Våre mest anbefalte ting å gjøre i Karlštejn

Karlštejn slott: Omvisning med inngangsbilletter

1. Karlštejn slott: Omvisning med inngangsbilletter

Bli med for å oppdage symbolet på den tsjekkiske historien og besøke en av de mest besøkte slottene i gotisk stil. Karlštejn ble grunnlagt av Karl IV på 1300-tallet.

Fra Praha: Karlstejn-slottet med guide og Forbi-køen-billett

2. Fra Praha: Karlstejn-slottet med guide og Forbi-køen-billett

Forlat Praha og reis tilbake til det 14. århundret med en tur til slottet Karlestejn, et av Tsjekkias mest imponerende gotiske slott. Etter en kjøretur gjennom et billedskjønt landskap vil du ankomme slottet Karlestejn som ligger i midten av en tett skog, ikke langt fra landets hovedstad. Slottet ble grunnlagt av keiser Karl IV og huset kronjuvelene og hellige relikvier. Det store tårnet er over 60 meter høyt og dominerer bakketoppen det står på. Tårnet er bygget på de massive murene som huser Det hellige kors' kapell. Herfra kan du gå ned til Marian-tårnet, det femetasjers høye keiserlige palasset og videre til brønntårnet og Burgrave-palasset som ligger i den underste etasjen. Etter en guidet omvisning returnerer vi til Praha.

Fra Praha: Koneprusy-grottene for små grupper og Karlstejn-slottet

3. Fra Praha: Koneprusy-grottene for små grupper og Karlstejn-slottet

Du vil bli hentet av et luftkondisjonert kjøretøy mellom kl. 07.00 og 07.30 på boligen din i Praha. Nyt den naturskjønne og informative turen som tar ca. 30 minutter. Din engelsktalende guide vil fortelle deg alt som interesserer deg om den tsjekkiske kulturen, naturen eller historien. Etter å ha ankommet Koněprusy-hulene sørvest for Praha, kan du bli med på en guidet utflukt til det største underjordiske grottesystemet i Böhmen. Beundre de majestetiske stalagmittene og stalaktittene rundt deg. Lær om de forhistoriske keltiske bosetningene som fantes der. Besøk de imponerende kalksteinskuplene og hallene. Etterpå kan du nyte en velfortjent lunsj; nyt magien til tradisjonell bohemsk mat og smak noe av det beste ølet i verden. Hør autentiske bohemske anekdoter og historier i en tradisjonell taverna i tsjekkisk stil. Neste stopp blir ved landsbyen Karlstejn. Derfra kan du gå enten til fots eller med lokal varebil opp til slottet og besøke residensen fra 1300-tallet til middelalderske bohemkonger som beskytter kronjuvelene og andre kongelige skatter. Beundre kunstsamlingene så vel som mange historiske relikvier. Omvisningen er guidet og levert på engelsk. Etter en velfortjent tradisjonell bohemsk lunsj i en taverna i tsjekkisk stil, hvor du vil smake på noe av det beste ølet i verden og høre autentiske bohemske anekdoter og historier, kan du ta turen til Great America-bruddet. Stopp for å ta bilder eller gå en hel tur rundt steinbruddet (avhengig av dine preferanser).

