Våre mest anbefalte ting å gjøre i Koblenz

Koblenz: Slottsbåtcruise i øvre Midt-Rhindalen

1. Koblenz: Slottsbåtcruise i øvre Midt-Rhindalen

Velkommen ombord på det komfortable og eksklusive skipet La Paloma for et cruise i Upper Middle Rhine Valley World Heritage Site. På ingen annen strekning av Rhinen ligger slottene og palassene så vakkert sammen. Om bord på La Paloma kan du slappe av og nyte utsikten. Start i Koblenz og seil først et lite stykke nedover Rhinen med utsikt over Rhinen foran Koblenz, Ehrenbreitstein-festningen og det berømte "Deutsche Eck" (det tyske hjørnet). Ved munningen av Mosel snur skipet og tar veien opp Rhinen til Braubach til Marksburg slott. Cruiset tar deg forbi Electoral Palace of Koblenz (Kufürstliches Schloss Koblenz), Koblenz Brewery, Lahneck Castle, Stolzenfels Castle og Königsstuhl in Rhens. I Braubach (slottet Marksburg) snur skipet og seiler tilbake til Koblenz.

Koblenz: Old Town Sightseeing Cruise langs Rhinen

2. Koblenz: Old Town Sightseeing Cruise langs Rhinen

Oppdag en av Tysklands eldste byer på et sightseeingcruise langs Rhinen i Koblenz. Beundre valgpalasset, Lahneck-slottet, Ehrenbreitstein-festningen og mer, og lytt til interessante kommentarer mens du reiser. Bord ombord på cruiset i hjertet av Koblenz og sett ut for å oppdage denne historiske byen fra vannet. Se en av byens mest ikoniske steder, Deutsches Eck, der elvene Rhinen og Mosel møtes når du går mot øya Niederwerth. Seil forbi det idylliske området Vallendar, beundre den imponerende Ehrenbreitstein-festningen, nyt utsikten over byens gamleby og mer, alt mens du lytter til interessante fakta om disse severdighetene gjennom båtens høyttalersystem. På slutten av cruiset kommer du tilbake til startpunktet, det ideelle stedet for å utforske byens severdigheter til fots.

Koblenz: Rhindalen Castle Sightseeing Cruise

3. Koblenz: Rhindalen Castle Sightseeing Cruise

Gjør uforglemmelige minner med dette romantiske cruiset langs Rhinslottstien. Beundre det pittoreske landskapet i Øvre Rhindalen på dette cruiset fra Koblenz. Hopp ombord i en komfortabel båt ved Koblenz 2-broen og slapp av mens du nyter panoramautsikten over byen Koblenz. Dykk inn i den rike og mangfoldige kulturen som har utviklet seg i byen gjennom århundrene med kommentarer over skipets høyttalere. Se historiske bygninger som Electoral Palace, Lahneck Castle og Stolzenfels Castle. Nå munningen av Lahn, som passerer Deutsches Eck, der elvene Rhinen og Mosel møtes. Lær om Benediktinerklosteret Johanneskloster og Allerheiligenkapelle-kapellet før du går tilbake til utgangspunktet ditt i Koblenz.

Koblenz: Båttur med julegløgg og julebord

4. Koblenz: Båttur med julegløgg og julebord

Kom i julestemning med et sightseeingcruise komplett med julemusikk. Ta i Ehrenbreitstein festning, Deutsches Eck og munningen av Mosel. Slapp av med et glass gløgg på utendørsdekket mens du nyter utsikten over Koblenz fra vannet. . Gå ombord på båten for en rundtur for å ta i Koblenz. Nippe til en deilig gløgg eller punch fra gløggbaren på utendørsdekket mens du seiler forbi Ehrenbreitstein festning og Deutsches Eck. Kjøp mat om bord som passer til drinken. Kom i julestemning med festlig musikk. Kjøp mat ombord for å nyte med drinken din når du passerer den tidligere middelalderske festningen Stolzenfels Castle på venstre bredd av Rhinen. La deg rive med av slottets romantikk, den festlige atmosfæren ombord på båten og julens magi.

2-elv Dagstur med båt til Koblenz og retur fra Alken

5. 2-elv Dagstur med båt til Koblenz og retur fra Alken

Hopp ombord for en dagstur fra Alken/Mosel for sightseeingcruise til Koblenz/Rhinen. Avreise fra Alken og gå langs Mosel-elven til Koblenz. Nyt utsikten over gamle slott, terrasserte vingårder, skoger, bratte fjellskråninger og de omkringliggende Kobern-Gondorf og Winningen som passerer sjarmerende elvescener. Etter den andre slusen i Koblenz ankommer vi Koblenz og den UNESCO-listede Midtre Rhinen. /p> Rundt 12.00 kan du utforske Deutsches Eck (det tyske hjørnet) i Koblenz, hjemmet til et av de mest gripende minnesmerkene over tysk enhet i landet, en smak av det historiske og nyt 2,5 timers fritid til å utforske stedet på egen hånd. Se flere monumenter dedikert til tysk historie, for eksempel rytterstatuen av William I, den første tyske keiseren, reist i 1897 som takk for hans rolle i samlingen av Tyskland. Du kan ta taubanen over Rhinen til Ehrenbreitstein-festningen for panoramautsikt over Deutsches Eck fra toppen. Stopp innom vinbarer og restauranter eller kjøp suvenirer. 14.30 starter skipet returreisen fra Rhinen til Mosel med landsbyene Winningen, Kobern, Oberfell, Kattenes, Alken, Löf og Brodenbach.

