Våre mest anbefalte ting å gjøre i Katakolo

Katakolo Cruise Port: Rundturstransport til det gamle Olympia

1. Katakolo Cruise Port: Rundturstransport til det gamle Olympia

Utforsk det arkeologiske området Olympia på egen hånd med en tur-retur-transport fra Katakolo Cruise-havnen. Kjør gjennom det naturskjønne fastlandet på vestlige Peloponnes og utforsk fødestedet til de olympiske leker. Gå tilbake til havnen, akkurat i tide for cruiseavgang. Møt guiden din utenfor cruiseterminalen og gå ombord på en luftkondisjonert buss til Ancient Olympia. Kjøp inngangsbillett ved ankomst og gå inn på det arkeologiske området. Lær om opprinnelsen til de olympiske leker i klassisk tid, holdt fra 776 f.Kr. til 393 e.Kr. Beundre Temple of Hera og den olympiske ilden som brenner ute under dagens leker. Se Zevs-tempelet som en gang huset et av de syv underverkene i den antikke verden, statuen av Gylden og elfenben av Zevs. Vitne der konkurrenter en gang sverget en ed om å respektere reglene på Stadium og Bouleuterion. Utforsk gjerne i ditt eget tempo og velg å besøke den moderne landsbyen Olympia for shopping eller et tradisjonelt måltid. Ta deg tid til å svømme på den nærliggende stranden før du går tilbake til ditt ventende cruiseskip.

Katakolo Port: Overføring til Ancient Olympia og VR Audio Tour

2. Katakolo Port: Overføring til Ancient Olympia og VR Audio Tour

Nyt denne praktiske overføringen fra cruiseskipsterminalen din ved Katakolo havn, og ta turen til det berømte antikke Olympia. Reis med luftkondisjonerte kjøretøy og nyt en VR Audio Tour hvor du kan gjenoppleve fortiden. Gå av fra cruiseskipet ditt og finn den lokale partneren ved utgangscruiseterminalen. Hopp inn i en luftkondisjonert buss og begynn å kjøre 30 minutter gjennom det idylliske landskapet til det gamle Olympia. Nå Olympia, fødestedet til de olympiske leker. Gjenopplev fortiden med en Virtual Reality-applikasjon og lytt til den fascinerende lydguiden på 8 språk. Beundre underverket og spenningen ved de originale olympiske leker, som ble holdt fra 776 f.Kr. til 393 e.Kr. Gå inn på det berømte arkeologiske stedet Olympia og beundre Hera-tempelet, foran som brenner den olympiske flammen under dagens olympiske leker. Se Zevs-tempelet, som en gang huset statuen av gull og elfenben av Zevs (en av de Seven Wonders of the Ancient World) og det originale Stadium og Bouleuterion, monumenter ulikt alle andre, der en gang konkurrenter sverget en ed om å overholde reglene. Billettene til museet og det gamle Olympia-området er ikke inkludert. Fra april til oktober koster billettene 12 euro per person. Fra november til mars koster de 6 euro per person. I nærheten av det arkeologiske området ligger den moderne landsbyen Olympia som du lett kan nå for shopping, suvenirer eller en rask lunsj, kaffe og snacks. Etter en dag full av historie og kultur kommer du tilbake til Katakolo-landsbyen og havnen. Gå inn på cruiset ditt eller tilbring litt tid i den pittoreske landsbyen ved sjøen.

Katakolo: Pyrgos og Katakolo hopp-på-hopp-av-busstur

3. Katakolo: Pyrgos og Katakolo hopp-på-hopp-av-busstur

Bli med på hopp-på-hopp-av-bussturen til Katakolo og Pyrgos. Utforsk naturen rundt og lær om regionens eldgamle historie. Besøk kirker, museer, og vandre i byens gater som du vil. Sett pris på en buss hvert 30. minutt, bare noen skritt fra cruisehavnen. Ta bussen kun 2 minutter fra cruisehavnen og opplev Katakolos naturlige skjønnhet og eldgamle historie. Lær om byens viktigste eksport og fremtredende rolle i cruiseskipturismen i regionen. Sett pris på den pittoreske kystlandsbyen, full av kafeer, restauranter og suvenirbutikker. Deretter stopper du ved Manolopoulou Street i Pyrgos sentrum hvor du kan besøke Eparcheion, et tårn bygget på den høyeste av syv åser som omgir området. Oppdag den rike økonomiske historien til byen og beundre de nyklassisistiske husene som ble bygget på 1800-tallet. Kom neste gang til det arkeologiske museet i Pyrgos, som en gang var en offentlig markedsplass. Vandre gjennom de ulike utstillingene som spenner over hele spekteret av lokalhistorie. Oppdag bygningens arkitektoniske påvirkninger og rollen den spilte på 1950-tallet. På vei tilbake til havnen, ta et stopp ved den ortodokse kirken Saint John. Gå rundt i gatene i Katakolo, handle suvenirer eller nyt en is. Svøm på en nærliggende strand hvis du har tid og kjør ett stopp til tilbake til terminalen.

