Våre mest anbefalte ting å gjøre i Karlovy Vary

Fra Praha: Heldagstur til Karlovy Vary

1. Fra Praha: Heldagstur til Karlovy Vary

Karlovy Vary er den mest kjente spa-byen i Tsjekkia, med en historie som dateres tilbake til 1300-tallet og regmiet til Karl IV. De helbredende kreftene til de lokale kildene lokket kjente personer som den russiske tsaren Peter den store og den tyske dikteren Goethe. Spa-byen er også kjent for produksjon av den verdenskjente Moser-krystallen, Carlsbad porselen, og den tradisjonelle tsjekkiske urtelikøren Becherovka. På denne heldagsutflukten fra Praha kan du nyte en guidet tur i sentrum og beundre den mest berømte geysiren, Vřídlo Sprudel, som skyter sitt mineralvann til en høyde av nesten 12 meter! Etter dette vil du være fri til å utforske byen på egen hånd.

Fra Praha: Dagstur til Karlovy Vary med besøk i spahuset

2. Fra Praha: Dagstur til Karlovy Vary med besøk i spahuset

På denne 9,5-timers utflukten blir du hentet på hotellet ditt i Praha (avhengig av valgt alternativ) og drar avgårde til den største og mest populære spabyen i Tsjekkia. Historien til denne bohemske byen går tilbake til 1300-tallet. I dag er Karlovy Vary også kjent for sin filmfestival, som finner sted hvert år. Nyt en spasertur langs søylegangen gjennom det historiske sentrum, hvor du finner de termiske kildene. Den mest kjente av kildene, Vřídlo, spruter kokende varmt vann til en høyde på 12 meter. Turen inkluderer et besøk på et tradisjonelt spahus hvor du kan nyte 2 timer med avslapning ved bassenget, boblebadet eller badstuen. På slutten av turen drar du tilbake til Praha, og sjåføren vil deretter slippe deg av i sentrum eller på hotellet ditt. (avhengig av valgt alternativ)

Fra Praha: Karlovy Vary guidet dagstur med lunsj

3. Fra Praha: Karlovy Vary guidet dagstur med lunsj

Avreise fra Praha og reis til den legendariske spabyen Karlovy Vary i den vestlige Böhmen-regionen i Tsjekkia. Byens historie går tilbake til 1300-tallet og Karl IVs tid, og de kurative effektene av de lokale mineralkildene ble brukt som behandling for figurer som Peter den store og Goethe. En av de mest kjente attraksjonene er den varme kilden som spyr ut varmt termalvann til en høyde på 12 meter. Besøk et bredt spekter av de historiske og moderne søylegangene byen er kjent for, og smak på vannet fra forskjellige naturlige mineralkilder.

Karlovy Vary-tur fra Praha med lunsj

4. Karlovy Vary-tur fra Praha med lunsj

Reis til det største og mest kjente tsjekkiske spaet - Karlovy Vary - kun 2 timer unna Praha. Også kjent som Carlsbad, har grunnleggelsen av denne byen vært knyttet til keiser Charles IV siden 1358, da han bygde en jakthytte her. Lær om de 12 kjente kildene med temperaturer fra 40°C til 72°C, den mest kjente er Vridlo. Karlovy Vary er også kjent for sin lokale Kina- og glassindustri. Etter lunsj kan du beundre disse produktene mens du besøker Moser Glass Shop og Thun Porcelain Shop. Besøk til slutt Moser Glass Museum.

Fra Praha: Tur til Karlovy Vary og Marianske Lazne med lunsj

5. Fra Praha: Tur til Karlovy Vary og Marianske Lazne med lunsj

Opplev Karlovy Vary, det største og mest kjente tsjekkiske kurstedet. Stedet ligger kun en 2-timers kjøretur fra Praha. Også kjent som Carlsbad, knyttes grunnleggelsen av denne byen til Karl IV av Det tysk-romerske rike, da han bygde en jakthytte her i 1358. Opplev noen av de 12 berømte kildene med temperaturer fra 40 °C til 72 °C. Den mest berømte er Vridlo, og ta en spasertur langs Tepla-elven og de majestetiske neo-renessansesøylene. Kos deg med prøver av de forskjellige mineralvannene og kjøp suvenirer før lunsj. Deretter kan du beundre byens berømte glass og porselen mens du besøker Moser Glass Shop og Thun Porcelain Shop. Nyt en omvisning i museet til Moser Glassfabrikk Reis deretter til den berømte Marianske Lazne, med sine helbredende kilder. Ta en tur i spaet med sin unike historiske arkitektur, prøv spa-vannet fra den berømte Korskilden, og besøk til slutt de gamle kolonnadene.

Fra Praha: Dagstur til Karlovy Vary

6. Fra Praha: Dagstur til Karlovy Vary

Reis fra Praha til den vakre spabyen Karlovy Vary ca. 100 kilometer vest for den tsjekkiske hovedstaden. Ved ankomst, benytt sjansen til å ta en spasertur langs den fortryllende promenaden. Karlovy Vary ble grunnlagt av kong Karl IV i 1358, og er kjent for sine mineralkilder som har helbredet mange kjendiser, inkludert den tyske poeten Goethe og den russiske tsaren Peter den store. Spaser langs kolonnadene på spaet og få en smak av de varme kildene for deg selv. Byen er kjent som beliggenheten til Moser-glassfabrikken, grunnlagt av Ludwig Moser i 1893. Mosers tidligere klienter er kjent over hele verden for sitt glass av høy kvalitet, og inkluderer retten til den britiske kongen Edward VII, Shah of Persia og Keiser Franz Josef I fra det østerriksk-ungarske riket, blant andre. Bli med på en omvsining i byens historiske sentrum. Dra nytte av litt ekstra tid til å shoppe, og nyt en spasertur på egen hånd før turen går tilbake til Praha.

