Legg til datoer

Kommunistmuseet

Kommunistmuseet: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Praha: Inngangsbillett til Kommunismens museum

1. Praha: Inngangsbillett til Kommunismens museum

Forstå hvordan hverdagen var i kommunisttidens Tsjekkoslovakia. Gå gjennom autentisk rekonstruerte rom fra klasserom til soverom, se originale gjenstander og absorber detaljert innsikt i landets historie etter krigen. Med inngangsbilletten din vil du kunne dekke en utstilling som strekker seg over nesten 1500 m² og 62 paneler, med fokus på det totalitære regimet som styrte landet fra februarputten i 1948 til fløyelsrevolusjonen i 1989. Lær mer om emner delt inn i tematiske seksjoner, som politikk, sport, økonomi, utdanning, sosialistisk realistisk kunst, propaganda, folkemilitsen, hæren, politiet og StB (hemmelig politi), sensur, domstoler og andre institusjoner. Lær om skueprøver og politiske arbeidsleirer under stalinisttiden. Få en autentisk følelse av epoken og gå inn i og samhandle med modeller av en sjokkarbeiders verksted, et klasserom, et barns soverom og et avhørsrom. Når du tar deg gjennom utstillingen, får du en detaljert oversikt ved hjelp av korte videoer, plakater og gjenstander. Bla gjennom en enorm samling av fotografisk materiale fra arkivet til det tsjekkiske nyhetsbyrået, sikkerhetstjenestearkivet, arkivet til foreningen for tvangsmilitære leirarbeidere og de personlige samlingene til ledende tsjekkiske fotografer. Ta en pause når som helst under besøket i museumskaféen. Frisk deg opp før du besøker kinoen, hvor du med jevne mellomrom kan se en kort dokumentar om kommunisttiden.

Praha: 3-timers kommunisme og elsykkeltur fra andre verdenskrig

2. Praha: 3-timers kommunisme og elsykkeltur fra andre verdenskrig

Bli med på denne unike elektriske sykkelturen og nyt gratis inngang til Kommunismens museum. Gjenopplev Prahas rike og kompliserte moderne historie under Nazi-Tyskland og sovjetkommunismen. Besøk over 30 fascinerende steder, monumenter og andre viktige steder. Få et dypt innblikk i kulturen og historien til de viktigste stedene, som minnesmerket for ofrene for kommunismen, John Lennon-muren, Kafka-museet, SS-hovedkvarteret, den jødiske gamlebyen og andre verdenskrigs bombeplasser. Se fødestedet til den historiske fløyelsrevolusjonen, en bevegelse som ville bidra til å styrte det kommunistiske regimet. Besøk innspillingsstedet for den episke krigsfilmen fra 2016, Anthropoid, ved Kyril- og Methodiuskirken. Elsyklene garanterer at du dekker alt uten å svette, uansett alder.

Kommunistisk vandretur i Praha

3. Kommunistisk vandretur i Praha

Start turen gjennom kommunistiske Praha med et besøk til Václavplassen, stedet for de viktigste begivenhetene i tsjekkisk historie. Se kjøpesenteret Kotva fra 70-tallet, Revoluční-gaten, Embankment og hoteller Intercontinental and President. Se Pařížská-gaten og utsikt over Metronom, stedet for det beryktede store Stalin-monumentet. Lytt til ekspertkommentarer mens du sjekker ut Jan Palachs plass, den originale dødsmasken til Palach ved Fakultet for kunst av Olbram Zoubek. Deretter, kryss Manes Bridge, se Klárov og minnesmerke over døden til en ung dame. Se Kampa Island og Lennons mur, Monument til ofre for kommunismen av Olbram Zoubek og kryss legionsbroen. Gå deretter langs Narodni Street og minnesmerket for Velvet Revolution 1989. Turen din avsluttes ved Museum of Communism, hvor du vil se en ekstremt rørende 15-minutters film og se, første hånd, noen verdifulle utstillinger og gjenstander. Museet er presentert på 5 språk og filmen har engelske undertekster. Derfra vil du motta en rabattkupong på 15 % som er gyldig når som helst på den unike puben, klubben og restauranten "Propaganda" med over 200 originale tsjekkiske kommunistiske gjenstander fra grunnleggernes personlige samling. Slapp av med et kjent tsjekkisk øl og solid tsjekkisk mat og la historien synke inn mens bena endelig slapper av.

Praha: Kommunismetur og museumsbesøk

4. Praha: Kommunismetur og museumsbesøk

Start fotturen din ved å møte guiden din foran Kommunismens museum i sentrum. Etter et kort møte og hilsen vil du gå inn for å starte din informative kommunisttur. Sammen med din informative guide vil du spasere gjennom museet mens han/hun gir deg fascinerende historiske detaljer om kommunistisk historie og også familiehistorier om livet bak jernteppet. Utstillingen i museet begynner med den politiske utviklingen i første halvdel av 1900-tallet og dekker videre alle de store politiske begivenhetene som kommunistkuppet i 1948, Praha-våren 1968 og fløyelsrevolusjonen i 1989. Forundre seg over gjenstander som en gang var til daglig bruk bak jernteppet. Du vil også lære om aspekter ved livet som utdanningssystemet, bånd til Sovjetunionen, reiser, hemmelig politi, verdien av penger osv. Etter din guidede tur vil du også ha tid til å gå gjennom museet igjen på egen hånd . Etter å ha besøkt Kommunismens museum vil du gå gjennom Praha sentrum hvor alle de store begivenhetene fant sted, hovedsakelig Wenceslas-plassen og National Avenue. Turen ender i sentrum.

Flere reisetips for Kommunistmuseet

Vil du vite mer om aktiviteter i Kommunistmuseet? Trykk her for full oversikt