Privat omvisning i det gamle Olympia

4. Privat omvisning i det gamle Olympia

I 776 f.Kr. var det allerede en idé om fred ved Olympia-helligdommen. Opprinnelig startet festivalen som en lokal begivenhet som har blitt panhellensk (alle grekere) i de neste århundrene. Kulminasjonen ble nådd i den greske klassiske perioden på 500-tallet f.Kr. Gudenes verden. av heltene. av myter, og offersymposia dannet de gamle grekernes etos og definerte dem som et unikt øyeblikk i menneskehetens historie. Institusjonen bidro avgjørende til grekernes enhet, likhet, fred, humanisme og god konkurranse som er blant kjennetegnene på denne perioden. Harmonien mellom kropp og sinn utviklet seg gjennom sport og filosofi. Harmonien gjenspeiles i statuene av gudene og mytene. Dette er en privat guidet vandretur på nesten 2,5 timer i det gamle Olympia. Turen går gjennom den hellige Zeus-lunden med alle de religiøse og hjelpebygningene.

Heldagsutflukt i Katakolon og Olympia

5. Heldagsutflukt i Katakolon og Olympia

Turen er designet for folk som kommer til havnen i Katakolon med et av cruiseskipene som oppholder seg mange timer i havnen. Turen har en varighet på ca. 6-7 timer. Ditt første stopp er det Olympia arkeologiske området og museet. Olympia-besøket vil vare i omtrent 2,5 timer hvor du vil ha sjansen til å se fødestedet til de olympiske leker, Zeus-tempelet, Stadium, Hermes of Praxiteles-status og alle andre museumsgjenstander. Deretter drar du til Klios honninggård hvor et nydelig landlig hus vil bli besøkt med de hyggeligste eierne, og introdusere prosessen med den lokale honningproduksjonen. Under besøket tilbys en godbit med å smake på lokale pannekaker med hjemmelaget honning. Du vil deretter nyte en vintur på Magna Grecia gård. Eierne vil også introdusere prosessen med å høste og produsere hjemmelaget olivenolje. Gresk lokal lunsj kan serveres da, eller en annen lokal restaurant kan være et alternativ for å smake på lokal mat. Deretter vil du gå til Kremasty-klosteret for sjansen til å få en følelse av den gresk-ortodokse religionen. Til slutt, stoppet ved Saint Andrew-stranden gir deg en sjanse for en rask svømmetur under den greske solen, og nyt det reneste vannet omgitt av steiner i kombinasjon med en god gresk kaffe eller lett lunsj.

Kort omvisning i Olympia, en olivenoljepresse og St. Andrew Beach

6. Kort omvisning i Olympia, en olivenoljepresse og St. Andrew Beach

Ta inn alle de interessante stedene i Katakolon før du drar til Olympia arkeologiske område og museum på denne 4-5 timers utflukten. Se fødestedet til de olympiske leker, Zeus-tempelet, stadion, Hermes of Praxiteles-statuen og gjenstander i museet. Stopp ved en lokal olivenoljepresse og møt eierne, som vil introdusere deg til prosessen med å produsere den fineste lokale ekstra virgin olivenolje. Nyt en omvisning i lokalene og lær alt om ekte olivenolje. Gå til Saint Andrew's Beach for en rask svømmetur i det klare vannet omgitt av steiner. Nyt en kopp gresk kaffe eller en lett lunsj (ikke inkludert i turprisen).

Katakolon og Olympia Shore Excursion

7. Katakolon og Olympia Shore Excursion

Ta inn de interessante stedene i Katakolon før du drar til Olympia arkeologiske område og museum på denne 4-timers utflukten. Se fødestedet til de olympiske leker, Zeus-tempelet, stadion, Hermes of Praxiteles-statuen og gjenstander i museet. Stopp ved Klios honninggård og møt eierne, som vil introdusere deg til prosessen med honningproduksjon. Nyt pannekaker med hjemmelaget honning i skyggen av hagetrærne. Gå til Saint Andrew's Beach for en rask svømmetur i det klare vannet omgitt av steiner. Nyt en kopp gresk kaffe eller en lett lunsj (ikke inkludert i turprisen).