Rhinen i flammen i St Goar

6. Rhinen i flammen i St Goar

– Start er i Koblenz - Det fantastiske cruiset med MS Goldstück går gjennom Midt-Rhindalen til St. Goar - Under cruiset får du et måltid - hvis du liker å ha en vegetarisk versjon - vennligst fortell oss (noen dager før) – Det er musikk ombord – Du får litt informasjon om disse vakre stedene ved Rhinen – Vi er en del av båt-konvoien - Vis fyrverkeriet - du er i en spesiell posisjon for å se det imponerende fyrverkeriet - På vei tilbake har du et valg å notere deg til musikk og dans

Koblenz: Julevandring, morsom lek, lagaktivitet og utfordring

7. Koblenz: Julevandring, morsom lek, lagaktivitet og utfordring

Oppdag Koblenz i juletiden med denne teamaktiviteten full av interessant juleinnhold. Dette morsomme juleeventyret vil lede deg gjennom byen og utfordre deg og teamet ditt med morsomme og kreative oppgaver. Løs gåter, svar på quizspørsmål, ta kreative bilder og lås opp interessante og morsomme fakta om julen. Du vil ha mye moro som et team og vil skape langvarige minner. Begynn din interaktive utendørs julefest og juleeventyr i sentrum og la den interaktive smarttelefonappen guide deg derfra. Utfordre deg selv og laget ditt og nyt en vintertur. Lær nye ting om julen, skap minner og opplev morsomme øyeblikk i løpet av dette 90-120 minutters spillet. Nyt en kombinasjon av quiz-spill, utendørs-escape-spill og blackstory-spill, mens du utforsker sentrum. Alt innhold er knyttet til jul som tema. Det anbefales at du spiller dette spillet som et lag på 2-5 personer i løpet av november eller desember. Det er mulig å booke mer enn ett lag. Perfekt aktivitet for par, familier eller teamkolleger. Perfekt også som julebord for bedrifter.

Koblenz: Gamlebytur med Ehrenbreitstein festning

8. Koblenz: Gamlebytur med Ehrenbreitstein festning

Vi starter turen ved festningen som grenser til byen. Denne festningen ble bygget som en festningsprosess for å vokte den midtre Rhin-regionen, og ble bygget mellom 1817 og 1828. Den ligger 118 meter høyt over Rhinen og er den nest største festningen i Europa. I 1672, mens det var krig mellom Frankrike og Tyskland, nektet erkebiskopen forespørselen om tillatelser fra begge sider for at troppene skulle passere Rhinen. I dag er denne festningen åpen for besøkende og publikum og er forbundet med byen med taubane. Festningen er vakkert nedenfor av den britiske poeten Lord Byron: «Here Ehrenbreitstein, med hennes knuste mur Svart med gruvearbeiderens eksplosjon, på høyden hennes, men viser hva hun var, når skall og ball Rebounding idly on her force did light; Et seiers tårn! hvorfra de forvirrede fiendenes flukt ble overvåket langs sletten: Men fred ødela det som krig aldri kunne ødelegge, og la de stolte takene blotte for sommerens regn – som jernregn i årevis hadde strømmet på forgjeves.» Da festningen ble ødelagt av de franske troppene i 1801, skrev dikteren disse ordene; som førte til gjenoppbyggingen av festningen. Vi kommer så til Münzplatz som ligger i gamlebyen i Koblenz. Navnet stammer fra valgmynten kjent som "Münz". Disse myntene ble preget på 1000-tallet. I anledning 2000-årsjubileet i 1992 ble fontenen på torget konstruert av Wili Heinzen og var en gave til byen og dens innbyggere fra Sparkasse Koblenz. Det var her romerne først grunnla "Castellum apud confluentes" (fortet ved sammenløpet), som Koblenz skylder navnet sitt. Herfra starter den romantiske gaten mellom de to kirkene. Liebfrauenkirche, med sine vakre løkkupler er bygget på det høyeste punktet i byen. Under den franske revolusjonen var det en av de viktigste sognekirkene. Den ble bygget på 1600-tallet, men ødelagt i 1944. Den ble imidlertid gjenoppbygd i 1955. Basilikaen St. Castor er den eldste kirken i Koblenz. Kirken ble bygget av erkebiskopen av Trier mellom 817 og 836, med støtte fra keiser Ludvig den fromme. Den ble bygget som en karolingisk proprietær kirke. Et perfekt sted for pittoreske torg. Ordet "Schängel" kommer fra Koblenz' 20-årige troskap til Frankrike (1794-1813). Denne fontenen ved rådhuset blir sett på som et symbol på byen Koblenz. I 1940 ble den designet av Carl Burger og dedikert til den berømte poeten Josef Cornelius. Sist, men ikke minst, flytter vi til Kaiser Wilhelm-minnesmerket. Deutsches Eck er navnet på odden i Koblenz. Kaiser Wilhelm var den første tyske keiseren, reist i 1897. Se også flere av de berømte severdighetene langs slutten av turen i den eldste byen.

