Legg til datoer

Kik-platået

Kik-platået: Våre mest anbefalte turer og aktiviteter

Marrakesh: Heldagstur i ørkenen og på fjellet med kamelritt

1. Marrakesh: Heldagstur i ørkenen og på fjellet med kamelritt

Eventyret begynner med henting fra hotellet ditt i Marrakech eller det nærmeste tilgjengelige punktet til overnattingsstedet ditt. Sett kursen sørover mot den store Agafay -ørkenen, beundre det skiftende landskapet langs veien mens landskapet blir mer og mer landlig. Ankom den store landsbyenImlilsom ligger  ved  foten av de høye Atlasfjellene. Passer deretter det utrolige  Kik -platået. Legg deretter ut på en 30-minutters kameltur og nyt utsikten over det omkringliggende landskapet. Etter turen kan du nyte en avslappende tepause og lære om den lokale berberkulturen, samt berbernes tradisjoner, historie og levemåte. Passer gjennom flere berber-landsbyer på vei til Amizmiz-dalen  og  kom deretter til Tinirt - landsbyen, der du kan spise lunsj på et tradisjonelt berber-hus. Etter lunsj fortsetter turen til den store sletten Haour.  Kjør gjennom landsbyen OuledMataa, som opprinnelig var bebodd av  beduin - arabiske stammer fra ørkenen. Dagen avsluttes med en tur i  Agafay -ørkenen, der du kan ta utrolige bilder til ferie-albumet, og beundre det robuste, marokkanske landskapet som omgir deg. Etter en uforglemmelig dag, len deg tilbake og slapp av på returreisen til Marrakesh, og kom tilbake til overnattingsstedet ditt.

Marrakech: Atlasfjellene og Agafay-ørkentur med kameltur

2. Marrakech: Atlasfjellene og Agafay-ørkentur med kameltur

Få en dypere forståelse av berberkulturen når du legger ut på en uforglemmelig guidet naturskjønn dagstur til Atlasfjellene. Møt fortryllende landskap, få sjansen til å ta en tur på en kamel eller hest, og møt lokalbefolkningen i landsbyene i Imlil-dalen. Start dagen med henting og møt din vennlige lokale guide, som bor i en av de omkringliggende berberlandsbyene. Under reisen til Atlasfjellene-regionen vil guiden din fortelle deg om den rike kulturen og arven til berberfolket mens du vandrer mellom landsbyer. Ankom Tahnaout og besøk et kvinnestyrt arganolje-kooperativ. Oppdag hvordan argannøtten presses for å lage de berømte arganoljeproduktene fra Marokko. Motta en varm velkomst i Imlil med et glass myntete før du reiser forbi fantastiske fossefall og små berber-bosetninger. Ta en pause i Tamatert for å nyte utsikten over eldgamle vannet terrassefelt, omgitt av kirsebær- og valnøtttrær. Nyt et tradisjonelt marokkansk måltid i Ait Souka hjemme hos en berberfamilie. Slapp av med naturskjønn utsikt over dalen fra en solfylt takterrasse. Etter litt hvile kan du gå ombord i kjøretøyet og reise gjennom det naturskjønne Kik-platået, med spektakulær 360-graders utsikt. Se med ærefrykt på de praktfulle Høye Atlasfjellene mens du passerer gjennom steinørken, golde lysebrune platåer, oaser og bølgende åser. Nyt de rolige omgivelsene i Agafay-ørkenen hvor du kan ta en valgfri kamel- eller hestetur. Eller bare slapp av med litt marokkansk myntete for en perfekt avslutning på dagen før du drar tilbake til Marrakech.

Marrakech: Rundtur i Høy-Atlas-fjellene, dalene og fossefallene

3. Marrakech: Rundtur i Høy-Atlas-fjellene, dalene og fossefallene

Begynn dagen med å bli hentet på hotellet eller riaden i Marrakech. Len deg tilbake og slapp av i minibussen med klimaanlegg mens du setter kursen mot de majestetiske fjellene i Høy-Atlas. Beundre de ruvende, snødekte fjelltoppene mens du setter kursen mot turens første stopp: den fortryllende Imlil-dalen. Denne frodige oasen er kjent for sine pittoreske fossefall og utgjør en slående kontrast til det barske terrenget som omgir den. Guiden tar deg med på en naturskjønn spasertur gjennom området, slik at du kan nyte de naturlige underverkene. For de som ikke foretrekker å gå, er det mulig å nyte en forfriskende drink på en av de sjarmerende kafeene som ligger ved elven. Når du utforsker Imlil, får du også muligheten til å se berberkvinnene utvinne den ettertraktede arganoljen. Ferden går videre gjennom den andre dalen, den pittoreske Asni-dalen. Via en bortgjemt fjellvei som ligger 1700 meter over havet, er du snart fremme ved den tredje dalen i eventyret: Kik. Underveis passerer dere tradisjonelle berberlandsbyer bygget av leire og stein. Stopp for en deilig lunsj i et typisk berberhus. Etter lunsj utforsker dere den siste dalen, Takerkoust, som byr på et panorama av frodige daler. Her kan du beundre den fantastiske utsikten før du blir kjørt tilbake til hotellet i Marrakech.

