Opplevelser i
Köln

Denne tyske elvebyen venter på deg med sin ikoniske katedral, gotiske arkitektur og sjarmerende gamleby.

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Ofte stilte spørsmål om Köln

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Köln?

Ting å gjøre i Köln

Beriket med noen av Europas vakreste kirker, utallige museer og et av verdens eldste universiteter, er Köln Rhinlands kulturelle hjerte. Her er en oversikt over de beste severdighetene og aktivitetene i Köln.

 • Kölner Dom

  1. Kölner Dom

  Byens garantert største severdighet, Kölnerdomen, ble bygget for å huse relikviene av de tre vise menn. Konstruksjonen ble startet i 1248, men bygget stod imidlertid ikke ferdig før i 1880.

 • Dyrehagen i Köln

  2. Dyrehagen i Köln

  Den verdenskjente dyrehagen i Köln ble grunnlagt i 1860, og har over 700 dyrearter. Her finnes også et akvarium, og en avdeling for virvelløse dyr, men tyngdepunktet ligger på primater.

 • Imhoff sjokolademuseum

  3. Imhoff sjokolademuseum

  Kölns fremragende sjokolademuseum ligger i den gamle bydelen. Her får du hele historien om verdens favorittgodbit fra opprinnelsen i Sentral-Amerika til nåtidens moderne sjokoladeproduksjon.

 • Det romerske tårnet og murene

  4. Det romerske tårnet og murene

  Kölns romerske festning tar deg så langt tilbake i byens historie du kan komme. Tårnet er ved Ulrepforte, sammen med den best bevarte delen av muren.

 • Hohenzollernbroen

  5. Hohenzollernbroen

  Broen er også kjent som "kjærlighetens bro" på grunn av de utallige hengelåsene forelskede par har hengt opp for å forevige kjærligheten. Det er dessuten den beste veien over Rhinen til katedralen, om ikke veien til evig lykke!

 • Kolumba

  6. Kolumba

  Et av byens eldste museer huser en eklektisk miks av religiøs kunst og ikonografi i sine flotte utstillingsrom. Museet er fortsatt drevet av erkebispedømmet i Köln.

 • 7. Skulpturparken

  Ankom parken fra hovedinngangen i Riehler Strasse og nyt en liten, men billedskjønn park fylt av finurlige, moderne skulpturer. Den beste delen er at det er gratis!

Planlegg besøket ditt

 • Når bør man reise?

  Somrene i Köln kan være ganske fuktige, noe som gjør at høysesongen faktisk er om høsten. Derfor må du ikke være overrasket om hotellet er dyrere i oktober! Våren er også et godt tidspunkt å reise på, for da åpner ølhagene og byen våkner fra vinterdvalen. Det er likevel viktig å nevne de mange berømte julemarkedene om vinteren, i tillegg til karnevalet i februar!

 • Når er julemarkedene?

  Köln har seks essensielle julemarkeder med sine egne særpreg (sjekk ut julemarkedet med middelaldertema utenfor sjokolademuseet!). Julemarkedene har åpent fra 23.november til 23.desember!

 • Hvor mange dager trenger jeg i Köln?

  To eller tre dager er nok til å se Kölns hovedattraksjoner, men husk at Köln er såpass nær andre byer som også er verdt et besøk, slik som Bonn og Düsseldorf. I tillegg ligger den praktfulle øvre Mittelreihndalen bare en kort reise sørover, så det kan være smart å ha mer tid til å ta en dagstur eller to!

Praktisk informasjon

 • Språk
  Tysk
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tidssone
  UTC (+01:00)
 • Landskode
  +49
 • Beste tiden å dra
  Vår og høst byr på mildere temperaturer, men om vinteren er det kjente julemarkeder over hele byen.

Flere reisetips for Köln

Vil du vite mer om aktiviteter i Köln? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Köln

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 7 534 vurderinger

Det var ikke passende at vi måtte betale ekstra for drinkene våre på hvert nytt sted. Forslag: tilby en karaffel med vann fra springen eller mineralvann i hver restaurant, ønsker du noe annet kan du bestille det og betale ekstra. Ved tidlig Kölsch var det en röggelchen og to skiver ost for to personer. Forslag: to rundstykker hadde vært passende.

Fantastisk ettermiddag i en veldig morsom runde

Vi var en ganske liten gruppe, seks av oss gikk gjennom den sørlige delen av byen. Vi ble kjent med noen fantastiske restauranter som jeg definitivt vil besøke igjen. Det er også noen interessante historier om Südstadt. Guiden vår har en varm og morsom måte, takk ahhh hva var navnet... Mareike?

Veldig bra. Dessverre kunne vi ikke smake på fontenen eller prøvefordelerroboten.