest anbefalte ting å gjøre i Kutná Hora

Praha: Kutná Hora og Bone-kirken med transport tur-retur

1. Praha: Kutná Hora og Bone-kirken med transport tur-retur

Utforsk Kutná Hora på en guidet tur fra Praha. Spaser rundt i den historiske byen og besøk Sedlec Ossuary (Beinkirken) og St. Barbaras kirke. Tilpass omvisning med alternativer for henting og retur, inngangsbillett og tid på egen hånd. Velg henting på hotellet ditt med en buss med klimaanlegg eller start fra møtestedet. Du kjører til det historiske UNESCOs verdensarvsted Kutná Hora og besøk den sengotiske juvelen St. Barbaras kirke. Oppdag et av byens symboler og stoltheten til gruvearbeiderne. Bli med på en guidet spasertur gjennom det historiske sentrum, og reis deretter til Sedlec Ossuary nedenfor den romersk-katolske kirkegården til Allehelgensgravkirken. Kirken som ble bygget i det 14. århundre har 2 etasjer og et underjordisk kapell, fyllt med mer enn 40 000 menneskelige knokler.

Fra Praha: Halvdagstur til Kutná Hora med inngangsbilletter

2. Fra Praha: Halvdagstur til Kutná Hora med inngangsbilletter

Reis fra Praha og reis østover til den historiske sølvgruvebyen Kutná Hora, den nest viktigste byen i Böhmen og er en del av UNESCOs verdensarv siden 1995. Reis tilbake i tid til det 13. århundre, og hør hvordan et tidligere oppgjør med benediktinermunkene gikk videre til å bli en favoritt midlertidig bolig for flere tsjekkiske konger opp gjennom tidene. Få detaljer om historiske hendelser som har en betydning for historien til Sentral-Europa. Besøk den imponerende Saint Barbara-kirken for å beundre de gotiske detaljene til bygningen. Se en unik steinfontene fra 1400-tallet, og gå til den fantastiske beinkirken i Sedlec, som er dekorert med mer enn 40.000 menneskebein.

Fra Praha: Besøk til Kutná Hora og Beinkirken med lunsj

3. Fra Praha: Besøk til Kutná Hora og Beinkirken med lunsj

Dra ut av Praha på en guidet dagstur til Kutná Hora, et UNESCO verdensarvsted. Utforsk den gotiske St. Barbara-katedralen og det nærliggende Sedlec-ossuariet som er dekorert med menneskelige skjeletter. Nyt en tradisjonell tsjekkisk lunsj på en taverna for å runde av opplevelsen. Start omvisningen med en 1-times kjøretur gjennom landsbygda i en minibuss med klimaanlegg. Etterhvert ankommer du Kutná Hora, som er kjent for sine sølvgruver og arkitektoniske perler. I Kutná Hora kan du besøke de viktigste severdigheten fra middelalderen og barokken, inkludert det tidligere sentrale kongelige myntverket, St. Barbara-katedralen og beinhuset. Beinkirken i Sedlec kjent for sine om lag 40 000 skjeletter, som er blitt kunstnerisk dandert for å utgjøre dekorasjoner og inventar i kapellet. Under får du lære mer om stedets livlige historie, nydelige landskap og arkitektoniske underverker. Etterpå stopper du ved den berømte Dačický Old Bohemian-vertshuset, hvor en 2-retters tradisjonell tsjekkisk lunsj blir servert.

Fra Praha: Halvdags busstur til Kutná Hora

4. Fra Praha: Halvdags busstur til Kutná Hora

Utforsk middelalderbyen Kutná Hora på en halvdags busstur fra Praha. Beundre severdigheter på UNESCOs verdensarvliste når du kommer frem, inkludert den utrolige beinkirken i Sedlec. Lær mer om den historiske byen og hvordan den vokste på grunn av sølvgruvene som ble intensivt drevet i det 14. og 15. århundre. Se imponerende severdigheter som den gotiske katedralen St. Barbaras kirke, dedikert til gruvearbeidernes skytshelgen. Lær mer om gruvehistorie ved Hrádek-museet og den italienske domstolen (Vlašský dvůr), opprinnelig den offisielle myntutstederen i Praha. Besøk steinfontenen fra det 15. århundre og mer.

Fra Praha: Kutna Hora UNESCO Site Tour med Bone Chapel

5. Fra Praha: Kutna Hora UNESCO Site Tour med Bone Chapel

Utforsk byen Kutná Hora på denne heldagsturen fra Praha. Ta en togtur og se severdigheter som Sankturin-huset, steinhuset og pestsøylen. Få adgang til det uhyggelige Sedlec-benhuset og den gotiske Sankt Barbara-kirken. Møt guiden din på den tsjekkiske jernbanens hovedkontor (České dráhy), som ligger midt på jernbanestasjonen i Praha, og hopp om bord i et komfortabelt tog til Kutná Hora. Besøk Kutná Horas benkapell, et av dagens høydepunkter som tiltrekker seg besøkende fra hele verden, og oppdag hvordan denne perlen i bøhmisk historie er hjemsted for mye mer enn bare hauger av hodeskaller og bein. Beundre de historiske bygningene i Kutná Hora, som var det økonomiske kraftsenteret i kongeriket Böhmen og spilte en avgjørende rolle i husitterkrigene på 1400-tallet. Ta turen til Sankta Barbaras kirke, og fortsett deretter til Sankturin-huset, Böhmens eldste cistercienserkloster, den fantastiske italienske domstolen, middelaldergaten Ruthardka, steinhuset og pestsøylen. Underveis får du høre om hussittkrigenes storhetstid, da Kutná Hora konkurrerte med Praha både økonomisk og kulturelt og ble favorittresidens for flere bøhmiske konger. Finn ut hvordan byen ble så rik, og lær om utvinningen av sølv til Praha-groschen - en gang i tiden Sentral-Europas hardvaluta.