Fra Praha: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

7. Fra Praha: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

Byen Praha ble grunnlagt på 1300-tallet av den tsjekkiske kongen og den romerske keiseren Karl IV. I følge legenden lot keiseren byen bygge like etter den tilfeldige oppdagelsen av termiske kilder av hans jaktfølge. Kildene og spaet i Karlovy Vary (Carlsbad) fortsatte å være et populært sted over hele Europa, med store navn innen vitenskap, politikk og kunst, inkludert Beethoven, Paganini, Chopin, Mozart, Freud og mange andre. I dag er det 12 varme kilder i bruk her, og du får sjansen til å oppleve dem selv. Den mest kjente kilden heter Vřídlo - Sprudel, som spruter ut det varme vannet til en høyde på 55 fot (17 meter). Hvis du ønsker det, kan du bade i Thermal hotellets svømmebasseng, som er bygget inn i klippen over byen. Svømmebassenget består av 1/3 varmt kildevann og 2/3 ferskt drikkevann. Vi tilbyr også et besøk til det verdenskjente Moser glassverk. Du vil lære mer om glassblåsing i former og produkthåndforming. Omvisningene ved Moser glassverk er tilgjengelige mandag til fredag. I helgene kan vi besøke Becherovka (berømt likør) museum som et alternativ.

Karlovy Vary - det verdensberømte kurbadet

8. Karlovy Vary - det verdensberømte kurbadet

Vi inviterer deg på en dagstur til kurbyen Karlovy Vary, som ligger ca. 100 km vest for Praha. Det verdensberømte spaet ble grunnlagt av den tsjekkiske kongen Karl IV i 1358 og de lokale mineralkildene har helbredet mange kjendiser, som den tyske poeten Goethe og den russiske tsaren Peter den store. Mens du går langs søylegangen, har du en sjanse til å smake på de varme kildene også. Turen inkluderer en guidet spasertur gjennom det historiske sentrum. Lunsjen vil bli servert på en lokal restaurant.

Fra Praha: En dagstur til Karlovy Vary

9. Fra Praha: En dagstur til Karlovy Vary

Legenden sier at Karlovy Vary (Karlsbad) ble grunnlagt av den tsjekkiske kongen og den hellige romerske keiseren Karl IV på 1300-tallet. Det sies at herskeren oppdaget en unik kilde her mens han jaktet hjort. Gjennom århundrene har det utviklet seg en spaby her hvis berømmelse har overskredet grensene til Böhmen, og Karlovy Vary har blitt synonymt med sjarm og sosial status. Den har tatt imot personer som Goethe, Beethoven, Gogol, Paganini, Casanova og Mozart, sammen med dusinvis av statsoverhoder, mens den i nyere tid har vært vertskap for mange filmstjerner takket være sin filmfestival, som er en av Europas viktigste . Du vil oppleve en ekte spa-atmosfære på hyggelige turer gjennom den fortryllende historiske kjernen, som følger Teplá-strømmen. Du vil fylle en spa-kanne fra flere av de lokale helbredende kildene og spasere i skyggene av elegante søyleganger, som Mlýnská og Tržní Colonnades. Du vil se det praktfulle teatret, Císařské lázně og Maria Magdalena-kirken. Den varmeste av kildene – Vřídlo – dukker opp fra bakken i nærheten. Men vær forsiktig! Vannet har en utrolig temperatur på 72 grader! Du vil gjøre dagen din i eventyrbyen enda mer behagelig ved å besøke en av Karlovy Varys utkikkssteder - Diana-tårnet, hvorfra byen føles som om den er i håndflaten din. Og hva slags tur til Karlovy Vary ville det vært hvis du ikke tok med deg noen lokale varer hjem?! De mest kjente inkluderer produktene fra det verdensberømte Moser-glassverket, Thun Karlovy Vary-porselenet, eller den utmerkede Becherovka-urtelikøren, som ofte kalles byens 13. vår.

Karlovy Vary privat tur: En dagstur fra Praha

10. Karlovy Vary privat tur: En dagstur fra Praha

Denne turen tar deg gjennom det pittoreske vestbohemske landskapet til byen Karlovy Vary. Denne verdensberømte spabyen er kjent for sine 12 medisinske mineralkilder, som du får sjansen til å smake på. Den mest kjente av disse kildene er «Vřídlo» («Geysir»), en fontene med terapeutisk vann som skyter til en høyde på 12 meter. I Karlovy Vary finner du også historiske og moderne søyleganger, og du kan beundre lokalt produsert Moser-glass og Thun-porselen. Det anbefales på det sterkeste at du smaker på de deilige lokale oblatene og den tradisjonelle "Becherovka"-likøren laget av urter. Ta stresset ut av turen til denne byen med privat transport og en ekspertguide - gjør det til en dag å huske!

Legg til datoer

Ting å gjøre i
Karlovy Vary

Karlovy Vary
13 aktiviteter funnet
Sorter etter:

Utforsk området rundt Karlovy Vary

Utforsk alle

Ofte stilte spørsmål om Karlovy Vary

Hvilke toppattraksjoner bør man oppleve Karlovy Vary?

Flere reisetips for Karlovy Vary

Vil du vite mer om aktiviteter i Karlovy Vary? Trykk her for full oversikt