Legg til datoer

Koutoubia moské

Koutoubia moské: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Marrakech: Halvdags historisk og kulturell tur

1. Marrakech: Halvdags historisk og kulturell tur

Nyt en privat halvdagstur gjennom det travle Marrakech som begynner etter å ha møtt guiden din foran Café de France, et ikonisk landemerke i Marrakech torget. Oppdag majesteten og livligheten til Marrakechs medina, som begynner med en tur over Jemaa el-Fnaa-plassen til Koutobia-moskeen. Se på moskeens enorme minaret, den største i Marrakech, mens din ekspertguide informerer deg om den fantastiske bygningens historie. Videre drar du mot Saadian-gravene, forseglet i århundrer til de ble gjenoppdaget i 1917. Beundre de utsmykkede utskjæringene i en latinamerikansk-maurisk stil som rammer inn kryptene til kongefamilien fra 1500-tallet. Etterpå kan du gå til det like utsmykkede Bahia-palasset, en kongelig bolig fra 1800-tallet beregnet på å være det mest fantastiske palasset i dets tid. Se på de forseggjort malte takene, de velstelte hagene fulle av frukttrær og de forseggjorte stukkaturmønstrene som pryder nesten hver overflate av bygningen. For å avslutte turen, vil du vandre gjennom de travle soukene, med deres brede utvalg av lokale håndverkere og håndverkere, guiden din som viser deg innsidetips om de beste bodene. Turen ender tilbake på Jemaa el-Fnaa-plassen, hvor hundrevis av lokalbefolkningen møtes hver dag for å nyte historiefortellerne, musikerne , slangetemmere, akrobater, gjøglere og artister av alle slag.

Marrakech: 3-timers omvisning av severdigheter og souker

2. Marrakech: 3-timers omvisning av severdigheter og souker

Bli med på en omfattende sightseeing av Marrakech, og uforsk gater fra middelalderen, souker og medina i Marokkos «røde by». Etter henting fra hotellet ditt eller din riad, kan du oppdage Marokkos eldste keiserlige byer gjennom steder som Koutobia, som er en av de største og vakreste moskéene i den vestlige muslimske verden. Beundre den 221 meter høye minareten og dens utrolige arkitekturen, som minner om Giralda i Sevilla. Fortsetter til en fredelig gårdsplass i Kasbah for å se Saadian-gravene, som dateres tilbake til 1500-tallet til sultan Ahmad al-Mansu. Beundre de fargerike flisene, arabisk skrift og intrikate utskjæringer, skjult for verden etter at de var forseglet frem til 1917. Deretter kan du bruke en time på Bahia-palasset fra 1800-tallet, bygget på 7 år av 1000 håndverkere fra Fez. Det er ment å være det største eksemplet på marokkansk og islamsk arkitektur i verden, et tilfeldig arrangement av hemmelige leiligheter som åpner ut mot indre gårdsrom, som ligger i sentrum av en 8 mål stor hage.  Deretter går turen til Jemaa El-Fnaa, Marrakechs hovedtorg og markedsplass. Gjennom medinaen er det forskjellige souker å utforske. Fra silkevevere og krydderselgere til tepper og krystaller. Hver lille gate er original og har sine unike salgsboder.

Agadir/Taghazout: Marrakech-tur med lisensiert reiseleder

3. Agadir/Taghazout: Marrakech-tur med lisensiert reiseleder

Reis fra Agadir eller Taghazout tidlig om morgenen ved å ta motorveien Agadir til Marrakech. Etter en 3-timers kjøretur med noen hvilepauser underveis mens du krysser Atlasfjellene, ankommer du Marrakech. Når du ankommer Marrakech, møter du din lokale guide og begynner en tur til fots til Medina (gamlebyen i Marrakech). Start med å stoppe utenfor de historiske murene til Koutoubia-moskeen og rusle gjennom torget Jamaa El Fana.  Ha muligheten til å kjøpe en billett til Bahia-palasset. Hvis du ønsker å besøke Bahia-palasset og Badii-palasset, forlat gruppen din og be guiden din om å sette et møtested for lunsj (ikke inkludert i prisen). Mot slutten av den lokale omvisningen din vil du få fritid til å gå gjennom gatene med soukene (lokale markeder), kjøpslå med handelsmenn og finne et bra sted du kan nyte lokal gatemat. Etter lunsj møter du sjåføren din, og begynner kjøreturen tilbake til hotellet ditt i Agadir med en forventet ankomsttid omtrent mellom kl. 21:00 og 21:30.