Privat havkajakk over den senkede byen gamle Feia

8. Privat havkajakk over den senkede byen gamle Feia

Denne havkajakkutflukten lar deg oppdage St. Andrew's Bay og dens fantastiske omgivelser. På den nærliggende stranden på Matzakoura-øya vil det være et kort snorklestopp hvor du kan se de unike undervannsmurene til den gamle byen Feias og søylebasene til et gammelt tempel. Guiden din vil lære deg noen interessante fakta og mytologier om dette historiske stedet. Etter å ha forfrisket deg i det klare vannet i Det joniske hav, vil vi padle gjennom havet som Zak Iv Cousteau seilte for å studere skipsvrak og undervannsflora, og dra til en ubebodd liten øy med rosa sand for å svømme og snorkle. Du vil stoppe ved en av de første små havnene hvor grekere importerte og eksporterte vin og rosiner. På slutten av ekskursjonen vil du ha litt snacks, øl og vann på en bortgjemt strand hvor du kan nyte tiden din med å svømme eller snorkle i det vakre blå havet.

Katakolo: Olympia arkeologiske område ekskursjon

9. Katakolo: Olympia arkeologiske område ekskursjon

Oppdag alle Olympias store attraksjoner på kort tid på denne halvdagers utflukten. Besøk først den gamle stadion hvor all sport fant sted. Beundre tidenes første olympiske løpebane som er over 200 meter lang. Deretter går du til Zeus-tempelet som ligger i nærheten av stadion. Beundre ruinene av dette eldgamle stedet, bygget på 500-tallet f.Kr. Ditt neste stopp er Temple of Hera, et av de eldste templene i Hellas. Her kan du beundre statuen av Hermes og se stedet der den olympiske ilden tennes hvert fjerde år. Til slutt, ta turen til Olympia-museet. Beundre flere antikviteter fra forskjellige perioder og gjenstander fra utgravninger av området rundt. Se statuer som statuen av Nike Paionios og Hermes of Praxiteles. På slutten av turen kan du slippe av tilbake ved cruiseterminalen din i tide til skipets avgang.

Klassisk tur fra Katakolon-havnen til Olympia

10. Klassisk tur fra Katakolon-havnen til Olympia

Ved ankomst, overføring med privat kjøretøy fra Katakolon, ankomsthavnen, til det gamle stedet Olympia. Vandre gjennom stedet der de gamle idrettsutøverne bodde, trente, ofret til guder og konkurrerte og absorberte de gamle grekernes visdom ved ikoniske ruiner. Tenk over eksistensen til Zevs ved det fantastiske tempelet som ble bygget til hans ære, en gang hjemmet til et av de syv underverkene i den antikke verden. Oppdag stedet der den olympiske flammen tennes hvert fjerde år for de moderne olympiske leker. Gå tilbake i historien på dette stadion, løp og følg fotsporene til de første utøverne. Ta et bilde av deg på marmorstartlinjen som eksisterer frem til i dag. Turen fortsetter i museet. Der kan du beundre de unike pedimentene til Zeus-tempelet, to enorme skulpturerte komplekser. Oppdag betydelige eldgamle gjenstander fra stedet, men mesterverket av gammel gresk kunst, Hermes of Praxiteles vil forbløffe deg. Senere kan du ta en spasertur gjennom byen Olympia og nyte den moderne smaken av byen. Sitt på en bys kafé, gå på shopping eller nyt et tradisjonelt gresk måltid. Vinelskere vil kanskje ta en valgfri utflukt til en lokal vingård bygget ved havet i naturlandskap og nippe til vinene som produseres der. Hvis du velger å svømme i turkisblått vann, er stranden organisert, og du kan slappe av og nyte en drink eller gresk matbit. Det private kjøretøyet vil alltid være i nærheten for å lette overføringen, og på slutten av dagen kan du trygt returnere til havnen.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Katakolo

Alle aktiviteter

17 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Oppslukende opplevelser

Utforsk området rundt Katakolo

Utforsk alle

Flere reisetips for Katakolo

Vil du vite mer om aktiviteter i Katakolo? Trykk her for full oversikt