Katakombene i Paris

Velg en dato for å finne tilgjengelige aktiviteter

Historier og legender fra Katakombene i Paris

"Stopp! Dette er de dødes rike!" står det på advarselskiltet utenfor Paris’ katakomber, hundrevis av underjordiske ganger som en gang ble forvandlet om til gravkammer. Bare deler er åpne for publikum, men katakombene har gjennom historien skjult både rebeller, romantikere, idealister og smuglere.

 • Flyttet de døde

  1. Flyttet de døde

  På 1700-tallet var Paris' kirkegårder så overfylte at det var en alvorlig helsetrussel mot byens innbyggere, og seks millioner lik ble flyttet inn i byens gamle underjordiske tunnelsystem.

 • Spøkelser og smuglere

  2. Spøkelser og smuglere

  Flere har trodd at katakombene var hjemsøkt. Men mange av spøkelseslydene kan nok forklares med at smuglere har brukt skremmende lyder som en metode for å holde folk borte fra gjemmestedene sine.

 • Formet byen

  3. Formet byen

  Fordi det er så enormt mange ganger i dette underjordiske tunnelsystemet er det svært vanskelig å kunne grave dypt nok når det skal bygges nye bygninger i Paris. Derfor er Paris en av hovedstedene i verden med gjennomsnittlig lavest hus.

 • Leve motstanden!

  4. Leve motstanden!

  Den franske motstandsbevegelsen brukte katakombene i Paris når de skulle gjemme seg for nazistene. Nazistene hadde ikke kart over gangene og kunne ikke følge etter. En legende sier at en hel SS-gruppe forsvant på mystisk vis nede i gangsystemet.

 • Hemmelig kino

  5. Hemmelig kino

  Folk går ofte ulovlig inn i katakombene for å feste eller male på veggene. En gang ble det til og med oppdaget en hel kino der nede. Strømmen var blitt kuttet, med en påfølgende lapp hvor det sto "Ikke prøv å finne oss".

Planlegg besøket ditt

 • Når er det best å dra hit?

  Om du vil slippe å stå timesvis i kø er det best å på forhånd bestille en guidet tur hvor du kan gå forbi køen. Har du ikke gjort det, så er det lurt å komme en time eller 30 minutter før katakombene åpner (tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 20.00). Det vil korte ned ventetiden betraktelig.

 • Hvor lang tid tar besøket?

  En bra (lovlig!) tur i katakombene tar rundt to-tre timer.

 • Hva bør jeg ha på meg?

  Det er sannsynlig at du kan bli skitten, så kle deg ikke for pent og ha på gode sko. Tenk på at det er minst 6 millioner mennesker der nede, som ser mye verre ut enn deg!

Praktisk informasjon

 • Når bør man dra dit
  Fra klokken 10.00 til 20.00 torsdag til søndag. Klokken 19.00 er siste innslipp.
 • Pris
  Inngangsbilletter til katakombene og utstillingen koster 10 EUR. Vil du også ha adgang til krypten koster det 15 EUR for alt.
 • Behøver jeg en guide?
  Det vil definitivt være nyttig. Sjekk gjerne ut noen av våre bestselgende turer.
 • Hvordan komme seg dit?
  Denfert-Rochereau er det nærmeste stoppet. Hit kan du komme med metrolinje nummer 2 eller RER linje B
 • Flere tips
  *Ha gode tursko og ikke kle deg for pent.
  *Siste innslipp i katakombene er klokken 19.00.

Flere reisetips for Katakombene i Paris

Vil du vite mer om aktiviteter i Katakombene i Paris? Trykk her for full oversikt

Hva folk sier om Katakombene i Paris

Samlet vurdering

4.5 / 5

basert på 8 860 vurderinger

Var en interessant tur. Absolutt verdt å få med seg. Det var 2 køer. En til de som måtte kjøpe billett. Og en for oss som hadde billett. Jeg var der 15.30. Køen gikk fort. Jeg reiste i slutten av Juli. Var ikke kaldt der nede. Heller ikke varmt. Bare litt fuktig luft. Gikk greit med skjorte og sandaler. Greit å ta med seg høretelefoner for å koble med lydguide-apparatet man får låne.

Veldig spennende!

Litt vanskelig å vite når man skal spille av lydklipp. De fleste lydklipp skal spilles av når man ser skilt på veggen om det, mens andre ikke er merket, men må spilles av der det ble henvist til i forrige lydklipp man spilte av. Hvis jeg ikke husker feil gjelder dette lydklipp 3,4 og 5.

Med nettbilletten måtte vi nesten ikke stå i kø. Turen gjennom katakombene var veldig interessant - den ca 1 km lange ruten ble inspisert i detalj på 1,5 time og på grunn av den kontrollerte inngangen var den ikke full.

Fantastisk opplevelse! Slapp rett forbi den lange køen :)

Spennende opplevelse! Supert å kunne gå rett forbi køen å rett inn. :) Fikk ikke med øreplugger til audioguiden. Heldigvis hadde vi dette med selv.

Trappene ned er bratte og smale som kan gjøre deg svimmel