Marrakech: Privat heldagstur i byen

4. Marrakech: Privat heldagstur i byen

Oppdag den gamle byen Marrakech med sine labyrintiske gater, berømte markeder og Majorelle-hagen på denne turen. Besøk den berømte Palais de Bahia, et vakkert dekorert palass fullt av fortryllende indre rom og forseggjorte mosaikkvegger.  Gå gjennom det jødiske kvarteret, som har en tydelig annerledes arkitektur fra resten av medinaen. Oppdag de utrolige Saadiske gravene og Medersa Ben Youssef, en gammel skole for koranstudier med vakker arabisk-andalusisk arkitektur. Beundre treutskjæringene, besøk de små studentrommene, og se deretter Koutoubia-moskeen, et ikon for Marrakech og et orienteringssted for turister. Gå til det verdensberømte Djemaa al-Fna-torget med sine utallige appelsinjuiceboder, slangesjarmører og henna-kvinner. Nyt en forfriskende ettermiddagspause på en av terrassene med panoramautsikt, og beundre synet av det fargerike livet nedenfor. Fortsett videre til den vakre Majorelle-hagen, og gå gjennom denne fredelige oasen som er plassert midt i den travle nye byen. Besøk berbermuseet i den blå villaen, og lær om historien og tradisjonene til berberfolket. Se også noen av deres vakre, tradisjonelle klær. 

Marrakech: Heldags guidet by- og hagehøyde-omvisning

5. Marrakech: Heldags guidet by- og hagehøyde-omvisning

Tilbring en hel dag på å besøke de mest ikoniske attraksjonene i Marrakech. Etter en henting fra overnattingsstedet ditt, utforske en av Marokkos største og vakreste moskeer, Koutoubia. Fortsett turen til Bahia-palasset og beundre dets vakre hager fylt med frukttrær og søttluktende blomster. Deretter kan du gå over til den fredelige innhegningen i Kasbah for å se kuplene i sedertre og marmorsøylene i Saadian-gravene. Deretter gjør du deg klar til å se Marokkos mest kjente souker og oppleve byens daglige kjas og mas før du besøker Djeemaa El Fna, Marrakechs travle markedsplass fylt med kjøpmenn fra Souk-regionen. Etter å ha nytet den fargerike atmosfæren på markedet, vil det være ledig tid til å spise lunsj og bli med på den andre delen av turen. Etter lunsjpausen kan du besøke Secret Gardens, som dateres tilbake til Saadian-dynastiet for over 400 år siden og ble gjenoppbygd på 1800-tallet. Ta deretter veien til Menara Gardens, den berømte sommerresidensen til Sultan Abderrahmane, og beundre de vakre frukthagene og olivenlunder. Slapp av på kjøreturen tilbake til hotellet eller riaden på slutten av turen.

Marrakech: Sykkeltur med en lokal guide

6. Marrakech: Sykkeltur med en lokal guide

I medinaen i Marrakech er det ikke alltid lett å finne frem. Dette er grunnen til at det er best å ha en sykkelguide som viser deg de beste stedene i området, slik at du føler at området er ditt. Bare det å sykle gjennom selve Marrakech vil få deg til å føle deg som en sultan når du oppdager innsiden av denne eldgamle og keiserlige byen. Spesielt å sykle langs middelalderens rødleire bymurer vil garantert gjøre ditt Marrakech-besøk til en ekstraordinær opplevelse. Gjennom turen vil du gå forbi ulike monumenter og interessante bygninger som kan være verdt å utforske i dybden når du er ferdig med din første utforskning av byen. Ved avslutningen av opplevelsen din vil du gå tilbake til utgangspunktet ditt.

Fra Taghazout eller Agadir: Marrakech guidet dagstur

7. Fra Taghazout eller Agadir: Marrakech guidet dagstur

Oppdag byen Marrakech på en heldagstur fra Taghazout og besøk byens viktigste attraksjoner og monumenter. Utforsk hagene til Koutoubia-moskeen og gå gjennom det berømte torget Jemaa El Fna og prøv forhandlingsferdighetene dine i det lokale soukmarkedet og se den inngjerdede medinaen i Marrakech... Turen til Marrakech starter ganske tidlig på morgenen, etterfulgt av en 3,5 timers kjøretur på motorveien, med minimum ett stopp for å bruke toaletter eller for å strekke på bena eller ta en kopp kaffe. Når du ankommer Marrakech, vil du starte din vandretur med guiden vår for å utforske attraksjonene i byen, eller du kan hoppe over den guidede turen og forfølge din egen sightseeingrute. Etter byturen i Marrakech vil du ha ledig tid til å oppdage byen på egen hånd og finne et godt sted å smake på lokal mat i takrestaurantene som ser nedover torget i Jemaa el fna. Etter fritiden møter du din guide og sjåfør på det avtalte møtepunktet, og begynner reisen tilbake til hotellet eller vandrerhjemmet ditt i Taghazout. Marrakech dagstur fra Agadir er definitivt en må-tur for å legge til listen din mens du besøker Taghazout.