Marrakech: Atlasfjellene og Agafay-ørkentur med lunsj

4. Marrakech: Atlasfjellene og Agafay-ørkentur med lunsj

Oppdag det fortryllende landskapet, og få sjansen til å ta en kamel- eller ridetur. Start dagen med henting og møt din vennlige lokale guide, som bor i en av de omkringliggende berberlandsbyene. Når du reiser gjennom Atlasfjellene-regionen, vil guiden din fortelle deg om den rike kulturen og arven til berberfolket mens du vandrer mellom landsbyer. For det første, en liten fin morsom kameltur med tradisjonelle klær som Lawrence Arabia med fine bilder med utsikt over det høye atlasfjellet er veldig morsomme og fantastiske bilder for deling med venner og familie. Ankom Tahnaout og besøk et arganolje-kooperativ som drives av kvinner. Lær hvordan arganøtter presses for å lage Marokkos berømte arganoljeprodukter. Motta en varm velkomst til Imlil med et glass myntete før du kjører forbi fantastiske fossefall og små berberlandsbyer. Ta en pause i Tamatert for å beundre utsikten over eldgamle vannet terrassefelt, omgitt av kirsebær- og valnøtttrær. Nyt et tradisjonelt marokkansk måltid i Imlil i en hyggelig restaurant, Slapp av med panoramautsikt over dalen fra en solrik takterrasse. Etter litt hvile, gå ombord i kjøretøyet og kjør gjennom det naturskjønne Kik-platået, med spektakulær 360-graders utsikt. Beundre de praktfulle høye Atlasfjellene mens du krysser en steinørken, tørre lysebrune platåer, oaser og bølgende åser. Nyt de rolige omgivelsene i Agafay-ørkenen hvor du kan ta en valgfri kamel- eller ridetur. Eller bare slapp av med en marokkansk myntete for å avslutte dagen med stil før du drar tilbake til Marrakech.

Paragliding-eventyr og unik lunsj over Agafay-ørkenen

5. Paragliding-eventyr og unik lunsj over Agafay-ørkenen

Bli med på et spennende paragliding-eventyr som løfter sansene dine til nye høyder, og som byr på fantastisk utsikt over Agafay-ørkenens enorme vidder og barske skjønnhet. Mens du svever gjennom luften, kan du oppleve den uovertrufne spenningen ved å fly fritt, guidet av dyktige og sertifiserte instruktører som sørger for din sikkerhet og en uforglemmelig opplevelse. Etter det imponerende paragliding-eventyret går dere ned til hjertet av Agafay-ørkenen, der en gourmetlunsj venter på dere i private og rolige omgivelser. Her får dere en kulinarisk opplevelse med tradisjonelle marokkanske smaker og internasjonale retter, alt servert midt i det rolige ørkenlandskapet. Denne eksklusive paragliding- og lunsjpakken er en perfekt blanding av adrenalinpumpende eventyr og luksuriøs avslapning. Enten du er en erfaren paraglider eller flyr for første gang, garanterer denne opplevelsen en ekstraordinær dag fylt med adrenalin, fantastisk utsikt og et overdådig måltid, og skaper minner som du vil huske lenge etter at du har landet i Marrakech.

