Opplevelser i

Kraków

Inspirerende historie, flotte landemerker og imponerende landskap venter i Polens kulturhovedstad.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

De beste tingene å gjøre i Krakow

På bredden av elven Wisła ligger en av Europas mest imponerende byer, fylt av historiske bygninger og monumenter. Her er en oversikt over de beste severdighetene i Polens kulturhovedstad Krakow.

 • Nasjonalmuseet i Krakow

  1. Nasjonalmuseet i Krakow

  Hoveddelen i Nasjonalmuseet i Krakow har over 780 000 kunstobjekter fra alle deler av kunsthistorien. Det som trekker flest turister er polsk malerkunst.

 • Saltgruven Wieliczka

  2. Saltgruven Wieliczka

  Saltgruven Wieliczka fra 1200-tallet var i bruk helt frem til 2007. Gruvearbeiderne brukte så mye tid under jorden at de begynte å skjære ut katolske statuer og små kapeller av saltsteinen.

 • Wawelkatedralen

  3. Wawelkatedralen

  Dette er en av de essensielle attraksjonene man må se når man er på sightseeing i Krakow. Wawelkatedralen har vært sentrum for Krakows religiøse liv siden 1100-tallet, og pave Johannes Paul II ble presteviet her i 1946.

 • Bieszczadyfjellene

  4. Bieszczadyfjellene

  Friluftselskere bør sette av tid til en dagstur til de storslåtte Bieszczadyfjellene. Navnet uttales Bee-esh-chardy, for de som er ukjente med det polske språket!

 • Tatrafjellene

  5. Tatrafjellene

  Betydelig høyere enn Bieszczady, og en mye tøffere klatretur blir belønnet med en slående utsikt. Vi anbealer at man styrer unna Tatrafjellenes svært farlige tursti Orla Perć.

 • Rynek Glowny

  6. Rynek Glowny

  Markedsplassen i gamlebyen er et fint utgangspunkt for å se alle severdighetene i Krakow. Bare på byens store torg Rynek Glowny, finner du rådhuset, rådhustårnet, tekstilhallene og statuen av Adam Mickiewicz.

 • Wawel

  7. Wawel

  Den praktfulle borgen Wawel var setet for det polske monarkiet i middelalderen, og de eldste bygningene dateres tilbake til år 970 e.Kr.

Planlegg besøket ditt

 • Hvor mange dager bør jeg tilbringe i Krakow?

  Krakow er en by det er mye å se og gjøre, med noen svært fristende dagsturer mulig. Bestill gjerne et opphold på minst 4 eller 5 dager.

 • Hvor bør man bo?

  Om du kun er i byen for noen dager, er det mest praktisk å bestille hotell i gamlebyen eller i Kazimierz, i nærheten av alle severdighetene. Hvis du vil bort fra turistområdene vil du like Zwierzyniec bedre. Det er absolutt det grønneste området!

 • Hvor mye penger bør man regne?

  Krakow er ikke en dyr by. Selv om du kun spiser på turiststeder i gamlebyen kan du spise og drikke for 260-350 NOK per dag. Attraksjoner og turer kommer på omtrent det samme (mer for dagsturer).
  Det er verdt å sjekke ut om du kan få en bedre vekslingskurs i Krakow enn før du reiser. I tillegg anbefaler vi å ikke starte en regning i en bar du ikke kjenner før du har sjekket prisene.

Praktisk informasjon

 • Språk
  Polsk
 • Valuta
  Polske złoty (PLN)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +48
 • Beste tiden å dra
  Vår og høst er den beste tiden å reise, for da er temperaturene milde og det er ikke fullt av turister.

Flere reisetips for Kraków

Vil du vite mer om aktiviteter i Kraków? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kraków

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 79 822 vurderinger

Fantastisk reise igjennom historien! Har lenge hatt lyst til å dra hit og jeg er veldig glad for det jeg sitter igjen med etter turen. Da dagen var ferdig gikk jeg inn på bok butikken og kjøpte «i was dr.Mengeles assistant». Når jeg leser denne boken klarer jeg nesten se for meg det personen skriver da vi var akkurat der det hendte! Anbefales virkelig!!

Svært flott organisert med henting på hotellet, transport helt fram og flott guiding i gruvene. Imponerende opplevelse som gjorde inntrykk!

Great experience, and highly recommend! I hope you get Michael as your driver, because he makes the trip a couple notches better.

Alt skjedde innenfor avtalt tid, fra start til slutt. Veldig fornøyd med alle punkter. Hyggelige guider. Effektive.

Ordentlig og veldig flink guide! God informasjon rundt skyss både før og under turen!