Marrakech: Medina Nightlife Walking Tour med smaksprøver

8. Marrakech: Medina Nightlife Walking Tour med smaksprøver

Bli med en sertifisert reiseleder og opplev den overveldende magien til nattelivet i Medina på denne vandreturen. Utforsk Jemaa el-Fnaa-torget og markedsplassen og lær lokale tradisjoner og skikker mens du tar inn de omkringliggende lydene og luktene. Smak på marokkansk te og andre spesialprodukter. Etter solnedgang kan du gå inn i en livlig og fargerik souk (marked), fylt med musikere, dansere og akrobater. Opplev en spennende nattatmosfære, omgitt av skriket fra kunder som bytter for rabatter og luktene av utsøkte dufter. Handle suvenirer og beundre samlingen av fargerike stoffer, håndlaget håndverk og unike pyntegjenstander som står langs butikkene. Mens du spaserer, lytt mens guiden din gir spennende informasjon og anekdoter om medinas historie, kultur og tradisjoner. Avslutt turen med å ta turen til en takpub for noen sårt tiltrengte drinker. Nipp til tradisjonell marokkansk te og smak oliven og tørr frukt (begge inkludert). Len deg tilbake og slapp av med de muntre lydene av musikere i bakgrunnen.

Marrakech: Privat halvdagstur med byhøydepunkter

9. Marrakech: Privat halvdagstur med byhøydepunkter

Bli hentet fra overnattingsstedet ditt og dra til den fortryllende og pittoreske Le Jardin Secret. Spaser gjennom de frodige trærne og eksotiske plantene i denne magiske oasen. Fortsett turen til den neste nye byen, bygget av franske nybyggere på begynnelsen av 1900-tallet. I dag er det et travelt knutepunkt for internasjonale merker og trendy kafeer, samt "Champs Elysées of Marrakech". Deretter kan du besøke det utsøkte Bahia-palasset for å beundre den fine mauriske arkitekturen og nydelige keramiske fliser. Herfra kan du spasere gjennom det jødiske kvarteret hvor du bedre kan forstå den viktige rollen til den jødiske kulturen og samfunnet i utviklingen av Marrakechs unike identitet. Kom til den fantastiske Moulay El Yazid-moskeen og se Bab Agnaou, en av de 19 portene til Marrakech og hovedinngangen til Royal Kasbah. Til slutt kan du vandre gjennom de fascinerende labyrintene til byens mest levende og fargerike friluftsmarked. Vandre gjennom basarer fulle av sjarm og karakter, boder fulle av mystiske drikker, fargerike hauger med krydder, utsøkte tepper og mye mer. Kombinasjonen av lyder, severdigheter og lukter er nok til å la selv de mest herdede reisende føle seg fullstendig fascinert.

Marrakech: Bytur med EcoScooter

10. Marrakech: Bytur med EcoScooter

Nyt en 1 eller 2-timers EcoScooter-tur med en lokal gruppeleder. Følg enten et forhåndsdefinert privat turprogram for å oppdage de viktigste stedene i Marrakech eller definer din egen private reiserute og besøk severdighetene du er mest interessert i. Start turen fra Sofitel Hotel Esplanade og gå til den berømte Koutoubia-moskeen hvor du starter et kort besøk til Jamaa El Fna-plassen, Soukene og Medinaen (fra Bab Ftouh til Bab Laksour). Fortsett deretter til Gueliz, det moderne kvartalet i Marrakech, som er hjemsted for håndverksbutikker, elegante butikker og eksklusive butikker. Gjør et kort stopp i Menara-hagene, bygget under Saadian-dynastiet på 1500-tallet. Omgi deg med vakre frukthager og olivenlunder. Avslutt til slutt turen tilbake på Sofitel Hotel Esplanade.

Tilgjengelige aktiviteter

79 aktiviteter funnet
Sorter etter:
Side 1 av 5

Flere reisetips for Koutoubia moské

Vil du vite mer om aktiviteter i Koutoubia moské? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Koutoubia moské

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 2 284 vurderinger

Det er en god tur for å bryte deg inn i soukene i Marrakech. Det var vår første dag. Gruppen var ganske mangfoldig, så det var ventetid i forskjellige butikker. Det endte opp med en ganske lang tur, så man kan si verdi for pengene, men vi hadde bestilt en kveldstur så det var en utmattende dag med noen få fotblemmer. Mye gåing

Fin tur, pedagogisk og informativ. Det var hyggelig shopping i soukene. Bare vær oppmerksom på at selgerne vil prøve å få kjøpt tingene sine. Alt vil være til en pris. For eksempel interaksjon med en slange eller ape. Det er hvordan de lever. Å ja også, følg med på reiselederen. Lett å bli etterlatt.

En veldig fin tur i gatene i Marrakech. Støtte på toppen. En flerspråklig lokal guide. Mange gode planer takket være ham. Tenk bare at du må legge til inngangsproxen til besøkene. 4 timer i alt. Jeg anbefaler fordi når du ikke mestrer byen eller dens skikker, er det ideelt!