Kraków
Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Populære opplevelser i Kraków

Se alle opplevelser i Kraków

Severdigheter i Kraków

De beste tingene å gjøre i Krakow

På bredden av elven Wisła ligger en av Europas mest imponerende byer, fylt av historiske bygninger og monumenter. Her er en oversikt over de beste severdighetene i Polens kulturhovedstad Krakow.

Nasjonalmuseet i Krakow
Foto: Marcin Zieliński @Flickr (CC BY-SA 3.0)

Nasjonalmuseet i Krakow

Hoveddelen i Nasjonalmuseet i Krakow har over 780 000 kunstobjekter fra alle deler av kunsthistorien. Det som trekker flest turister er polsk malerkunst.

Saltgruven Wieliczka

Saltgruven Wieliczka

Saltgruven Wieliczka fra 1200-tallet var i bruk helt frem til 2007. Gruvearbeiderne brukte så mye tid under jorden at de begynte å skjære ut katolske statuer og små kapeller av saltsteinen.

Wawelkatedralen

Wawelkatedralen

Dette er en av de essensielle attraksjonene man må se når man er på sightseeing i Krakow. Wawelkatedralen har vært sentrum for Krakows religiøse liv siden 1100-tallet, og pave Johannes Paul II ble presteviet her i 1946.

Bieszczadyfjellene

Bieszczadyfjellene

Friluftselskere bør sette av tid til en dagstur til de storslåtte Bieszczadyfjellene. Navnet uttales Bee-esh-chardy, for de som er ukjente med det polske språket!

Tatrafjellene

Tatrafjellene

Betydelig høyere enn Bieszczady, og en mye tøffere klatretur blir belønnet med en slående utsikt. Vi anbealer at man styrer unna Tatrafjellenes svært farlige tursti Orla Perć.

Rynek Glowny

Rynek Glowny

Markedsplassen i gamlebyen er et fint utgangspunkt for å se alle severdighetene i Krakow. Bare på byens store torg Rynek Glowny, finner du rådhuset, rådhustårnet, tekstilhallene og statuen av Adam Mickiewicz.

Wawel

Wawel

Den praktfulle borgen Wawel var setet for det polske monarkiet i middelalderen, og de eldste bygningene dateres tilbake til år 970 e.Kr.

Kraków: Våre reisetips

Hvor mange dager bør jeg tilbringe i Krakow?

Krakow er en by det er mye å se og gjøre, med noen svært fristende dagsturer mulig. Bestill gjerne et opphold på minst 4 eller 5 dager.

Hvor bør man bo?

Om du kun er i byen for noen dager, er det mest praktisk å bestille hotell i gamlebyen eller i Kazimierz, i nærheten av alle severdighetene. Hvis du vil bort fra turistområdene vil du like Zwierzyniec bedre. Det er absolutt det grønneste området!

Hvor mye penger bør man regne?

Krakow er ikke en dyr by. Selv om du kun spiser på turiststeder i gamlebyen kan du spise og drikke for 260-350 NOK per dag. Attraksjoner og turer kommer på omtrent det samme (mer for dagsturer).
Det er verdt å sjekke ut om du kan få en bedre vekslingskurs i Krakow enn før du reiser. I tillegg anbefaler vi å ikke starte en regning i en bar du ikke kjenner før du har sjekket prisene.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Polsk
 • Valuta
  Polske złoty (PLN)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +48
 • Beste tiden å dra
  Vår og høst er den beste tiden å reise, for da er temperaturene milde og det er ikke fullt av turister.

Aktiviteter og turer i Kraków

De mest populære attraksjonene i Kraków

Byer i Polen

Flere reisetips for Kraków

Vil du vite mer om aktiviteter i Kraków? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kraków

Profesjonelt opplegg - fikk det vi betalte for

Alt fra henting på hotellet til ankomst-omvisning-kjøring tilbake til hotellet, var iht beskrivelsen vi fikk. Guiden var flink og holdt tidsplan og vi slapp unna all for for kø. Perfekt! Grunnen til at jeg ikke gir topp score var at det med fordel kunne ha vært lagt inn spise/dopause (og dermed kanskje forlenget turen 30min, men det hadde det vært verdt). Vi hadde med oss matpakke ettersom det var spesifisert at det kun var en pause på 10min (som gikk i sin helhet til dobesøk), men den ble slukt (såvidt vi rakk det) i bussen mellom Auscwhitz-Birkenau (som tar 5min). De to andre gangene vi måtte på do måtte bussen vente på oss - guiden var hyggelig og det var null problem, men litt stressende likevel.

Flott og tilrettelagt tur med omvisning, men litt for hastig.

Omvisningen gikk i høyt tempo, innimellom litt utfordrende å henge med. En relativt stor gruppe, mange rakk ikke fram til stedet hvor guiden sto før hun begynte og vise og snakke. Innimellom var hun ferdig med forklaring før gruppen var samlet. Vår guide var liten, vanskelig innimellom å se henne, skulle hatt med et skilt, e.l. Headset skurret endel, hørte ikke noe hvis guiden forsvant rundt et hjørne. Hastet gjennom restaurant. Liten tid til toalettbesøk og souvernirkjøp etterpå før retur

Det var fint å få et innblikk i hva som skjedde leirene under krigen.

Det var en sterk opplevelse som kom meg nærmere inn på livet enn å bare se foto om det som skjedde. Fotoene som ble vist i Auschwitz føltes sterke. Det var selvsagt sterkere når en så de på stedet. Et foto satt seg i min hukommelse sterkere enn andre. Det er utrolig hva mennesker kan få til og de "utviklet" sikkert sine metoder til å bli mer og mer brutale. De skulle fått gjennomgått dette de også men ettertiden var nok noe mer sivilisert enn dem.

Supert oppkalt dag. Hvor alt gikk knirkefritt.

Flott guide i Auschwitz - flink og hun viste stor respekt for de som hadde lidd under oppholdet i leiren. Tid til ettertanke- enkelt og effektfullt. Saltgruvene imponerende. Vi hadde en trivelig ung mann som kjørte oss og la tilrette for at vi skulle ha en fin dag. Han ordnet «alt». Takk. Han ordnet med adgang og høyttalere vi hadde ikke behov for å vise Bill. Eller organisere noe selv

Stål verft /kombinat unik bygg i polsk socrealisme,en juvel i kommunis

En juvel i kommunistisk styring i nowa huta du vil se administrasjon, interøet og tiflutsrom /kommando under kalde krigen .. nesten alt telefoni . utstyr virker til dagens dato,forresten det finnes tilflukt 's rom under bebyggelsen under nowa huta ,snakkes om 250 stykk. Der føler du på kommunisme i kontrast til gamlebyen i Kraków. Engelsk talende guider