Heldagstur med elsykkel fra Praha: Det mektige Karlstejn-slottet

4. Heldagstur med elsykkel fra Praha: Det mektige Karlstejn-slottet

"La oss ta deg til det mest fantastiske slottet i Tsjekkia, og unngå all trafikk underveis." Du vil unngå biler ved å starte turen rett på kanten av Praha, hvor du kommer fra hotellet. Omtrent 97 % av turen følger utpekte (for det meste asfalterte) sykkelstier, og før du ser slottet for første gang, vil du nyte det fredelige tsjekkiske landskapet og frodige grønne skoger som får deg til å tro at du er mye lenger enn noen få minutter unna. Praha med tog. Hvis du føler for det, kan du stoppe for en svømmetur ved elven eller ta en pause på en av mange små sykkelkaféer som besøkes av lokale syklister. Eller kanskje ta en liten pause på et populært bakeri? Hvis du bare foretrekker asfalterte stier, ikke noe problem, hvis du ikke har noe imot litt skitt, vet turoperatøren noen enkle snarveier. Det beste kommer helt på slutten av turen, når du blir ført til en eng gjemt mellom tett skog. Herfra er det den mest fantastiske utsikten over Karlstejn-slottet, så fantastisk ikke bare fordi Karlstejn plutselig er under deg, men du vil ikke se annet enn slottet og skogene rundt deg. Plutselig vil du føle at Charles IV og hans følgesvenner bare marsjerer forbi på hestene deres. Hvis du er interessert, er gjester velkommen til å delta på en 55-minutters tur inne i slottet (170 CZK, ikke inkludert i prisen), selv om vi tror slottets skjønnhet er heller utenfor enn inne. Hvis du er en nybegynner eller middels syklist og ønsker å utforske den tsjekkiske hovedstadens omgivelser, er dette veien å gå! Bli med guiden din for en lunsj på favorittrestauranten deres ved slottet på slutten av turen (inkludert i prisen). Til slutt, gå tilbake til Praha med en hyggelig 40-minutters togtur, og la sykkelen stå på Karlstejn.

Fra Praha: Halvdags tur i Karlstejn slott

5. Fra Praha: Halvdags tur i Karlstejn slott

På denne halvdagsturen til Karlstejn slott fra Praha kan du besøke et majestetisk gotisk slott som ble grunnlagt for 650 år siden av Charles IV, kongen av Böhmen og Romerriket. Slottet ble bygget på 1300-tallet som et sted for oppbevaring av kongelige skatter, spesielt kroningsjuvelene. Slottet ligger på et pittoresk sted på Dragon's Rock midt i tette skoger, omtrent en times kjøretur fra Praha. For mange besøkende er dette et av de mest populære reisemålene. Prisen inkluderer inngang til slottet og gratis smaksprøver av Original Karlstejn Mjød. Denne turen innebærer også 30 minutters gange.

Praha til Karlstejn slott E-sykkeltur

6. Praha til Karlstejn slott E-sykkeltur

Unngå Prahas kjas og mas på en heldags e-sykkeltur til Karlstejn slott, og beundre det tsjekkiske landskapet mens du sykler ut av byens sørvestlige forsteder. Sykle på en komfortabel el-sykkel til et av Tsjekkias mest populære slott på omtrent 3,5-4 timer. Nyt det flate terrenget mens du sykler langs bredden av 2 elver. Avreise fra Praha kl 09:30, og passerer gjennom flere naturskjønne landsbyer underveis. Stopp ved panoramautsikt og nyt forfriskninger. Ankomst til landsbyen Karlstejn (befolkning 800) og stopp for lunsj i en tradisjonell tsjekkisk restaurant. Ta deretter en kort 15-minutters spasertur til slottsområdet. Guiden din vil fortelle deg historien til slottet så vel som livet til Charles IV., og vil vise deg rundt på utsiden. Ta en valgfri 55-minutters guidet tur i slottets interiør (egen regning) for å se relikvier fra kong Karels liv. Gå tilbake til Praha med tog, og slapp av på den 40-minutters reisen tilbake til sentrum.

Praha: Fairytale Karlstejn slott i retro-stil bil

7. Praha: Fairytale Karlstejn slott i retro-stil bil

Etter å ha blitt hentet fra overnattingsstedet ditt, begynner turen til dette gotiske slottet, og fører deg gjennom det pittoreske tsjekkiske landskapet. Karlštejn slott har en helt eksepsjonell posisjon blant tsjekkiske slott. Det ble etablert i 1348 av den tsjekkiske kongen og den romerske keiseren Karl IV som et sted å lagre de kongelige skattene, samlingene av hellige relikvier og kronjuvelene. I Det hellige kors kapell vil du kunne se på bildene av Mester Theodoric, samt se det største portrettgalleriet av tsjekkiske herskere i landet. Du vil se utstilte kopier av kronen til de hellige romerske keisere, samt St. Wenceslas krone. Turen din vil inkludere et besøk til slottet, områdene rundt og vil også ha litt tid til lunsj på den lokale tsjekkiske restauranten. Ved avslutningen av omvisningen vil du bli satt av tilbake på opprinnelsesstedet.