Fra Praha: Kutná Hora-dagutflukt med Bone Church

6. Fra Praha: Kutná Hora-dagutflukt med Bone Church

Besøk Kutná Hora, et middelaldersk sølvgruvesenter som en gang var den nest rikeste byen i kongeriket Böhmen. Byens tidligere rikdom gjenspeiles i mangfoldet av arkitektoniske monumenter, og i den bevarte strukturen til sentrum. Først vil du besøke Kutná Horas Sedlec Ossuary, eller "beinkirke", som er en av de mest kjente gravplassene i verden. Kutná Hora var en gang den nest rikeste byen i kongeriket Böhmen, på grunn av sølvgruver. Du vil utforske sentrum med kommentarene til guiden din. Etter turen vil du ha 90 minutter fritid i henhold til dine preferanser. Kutná Hora har vært på UNESCOs liste over kulturarv siden 1995.

Fra Praha: Dagstur til Kutná Hora med benkirken

7. Fra Praha: Dagstur til Kutná Hora med benkirken

Besøk Kutná Hora, et middelaldersk sølvgruvesenter som en gang var den nest rikeste byen i kongeriket Böhmen. Byens tidligere rikdom gjenspeiles i mangfoldet av arkitektoniske severdigheter og i den bevarte strukturen til sentrum. På den 7-timers turen til Kutná Hora får du en omvisning i St. Barbara-katedralen, og se kan en rekke vakre byhus i gotisk, renessanse- og barokkstil samt en steinfontene fra 1400-tallet. Du besøker dessuten Sedlec-ossiariet, en av de mest interessante gravplassene i verden. Dette kapellet er dekorert med mer enn 40 000 menneskebein, noen arrangert i en lysekrone, andre i Schwarzenberg-våpenskjoldet og mer. Kutná Hora har vært på UNESCOs liste over kulturarvsteder siden 1995.

Fra Praha: Kutna Hora-vandring og St. Barbara-katedralen

8. Fra Praha: Kutna Hora-vandring og St. Barbara-katedralen

Dra østover fra Praha til Unescos verdenskultur- og naturarvsted Kutna Hora. Bygget i middelalderen midt i et omfattende sølvmalmfelt, ble det raskt Böhmens nest viktigste by. Dens store mineraleiendommer ble ryggraden i den tsjekkiske økonomien, og beriket riket massivt. Deretter vil du besøke byens katedral St. Barbara, regnet som et av de beste eksemplene på sengotisk arkitektur i Böhmen. St. Barbara var skytshelgen for gruvearbeiderne, og gruvearbeidere kom til katedralen for å motta hennes velsignelser. Lær litt mer om Tsjekkias rike historie på denne vandreturen fra Praha.

Kutná Hora: Sedlec Ossuary Skip-the-line Ticket & Audioguide

9. Kutná Hora: Sedlec Ossuary Skip-the-line Ticket & Audioguide

Hopp over billettkøen på to virkelig unike steder og lytt til interessante kommentarer gjennom lydguiden din. Første stopp er Sedlec Ossuary, som sies å inneholde bein fra 40 000 - 70 000 menneskeskjeletter. Alle brukes på en kunstnerisk måte for å vakkert dekorere kirkens interiør. En av ossuariets iøynefallende trekk er en enorm lysekrone, helt laget av bein. Ta deretter en kort spasertur for å besøke et annet bemerkelsesverdig sted - Cathedral of the Assumption of Our Lady og Saint John the Baptist. Oppført som et UNESCO-arvsted siden 1995, er katedralen en unik kombinasjon av barokk og gotisk arkitektur. Gå rundt kirken og til og med utforsk katedralens loft, mens du lytter til lydguiden som vil forklare mer om kirkens historie.

Fra Praha: Privat guidet tur til beinkirken og Kutna Hora

10. Fra Praha: Privat guidet tur til beinkirken og Kutna Hora

Se Kutna Hora, en middelaldersk sølvmineby som ligger en times kjøring øst for Praha. Reis til denne fantastiske byen som i middelalderen brakte berømmelse til den tsjekkiske kronen, og besøk en av de rikeste og mektigste landsbyen i Tsjekkia. Mens vi er på denne private guidete turen, til dette utrolige området, kan du også se en lokal raritet: Beinkirken i Sedlec. Ifølge estimater ble bein fra omtrent 40 000 mennesker brukt til å dekorere dette kapellet. En skummel påminnelse om menneskelivets forgjengelighet og at døden er uunngåelig. Når du er der vil du se andre mesterverk, inkludert en massiv lysekrone og Schwarzenbergs våpenskjold. Hvis du foretrekker å ikke besøke Beinkirken, kan turen fokusere på andre deler av Kutna Hora som den italienske domstolen, St.Barbara-katedralen, middelalderbyen og mer.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Kutná Hora

Toppopplevelser

Populære severdigheter i Kutná Hora

Alle aktiviteter

18 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Kutná Hora

Utforsk alle

Flere reisetips for Kutná Hora

Vil du vite mer om aktiviteter i Kutná Hora? Trykk her for full oversikt