Imlil Village og Kik Plateau Dagstur

6. Imlil Village og Kik Plateau Dagstur

Imlil Village og Kik Plateau Dagstur Til det planlagte tidspunktet kommer vi innom for å hente deg på hotellet ditt i Marrakech. Deretter hopper vi på en 4x4-jeep for å starte denne turen gjennom den imponerende Imlil-dalen. Vi begynner med å reise gjennom Haouz-sletten mot Agafay-ørkenen, som ligger bare en times kjøretur fra byen. Vårt første stopp vil være ved den menneskeskapte Lalla Takerkoust-sjøen, hvis vann renner ned fra de majestetiske Grand Atlas-fjellene. Fortsett utflukten til bosetningen Aguergour, hvor du vil nyte marokkansk myntete med en lokal familie som vil forklare deres tradisjoner og levesett. Lær skikkene til denne nomadlandsbyen mens du utforsker det fantastiske Kik-platået. Før vi når landsbyen Imlil, besøker vi den lille byen Asni, og hvis turen finner sted på lørdag, vil vi utforske det lokale Amazigh-markedet, hvor folket i Atlasfjellene kommer ukentlig for å handle. Deretter går du til landsbyen Imlil, som ligger i de høye Atlasfjellene, og begi deg ut på en vandretur ledsaget av en engelsktalende guide. Beundre grendas typiske bygninger, tilpasset det forrevne landskapet på toppene, og dra deretter ut på en 1-times tur med muldyr for å se nærmere på dette unike landskapet. Deretter klatrer vi tilbake på terrengkjøretøyet for å dra tilbake til Marrakech. Under reisen vil du komme over forskjellige Amazigh-bosetninger spredt over fjellene. Vi vil se byer som Aroumed, hvor vi stopper for å nyte terrassene omgitt av kirsebær- og valnøtttrær. Vi vil til og med kunne beundre den høyeste toppen i Nord-Afrika, Jebel Toubkal fra dette utsiktspunktet. Nå har du fått opp en appetitt! Før du avslutter turen, vil du kunne nyte et tradisjonelt marokkansk måltid i Tagadirt i hjemmet til en Amazigh-familie hvis du ønsker det. Etter lunsj tar vi en kort spasertur rundt i landsbyen og drar til slutt tilbake til Marrakech. Etter 8 timer med sightseeing vil turen ta slutt tilbake ved startpunktet.

Tre daler, Atlasfjellet, fossefall og Agafay-ørkenen

7. Tre daler, Atlasfjellet, fossefall og Agafay-ørkenen

Opplev rikdommen i vår eksklusive dagstur i luksusklassen, som byr på en rekke fengslende aktiviteter. Utforsk Atlasfjellenes skjønnhet i tre daler, nyt en kulturell lunsj hos en gjestfri berberfamilie og beundre de storslåtte fossefallene i Imlil. Reis over det panoramiske Kik-platået, nyt utsikten over Lalla Takarkoust-dammen og avslutt dagen med en tradisjonell kameltur i den rolige Agafay-ørkenen ved solnedgang. Dette er ikke bare en reise, det er en gjennomtenkt samling av overdådige øyeblikk som vil bli sittende igjen i sansene dine. Legg byen bak deg og opplev noe av Marokkos villeste og mest fantastiske natur på denne heldagsturen med mange fasetter. Vi henter deg på hotellet eller møtestedet ditt kl. 08.30 og kjører deg fra Marrakech til hjertet av Atlasfjellene. På første stopp tar vi bilder med den naturskjønne landsbyen Tahanout som bakteppe, og vi besøker et kvinnelig arganoperativ der du får nyte marokkansk te og smake på fersk arganolje før damene forteller om arbeidet sitt. Deretter kjører vi videre til Atlasfjellene, der vandringseventyret vårt begynner. Vi kjører gjennom de sjarmerende berberlandsbyene som ligger spredt utover Imlil-dalen - og stopper så ofte du vil for å hvile og ta bilder - før vi nyter en lunsj tilberedt på tradisjonelt marokkansk vis av en lokal familie. Etterpå kjører vi til hjertet av Agafays steinørken for å ri på kamel. Dere er tilbake på hotellet kl. 19.00. Lørdags- og tirsdagsturene inkluderer også et besøk på et lokalt berbermarked. Merknad 1: Den totale varigheten av turen er 2,5 timer, men transport tilbys for de som ikke ønsker å gå. Merknad 2: Vi vil oppdage dalene Tahanout, Asni, Lalla takarcoust og Imlil før vi drar til hjertet av Agafay-ørkenen. Merknad 3: Agafay-ørkenen er en steinørken med fantastisk utsikt.

Marrakesh: Atlasfjellene, Three Valleys & Waterfalls Tour

8. Marrakesh: Atlasfjellene, Three Valleys & Waterfalls Tour

På denne turen til Atlasfjellene og tre daler får du muligheten til å se noen av hovedattraksjonene i Marrakech, med en kameltur inkludert. Du forlater byen og drar til fjells for å starte turen. På veien vil du se hvordan landsbyene Imlil og Asni står i kontrast til den omkringliggende regionen, med ekstra utsikt over Lalla Takerkouste-demningen. Du vil også stoppe ved et lokalt hus med utsikt over Nord-Afrikas høyeste topp for lunsj. Under turen vil du besøke et kvinnekooperativ og Tahanouts eldste landsby for å lære om berberkulturen. På slutten av turen stopper du for te før du drar på en kameltur. Om kvelden drar du tilbake til Marrakech.

