Kensington Palace

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Fem fakta om Kensington Palace i London

Kensington Palace ligger i den vestlige enden av Hyde Park. Det har i over 300 år vært residens for de kongelige. Rik på historie og omgitt av fredelige hager, er det også en av Londons fremste severdigheter. Her er et par fakta du kan starte turen med!

 • 1. Maria av Modena fødte sitt barn her i 1688

  Dette var en svært viktig begivenhet, fordi det gav Kong Jakob II av England en katolsk tronarving, noe som utløste The Glorious Revolution, hvor Vilhelm av Oranien-Nassau tok tronen og ble konge.

 • 2. Vilhelm flyttet dit for å bli kurere sin astma

  Vilhelm III, den nye nederlandske kongen av England, søkte derfor straks etter et mindre forurenset sted enn Palace of Whitehall og valgte derfor Kensington, som dengang var et landlig område omringet av skog.

 • 3. Trass i det britiske klimaet dyrket de sitrus

  Orangeriet i Kensington Palace ble bygget i 1704 slik at man kunne dyrke eksotiske frukter. I dag er det en kafé, og her kan du få en av Londons mest dekadente "afternoon tea"!

 • 4. Dronning Victoria var født og oppvokst i palasset

  Her møtte hun også sin fremtidige ektemann Albert. Til tross for at Kensington spilte en nøkkelrolle i hennes liv, flyttet hun til Buckingham Palace når hun ble kronet til dronning. Hun skulle aldri komme til å bo på Kensington igjen!

 • 5. The Beatles spilte konserter i palasset

  Prinsesse Margaret og Lord Snowdon pleide å invitere de populære artistene for å sprite opp de ekstravagante festene de holdt. Liverpools store sønner opptrådte ofte og sang sanger rundt pianoet i tegnestuen!

Planlegg besøket ditt

 • Hva er åpningstidene?

  Kensington Palace er åpent fra kl. 10.00 året rundt, utenom 24.desember til 26.desember. Det stenger kl. 18.00 fra 1.mars til 31.oktober, og kl. 17.00 resten av året. Siste inngang er én time før stenging.

 • Hvor lang tid bør man regne?

  Sett av hvertfall to eller tre timer for omvisningen i Kensington Palace og de tilhørende hagene. Ikke glem å sett av ekstra tid til te og kake, eller til og med champagne i Orangeriet.

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Åpent daglig fra kl. 10.00 - kl. 18.00 sommerstid, fra kl. 10.00 - kl. 17.00 vinterstid, stengt 24-26.desember.
 • Pris
  Fra 1.mars - 31.oktober koster en billett for voksen 17.50 GBP. Resten av året koster billettene16.50 GBP.
 • Behøver jeg en guide?
  Du behøver ikke en guide for å se palasset, men sjekk gjerne ut turene vi har i området!
 • Hvordan komme seg dit?
  Ta linjene District eller Circle til stoppet High Street Kensington, eller ta en av de mange bussene som går til palasset.
 • Flere tips

  • Kjøp billetter til Kensington Palace på nett i forkant for å få rabatt!

  • Du er nødt til å ha tildekkede skuldre.

Flere reisetips for Kensington Palace

Vil du vite mer om aktiviteter i Kensington Palace? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Kensington Palace

Samlet vurdering

4.3 / 5

basert på 1 699 vurderinger

Vi var veldig fornøyde med London Explorer Pass ... det fungerer super enkelt. Du kan skrive ut passet med QR-koden eller ha det direkte på mobiltelefonen din, som deretter er festet til attraksjonene. Fordelen er at med Explorer Pass er du ikke bundet til et bestemt antall dager som med London Pass, men er gyldig for hele oppholdet (tror jeg maks 30 dager).

Var i utgangspunktet skeptisk til prisen på London Pass, men var overbevist om noe annet den første dagen. Det lønner seg virkelig å kjøpe passet. Har sett på noen steder jeg ikke hadde kommet til uten passet og beskrevet alt veldig tydelig med adresse og T-banestasjon!

3 valg: Thames cruise, besøk til Wesminster Abbey og London eye; flott utsikt fra båten, klosteret er vakkert og London eye kl. 18.00 med en opplyst utsikt over London er flott

Har prøvd å få guiden din to ganger nå, og begge gangene har det vært fint enkelt. Enkelt fordi du bare må vise guiden din, og så er du klar for opplevelsene

Bra pris / ytelsesforhold. Rask behandling av stedene du vil besøke. Alt fungerte bra. Sterkt anbefalt.