Legg til datoer

KrakówArkitektur

Våre mest anbefalte Kraków Arkitektur

Fra Kraków: Omvisning av Auschwitz-Birkenau

1. Fra Kraków: Omvisning av Auschwitz-Birkenau

Minnes ofrene for Holocaust i Auschwitz-Birkenau-konsentrasjonsleirene. Denne omvisningen av det historiske landemerket Auschwitz-Birkenau og inkluderer transport fra Kraków. Dra nytte av transport fra overnattingsstedet ditt i Kraków, og til Oświęcim (Auschwitz), i en buss med klimaanlegg. Bli med inn til Aushwitz-Birkenau minnested og museum, for en 3,5-timers omvisning i de tidligere nazistiske konsentrasjonsleirene.  Hør om hvordan 1,3 millioner jøder, sammen med fanger fra Polen, Frankrike og Italia, ble drept der under 2. verdenskrig. Se den beryktede «Arbeit Macht Frei»-porten, og lær om hvordan leiren ble til og hvordan livet var for fangene. Besøk de originale brakkene, gasskamrene, togplattformene og andre steder. Du får en gripende omvisning gjennom historien fortalt med bilder og personlige gjenstander, som bringer fortiden til live.

Fra Krakow: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau og hentealternativer

2. Fra Krakow: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau og hentealternativer

Besøk Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleir på en dagstur fra Kraków. Lær om historien til Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleire på en omvisning med en sertifisert historiker og guide. Auschwitz-Birkenau ble opprettet i 1940 av Nazi-Tyskland og var den største konsentrasjonsleiren som ble drevet av nazistene. Det ble det siste hvilestedet for millioner av mennesker, for det meste jøder og polakker, som ble myrdet i gasskamrene. Gå gjennom porten med inskripsjonen «Arbeit macht frei» (arbeid gir frihet) for å komme inn i Auschwitz I, hvor guiden din viser deg rundt det bevarte området og forklarer historien knyttet til dette stedet.  Etterpå besøker du den andre leiren, Birkenau, hvor massemord fant sted som en del av nazistenes beryktede «Endlösung der Judenfrage» (den endelige løsningen på jødespørsmålet).

Krakow: Guidet omvisning i saltgruven Wieliczka

3. Krakow: Guidet omvisning i saltgruven Wieliczka

Oppdag Wieliczka saltgruve, som står på UNESCOs verdensarvliste, med denne inngangsbilletten. Utforsk høydepunktene i dette enorme saltgruvekomplekset på denne omvisningen. Omvisningen tar deg med ned i gruven, til 135 meter under overflaten.  Velg mellom en omvisning med eller uten transport fra Kraków. Dessuten kan du velge om du ønsker en omvisning med privat transport. Inkludert er også en forbi-køen-billett til denne populære attraksjonen.  Oppdag underverkene til denne unike saltgruven med denne omvisningen. Omvisningen starter med en nedstigning ned trappene, til en dybde på 64 meter. Her får du vite om mikroklimaet til gruven, som kan ha en helbredende virkning på besøkende som lider av astma og allergi. Bli ført gjennom en rekke kamre og se underjordiske innsjøer, helligdommer og monumenter skåret ut av salt. Underveis passerer du gjennom gruveganger, som viser hvordan driften fungerte. Du får også se eksempler på hellig kunst som er knyttet til gruvens historie og legendene rundt den. Wieliczka huser også verdens største gruvemuseum, med en unik samling gruveutstyr som gjenspeiler utviklingen av teknikker i gruvedriften fra middelalderen til i dag. Omvisningen ender 135 meter under overflaten. Herfra drar du opp til overflaten igjen med heis.

Krakow: Guidet omvisning i Auschwitz-Birkenau og saltgruven

4. Krakow: Guidet omvisning i Auschwitz-Birkenau og saltgruven

Ta en tur fra Krakow som inkluderer besøk til minnestedene Auschwitz og Birkenau, og fortsett deretter utflukten med et besøk i saltgruvene. Denne 11-timers turen starter om morgenen fra et møtested eller med en praktisk henting i Krakow. Herfra blir du fraktet i en komfortabel buss. Under turen blir du ledsaget av en erfaren reiseleder. Ved ankomst til Auschwitz-Birkenau-museet begynner turen med en profesjonell guide som gir deg en innføring i minnestedenes historie. Neste punkt på turen er Wieliczka saltgruve, der en lokal guide forteller deg alt om gruvens historie. Du får se fantastiske kamre, originale skulpturer og autentiske arbeidsplasser for gruvearbeiderne. Det blir lunsjpause på heldagsturen, men det anbefales at du tar med deg noe å spise. Turen avsluttes om kvelden rundt kl. 20.00.