Agafay Desert Pakage: Quad Bike, Camles med middagsshow

9. Agafay Desert Pakage: Quad Bike, Camles med middagsshow

På en actionfylt dagstur fra Marrakech kan du ri på kamel og kjøre firhjuling i Agafay-ørkenen. Nyt utsikten over ørkenen og berbernes gjestfrihet med et tradisjonelt måltid. Dra nytte av hotellets henteservice og dra til basecampen for et møte med hele teamet. Turens reiserute vil bli forklart av gruppelederen. Deretter møter du guiden din og ikler deg nomadedrakt før du begir deg ut på en naturskjønn kameltur gjennom ørkenen. Ritt på kamel gjennom ørkenen. Deretter hopper dere på en firhjuling og finner et utsiktspunkt for å nyte Agafay-ørkenens unike skjønnhet i solnedgangen. Slapp av og nyt naturen og den ekte marokkanske gjestfriheten. Avslutt dagen med å sitte under et berbertelt og se på stjernene mens dere får servert et deilig tradisjonelt måltid.

Fra Marrakech: Dagstur til Høye Atlasfjellene og 4 daler

10. Fra Marrakech: Dagstur til Høye Atlasfjellene og 4 daler

Legg ut på et fortryllende eventyr når dagen begynner med en hyggelig henting fra hotellet eller riaden din i Marrakech. Se for deg at du sitter komfortabelt i en minibuss med klimaanlegg, i en liten gruppe i godt humør og sammen med en erfaren lokal guide. Sammen reiser dere gjennom de imponerende Atlasfjellene. Når dere kjører gjennom dette majestetiske landskapet, må dere være forberedt på å bli betatt av de høye, snødekte fjelltoppene. Etter bare en times kjøring er du fremme ved første stopp på reiseruten: den fortryllende Imlil-dalen. Denne frodige oasen er kjent for sine pittoreske fossefall og utgjør en slående kontrast til det barske terrenget som omgir den. Ekspertguiden din vil ta deg med på en fascinerende omvisning, slik at du kan fordype deg i hemmelighetene bak disse fossende underverkene. For de som ikke foretrekker å gå til fots, er det mulig å nyte en forfriskende drink på en av de sjarmerende kafeene langs elven. Men for de modige sjelene byr en times spasertur med en kunnskapsrik fjellguide på et mylder av ulike landskap og fantastiske utsikter. Under utforskningen av Imlil får du også en unik mulighet til å se berberkvinnene utvinne den ettertraktede arganoljen, en ekte marokkansk skatt. Reisen fortsetter gjennom den andre dalen, den pittoreske Asni-dalen. Via en bortgjemt fjellvei som ligger 1700 meter over havet, er du snart fremme ved den tredje dalen i eventyret: Kik. Underveis passerer du tradisjonelle berberlandsbyer bygget av leire og stein. I din søken etter å oppdage den ekte essensen av berbernes liv og kultur venter en deilig lunsj i et typisk berberhus, en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme. Odysséen fortsetter når dere utforsker den siste dalen, Takerkoust, som åpenbarer et panorama av frodige daler. Utsikten er intet mindre enn fantastisk. Etter en dag fylt med oppdagelser og forundring returnerer dere til Marrakech, der den spennende turen gjennom Atlasfjellene avsluttes med avlevering på hotellet ved 17-tiden.

40 aktiviteter ble funnet
Sorter etter:

De beste severdighetene i nærheten av Kik-platået

Flere reisetips for Kik-platået

Vil du vite mer om aktiviteter i Kik-platået? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kik-platået

Samlet vurdering

4.9 / 5

basert på 1 934 vurderinger

Dette var over all forventning. Både guide Ben Cherif og sjåføren var kjempehyggelig og flinke. Fin blanding av opplevelser. Mulighet for å kjøpe lokale ting og en flott fottur til en forfriskende foss. Kamelturen med lokalt kostyme er jo litt turistaktig, men det var morsomt også, Innholdsrik dag! Anbefales!

Kjæresten min og jeg hadde en flott dag. Mellom kameler i ørkenen og fossefall i fjellene dro vi derfra med stjerner i øynene. Guiden vår Youssef var flott, morsom og alltid blid. Tusen takk Youssef!

En helt fantastisk tur med en utrolig morsom guide. Vi følte vi opplevde alt hva utkantene rundt Marrakesh hadde å by på. En herlig kombinasjon av fjell og mat sammen med ørken og kameltur.

Guidene våre Ali og Lahcen var snille og hjelpsomme! Utmerket lunsj i Berber-huset!

Fantastisk opplevelse, mustapha var den perfekt guide