Våre mest anbefalte ting å gjøre i Kroatia

Fra Split: Besøk fossefallene i Krka nasjonalpark inkludert båttur og bading

1. Fra Split: Besøk fossefallene i Krka nasjonalpark inkludert båttur og bading

Bli med på en omvisning av Krka-fossefallene fra Split med buss, eller oppgrader opplevelsen din til å inkludere privat transport med bil. Fordyp deg i Krka-fossenes naturlige skjønnhet i Krka nasjonalpark, og lær om dette brusende, naturlige underverket fra din lokale guide. Etter en 1,5-times reise fra Split i en buss med klimaanlegg, kan du oppdage denne eventyrlignende og svært ettertraktede attraksjonen, beliggende midt i et av de mest solrike områdene i Kroatia. Ditt første stopp er den lille sjarmerende byen Skradin, som har sin opprinnelse helt tilbake til antikken. Etter et 30-minutters vakkert cruise gjennom den magiske inngangen til parken, er du fremme ved Skradinski Buk som er stedets høydepunkt. Lær også om dette stedet, inkludert historien, gjennom en omvisning inne i parken. Nyt totalt 3 timer i parken, slik at du kan få mest mulig ut av denne fantastiske opplevelsen – fra å nyte en piknik, knipse kunstneriske bilder eller å simpelthen nyte dagen. Fortsett til den pittoreske byen Primosten, hvor du finner noen av Kroatias fineste strender. Nyt 2 timer på egen hånd til å bade eller utforske de sjarmerende brosteinsgatene i gamlebyen. Du har muligheten til å delta på vinsmaking.

Dubrovnik: Den ultimate «Game of Thrones»-omvisningen

2. Dubrovnik: Den ultimate «Game of Thrones»-omvisningen

Fordyp deg i byen «King's Landing» på en omvisning av Dubrovniks berømte severdigheter, som sett i Game of Thrones. Utforsk Westeros' hovedstad sammen med lokale guider som tar deg med til de mest berømte filmstedene, og bli kjent med hemmeligheter fra produksjonen. Du kommer umiddelbart til å kjenne igjen steder hvor deler av historien utspiller seg, mens guiden forteller anekdoter og viser deg ikoniske bilder fra serien. Fra Lovrijenac festning får du også se de tilsynelatende endeløse murene, hvor Tyrion Lannister og Varys spaserte. Se Pile-porten der kong Joffrey ble møtt med et borgeropprør, eller sett deg inn i livet til Cercei mens hun gikk sin vandring i skam gjennom byen. Lytt til historiene bak kulissene, akkurat som om din guide hadde vært en Game of Thrones-statist eller stand-in og få muligheten til å ta et bilde på den berømte jerntronen!

Fra Split: Krka-fossefall med vinsmaking og kulinarisk omvisning

3. Fra Split: Krka-fossefall med vinsmaking og kulinarisk omvisning

Besøk Krka nasjonalpark på en dagstur fra Split. Du reiser i en buss med klimaanlegg, nyter en avslappende båttur, besøker en vingård og mye mer. Dra til møtestedet i Split og gå om bord på en komfortabel buss med klimaanlegg, for å begynne reisen. Ved ankomst til parken spaserer du gjennom parken på en gangvei av treverk og oppdag en grønn oase med endemiske arter av fugler, fisk og sommerfugler. Besøk den vakre etnografisk landsby og oppdag tradisjonelle kostymer og håndverk, det lille huset dedikert til Nikola Tesla, samt gamle vannmøller. Se også Jaruga vannkraftverk nedenfor Skradinski buk, som er det nest eldste vannkraftverket i verden og det første i Europa. Etter å ha tilbrakt tid i parken sammen med guiden din, tar du en avslappende båttur til Skradin. Here blir det en spasertur gjennom den lille byen, før du går opp til festningen og nyter panoramautsikten. Du har dessuten tid til å litt mat og drikke på noen av barene eller restaurantene. Eller du kan ta deg en svømmetur på en strand i nærheten, der Krka-elven møter havet. Til slutt besøker du landsbyen Plastovo og blir kjent med en av vinprodusentene. Smak på god dalmatisk vin, hjemmelaget olivenolje, ost og brød før du returnerer til Split.

Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

4. Fra Split og Trogir: Dagstur til 5 øyer inkludert den blå grotten

Besøk 5 av Kroatias øyer i stil på en dagstur fylt med fart og moro med en hurtiggående båt. Sett ut på et eventyr hvor du utforsker huler, bader og snorkler, og oppdager dalmatiske byer.  Velg enten Trogir eller Split som startsted. Og best av alt, velg om du ønsker å gjennomføre aktiviteten i en liten gruppe eller privat.  Dra på en 1,5-times hurtigbåttur for å komme til øya Biševo hvor den blå grotten ligger. Her hopper du om bord på en mindre båt og utforsker den fantastiske grotten fra innsiden, hvor du kan beundre det flotte blå vannet i grotten.  Deretter fortsetter du til øya Vis. Utforsk landsbyen Komiža med 1 på egen hånd. Oppdag den tradisjonelle dalmatiske fiskerlandsbyen med sine smale gater, rullesteinstrender og innbydende promenade.   Sving innom Stiniva Cove etterpå, hvor du får oppleve viken på sin mest solrike tid på dagen for en rask 15-minutters dukkert i vannet. Deretter bærer det videre til øya Budikovac for din neste aktivitet: snorkling og bading i den blå lagunen. Lån snorkleutstyr om bord for å nyte en avslappende time i vannet, eller nyt en forfriskning på stranden. Til slutt blir det et besøk til Hvar, med noe ledig tid for å spise lunsj og gjøre litt sightseeing i den pittoreske havnebyen. Høydepunkter inkluderer det historiske sentrum og festningenen Španjolas utsikt over Pakleni-øyene. Slapp av og nyt naturen, mens du reiser tilbake til Split eller Trogir.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Montenegro

5. Fra Dubrovnik: Dagstur til Montenegro

Utforsk Montenegro på en dagstur fra Dubrovnik. Nyt fritiden i de pittoreske byene Perast og Kotor. Avreise fra Dubrovnik om morgenen nyt severdighetene i gamlebyen og dens omgivelser mens du kjører gjennom den vakre Župa Dubrovačka og Konavle-regionen. Etter å ha krysset grensen til Montenegro, fortsett langs den pittoreske Montenegro-kysten. Under kjøreturen gjennom Boka Kotorska Bay, stopp ved den sjarmerende byen Perast. Har muligheten til å besøke øya Our Lady of the Rocks. Under kjøreturen vil verten din fortelle deg alt om Montenegros viktigste kulturminner, og om landets historie og legender. Ved ankomst til Kotor kan du nyte 3 timers fritid til å utforske på egen hånd. Byen Kotor er kjent for sin nautiske tradisjon, berømte kommersielle flåte og imponerende bymurer. Etter sightseeing kan du bli med turverten din på møtepunktet for en avslappende kjøretur tilbake til Dubrovnik.

Fra Dubrovnik: Øytur til Elaphiti med lunsj

6. Fra Dubrovnik: Øytur til Elaphiti med lunsj

Sett avgårde på et øyhoppingcruise til Elafitiøyene Lopud, Šipan og Koločep på en dagstur fra Dubrovnik. Besøk strender, historiske kirker, vingårder og olivenlunder i ditt eget tempo og smak på middelhavsdelikatesser. Hvis du velger alternativet for hotellhenting, blir du hentet i et kjøretøy med klimaanlegg som tar deg til havnen. Når du er ved havnen, klatre om bord i båten og gjør deg klar for et cruise langs Dubrovniks kystlinje. Første stopp på cruiset blir øya Lopud. Her får du tid til å utforske øya på egen hånd. Slapp av på den solfylte kysten eller besøk sandstranden ved Šunj Bay. Hvis du har lyst til å strekke på beina, kan du spasere langs de bilfrie veiene for å utforske uberørt natur eller oppdage øyas berømte kulturarv, inkludert gamle festningsruiner og et St. Maria fransiskanerkloster. Seil deretter til den største øya i Elafiti-skjærgården, Šipan. Her kan du gå i land for å utforske øyas vakre vingårder og olivenlunder. På ditt siste stopp, Koločep, kan du slappe av med en svømmetur i det krystallklare vannet utenfor kysten eller ta en spasertur gjennom furuskogen, før du returnerer til Dubrovnik. Under cruiset kan du slukke tørsten med ubegrenset lokal vin, vann og diverse brus. Prøv hjemmelaget olivenolje og de beste hjemmedyrkede grønnsakene for den ekte middelhavsopplevelsen. Til lunsj kan du velge mellom grillet fisk eller kylling eller en vegetarmeny, alt servert med potetsalat.

Fra Dubrovnik: Tur i liten gruppe til Mostar & Kravicafossen

7. Fra Dubrovnik: Tur i liten gruppe til Mostar & Kravicafossen

Se Kravica-fossene som ligger gjemt i skogene i Bosnia-Hercegovina på en dagstur. Besøk byen Mostar og lær historien til regionen med en profesjonell guide. Reis fra Dubrovnik og fortsett til grensen mellom Kroatia og Bosnia-Hercegovina. Fortsett til den lille kystbyen Neum, og beundre den vakre naturen ved Adriaterhavskysten underveis. Ankom Kravica-fossene for å se tufkaskadene i elven Trebižat falle 25 meter gjennom skogen. Om våren kan du se de dramatiske fossene, mens om sommeren og høsten kan du ta en svømmetur i de grunne bassengene. Deretter kjører du til den historiske byen Mostar for å utforske gamlebyen og se den berømte gamle broen over Neretva-elven. Ta en kort spasertur med en lokal guide og lær mer om byen før du nyter fritiden.