Krakow: Tur til Zakopane og varme kilder med henting på hotellet

5. Krakow: Tur til Zakopane og varme kilder med henting på hotellet

Utforsk Zakopane på en guidet tur med transport tur-retur fra Krakow. Opplev det helbredende vannet i varme termalkilder og i et spakompleks, ta taubanen til toppen av Gubałówka-fjellet og nyt en oste- og alkoholsmaking. Vi starter med å hente deg på hotellet, i leiligheten din eller et annet sted du ønsker i Krakow. Derfra tar transporten fra Krakow til Zakopane ca. 2 timer. Cirka 20 minutter fra Zakopane ligger byen Chochołów. Chocholow er kjent for sine trehus som ser nesten identiske ut. Bosetterne vasker tradisjonelt treveggene i bygningene med såpe og vann, noe som skjer to ganger i året før jul og påske. Takket være denne rengjøringen ser gamle bygninger helt nye ut. Landsbyen er oppført på verdensarvlisten. Besøk gjeterhytta (ostefabrikken) der høylandsbeboerne produserer røkt saueost som er tradisjonell for regionen i Polen. Her kan du smake på den lokale osten Oscypek og lære om historien bak osteproduksjonen. Ankomst til Zakopane, hovedstaden i de polske fjellene. Hvert år tiltrekker dette stedet seg mange turister som ønsker å oppleve den unike gorlaskiske kulturen, som kommer til uttrykk gjennom arkitektur, mat, musikk, talemåte og klær. I sentrum ligger Krupówki-gaten. . Gled deg over tid til uavhengig utforskning og lunsj (ikke inkludert). Denne gaten er markedsplassen i Zakopane, hvor du kan finne suvenirbutikker og mange restauranter som serverer lokal mat. Zakopane har også tilgang til taubane. Hopp på en taubane og nyt utsikten over de polske Tatra-fjellene fra toppen av Gubałówka-fjellet. Etter å ha utforsket Zakopane og området rundt kjører sjåføren deg til det termiske bassengkomplekset i Chochołów, der du kan slappe av og kjenne på de helsebringende egenskapene til det varme kildevannet. På stedet får du en klokke som gir deg tilgang til garderoben og skapet. Inngangsbilletten til Chocholow Thermal Springs inkluderer temaområder for barn og voksne, slik at alle kan ha det bra. Besøkende har tilgang til utendørs- og innendørsbassenger, vannsklier og boblebad. Den ekstra nakensonen er ikke inkludert i inngangsprisen. Inne finner du også en bassengbar hvor du kan bestille drikke. Drikkevarer er ikke inkludert i billettprisen, men betales i tillegg, du kjøper ved å lade den mottatte klokken, og etter endt svømmetur betaler du avgiften i kassen i resepsjonen. Etter besøket kjører sjåføren deg til avleveringsstedet i Krakow.

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med transport

6. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med transport

Besøk Aushwitz Birkenau med en guidebok. Se den største leiren bygget på polsk jord av nazistene som fungerte som en konsentrasjonsleir og en utryddelsesleir. Bli hentet et av tre møtepunkter i Krakow og reis til Auschwitz-museet. Etter å ha ankommet museet, samle en inngangsbillett med hjelp av turlederen din. Start deretter din egen guidede tur med leid guidebok. Utnytt friheten til turen i ditt eget tempo og den vei du velger Etter å ha besøkt museet, fortsett til den andre leiren ved Birkenau, hvor massedrapene fant sted. Dra nytte av hjelpen fra en turassistent som står til din disposisjon fra henting til avlevering