Heldags sykkeltur fra Praha til Karlstejn slott

8. Heldags sykkeltur fra Praha til Karlstejn slott

Unngå Prahas kjas og mas på en heldags sykkeltur til Karlstejn slott, og beundre det tsjekkiske landskapet mens du sykler ut av byens sørvestlige forsteder. Sykle til et av Tsjekkias mest populære slott på omtrent 3,5-4 timer. Nyt det flate terrenget mens du sykler langs bredden av 2 elver. Avreise fra Praha kl 09:30, og passerer gjennom flere naturskjønne landsbyer underveis. Stopp ved panoramautsikt og nyt forfriskninger. Ved ankomst til landsbyen Karlstejn (befolkning 800), stopp for lunsj i en tradisjonell tsjekkisk restaurant. Ta deretter en kort 15-minutters spasertur til slottsområdet. Guiden din vil fortelle deg historien til slottet så vel som livet til Karel IV, og vil vise deg rundt på utsiden. Ta en valgfri 55-minutters guidet tur i slottets interiør (egen regning) for å se relikvier fra kong Karels liv. Gå tilbake til Praha med tog, og slapp av på den 40-minutters reisen tilbake til sentrum.

Karlstejn Castle & Crystal Manufactory - Privat tur

9. Karlstejn Castle & Crystal Manufactory - Privat tur

En av de mest kjente slottene i Tsjekkia, Karlstejn-slottet ble bygget av den tsjekkiske kongen og den romerske keiseren Charles IV i 1348 for å huse kongelige skatter, inkludert en samling av hellige relikvier og kroningsjuvelene fra Romerriket. Du vil bli hentet fra det valgte stedet i Praha av din private sjåfør og guide (varebil tilgjengelig for grupper på 6, EUR 40 ekstra kostnad påløper) og ført til dette fryktinngytende stedet som ligger på toppen av en bakketopp med panoramautsikt. Etter en stigning på 1 km (også tilgjengelig med taxi eller hestevogn, hvis ønskelig) vil vi begynne vår omvisning i det overdådige interiøret i det keiserlige palasset og de nedre etasjene av Mariatårnet, som inneholder gjenstander fra 1300- til 1800-tallet . Nyt en tradisjonell tsjekkisk lunsj i den sjarmerende landsbyen nedenfor slottet før du fortsetter til den andre delen av turen, Krystallfabrikken. Dette nærliggende glassverket produserer et omfattende utvalg av 24 % blyholdig krystall i et utvalg av fine motiver, fra det enkle til det utsmykkede. Tilbyderen av offisielle statlige gaver, glassverket er kjent for den høye kvaliteten på produktene sine. Dekorative elementer funnet på brikkene inkluderer forgylt, håndmaling og sandblåsing. Nyt en omvisning i glassverket og beundre den fascinerende glassfremstillingsprosessen.

Landlig sykkeltur fra Praha til Karlstejn slott

10. Landlig sykkeltur fra Praha til Karlstejn slott

Denne Karlstejn Castle Bike Tour ruller deg sørvest for Praha langs elvene Moldau og Berounka og gjennom det tsjekkiske landskapet til den gotiske festningen bygget av kong Karel IV for å huse de keiserlige juvelene og hans samling av hellige relikvier. Karlstejn slott, med sin fortryllende, monumentale arkitektur er et av de mest besøkte slottene i landet. Du starter den guidede sykkelturen til Karlstejn i sentrum av Praha og sykler ca 3,5-4 timer i flatt terreng. I løpet av turen vil du passere gjennom flere landsbyer, og gjøre observasjons- og forfriskningsstopp. Ved ankomst til Karlstejn Village stopper du for lunsj i en tradisjonell tsjekkisk restaurant (ikke inkludert). Deretter lar du syklene stå igjen for å gå (15 minutter) opp til slottsområdet. Guiden din vil introdusere deg til slottets historie så vel som livet til Karel IV og vil vise deg slottets eksteriør, gårdsrom og utsiktspunkter. Under hele turen vil du bli ledsaget av en kunnskapsrik guide som sørger for at du får et hyggelig og trygt eventyr.

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Karlštejn

Karlštejn
12 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Karlštejn

Utforsk alle

Flere reisetips for Karlštejn

Vil du vite mer om aktiviteter i Karlštejn? Trykk her for full oversikt