Koblenz: Privat guidet vandretur

9. Koblenz: Privat guidet vandretur

Nyt Koblenz i hjertet av den pittoreske regionen Rhinen og Mosel. Dykk inn i den over 2000 år gamle historien til denne tidligere romerske bosetningen, en av de eldste byene i Tyskland. Vi tar deg med til å se Deutsches Eck (det tyske hjørnet) hvorfra byens latinske navn "confluentes - ved sammenslåingen av elvene" er avledet. Etableringen av ridderne av den teutoniske orden på 1200-tallet ved sammenslåingen av elvene ga dette historiske stedet navnet: Deutsches Eck (det tyske hjørnet). Du vil bli imponert av den gigantiske rytterstatuen av den tyske keiseren Wilhelm I og få en fantastisk utsikt over festningen Ehrenbreitstein fra 1800-tallet som ligger 118 meter over Rhinen på høyre voll. Besøk basilikaen St. Castor, grunnlagt i 836 e.Kr. og utpekt til en del av UNESCOs verdensarvkulturlandskap i Øvre Rhindalen siden 2002. Utforsk Church of Our Dear Lady, eller Liebfrauenkirche, bygget i den høyeste delen av byen. Fra senmiddelalderen og frem til sekulariseringen som fulgte etter den franske revolusjonen og Napoleonskrigen, var den den viktigste sognekirken i Koblenz. Løkkuplene symboliserer gamlebyen i Koblenz. Se Münzplatz, hvis navn minner om den tidligere valgmynten, eller "Münze" på tysk. Fra 1000-tallet ble mynter fra kurfyrsten i Trier preget i Koblenz. Nyt minnestedet til de fire tårnene, fire historiske bygninger bygget i 1608 og fullstendig gjenoppbygd to ganger. De fire bygningene har samme fasade, derav navnet. Bli med oss for å bli kjent med den tysk/franske fortiden til Koblenz og utforske de romantiske små gatene mellom Basilica St. Kastor og Schängel-fontenen ved rådhuset.

Koblenz: Byvandring på egen hånd med audioguide

10. Koblenz: Byvandring på egen hånd med audioguide

Utforsk det vakre sentrum av Koblenz i ditt eget tempo. Denne selvguidede audioturen tar deg med til alle de kjente stedene og uoppdagede perlene i Koblenz. Audioguiden forteller deg alt du trenger å vite om hvert enkelt sted, både historisk og aktuelt. Med en historie som strekker seg over 2000 år, forener Koblenz det gamle og det moderne på en elegant måte, og tilbyr besøkende en rikholdig blanding av kulturelle, historiske og naturskjønne opplevelser. Et av de ikoniske symbolene for Koblenz er Det tyske hjørnet, der de to elvene møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Vilhelm I, som har blitt et landemerke som symboliserer Tysklands enhet. Ved siden av dette kan du ta den imponerende taubanen til Ehrenbreitstein-festningen med panoramautsikt over byen og de pittoreske omgivelsene. Den sjarmerende gamlebyen (Altstadt) i Koblenz innbyr til en spasertur gjennom de smale, svingete gatene, historiske torg, romantiske bakgårder og et mangfoldig utvalg av spisesteder og shoppingmuligheter. Castor-basilikaen, med sin dype historie og imponerende arkitektur, og Schängel-fontenen, som symboliserer den rampete gutten som har blitt byens maskot, er blant de mange severdighetene som forteller om byens fortid og kulturelle nyanser. Koblenz er også innfallsporten til UNESCOs verdensarvområde Øvre Midt-Rhin-dalen, som er kjent for sitt spektakulære landskap, sine historiske byer og sine ærverdige vingårder. Den strategiske beliggenheten gjør byen til et utmerket utgangspunkt for å utforske de romantiske slottene, de legendariske sagnene og den rike vinproduksjonen i regionen. Koblenz er en blanding av en robust historisk fortelling og et pulserende moderne liv, og ønsker reisende hjertelig velkommen til å fordype seg i byens historier, nyte de kulinariske tilbudene og nyte de naturskjønne og arkitektoniske skattene.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Koblenz

Koblenz
11 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Koblenz

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Koblenz

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Koblenz?

Toppattraksjoner man bør få med seg i Koblenz er:

Hvilke er de beste omvisningene å bli med på i Koblenz med barn?

Flere reisetips for Koblenz

Vil du vite mer om aktiviteter i Koblenz? Trykk her for full oversikt