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en lisensiert guide

7. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en lisensiert guide

Dykk inn i historien med et besøk til Auschwitz-Birkenau-minnested. Lær om den tragiske historien til det største Holocaust-minnestedet fra guiden din. Du hentes fra overnattingsstedet ditt i Kraków og går ombord på en komfortabel buss for den 1,5-times lange turen til Auschwitz-Birkenau-komplekset. Dette historiske stedet er et viktig minnested for Holocaust.  Utforsk minnestedet og museet i utkanten av Oświęcim, som ligger omtrent 60 kilometer vest for Kraków. Ved ankomst møter du en lokal guide som viser deg rundt på stedet og forteller deg om leirens umenneskelige historie. Finn ut hvordan Auschwitz-Birkenau har blitt både et symbol på menneskelig lidelse med både fysisk og følelsesmessig tortur, på en respektfull omvisning med en lisensiert guide. Gå gjennom porten med inskripsjonen «Arbeit macht frei» (arbeid gir frihet) for å komme inn i Auschwitz I, der guiden din viser deg rundt det bevarte området og forklarer historien knyttet til dette stedet. Tilbring omtrent 1 time i Birkenau, hvor massedrapene som en del av nazistene «Endelig løsning på jødespørsmålet» fant sted. Etter besøket kan du reflektere over opplevelsen på turen tilbake til Kraków. 

Kraków: Omvisning av Auschwitz med valgfri lunsj og henting

8. Kraków: Omvisning av Auschwitz med valgfri lunsj og henting

Lær om holocausts historie og nazistenes konsentrasjonsleirer på en omvisning av Auschwitz-Birkenau fra Kraków. En engelsktalende sjåfør henter deg med et komfortabelt kjøretøy på et forhåndsavtalt møtested i Kraków. Ved ankomst til Auschwitz-museet blir du tildelt en lokal guide eller et hefte på ditt valgte språk, avhengig av alternativet som er bestilt. Besøk både Auschwitz og Birkenau og få en følelse av det symbolsk viktige stedet for Holocaust og nazistenes forbrytelser. Du besøker de gjenværende fengselsblokkene, gasskamrene og krematoriet, i tillegg til å se restene av jernbanerampen i Birkenau. Omvisningen i Auschwitz tar mellom 1 time og 20 minutter og 1 time og 45 minutter. Det vil være en 10-minutters lunsjpause før du blir transportert til Auschwitz II Birkenau, hvor besøkstiden er på rundt 1 time.

Krakow: Inngangsbillett til Oskar Schindlers fabrikk

9. Krakow: Inngangsbillett til Oskar Schindlers fabrikk

Lær om en av de mest inspirerende historiene fra 2. verdenskrig, med en inngangsbillett til Oskar Schindlers tidligere emaljefabrikk i Kraków. Få innblikk i mannen som inspirerte suksessfilmen «Schindlers liste» og få vite hvordan et medlem av nazistpartiet hjalp mer enn 1200 jøder til å unnslippe Holocaust. Opplev hvordan hverdagen var i nazi-okkuperte Kraków og hør om de dramatiske livene til innbyggerne.

Fra Kraków: Omvisning i Auschwitz-Birkenau inkludert transport

10. Fra Kraków: Omvisning i Auschwitz-Birkenau inkludert transport

Forlat Kraków for en dag, for å besøke Auschwitz-Birkenau museum og minnested. Nyt bekvemmeligheten av en uavhengig omvisning og benytt deg av transporten fra Kraków. Utforsk de konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau på egen hånd, og kjenn vekten av de tragiske hendelsene som foregikk på disse stedene. Du starter dagsturen fra møtestedet som ligger i sentrum av Kraków og reiser i et kjøretøy med klimaanlegg til byen Oświęcim. Lei informasjonshefter som er tilgjengelig på ditt språk og få all viktig informasjon om besøket ditt. Ta turen inn på museet for å besøke en rekke permanente utstillinger, som forteller historien om grusomhetene i denne leiren. Se restene av fangebrakkene og de beryktede gasskamrene. Etter omvisningen kan du slappe av på kjøreturen tilbake til Kraków, mens du passerer forskjellige landemerker underveis.

Tilgjengelige aktiviteter

384 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 24

Flere reisetips for Kraków

Vil du vite mer om aktiviteter i Kraków? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kraków

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 4 070 vurderinger

Meeting at a pick up point, that was not difficult to find. Different busses to different locations, bus drivers have lists and call your name. Good service from bus driver and guide in the mines. Overall a good experience :)

Everything was good. Very interesting. Good guides, and comfortable transport. Slightly tight legroom for those with long legs. Good packed lunches. Could have had a little better time to look at the exhibition in Auchwizt.

Ekstremt dyktig guide, som gjorde turen både interessant og morsom! Dette var en veldig fin opplevelse, og kan absolutt anbefales!

Flott tur med med fantastiske guider og sjåfører. Gir god og relevant informasjon. God lunsjpakke inkl. i turen.

Punktlig henting på hotellet, lunchboksen var bedre enn forventet