Split: Blå lagune og hurtigbåttur på 3 øyer

8. Split: Blå lagune og hurtigbåttur på 3 øyer

Sett seil på Adriaterhavet med denne halvdags hurtigbåtturen fra Split. Cruise mellom vakre strender og bukter. Nyt den avslappede atmosfæren til Laganini Beach Club. Svøm eller snorkle i den glitrende Blue Lagoon. Utforsk den historiske byen Trogir. Hopp ombord i en båt og møt skipperen din. Oppdag noen av de mest fascinerende reisemålene midt i Adriaterhavet. Etter å ha nyt en avslappende båttur og panoramautsikt over Split, nå din første destinasjon for dagen, Laganini Beach Club på Čiovo-øya. Nyt hvit sand, strandbarer og furutrær. Etter å ha utforsket denne klubben, ta en båttur til Blue Lagoon. Hils det turkise havet og sandstrendene. Hopp rett ut i det krystallklare vannet for en forfriskende svømmetur. Dykk for å utforske det rike marine livet under vann. Gå på soldekket for å sole deg og slappe av. Gå til din endelige destinasjon, den historiske byen og havnen i Trogir. Denne byøya er et kulturelt UNESCOs verdensarvsted. Nyt den fantastiske utsikten over den sentrale dalmatiske kysten og øyene mens du cruiser tilbake til Split.

Split: Gamlebyen og Diocletian Palace Walking Tour

9. Split: Gamlebyen og Diocletian Palace Walking Tour

Reis tilbake i tid på en guidet vandretur i Split og utforsk 1700 år av byens historie, fra byggingen av Diokletians palass i 305 e.Kr., og til i dag som Kroatias nest største by. Avdekk severdigheter som Saint Domnius-katedralen underveis.  Møt guiden din ved Den gylne porten til Diokletians palass, og beundre restene av palasset fra romertiden, inkludert de åpne søylegangene. Stopp for å se de åpne søylegangene på palassets sentrale Peristyle-torg. Fortsett til den imponerende Saint Domnius-katedralen, som antas å være den eldste katolske katedralen i verden som fortsatt er i bruk i sin opprinnelige form. Hør om historien om Gregor av Nin ved statuen hans i Giardin-parken. Spaser langs Riva-promenaden for å beundre utsikten til Marjanhøyden og Adriaterhavet. Omvisningen avsluttes ved Den gylne porten.

Fra Split: Besøk til Krka-fossefall med båttur og bading

10. Fra Split: Besøk til Krka-fossefall med båttur og bading

Oppdag Krka nasjonalpark på en busstur fra Split. Hør de viktigste fakta om nasjonalparken fra guiden din, besøk en liten etno-landsby, nyt omgivelsene og ta turen til den største fossen i parken, Skradinski Buk. Fortsett til Jaruga vannkraftverk, det nest eldste vannkraftverket i verden, og det første i Europa. Nyt fritiden din inne i nasjonalparken, fang noen fine øyeblikk og skap minner. Etter å ha tilbrakt tid i parken med guiden din, nyt en panoramisk båttur til Skradin, en av de eldste byene på Kroatias kyst. Ta en spasertur gjennom bykjernen, besøk den lille festningen med praktfull utsikt, ta lunsj eller nyt en svømming på stranden der elven møter havet.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Kroatia

Alle aktiviteter

812 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Byer i Kroatia

Flere reisetips for Kroatia

Vil du vite mer om aktiviteter i Kroatia? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kroatia

Samlet vurdering

4.6 / 5

basert på 63 917 vurderinger

Vi fikk sett veldig mye forskjellig. Været tillot oss ikke å gå inn i Blue Cave, men guidene snudde seg rundt å fikk vist oss Green Cave + et par ekstra øyer.

Very good, and very nice guide. He told a lot about the history of Croatia and Split, and we realy enjoyed the tour:-)

God og informativ guiding. Både på bussen og i Mostar. Veldig trivelig sjåfør og guide. Anbefales på det sterkeste.

Very enjoyable and informative tour. Great views from the actual locations of different GOT scenes! Great guide!!!

En lang tur fra Makarska Men det verdt å være i Kroatia er en tur fra TOP 10 du må se, fossene er fantastiske.